rozdíl MX-5 (Evropská verze) a Miata (US verze)

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

OndraS

Příspěvek od OndraS » 23 úno 2009, 07:45

no tím netechnickým typem sem to myslel ve vztahu k pøidávání odkazu na fotky.
pokud jde o svìtla, tak namontovat je zvládne každý - jako výmìna kola - odšroubovat, sundat, nasadit, našroubovat. ne úplnì tak, ale o moc složitìjší to není. nejtìžší mne teprve èeká - seøídit je. každá parabola se seøizuje extra jedním šroubkem v horizontální rovinì a jedním ve vertikální. bude to docela porod i proto, že sem neudìlal to, co v návodu doporuèovali - postavit auto ke zdi, zapnout svìtla a udìlat si znaèku tam, kam svítí a pak je jen seøídit na stejné místo.

ViZzi

Příspěvek od ViZzi » 25 úno 2009, 07:51

riderhenry píše:dle meho nazrou to proste posouva design NAcka do uplne jine dimenze! :wink:
jj , posouvá to auto o x let dopøedu a abych byl uprimnej , ja s tema starejma svetlama abych je mel otevreny skoro nejezdim,pac kdyz to clovek otevre tak na tom autu je hned videt ze uz neni nejmladsi :roll: ale s temadle malejma bych jezdil poøád :twisted: :twisted: ten pøedek je tedka dokonalej... a hele v tom kitu bylo i to zmenšený táhlo ?! nebo sis to zkracoval ? (táhlo otevírání mrkaèky) :idea:

OndraS

Příspěvek od OndraS » 25 úno 2009, 08:39

táhlo je pùvodní. originální uchycení táhla je, že je naraženo na dvou kulových kloubech. no a oni to vyøešili tak, že po výmìnì to táhlo je na jedné stranì v pùvodním kloubu a na druhé jezdí v takové kolejnièce, takže má øeknìme 50% mrtvého chodu - tím mohlo zùstat v pùvodní délce.
mimochodem, ta svìtla se dají pomìrnì jednoduše udìlat i doma. samotné svítilny sou klasické Hella H9 lampy, které se dají jednoduše sehnat i v ÈR. no a tu plechaøinu kolem zvládne každý druhý øemeslník doma na kolenì.

ViZzi

Příspěvek od ViZzi » 25 úno 2009, 08:57

OndraS píše:táhlo je pùvodní. originální uchycení táhla je, že je naraženo na dvou kulových kloubech. no a oni to vyøešili tak, že po výmìnì to táhlo je na jedné stranì v pùvodním kloubu a na druhé jezdí v takové kolejnièce, takže má øeknìme 50% mrtvého chodu - tím mohlo zùstat v pùvodní délce.
mimochodem, ta svìtla se dají pomìrnì jednoduše udìlat i doma. samotné svítilny sou klasické Hella H9 lampy, které se dají jednoduše sehnat i v ÈR. no a tu plechaøinu kolem zvládne každý druhý øemeslník doma na kolenì.
Bych tu kolejnièku musel videt , ale mì to napadlo tak , že to táhlo jednoduše vyndat a zkratit ho svaøit a dat zase z5... :idea: tím pádem by se to ani víc otvírat nemohlo!! A s tim ze by ty svìtla šly udelat i doma , taky sem nad tim uvazoval, ale chce to najít idealní svìtla za rozumnou cenu... a to krytovaní kolem ?! nekoho kdo umí s laminatem...

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 25 úno 2009, 10:21

asi sem jedinej, komu se tyhle svìtla nelíbí co? :lol:

ViZzi

Příspěvek od ViZzi » 25 úno 2009, 10:29

Ryba píše:asi sem jedinej, komu se tyhle svìtla nelíbí co? :lol:

tobì se nelíbìj ? :o :lol: tsssss dyt sou luxusní... :twisted:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 úno 2009, 13:39

Ryba: jo, to asi jsi! :wink: A proc se ti vlastne nelibi?
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 25 úno 2009, 14:05

riderhenry píše:Ryba: jo, to asi jsi! :wink: A proc se ti vlastne nelibi?
proste se mi nelibej, vubec mi to k tomu autu nesedí. nelíbí se mi žádný lowprofilovky a už tyhle ètyøoèka nebo obdélníkový:?

OndraS

Příspěvek od OndraS » 25 úno 2009, 15:30

ke kolejnièce: ona to není až tak kolejnièka, ale obdelníkový otvor, ve kterém to bìhá. pokud to chceš vidìt, tak na www.miatamania.com si v sekci lighting najdi moss dual headlamp system a tam je ikonka knížky s nápisem instructions. otevøe se ti návod k montáži a "kolejnièku" nejlíp uvidíš na obrázku "illustration 6" vpravo jako ten otvor v dílu.
omlouvám se, že to píšu jako pro debila, ale nejsem dneska nìjak v kondici :D .
a pokud jde o laminát, tak bych to radìji udìlal z plechu - ono je to opravdu primitivní - vpodstatì plechová krychlièka z 1 kusu naohýbaného plechu. pøípadnì nepøesnosti pøi výrobì se dají krásnì eliminovat samotným nastavením parabol, které je možné fakt ve velkém rozsahu.
jinak na internetu je fùra svìtel - jak podomácku dìlaných (tam pak opravdu vìtšinou táhlo zkracují), tak i profesionálních. nìkde doma mám odkaz na stránku, kde prodávají svìtla á la fiat coupe, akorát hezèí - taky sem o nich chvíli uvažoval. cenovì vychází jen o nìco málo víc a co jde, ja tam z carbonu.
to Ryba: nìkdo má rád holky, jiný zase vdolky. mnì se zase dost nelíbí ty pùvodní :D

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 úno 2009, 17:44

Ryba: Nevim, urcite bych to hodne zvazoval, protoze je to dost drahe, ale rozhodne bych to na NA chtel, kdybych ji mel. Prijde mi, ze to vypada po vsech strankach lip a zaroven to nijak nerusi a auto na me pusobi, jako by s tim vyjelo s tovarny spis nez s temi originalnimi svetly. Dokonce jsem vzdycky driv zastaval nazor, ze NA neni tak pekna prave kvuli svetlum, ale kdyz jsem videl tyto, tak jsem to uplne prehodnotil a rikal si, ze to je proste krasna stylovka! :wink: Ale je to o vkusu a je dobre ze nema kazdy stejny!
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

ViZzi

Příspěvek od ViZzi » 26 úno 2009, 08:09

OndraS : Ja jsem kdysi nasel na netu krasny svìtla ve stylu Angel eys cena byla kolem 1600,- což nebylo tak strašný a prmùmìr svìtla byl 10 cm což je podlì me akorát ale už ty svìtla nemùžu najít :cry: pokud neco na netu najdete urèite to sem hodte :D ja je urèite za 11 kupovat nebudu... :lol:
riderhenry: Tyhle svìtla tomu autu ubírají na staøí tak 10 let :) a dám ti za pravdu mì se taky moc ty NA svìtla nelíbìj , taky je na svoi skoro nikdy neotvírám :lol: ale az bude 4oèko tak budou otevøený FURT ! ! ! :twisted: :lol:

Odpovědět