rozdíl MX-5 (Evropská verze) a Miata (US verze)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
no tím netechnickým typem sem to myslel ve vztahu k pøidávání odkazu na fotky.
pokud jde o svìtla, tak namontovat je zvládne každý - jako výmìna kola - odšroubovat, sundat, nasadit, našroubovat. ne úplnì tak, ale o moc složitìjší to není. nejtìžší mne teprve èeká - seøídit je. každá parabola se seøizuje extra jedním šroubkem v horizontální rovinì a jedním ve vertikální. bude to docela porod i proto, že sem neudìlal to, co v návodu doporuèovali - postavit auto ke zdi, zapnout svìtla a udìlat si znaèku tam, kam svítí a pak je jen seøídit na stejné místo.
pokud jde o svìtla, tak namontovat je zvládne každý - jako výmìna kola - odšroubovat, sundat, nasadit, našroubovat. ne úplnì tak, ale o moc složitìjší to není. nejtìžší mne teprve èeká - seøídit je. každá parabola se seøizuje extra jedním šroubkem v horizontální rovinì a jedním ve vertikální. bude to docela porod i proto, že sem neudìlal to, co v návodu doporuèovali - postavit auto ke zdi, zapnout svìtla a udìlat si znaèku tam, kam svítí a pak je jen seøídit na stejné místo.
-
ViZzi
jj , posouvá to auto o x let dopøedu a abych byl uprimnej , ja s tema starejma svetlama abych je mel otevreny skoro nejezdim,pac kdyz to clovek otevre tak na tom autu je hned videt ze uz neni nejmladsiriderhenry píše:dle meho nazrou to proste posouva design NAcka do uplne jine dimenze!
táhlo je pùvodní. originální uchycení táhla je, že je naraženo na dvou kulových kloubech. no a oni to vyøešili tak, že po výmìnì to táhlo je na jedné stranì v pùvodním kloubu a na druhé jezdí v takové kolejnièce, takže má øeknìme 50% mrtvého chodu - tím mohlo zùstat v pùvodní délce.
mimochodem, ta svìtla se dají pomìrnì jednoduše udìlat i doma. samotné svítilny sou klasické Hella H9 lampy, které se dají jednoduše sehnat i v ÈR. no a tu plechaøinu kolem zvládne každý druhý øemeslník doma na kolenì.
mimochodem, ta svìtla se dají pomìrnì jednoduše udìlat i doma. samotné svítilny sou klasické Hella H9 lampy, které se dají jednoduše sehnat i v ÈR. no a tu plechaøinu kolem zvládne každý druhý øemeslník doma na kolenì.
-
ViZzi
Bych tu kolejnièku musel videt , ale mì to napadlo tak , že to táhlo jednoduše vyndat a zkratit ho svaøit a dat zase z5...OndraS píše:táhlo je pùvodní. originální uchycení táhla je, že je naraženo na dvou kulových kloubech. no a oni to vyøešili tak, že po výmìnì to táhlo je na jedné stranì v pùvodním kloubu a na druhé jezdí v takové kolejnièce, takže má øeknìme 50% mrtvého chodu - tím mohlo zùstat v pùvodní délce.
-
ViZzi
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
ke kolejnièce: ona to není až tak kolejnièka, ale obdelníkový otvor, ve kterém to bìhá. pokud to chceš vidìt, tak na www.miatamania.com si v sekci lighting najdi moss dual headlamp system a tam je ikonka knížky s nápisem instructions. otevøe se ti návod k montáži a "kolejnièku" nejlíp uvidíš na obrázku "illustration 6" vpravo jako ten otvor v dílu.
omlouvám se, že to píšu jako pro debila, ale nejsem dneska nìjak v kondici
.
a pokud jde o laminát, tak bych to radìji udìlal z plechu - ono je to opravdu primitivní - vpodstatì plechová krychlièka z 1 kusu naohýbaného plechu. pøípadnì nepøesnosti pøi výrobì se dají krásnì eliminovat samotným nastavením parabol, které je možné fakt ve velkém rozsahu.
jinak na internetu je fùra svìtel - jak podomácku dìlaných (tam pak opravdu vìtšinou táhlo zkracují), tak i profesionálních. nìkde doma mám odkaz na stránku, kde prodávají svìtla á la fiat coupe, akorát hezèí - taky sem o nich chvíli uvažoval. cenovì vychází jen o nìco málo víc a co jde, ja tam z carbonu.
to Ryba: nìkdo má rád holky, jiný zase vdolky. mnì se zase dost nelíbí ty pùvodní
omlouvám se, že to píšu jako pro debila, ale nejsem dneska nìjak v kondici
a pokud jde o laminát, tak bych to radìji udìlal z plechu - ono je to opravdu primitivní - vpodstatì plechová krychlièka z 1 kusu naohýbaného plechu. pøípadnì nepøesnosti pøi výrobì se dají krásnì eliminovat samotným nastavením parabol, které je možné fakt ve velkém rozsahu.
jinak na internetu je fùra svìtel - jak podomácku dìlaných (tam pak opravdu vìtšinou táhlo zkracují), tak i profesionálních. nìkde doma mám odkaz na stránku, kde prodávají svìtla á la fiat coupe, akorát hezèí - taky sem o nich chvíli uvažoval. cenovì vychází jen o nìco málo víc a co jde, ja tam z carbonu.
to Ryba: nìkdo má rád holky, jiný zase vdolky. mnì se zase dost nelíbí ty pùvodní
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Ryba: Nevim, urcite bych to hodne zvazoval, protoze je to dost drahe, ale rozhodne bych to na NA chtel, kdybych ji mel. Prijde mi, ze to vypada po vsech strankach lip a zaroven to nijak nerusi a auto na me pusobi, jako by s tim vyjelo s tovarny spis nez s temi originalnimi svetly. Dokonce jsem vzdycky driv zastaval nazor, ze NA neni tak pekna prave kvuli svetlum, ale kdyz jsem videl tyto, tak jsem to uplne prehodnotil a rikal si, ze to je proste krasna stylovka!
Ale je to o vkusu a je dobre ze nema kazdy stejny!
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
-
ViZzi
OndraS : Ja jsem kdysi nasel na netu krasny svìtla ve stylu Angel eys cena byla kolem 1600,- což nebylo tak strašný a prmùmìr svìtla byl 10 cm což je podlì me akorát ale už ty svìtla nemùžu najít
pokud neco na netu najdete urèite to sem hodte
ja je urèite za 11 kupovat nebudu...
riderhenry: Tyhle svìtla tomu autu ubírají na staøí tak 10 let
a dám ti za pravdu mì se taky moc ty NA svìtla nelíbìj , taky je na svoi skoro nikdy neotvírám
ale az bude 4oèko tak budou otevøený FURT ! ! !

riderhenry: Tyhle svìtla tomu autu ubírají na staøí tak 10 let