rozdíl MX-5 (Evropská verze) a Miata (US verze)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
rozdíl MX-5 (Evropská verze) a Miata (US verze)
zdravím všechny a mám dotaz - víte nìkdo, èím se liší US a Evropská verze MX pìtky? nejde mi teï o vzhled, ale spíš o elektroinstalaci apod.
Pøípadnì odkaz nìkam, kde se to dá zjistit - procházel jem rùzná fóra (miata.net apod.), ale nikde sem nic nenašel.
Docela bych to potøeboval, protože já vlastnì nevím, jakou mám verzi. Mám MX-5 r.v. 1993 dovezenou z Nìmecka. Podle VIN kódu je to evropská verze, ale vzhledovì (3. brzdové svìtlo, zadní SPZ, pøední blinkry) je to US verze. A protože tam budu dávat nìjaké elektrovìci urèené pro US verzi a nejsem zrovna zruèný mechanik, nerad bych autu ublížil.
Pøípadnì odkaz nìkam, kde se to dá zjistit - procházel jem rùzná fóra (miata.net apod.), ale nikde sem nic nenašel.
Docela bych to potøeboval, protože já vlastnì nevím, jakou mám verzi. Mám MX-5 r.v. 1993 dovezenou z Nìmecka. Podle VIN kódu je to evropská verze, ale vzhledovì (3. brzdové svìtlo, zadní SPZ, pøední blinkry) je to US verze. A protože tam budu dávat nìjaké elektrovìci urèené pro US verzi a nejsem zrovna zruèný mechanik, nerad bych autu ublížil.
-
ViZzi
Re: rozdíl MX-5 (Evropská verze) a Miata (US verze)
to zni zajimave ze to podle vinka je UE ale pritom celkove to je USA ?! jak ti zacina to vinko ? ja mam miatu dovezenou z USA.. a podle me v el. to bude to samy... ete pockej az co ti sem napise Ryba ten ti to rekne s jistotouOndraS píše:zdravím všechny a mám dotaz - víte nìkdo, èím se liší US a Evropská verze MX pìtky? nejde mi teï o vzhled, ale spíš o elektroinstalaci apod.
noo tak máš dvì možnosti. Buï je to opravdu z USA a èlovìku se to tu nedaøilo pøihlásit tak prostì vzal vinko z jiný kastle a postavil to na papíry evropský, nebo máš evropskou bouraèku a zrovna byly po ruce díly z americký verze
Pøijde mi pravdìpodobnìjší první varianta. Tu tvou mx5 sis dovezl z nìmecka sám a sám sis to tu pøihlašoval nebo už to nìkdo dovezl pøed tebou? A budíky máš v kmh nebo v mílích? Máš ABS a airbag spolujezdce?
sem teï v práci, ale veèer to VINko pošlu. podle tìch rùzných VIN dekodérù by to skuteènì mìla být verze pro Evropu - alespoò tak jsem to rozluštil já.
mám pocit, že jsem kdysi kdesi narazil na nekonkrétní informaci, že elktrika je odlišná a tøeba právì na tìch svìtlech, co chci montovat, je napsáno "US only" - samozøejmì v katalogu o tom nebyla ani zmínka
.
mám pocit, že jsem kdysi kdesi narazil na nekonkrétní informaci, že elktrika je odlišná a tøeba právì na tìch svìtlech, co chci montovat, je napsáno "US only" - samozøejmì v katalogu o tom nebyla ani zmínka
obì varianty zní sympaticky
.
já to kupoval v autobazaru v ÈR, kde to dle jejich informace bylo dovezeno z Nìmecka. všechny vìci (technická atd.) zaøídili oni, já jenom dostal èistý TP a pøíhlásil si to.
Budíky jsou v Km (to ale není až takový problém vymìnit), airbag spolujezdce to nemá, ABS taky ne.
Má to sportovní pružiny a u auta je od nich nìjaký papír, ze kterého je patrno, že je v 93 (èili v roce výroby auta) kupoval nìjaký Helmut v SRN.
Takže beru celkem za prokázané, že to auto opravdu jezdilo (a asi bylo i koupenu) v Nìmecku.
já to kupoval v autobazaru v ÈR, kde to dle jejich informace bylo dovezeno z Nìmecka. všechny vìci (technická atd.) zaøídili oni, já jenom dostal èistý TP a pøíhlásil si to.
Budíky jsou v Km (to ale není až takový problém vymìnit), airbag spolujezdce to nemá, ABS taky ne.
Má to sportovní pružiny a u auta je od nich nìjaký papír, ze kterého je patrno, že je v 93 (èili v roce výroby auta) kupoval nìjaký Helmut v SRN.
Takže beru celkem za prokázané, že to auto opravdu jezdilo (a asi bylo i koupenu) v Nìmecku.
v tom pøípadì to s nìjvìtší pravdìpodobností vidim na kanadskou verzi jako mám já. Ta je totiž defakto nemožná pøihlásit u nás v ÈR. Já sem to vyøešil trochu elegantnìjším zpùsobem, ale pøevaøit vinko na prasáka je taky možnost a dá se to celkem lehce pomocí speciálního detektoru zjistit.
Pro kanadskou verzi mluví i fakt, že to nemá airbag spolujezdce a ani abs a budíky v kmh. Ikdyž teï mì vlastnì napadlo, ty máš asi 1.6 viï ? On se totiž abs a airbag spolujezdce se dával až od roku 1994.
Pro kanadskou verzi mluví i fakt, že to nemá airbag spolujezdce a ani abs a budíky v kmh. Ikdyž teï mì vlastnì napadlo, ty máš asi 1.6 viï ? On se totiž abs a airbag spolujezdce se dával až od roku 1994.
je to 1.6 a s tím ABS a airbagem máš pravdu, dávali je až o rok pozdìji.
Kanadská verze mne nenapadla, ale moc si mi to neulehèil - to je US verze s tachometrem v Km nebo EU verze s US plechy?
nìkde sem èetl, že US a Kanadská verze se co do elektriky neliší - to byla ale informace vztažená k r.v. 1990.
Kanadská verze mne nenapadla, ale moc si mi to neulehèil - to je US verze s tachometrem v Km nebo EU verze s US plechy?
nìkde sem èetl, že US a Kanadská verze se co do elektriky neliší - to byla ale informace vztažená k r.v. 1990.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
no nemusel - pokud bych ale 100% vìdìl, že je to US verze, a to já nevím.
jinak kupoval jsem to z Moss Europe, èiže Anglie (do pùlky února není od urèité èástky poštovné) a tam mìli rozlišení jenom LHD a RHD.
Bral sem to tak, že ty verze svìtel se budou lišit jenom rozložením kužele svìtla (nejspíš - èím taky jiným?) a ne elektrikou. Takže pokud verze MX-5 pro Anglii byla až na volant stejná jako pro zbytek Evropy (èili jiná než pro USA), tak i svìtla sou pro evropskou verzi - proto mì taky pøekvapil nápis US only na prùvodním listu.
jinak kupoval jsem to z Moss Europe, èiže Anglie (do pùlky února není od urèité èástky poštovné) a tam mìli rozlišení jenom LHD a RHD.
Bral sem to tak, že ty verze svìtel se budou lišit jenom rozložením kužele svìtla (nejspíš - èím taky jiným?) a ne elektrikou. Takže pokud verze MX-5 pro Anglii byla až na volant stejná jako pro zbytek Evropy (èili jiná než pro USA), tak i svìtla sou pro evropskou verzi - proto mì taky pøekvapil nápis US only na prùvodním listu.
-
ViZzi
...jsou to tyhle
http://www.revlimiter.net/mods/lowpro.html
OH !! z tedlech svetel uchcavám , sou važne libový.. za kolik se tak daji poridit ? ? ? ?

OH !! z tedlech svetel uchcavám , sou važne libový.. za kolik se tak daji poridit ? ? ? ?
-
ViZzi
http://www.miatamania.com/Shop/ViewProd ... exID=36473
499,- dolaru pri kurzu 22,30 vs koruna to je 11000,-
to je strasnej ranec...
499,- dolaru pri kurzu 22,30 vs koruna to je 11000,-
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
ViZzi
fotky fotky sem s nima a za kolik si je poridil ?OndraS píše:potvrzuju, že fakt stojí za to. sou už na autì a vypadají snad ještì líp, než na fotkách. akorát se mi je ještì nepodaøilo vyzkoušet, protože a) garáž je zapadaná snìhem, b) baterka je v ..... (pochopitelnì sem ji odpojil, ale i pøesto je po ní)
stály necelých 400 Liber, ale to byl kurs nìkde trochu jinde, takže pokud se nemýlím, bylo to na koruny nìco pod 11 tisíc. je to dost, ale už když sem si Mazdu kupoval sem si øíkal, že až našetøím, urèitì si je koupím. a rozhodnì nelituju.
Fotky sem dám, ale nìjakou chvíli to bude nejspíš trvat. momentálnì je auto zaparkované tak, že se fotit nedá.
Fotky sem dám, ale nìjakou chvíli to bude nejspíš trvat. momentálnì je auto zaparkované tak, že se fotit nedá.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
ViZzi
tak mi to brzo nafot at mam nad èím masturbovatOndraS píše:stály necelých 400 Liber, ale to byl kurs nìkde trochu jinde, takže pokud se nemýlím, bylo to na koruny nìco pod 11 tisíc. je to dost, ale už když sem si Mazdu kupoval sem si øíkal, že až našetøím, urèitì si je koupím. a rozhodnì nelituju.
pok
takže když ViZzi ty fotky potøebuje k uspokojování svých základních biologických potøeb, tak tady je má. aspoò doufám, že se v nìjaké podobì k nim podaøí dostat - nejsem moc technický typ a dìlal sem, co sem mohl.
http://img100.imageshack.us/my.php?imag ... 1uprav.jpg
http://img150.imageshack.us/my.php?imag ... 2uprav.jpg
http://img100.imageshack.us/my.php?imag ... 1uprav.jpg
http://img150.imageshack.us/my.php?imag ... 2uprav.jpg
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
-
Raduna MX5
Re: pok
Tyjo, a svìtla sis dìlal sám a nejsi technickej typ?OndraS píše:... - nejsem moc technický typ a dìlal sem, co sem mohl.
Skromnost stranou, chlape...