Ahoj. Prosil bych o radu, pokud bude nekdo vedet.
Mam MX5 nb 107kw, pred casem se mi rozla kontrolka motoru, vykon, otacky a vsechno ostatni bylo v pohode. Napichl sem diagnostiku a ta mi rekla ze je "funkcnost katalizatoru pod prahovou hodnotou" . Jezdil sem s tim dal, zralo mi to cca 10l/100km. Ted sem dal "novej" kat, kterej ma najeto 80tisic (puvodni mel 130tisic) po instalaci katu se uz kontrolka nerozsvitila, ale zda se mi ze auto jakoby hur tahne od spodu, zmenil se zvuk, (mam od katu dozadu nerez) plus se mi zda ze nekde jakoby prdi, jakoby netesnilo potruby. Vzal jsem plnou nadrz 40 litru a ujel sem sotva 350km a nadrz je prazdna. Napada nekoho co by to mohlo byt?
Mx5 NB vyfukove potrubi - rada
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Mx5 NB vyfukove potrubi - rada
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Re: Mx5 NB vyfukove potrubi - rada
Učinost katalizátoru ti nezhorší spotřebu to by musel být ucpaný a to by zas hůř jelo. Druhá lambda prostě kontroluje jeho funkci neřídí směs i když svítí musí fungovat kor u tich starých aut. Stačilo odsadit lambdu.
Zkus odpojit ty lambda sondy od konektoru a jezdit jestli ti spotřeba nespadne nebo nebude chovat líp. Nebo kontrola diagnostiku. Myslím si že máš mrtvou spíš tu první lambdu.
K táhnutí otázka zda to není jen pocit a ten nerez jste tam dali zároveň s novým katík že ?
Zkus odpojit ty lambda sondy od konektoru a jezdit jestli ti spotřeba nespadne nebo nebude chovat líp. Nebo kontrola diagnostiku. Myslím si že máš mrtvou spíš tu první lambdu.
K táhnutí otázka zda to není jen pocit a ten nerez jste tam dali zároveň s novým katík že ?
Kdyz sem to mel na diagnotsice, tak mi to ukazalo ze lambdy jsou ok, tak pred 2 mesicema.
Ok, zkusim odpojit. K tomu tahnuti: prijde mi ze je tam takova mezera nez se to chytne, mezi 2 a 3 tisicema. Nerez mam cca rok, novej kat asi 3 tydny.
Ok, zkusim odpojit. K tomu tahnuti: prijde mi ze je tam takova mezera nez se to chytne, mezi 2 a 3 tisicema. Nerez mam cca rok, novej kat asi 3 tydny.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
- skhaluz
- Kontaktovat uživatele:
Sprav si vylet ku mne a vsetko ti skontrolujem, mas to cca 100km. Na okoli asi nezozenies nikoho kto tym autam rozumie viac ako ja.
Ford Fiesta 1,6 - minulosť
Mazda 323 BA 1,5 - minulosť
Mazda MX-5 NBFL 1,6 - minulosť
Mazda 3 2,0 Hatch_sport - minulosť
Mazda MX-5 107kw daily/track - minulosť
Mazda 6 Fl 2,3 - minulosť
Mazda MX-5 NA 1,6/1,8/1,8/1,6 - až dodnes
Subaru outback - daily
Landrover Freelander 2 3,2 i6 - minulosť
MAZDA MX-5 pure race car 1,8
Mazda 323 BA 1,5 - minulosť
Mazda MX-5 NBFL 1,6 - minulosť