Problém s brzdama Celica ST165

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Kandry

Problém s brzdama Celica ST165

Příspěvek od Kandry » 04 dub 2019, 19:57

Nazdar pánové,musím se svěřit se svým problémem,který mně už celkem dost sere.Minulý rok jsem nestihnul dát brzdy do kupy na Celice,tak jsem se na to vrhnul teďkom,ale narazil jsem...nevím jestli jsem totální mongol,ale potřebuji pomoc.Po výměně předních třmenů z ST185 (což je obvyklý bezproblémový swap) nejdou brzdy odvzdušnit..respektive jdou,ale v následujícíh řádcích napíšu v čem spočívá můj problém.Po klasickém odvzdušnění dle manuálu pedál padá na podlahu a až po několikátém sešlápnutí ztvrdne.Po úplném uvolnění pedálu je další sešlápnutí opět na podlahu a po opětovném našlapání zase drží cca v polovině cesty.Hledal jsem závadu všude možně.Jako první věc bylo,že jsem vyjebal ABS jednotku umístěnou pod zadníma sedačkama..To nic neřešilo...následně jsem vyjebal proporcionální ventil,opět žádná změna.Ten jsem teda taky vyjebal a dal zadní brzdy jako samostatný okruh.Opět nic.Vyškubal jsem všechny trubky vedoucí dozadu a nechal jsem si vyrobit 2 pancéřové hadičky,které jsem vedl interiérem a napojil jsem je na místě,kde byla původně jednotka ABS připojena na trubky vedoucí k zadním třmenům.Žádná změna..došlo na výměnu za starší hlavní brzdový válec z ST162,který má ale menší průměr.Beze změny.Koupil jsem tedy nový válec ST185 a opět nic.Namontoval jsem zpět původní přední třmeny a zase nic..Nasraně jsem koupil tedy ještě jeden válec ST185 s tím,že jsem si nechal vyrobit pár trubek na připojení proporcionálu a použil jsem zapojení brzd co má ST165 bez ABS.A opět to samé.Momentálně je tedy situace taková,že jsou na autě všechny třmeny původní,nový hlavní brzdový válec,ABS out,z proporcionálu vedou dozadu 2 pancéřové hadice a to je vše.Po každém odvzdušňování jsem samozřejmě kontroloval jestli nikde nic neteče a vypadá to dobře.Také jsem kontroloval vůli na pedálu a seřízení té tyčinky v posilovači co tlačí do válce...už nevím co s tím dál

xxx

Re: Problém s brzdama Celica ST165

Příspěvek od xxx » 04 dub 2019, 22:34

píšou v manuálu taky, že máš nejdřív odvzdušnit brzdový válec?

Tomek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek » 05 dub 2019, 06:03

Auto si měl při odvzdušňování nastartované?
Obrázek
touge-project.cz

Eon

Příspěvek od Eon » 05 dub 2019, 11:19

Ahoj, měl jsem teď podobný problém na mé Toyotě. Taky jsem měnil přední i zadní třmeny. Blbec jsem nechal vychcat všechnu brzdovku (nenapadlo mne, že to bude takový problém). Auto ani za boha nešlo odvzdušnit.. Nebrzdilo ani jedno kolo. Zkoušel jsem jak našlapávat, tak i strojově, ale ani za boha to nešlo-nebrzdilo. Pokusy s nastartovaný autem atd.. selhávaly. Nakonec jsem rozebral hlavní brzdový válec, všechno vyčistil a vrátil zpátky. (v záloze jsem měl druhý-nový). Po smontování furt stejný problém, ale po chvíly klasického odvzdušňování se chytl jeden okruh. Pak jsme postupně s kolehou našlapávali, povolovali a do toho ještě všechno podtlakově (strojově) vysávali. Nakonec se to chytlo, ale byl to porod...

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 05 dub 2019, 12:37

Zkusil bych otevřít postupně odvzdušňováky a nechal to samovolně protéct. Pokud to neni nikde ucpané a těsní to (gumičky atd.), nebo není nic co by to blokovalo tak by to mělo fungovat. Jenom to potrvá trochu déle. :)
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

Kandry

Příspěvek od Kandry » 05 dub 2019, 13:50

xxx píše:
04 dub 2019, 22:34
píšou v manuálu taky, že máš nejdřív odvzdušnit brzdový válec?
Ano píšou.Byla to první věc po instalaci nového válce

Kandry

Příspěvek od Kandry » 05 dub 2019, 13:52

Tomek píše:
05 dub 2019, 06:03
Auto si měl při odvzdušňování nastartované?
To jsem neměl.Mám z části odstrojené sání,rozpěru,zapalování apod. kvůli kontrole spojů.Když je to nastrojené,tak se k tomu už nedá dostat.Ale pokaždé když jsem odvzdušňoval (i úplně prázdný systém) tak jsem neměl nikdy nastartováno a vždy se podařilo.

Kandry

Příspěvek od Kandry » 05 dub 2019, 13:57

SeeJ. píše:
05 dub 2019, 12:37
Zkusil bych otevřít postupně odvzdušňováky a nechal to samovolně protéct. Pokud to neni nikde ucpané a těsní to (gumičky atd.), nebo není nic co by to blokovalo tak by to mělo fungovat. Jenom to potrvá trochu déle. :)
Tohle mi říkal kámoš co dělá auta..Jen se bojím,že na to zapomenu a vychčije mi z nádobky přes ty odvzdušňováky všechna kapalina :-D Jinak nikde nic neblokuje,při odvzdušňování stačí párkrát šlápnout a nádobka je plná..tlačí to pěkně,ale prostě je někde zakopaný pes. :cry:

Kandry

Příspěvek od Kandry » 05 dub 2019, 14:12

Eon píše:
05 dub 2019, 11:19
Ahoj, měl jsem teď podobný problém na mé Toyotě. Taky jsem měnil přední i zadní třmeny. Blbec jsem nechal vychcat všechnu brzdovku (nenapadlo mne, že to bude takový problém). Auto ani za boha nešlo odvzdušnit.. Nebrzdilo ani jedno kolo. Zkoušel jsem jak našlapávat, tak i strojově, ale ani za boha to nešlo-nebrzdilo. Pokusy s nastartovaný autem atd.. selhávaly. Nakonec jsem rozebral hlavní brzdový válec, všechno vyčistil a vrátil zpátky. (v záloze jsem měl druhý-nový). Po smontování furt stejný problém, ale po chvíly klasického odvzdušňování se chytl jeden okruh. Pak jsme postupně s kolehou našlapávali, povolovali a do toho ještě všechno podtlakově (strojově) vysávali. Nakonec se to chytlo, ale byl to porod...
Takže jsi vlastně pořád dokolečka odvzdušňoval dokud to nebylo ok ? Žádné jiné finty apod. ?

Eon

Příspěvek od Eon » 05 dub 2019, 14:48

Kandry: Ano, porad dokola, ruzne postupy, mel jsem povolene i vsechny odvzdusnovaky jak pise SeeJ, ale ani to mi nepomohlo. Proste to bylo tak zavzdusnene, ze to nejakou dobu trvalo..

hlada

Příspěvek od hlada » 05 dub 2019, 14:51

něco podobnýho jsem měl s ITR, kdy jsem repasoval brzdy a nechal jsem hadice viset jen tak for fun... a postupně uchcala všechna brzdovka ze systému. zaboha jsem to nemohl odvzdušnit, takže jsem na ručku dojel do servisu kde už to zvládli s nějakou mašinkou a to se slovy: bylo tam hodně vzduchu :D

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 05 dub 2019, 17:06

Kandry píše:
05 dub 2019, 13:57
Tohle mi říkal kámoš co dělá auta..Jen se bojím,že na to zapomenu a vychčije mi z nádobky přes ty odvzdušňováky všechna kapalina :-D Jinak nikde nic neblokuje,při odvzdušňování stačí párkrát šlápnout a nádobka je plná..tlačí to pěkně,ale prostě je někde zakopaný pes. :cry:
Mělo by to jít i po jednom, no nesmíš zapomínat dolévat :D
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

Dlugios

Příspěvek od Dlugios » 05 dub 2019, 19:47

Ahoj. Ja som menil brzdové trubky a nechal vytiecť všetku brzdovú kvapalinu ako píše hlada. Po skompletovaní systému a naliatí kapaliny som vzduch najprv odsál týmto https://www.produm.eu/zahrada/cerpadla/ ... ___4950195. Je to za pakatel a prekvapivo to dokáže vyvodiť slušný podtlak. Následne som ešte odvzdušnil klasickou cestou a hotovo.

Kandry

Příspěvek od Kandry » 05 dub 2019, 21:21

Dlugios píše:
05 dub 2019, 19:47
Ahoj. Ja som menil brzdové trubky a nechal vytiecť všetku brzdovú kvapalinu ako píše hlada. Po skompletovaní systému a naliatí kapaliny som vzduch najprv odsál týmto https://www.produm.eu/zahrada/cerpadla/ ... ___4950195. Je to za pakatel a prekvapivo to dokáže vyvodiť slušný podtlak. Následne som ešte odvzdušnil klasickou cestou a hotovo.
Ten podtlakový bazmek mám taky,zkoušel jsem to s tím několikrát,ale nepovedlo se..

xxx

Příspěvek od xxx » 07 dub 2019, 00:45

máš tam vzduchový pytel, nic jiného v tom není....základem pro dobré odvzdušnění je, prohnat kapalinu trubkou co nejrychleji, aby se bublina nestihla vracet...sežeň si náhradní víčko na nádobku, namontuj do něj ventilek z kola, nafoukej kompresor na 1 - 1,5b a protlač to
ten podtlak je na houby, přisává vzduch přes závit odvzdušňováku a nemá potřebný tah...

jarka

Příspěvek od jarka » 07 dub 2019, 08:06

xxx: tý jo, super nápad jak si správně odvzdušnit brzdy sám doma v garáži. Tenhle čurament si udělám. Jsem koukal na netu na ty podtlakový bazmeky co se na to nabízí a když jsem to zkoušel, tak si to právě přisává vzduch přes ten odvzdušňovák a netáhne to jak píšeš.
Hairdresser car

Kandry

Příspěvek od Kandry » 07 dub 2019, 16:03

Tak dnes jsme na to byli dva a zkoušeli jsme našlapat uvolnit a hned na první pokus se podařilo !!! S tím podtlakovým bazmekem souhlasím,ten přisává kolem odvzdušňováku.Jenomže to ještě není konec,protože jsem odvzdušnil staré ST165 třmeny.Mám však objednány nové odvzdušňováky z Toyoty a těsnění na hadici a až to dorazí tak přemontuji hadici zpátky na třmen ST185 a jestli se zadaří tak budu snad v sedmém nebi :-D Ten forichtung s tím ventilkem z kola zní dobře.Kdyby se opět nedařilo odvzdušnit nové třmeny tak to zkusím takto.

Odpovědět