Michelin Pilot Super Sport je spickova UHP guma vraj este lepsia je 4S, o hucanie sa absolutne neobavaj, su tichucke, a maju aj lepsiu zivostnost ako napr Continental Conti Sport Contact 6 (CSC 5 ani nespominam tie isli dole pred ocami)
Pneu pro street
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pneu pro street
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 02 dub 2019, 09:42, celkem upraveno 1 x.
Ja som prave nahodil nove Michelin Pilot Sport 4S. Zda sa mi dobra, co sa tyka komfortu, velmi dobra na vode. Ale na "hrane", na suchu, sa mi po sobotnajsom kratkom teste velmi nepaci. Ma podla mna makke bocnice a prejav auta po zatoceni je viac "gumovy". Skusim este mozno troska upravit tlaky, ale nemyslim ze to pomoze... V tom bola Pirelli P Zero, HN lepsia. Pirelli vsak boli menej komfortne - po cca 6 tis KM prisiel "zlom" a drasticky klesol ich vykon, a zacali riadne hucat. Celkovo vydrzali na aute velmi kratko.
asi vedia preco upiekli tuto gumu prave pre i30N. Ked si z videi vsimnes a asi to potvrdis aj ty, auto je naladene tak ze sa relativne dost navazuje na predne vonkajsie koleso, co bude dan za vyvazene naladenie (maksi predok ako zadok, tak aby zadok pomahal zatocit). Obecne ale toto vsetko naraz zvlada maloktora UHP guma nech je sebelepsia (pevnejsie bocnice a zaroven spickova zmes a dezen tak aby to malo grip aj na vode, ako tak to filtrovalo, moc sa neopotrebovavalo, moc nehucalo a este aj drzalo jak na vode tak suchu). V tomto smere sa mne najmenej pacia CSC 5.Mali makku zmes a dobry grip ale spolu s makkou bocnicou sli strasne rychlo do kopru. CSC 6 v tomto su o trochu lepsie. Michelin Supersport maju urcite najdlhsiu vydrz z uvedenych a pritom nemam pocit ze horsi grip aj ked je zmes tvrdsia.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Vilo neviem ake vsetky mozne auta si doteraz jazdieval a ake to malo upravy, oproti serii..
ale dovolim si tvrdit, ze za vacsinu "zjazdenych bocnic" mozu prave tie (zle naladene aftermarketove) sportove podvozky.
Mne sa kazdy "smeje" ze sa ten moj vrak naklana v zakrutach ...
ale odkedy "som si vyrobil" vlastnu variantu podvozku, tak sa mi akosi prestali drat bocnice....
ale dovolim si tvrdit, ze za vacsinu "zjazdenych bocnic" mozu prave tie (zle naladene aftermarketove) sportove podvozky.
Mne sa kazdy "smeje" ze sa ten moj vrak naklana v zakrutach ...
ale odkedy "som si vyrobil" vlastnu variantu podvozku, tak sa mi akosi prestali drat bocnice....
Naposledy upravil(a) JRD McLAREN dne 02 dub 2019, 21:30, celkem upraveno 1 x.
JRD McLaren: co sa tyka mojho prispevku, tyka sa to vylucne seriovky, konkretne i30N performance
Ja som pisal tiez len o seriovkach. Uz dlhsie mam len seriovky. Seriovky maju v podstate vsetky male negativne odklony. Uz -1,3st je dost velky uspech ked sa vyskytuje. Skratenymi zdvihmi (znizenie) sa vsak obvykle (u McPerson vzdy) zmensi zaklon rajdoveho capu (caster) co sa rovna pri natoceni kolies tomu istemu ako mensie negativne odklony. JRDMclaren - Na to si asi narazal
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 03 dub 2019, 07:17, celkem upraveno 1 x.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...hej ..
a pouzitim silnejsej struny, sa zas auto menej naklana...
..co je tiez na skodu veci .... (vo vacsine pripadov) ...
a pouzitim silnejsej struny, sa zas auto menej naklana...
..co je tiez na skodu veci .... (vo vacsine pripadov) ...
S pneu je to hotova veda..Ja teraz tiez trosku tapam alebo mam prilis velke ocakavania.Na turbo predokolke som mal 3rocne Conti SPC 5 ktore hucali a trakcia velmi slaba to ale pripisujem skor starobe a opotrebeniu.Teraz som obul rocne PZero ktore su tichucke ale pride mi ze maju mäksiu bocnicu ako Conti takze spekulujem ze pojdu dole a skusim nieco ine.Co by ste odporucili?Rozmer 235/35-19.Nieco od Dunlop by nebolo zle?Mal som SP sport maxx v rozmere 205/45 16 a bol som spokojny.
co potenza s001?neznam,ale slysel sem, ze je ok. tak ji chci zkusit, obecne potenzy maji tuzsi bocnici.
Ja ted mel na daily NS2R. Pokud pominu studene gumy na mokru a hodne vody tak to celkem slo.
Compact uz ale v plechcupu nahradilo FTO a tak premyslim jestli nezkusit normalni NS2.
Compact uz ale v plechcupu nahradilo FTO a tak premyslim jestli nezkusit normalni NS2.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Vybírám pneu v rozměru 195 50 R15 vhodnou jak na okruh (Most, Mýto), tak i na street a normal ježdění
AD08R vyprodaná, termín naskladnění neznámý. Kdyby jste někdo měl info či kontakt, kde sehnat, budu vděčný. NS2R tak nějak už nechci, dost hučí, nejsou špatné, ale chci zkusit něco jiného. R888R je super lepivý hardcore, ale když mě chytne někde liják, tak jsem v pytli, navíc ta cenu už u mě není moc OK. R1R, u této pneu váhám, prý se na okruhu rychle přehřeje, ale zase funguje na mokru. Našel jsem ještě Zestino 07RS MEDIUM TW240. Zná někdo?? Moc děkuji i za doporučení.
AD08R bude nahrazena AD08RS skrz nejake narizeni EU. R1R bych na FWD auto nedaval, dostava hodne zabrat, prehriva se. Zestino jsme ted poprve testovali na PlechCup BMW a prisla mi ta guma dost slusna, zajimava je predevsim cenou. Budu ji zkouset i na Primeru.
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
jarka: také jsem na ně koukal, na jednom shopu ale cenovky RS-PRO 1675,- a RS-R 4778,-
Nemají tam chybu nebo ty ceny jsou opravdu takové? Když už tedy, tak jsem myslel, že to bude opačně, že ty PRO jsou novinka, tudíž lepší a dražší. Ve Federalech jsem se nikdy moc neorientoval.
Mě ty RS-R docela vyhovují mají fajn bočnici a směs ok, až je tuhle sezónu dojedu tak asi zkusím RS-Pro.
Hairdresser car
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
R1R jazdim uz dlho ... (vlastne odkedy sa mi minuli zasoby R888)
a zatil je to pre mna bezkonkurecne co sa tyka pomeru cena/ kvalita / vykon ..
auto cca 1000kg, predokolka, vykon asi 210-230 ...
Skring to prezilo a slalomy to zvlada tiez...
Bocnica nieje neprimerane tvrda, ani makka jak zuvacka..
(treba ale brat v potaz moj prispevok vyssie ..)
a zatil je to pre mna bezkonkurecne co sa tyka pomeru cena/ kvalita / vykon ..
auto cca 1000kg, predokolka, vykon asi 210-230 ...
Skring to prezilo a slalomy to zvlada tiez...
Bocnica nieje neprimerane tvrda, ani makka jak zuvacka..
(treba ale brat v potaz moj prispevok vyssie ..)
Doteď jezdím TrofeoR, top pneu, až na tu cenovku (a nejmenší je 205/50 R15). Přemýšlím o přesednutí na Nankang AR-1 (195/50 R15 - €115), akorát voda bude asi celkem problém. Ještě mi prošli rukama Hankook Z221, ale taky problém s vodou a ještě s cenou a v 15" se nedělají.
Libas: Já vidím na slicky.cz RS-R za 2000Kč/kus
Mám taky dotaz. Rozhoduju se co za gumy na daily M6 2.5 225/45/18.
Hledám něco okolo 3000Kč za kus, takže pilot sport 4 jsou ze hry. Rozhoduju se mezi Hankookama V12 Evo2 K120 a S1 Evo2 K117 . Máte někdo srovnání? Před pár rokama jsem jezdil na Almeře s V12 Evo K110 a nebylo to zlý , i když federal je lepší, jenže se dělá jen ve 40 ne 45.
Údajně se ta S1 Evo2 dává na nový BMW škodovky a němce obecně, jedni nad gumou žasnou jiní říkají nic moc co jsem četl. cena je podobná.
Mám taky dotaz. Rozhoduju se co za gumy na daily M6 2.5 225/45/18.
Hledám něco okolo 3000Kč za kus, takže pilot sport 4 jsou ze hry. Rozhoduju se mezi Hankookama V12 Evo2 K120 a S1 Evo2 K117 . Máte někdo srovnání? Před pár rokama jsem jezdil na Almeře s V12 Evo K110 a nebylo to zlý , i když federal je lepší, jenže se dělá jen ve 40 ne 45.
Údajně se ta S1 Evo2 dává na nový BMW škodovky a němce obecně, jedni nad gumou žasnou jiní říkají nic moc co jsem četl. cena je podobná.
Mazda 6 GL 2.0 Wagon - ADAKT Stage 1 - 129kW + CAI
Mazda 6 GH 2.5 GTA - Ex - ADAKT Stage 1.1 - 135kW + klapky off + CAI + UlterSport
Nissan Almera 1.4 64kW GX - Ex
Nissan Almera 1.6 73kW SR - Ex
Mazda 6 GH 2.5 GTA - Ex - ADAKT Stage 1.1 - 135kW + klapky off + CAI + UlterSport
- BMarcellus
Tak to plati pro vsechno.Promennych je hodne od aut,pres profily gum,az po kolíky za volantem.
Proštuduj si: Tyrereviews.co.uk
Lepsi str. neznám.
S1 Evo2 je urcena pro vykonnejsi limuziny apod., pojaty jako vykonný cestovní. Dal jsem je tatovi na Subaru XV jako alternativu,protoze V12 Evo2 nebyly v rozmeru.Ty prave chtel po tom,co se na nich svezl!
V12 Evo2 bude ovladatelnejsi se vsemi pro i proti a track day dobre zvládají. Bral bych je znovu hned,kdyby byly v mym rozmeru.
Vsechno zas muze byt jinak,protoze uz je S1 Evo3
l
Proštuduj si: Tyrereviews.co.uk
Lepsi str. neznám.
S1 Evo2 je urcena pro vykonnejsi limuziny apod., pojaty jako vykonný cestovní. Dal jsem je tatovi na Subaru XV jako alternativu,protoze V12 Evo2 nebyly v rozmeru.Ty prave chtel po tom,co se na nich svezl!
V12 Evo2 bude ovladatelnejsi se vsemi pro i proti a track day dobre zvládají. Bral bych je znovu hned,kdyby byly v mym rozmeru.
Vsechno zas muze byt jinak,protoze uz je S1 Evo3
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

Tyrereviews jsem právě procházel a ty recenze jsou dost protichůdný.
- BMarcellus
Chybu neudelas s zadnyma Ventusama. Na co je vyuzijes vic se rozhodni podle toho,co jsem ti psal. S1 pro GT jezdeni,V12 budou min. trochu schopnejsi a mín pohodlny.
Proste nejaky zkus,neni duvod,abys byl zklamany
Proste nejaky zkus,neni duvod,abys byl zklamany
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

ok, co si pořád čtu recenze , tak začínám uvažovat o těch Michelin Pilot Sport 4
, ale ta cena ...
- BMarcellus
Kup si jen to,co muzes vyuzit a sedi k autu. Tzn. Ventusy,potazmo v12 evo2. Schopnosti prevysuji cenu jak známo. Zbytek je irelevantni a zbytecne vyhodis hromadu penez navic za nekolik procent lepsiho chovani na limitu - a kdy a jak casto na nem jsi...?!
Recenze majitelu lecos napovi,jenze je jich malo zverejnenych a podivej se taky,v cem jezdi. Spis se podivej na celkovou tabulku hodnoceni a ta v pripade v12... odpovida zkusenostem mým i známích.
Tak ti preju,abys uz mel hlavne obuto
Tak ti preju,abys uz mel hlavne obuto

Co si pamatuju tak V12 mě po 2 letech na almeře už nestačila , tak mám strach, aby to fungovalo na těžší mazdě. Navic piloty by měly mít lepší chování na vodě a nižší hluk. Ostatně hluk od zadních kol je u té mazdy problémová partie.
Přemýšlím jestli tam nakonec nedat profil 40 místo 45, pak sada vyjde minimálně o 4000 levněji a to už není málo, jenže v případě nehody by padlo vše na mou hlavu. A v neposlední řadě výpis povolenych rozměrů na rozdíl od Nissanu kde to udělají zdarma, za to u mazdy chcou okolo 1500 Kč a pak se s tím ještě upravovat....
Přemýšlím jestli tam nakonec nedat profil 40 místo 45, pak sada vyjde minimálně o 4000 levněji a to už není málo, jenže v případě nehody by padlo vše na mou hlavu. A v neposlední řadě výpis povolenych rozměrů na rozdíl od Nissanu kde to udělají zdarma, za to u mazdy chcou okolo 1500 Kč a pak se s tím ještě upravovat....
- BMarcellus
Gumy,co zvladaji track day ze by ti nestacily na tvoji Mazde..?! ;-D Evo2 je uplne jina směs.
Más-li takovy strach,kup si top gumy a budes mit klid v duši. Co Bridg. Adrenalin RE002? To by sis mozna o chlup polepsil (jezdim na nich),ale za cenu nizkyho treadwearu. Jeste stoji za uvahu Dunlop Sport Maxx RT....
Más-li takovy strach,kup si top gumy a budes mit klid v duši. Co Bridg. Adrenalin RE002? To by sis mozna o chlup polepsil (jezdim na nich),ale za cenu nizkyho treadwearu. Jeste stoji za uvahu Dunlop Sport Maxx RT....