Vyvazeni klikove hridele spolu s remenici, setrvakem/spojkou

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Tom_
Kontaktovat uživatele:

Vyvazeni klikove hridele spolu s remenici, setrvakem/spojkou

Příspěvek od Tom_ » 01 led 2019, 16:03

Ahoj, v dohledne dobe mne bude cekat sestaveni motoru do bloku (5ti valec Audi) a s predstihem zjistuju kdo problematiku vyvazovani umi a rozumi ji a zivi se ji. Budou pouzity aftermarket pisty a ojnice z duvodu vetsi pevnosti/odolnosti. Nabizi se otazka, ikdyz hodne lidi to nedela, ale kdyz uz ten motor delam, rad bych to mel tip top. Jake jsou Vase zkusenosti s vyvazenim kliky spolu s dalsima vecma? Co se tyce pistu/ojnic/krouzku/pistniho cepu, beru to tak, ze kazdy pist spolu s ojnici,cepem, atd...bude vyvazen na +- 1g nebo 0,1g (jeste nevim :lol: :D jak moc se mi to bude chtit presne brousit a jak velke odchylky budou).

Premyslim ze jednotlive dily bych zavezl do Engitec Motorsport (Ing. Chovanec - Roznov pod Radhostem) nebo mate nekdo zkusenost s nekym z okoli MS kraje? Praha/Severni Cechy moc nepripadaji v uvahu, jelikoz by se mi 4x tam a zpet jet nechtelo a za den mi to nikdo neudela. :evil:

Dalsi otazka zdali jen vyvazit kliku + remenice + setrvak + cela spojka + pisty/cep/ojnice (proste vse co k tomu patri s tzv "bobweights"), nebo bude stacit vyvazit jen klika + remenice + setrvak s tim, ze jednotlive sety pistu s ojnicemi, pistnimi cepy budou rovnake.

Znam pomerne hodne lidi, kteri takovyhle vyvazeni si nechali udelat a v zivote by nejezdili s nevyvazenym spodkem a znam i hodne lidi, kteri nikdy nic nevyvazovali a zatim nemeli problem :lol: :smt003 Kazdopadne bych byl nerad, kdyby motor odesel po nejaky dobe do kytek prave kvuli disbalanci vyvazeni a vibracim.

Vim, ze zde chodi pomerne hodne lidi, kteri bud motor staveli, nebo jiz maji postaveny nebo si ho budou stavet at uz sami nebo nekde, takze by mne zajimal Vas nazor.

Diky

:smt006

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyvazeni klikove hridele spolu s remenici, setrvakem/spo

Příspěvek od JRD McLAREN » 01 led 2019, 16:40

..ja som posielal na vyvazenie kluku, rozvodove kolecko, remenicu, zotrvacnik, pritlacak ..

piesty a ojnice mali vsetky rovnake vahy, takze stym som nemusel riesit nic ...
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 led 2019, 16:49

No taky to mam v planu udelat jak pises, s tim ze pisty s ojnicemi budou mit stejnou vahu. Ted nastava otazka komu to dat v MS kraji aby to provedl kvalitne a nezkurvil to, jelikoz mam pocit, ze u nas umi vsichni vsechno, ale jakmile se neco vysere tak se to snazi hodit zacinajic "kvalitou" materialu, nasledne montazi a v neposledni rade zachazenim :twisted: :twisted: :roll:

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 01 led 2019, 17:08

dopravny podnik brno ..napr ...
a ci Brzak este robiii .. to neviem ..

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 led 2019, 17:10

Brzak to dela furt, ale ten je strasne daleko (nad Libercem). Dopravni podnik Brno neznam vubec a nikdy jsem o nich nesslysel

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 01 led 2019, 17:19

..vyzistim ..

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 01 led 2019, 17:24

Diky moc :smt006 :smt023

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 02 led 2019, 16:25

Jinak jste to nikdo dalsi neresili? :smt003 :twisted: Pritom je tady x aut s vetsim vykonem a na aftermarket pistech/ojnicich. Ono i nove origo pisty nebo ojnice nejsou nijak vyvazene

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 02 led 2019, 16:41

..taaaakze ... OPRAVA ... ne Brno ..ale Zlin ..

https://www.dszo.cz/servisni-sluzby/

p.Zelenka

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 02 led 2019, 17:49

Diky :smt023 , napisu mu a dam vedet jak jsem dopadl.

Jinak jak jsi psal ze pisty a ojnice meli vsechny stejnou vahu, vazil si kazdy kus a kazdy kus zvlast odlehcoval , nebo si zvazil pist s ojnici a cepem a potom ubiral treba na pistu nebo jen ojnici? Jedna se mi o to, jestli kazdy pist vazit a dorovnavat do nejmensi vahy, nebo to udelat pouze jako celek a tim padem dojde k mensimu uberu materialu, kdyz se jednotlive pisty, ojnice, pistni cepy (krouzky + pin locky) zvazi a dosadi tak aby vaha byla co nejbliz k sobe

ZXman

Příspěvek od ZXman » 02 led 2019, 19:04

když už to tak hyper přesně řešíš (možná až zbytečně), jen se ujišťuji, že víš, že ojnice se váží ve spodním oku.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 02 led 2019, 19:38

Ano vim, diky za upozorneni :smt002 Ale podle "spravnosti" by se meli vazit obe casti(oko ojnice reciprocuje a hlava ojnice rotuje). Nebo jsem Te mozna spatne pochopil. Kazdopadne rad si necham poradit od zkusenejsich :smt002 . Je pravdou ze to resim asi vice nez 2/3 lidi ktere znam a kteri neco staveli, ale nevyvazovali vubec nic :lol: :smt003 Rad bych se na to taky vysral a zil v blazene nevedomosti ale porad mi to vrta hlavou, jestli aspon ten zaklad (klika, setrvak, remenice,pritlacak) neudelat. :smt003

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 02 led 2019, 20:00

Tom_ píše:Rad bych se na to taky vysral a zil v blazene nevedomosti ale porad mi to vrta hlavou, jestli aspon ten zaklad (klika, setrvak, remenice,pritlacak) neudelat. :smt003
...ked si tak spomenem, jaku spotrebu remenov, remenic, alternatorov a servopump mala cervena 90ka ... :roll:

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 02 led 2019, 20:02

Nastesti prechazim na elektro hydraul servo :lol: :lol: takze o remenici, remen mene...Ale ne, mam to v planu. Kdyz uz to delam, tak at je to udelano poradne. :smt006

Odpovědět