GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z
Pridám sa k téme aj keď neskoro, z Ska treba vyhodiť zadný stabik a nebude zákerné, trochu si pak treba zvyknúť na iné vlastnosti ako je drobná nedotáčavosť v pomalých zákrutách, čo sa dá vyriešiť ubratim plynu v zákrute a potom plynom čím sa dostane do lait pretacavosti, drobná kontra plyn a potom je to rýchle a hlavne čitateľné a ešte do predu gumy ako do zadu, najlepšie 255 secky a je to Ok. Samozrejme nie som zástancom kompromisov, lebo ťažké auto nemôže byť zábavné podľa mňa po tom čo som odľahčil o 100kg, Sko na fun a Civic Tourer na daily. Toš moje odporúčanie.
dnes som bol na cca hodinovej proba jazde s aktuaonym faceliftom GT86.
Musim konstatovat niekolko veci-tu najzadadnejsiu ze tadialto cesta nepovedie. Nie ani ze by to auto nebolo dost dobre, ale ivoli tomu ze zadne sedacky su definitivne nech akokolvek chcem totalne nepouzitelne.
Nsni to spatne vzhladom na to vo je na trhu so zadnym nahonom v danej cene. Ale aj keby to malo sedacky pouzitelne, tak bez zasadnejsich uprav to nebude pre mna. Hlavne citit ze zo je ladene dost do komfortu na bezne cesty. M3 F80 proti to u posobi ako nasteroidovane zavodneauto. Je o hodne tuhsie hlavne na predku mi pride GT86 trochu moc vlacna a uz chaprm ze tam niekto meni komplet silace za tuhsie... Audio a infotainment aj ked je novy ma kvalitu taku ze by mi nebolo luto vyhodit ho a setrit par deka na hmotnosti. Tolko zatial v kratkosti
Musim konstatovat niekolko veci-tu najzadadnejsiu ze tadialto cesta nepovedie. Nie ani ze by to auto nebolo dost dobre, ale ivoli tomu ze zadne sedacky su definitivne nech akokolvek chcem totalne nepouzitelne.
Nsni to spatne vzhladom na to vo je na trhu so zadnym nahonom v danej cene. Ale aj keby to malo sedacky pouzitelne, tak bez zasadnejsich uprav to nebude pre mna. Hlavne citit ze zo je ladene dost do komfortu na bezne cesty. M3 F80 proti to u posobi ako nasteroidovane zavodneauto. Je o hodne tuhsie hlavne na predku mi pride GT86 trochu moc vlacna a uz chaprm ze tam niekto meni komplet silace za tuhsie... Audio a infotainment aj ked je novy ma kvalitu taku ze by mi nebolo luto vyhodit ho a setrit par deka na hmotnosti. Tolko zatial v kratkosti
ad závisť, kamoš má nejaké tie Corvettky a keď ide na biznis trip, rád by si zobral cestou aj Alpy a pojazdil, ale že to sa nedá. To robí strašné zlú krv ak nebodaj Slovák príde na jednanie na športiaku, to je hneď DPHáčkar, mafia a pod. Preto musí na Forde Mondeo a všetko je ok...
1.Mini JCW, 2.GT86/BRZ, 3. Abarth 500 595 Competizione alebo 4.. SuperB 1,8tsi kombi.
1. som mal problém, nevedel som dať to novorodenecké vajíčko dať dozadu, málo miesta pri 3D. Novorodenec syn, musel cestovať vpredu. A podvozok naozaj drncá. Toto daily, čo ja viem, chce to naozaj odhodlanie.
2. ak potrebuješ zadné sedačky, tak dosť problém, ale taký milý kompromis, hlavne najlacnejší voz, dobrá spotreba a zase pomalé to nie je, len si treba zvykať. Driftovať to ide!!!
3. parťák z môjho magazínu má Abartha 500, vyzná sa v nich, môžem dať kontakt, ale je to dosť SUV na výšku. Sa to nezdá, ale skoro všade je najvyšší. A posed rovnako.
4. 2.0 Tsi je super a ide dobre, to by sa dalo. 1.8 skorej nie.
5. Tak nejaká klasika, späť k HH? Leon Cupra (robia aj kombi) a je to super nenápadné. A keď treba si rýchly všade. Alebo podobné vozy. Focus ST a pod....alebo Octavia, v tej peknej šedej farbe...Nejaká zábava tam je, rýchlosť definitívne áno a nie je tam až taká závisť...
1.Mini JCW, 2.GT86/BRZ, 3. Abarth 500 595 Competizione alebo 4.. SuperB 1,8tsi kombi.
1. som mal problém, nevedel som dať to novorodenecké vajíčko dať dozadu, málo miesta pri 3D. Novorodenec syn, musel cestovať vpredu. A podvozok naozaj drncá. Toto daily, čo ja viem, chce to naozaj odhodlanie.
2. ak potrebuješ zadné sedačky, tak dosť problém, ale taký milý kompromis, hlavne najlacnejší voz, dobrá spotreba a zase pomalé to nie je, len si treba zvykať. Driftovať to ide!!!
3. parťák z môjho magazínu má Abartha 500, vyzná sa v nich, môžem dať kontakt, ale je to dosť SUV na výšku. Sa to nezdá, ale skoro všade je najvyšší. A posed rovnako.
4. 2.0 Tsi je super a ide dobre, to by sa dalo. 1.8 skorej nie.
5. Tak nejaká klasika, späť k HH? Leon Cupra (robia aj kombi) a je to super nenápadné. A keď treba si rýchly všade. Alebo podobné vozy. Focus ST a pod....alebo Octavia, v tej peknej šedej farbe...Nejaká zábava tam je, rýchlosť definitívne áno a nie je tam až taká závisť...
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
GT86/BRZ jsem mel ve vyberu pred rokem a pul s tim, ze by to bylo vic daily (zadni sedacky - dite, atd.). No, kdyz jsem to videl poradne v realu, tak je to nepouzitelne i proto dite, tak jsem koupil rovnou S2000 a vykaslal se na kompromisy.
Superb na daily/praci je dobra volba, idealne s 2.0 TSi a k tomu vzit neco na zabavu. Docela mi dava smysl ND MX5 + dat rovnou podvozek (Protlum, Ohlins,...?) a udelat treba BBR kit na cca 200PS/230Nm. Na 1000kg je to velmi slusne svezeni, nic to nezere, nizke provozni naklady... se strechou dole zkusenost mas, urcite plus pro zazitky, vylety do Alp, atd.
Superb na daily/praci je dobra volba, idealne s 2.0 TSi a k tomu vzit neco na zabavu. Docela mi dava smysl ND MX5 + dat rovnou podvozek (Protlum, Ohlins,...?) a udelat treba BBR kit na cca 200PS/230Nm. Na 1000kg je to velmi slusne svezeni, nic to nezere, nizke provozni naklady... se strechou dole zkusenost mas, urcite plus pro zazitky, vylety do Alp, atd.
Já si jen říkám, že pokud jde o závistivou společnost, tak ať jde o běžnou socializaci tak obchodní socializaci, tak za mě si myslím, že "vizitka" M3 se už neodpáře
...prostě došlo ke zaškatulkování a s novým Superbem se nic nezmění, leda by bylo veřejně prohlašováno, že na M3 nebyl zvládnutý leasing, nebo byla lépe nabouraná, ukradená atp... aby ti šmejdi kolem mohli mít radost z cizího imaginárního neštěstí... Jinak novej Superb je dost na závist taky
- "no jó no" už má zase nový "další" auto... Je to jen úvaha, ale za mě se situace nezmění, pokud nebude ten ksindl kolem nakrmen nějakým imaginárním neštěstím ohledně BMW
- ano! mám za to, že až v takové nízké společnosti žijeme... Uvídíš sám, jak se situace bude vyvíjet...
PS: Já zažil, že jsem byl dotazován ze strany klientů a obchodních partnerů na cenu Opla Zafiry a že je to nějaký "pěkný"
...jako prevenci občas jezdím mezi kšefty i ve staré celkem velmi zachovalé Felicii, co jsem zatím díky bohu za života "podědil" po dědečkovi. Občas na to přijde řeč, proč v tom jezdím - a sentimentální kecy o starém rodinném voze ten ksindl kolem dobře bere
....Nikdy jsem nepřijel v M3, Zetku nebo Lotusu - osud by mě stihl stejný... peníze se prostě "nenosí" 
PS: Já zažil, že jsem byl dotazován ze strany klientů a obchodních partnerů na cenu Opla Zafiry a že je to nějaký "pěkný"
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
dik chalani za vase postrehy a navrhy.
Laco: BRZ/GT86 tie zadne sedacky nech som skusal skokolvek tak sa nedaju vobec pouzit. Ja mam 175cm a aj ked som si nastavil sedadlo vodica (alebo soolujazdca) tak ze som bol uplne nepohodlne namackany vpredu tak aj tak si mal medzi zadnym sedakom a operadlom tak 10cm- cize odklopis, pricvaknes nadoraz rozkocene nohy a chodidla musis mat rovnobezne s operadlom-(pod sedak ich nedas). Aj su dam predne sedacky normalne tak vzadu, je to len pre beznoheho trpaslika-nedas tam nohy lebo tam je 0-5cm medzi sedakom a operadlom.
SuperB-cenovy zmysel dava len 1,8tsi. Zas nedam 50tis Eur za Skodovku. Chcem tam radsej vybavu, jedno uz ci to pojde velmi svizne alebo len trochu svizne.
Abarth som pred par rokmi jazdil a bolo to dost vesele auto, posed viem aky je.
Na fun auto ktore by mi dalo zmysel nezostanu financie (Mazda ND este s potrebymi upravami, mozno M3 E46 ale s vela upravami, S2k s upravami, Lotus Elis, Caterham, ...) Navyse by ma iritovalo ho mat opat v garazi a nic z toho kedze pracovne a rodinne povinnosti su s tym nezlucitelne kedze vikendy sme s rodinou na chalupe alebo proste vzdy spolu niekde kedze cez tyzden sme vsetci rozlietani a ist na par dni niekde je tiez proboem lebo chodim dost casto sluzobky kedy som z domu, obcas bajk, inline, lyze. Takze ist na pol den alebo den sam este s autom ktore manzelka neznasa proste nejde. Mozno o par rokov az deti este trochu odrastu
Laco: BRZ/GT86 tie zadne sedacky nech som skusal skokolvek tak sa nedaju vobec pouzit. Ja mam 175cm a aj ked som si nastavil sedadlo vodica (alebo soolujazdca) tak ze som bol uplne nepohodlne namackany vpredu tak aj tak si mal medzi zadnym sedakom a operadlom tak 10cm- cize odklopis, pricvaknes nadoraz rozkocene nohy a chodidla musis mat rovnobezne s operadlom-(pod sedak ich nedas). Aj su dam predne sedacky normalne tak vzadu, je to len pre beznoheho trpaslika-nedas tam nohy lebo tam je 0-5cm medzi sedakom a operadlom.
SuperB-cenovy zmysel dava len 1,8tsi. Zas nedam 50tis Eur za Skodovku. Chcem tam radsej vybavu, jedno uz ci to pojde velmi svizne alebo len trochu svizne.
Abarth som pred par rokmi jazdil a bolo to dost vesele auto, posed viem aky je.
Na fun auto ktore by mi dalo zmysel nezostanu financie (Mazda ND este s potrebymi upravami, mozno M3 E46 ale s vela upravami, S2k s upravami, Lotus Elis, Caterham, ...) Navyse by ma iritovalo ho mat opat v garazi a nic z toho kedze pracovne a rodinne povinnosti su s tym nezlucitelne kedze vikendy sme s rodinou na chalupe alebo proste vzdy spolu niekde kedze cez tyzden sme vsetci rozlietani a ist na par dni niekde je tiez proboem lebo chodim dost casto sluzobky kedy som z domu, obcas bajk, inline, lyze. Takze ist na pol den alebo den sam este s autom ktore manzelka neznasa proste nejde. Mozno o par rokov az deti este trochu odrastu
Jak už tu zaznělo, řešením by mohl být nějaký ostřejší kombajn, nabídka už je dnes poměrně slušná. Ať už zmiňovaná Cupra nebo třeba Golf R (Focus ST by tě neuspokojil výbavou) pobaví na okrsce i na okruhu a zároveň odvezou rodinu za 8l/100km na chalupu. A neznalý obchodní partner nebo kámoš/hejtr si může myslet, že jde o rodinné přibližovadlo se sportovním paketem
Dobrý kompromis by taky mohla být Alfa Gulia Veloce
Jako fellow petrolhead bych ti asi měl radit, ať se M3 nezbavuješ, ale budu jen rád když ji prodás kámošovi a občas se s ní svezu
Viz SZ
Imolared: ano vidim ze to chapes. Ja mam pre nich pripravenu inu odpoved (pre tych co si to fakt zasluzia). Ze som to s krvacajucim srdcom musel kvoli nim a podobnym predat. Budu mat vycitky (niektori urcite). Este som sa stale definitivne nerozhodol ze M-ko predam, ale ak ano tak takto to vidim.
Peca: ja si robim vzdy tabulku aut, velmi presnu a analyticku, tskze samozrejme v tabulke mam aj nasetupovany Golf R kombi aj Cupru ST. Golf R vyjde cennikovo 50500,- Eur. Cupra ST 44200,- Eur. To su uz ceny ktore su podla mna za take auta neadekvatne (u Cupry dostanes max 5-8% zlavu u Golfu R max do 10%). Pride mi neadekvatne predat M-ko kupit taketo jieco a aby mi prakticky skoro nic nezostalo alebo tak par tisic max.
Peca SZ nemam, posielal si nieco?
Peca SZ nemam, posielal si nieco?
blesk666: Má pro tebe smysl koupě auta v ČR? Na koncernove značky (Škodu, Seat, VW a i na Audi) bych se mohl zkusit zeptat známého na jeho nacenění. Kamarád pracuje jako vedoucí prodeje v Audi a tak má docela kontakty na ostatní showroomy koncernu. Záleží jen jestli by to pro tebe mělo smysl.
Daily: Mazda 3 BL 2.0 DISI 111kW / 151HP
For fun: Honda S2000 AP1
For fun: Honda S2000 AP1
Osobně bych kvůli závisti určitých jedinců auto neměnil, protože si podle mně nijak nepomůžeš. Lidi co ti budou chtít závidět si vždycky budou schopný najít nějaký důvod, aby v tom mohli pokračovat. Pokud má člověk peníze vydělaný poctivě, tak se z mýho pohledu nemá vůbec za co stydět, protože se defakto jedná jen o ocenění jeho schopností a lidi který mu je závidí mají spíš problém sami se sebou.
www.jfperformance.cz
Vidim to stejne jako LJay, ja bych taky nic nemenil. Kvuli neschopnosti a zavisti druhych abych si nemohl jezdit v cim chci. To je ulet. Pokud ty penize jsou vydelany poctive, tak nevidim ani jeden duvod proc to menit. Priste muzou prijit s tim, ze se jim "nelibi" tvuj dum, vzdy si neco najdou.
LJay, Tom ano to som si tiez myslel.
Ked vsak niekto z kategorie priatel a obchodny partner bez zjavnych dalsich dovodov ti zacne hadzat klacky pod nohy, ohovarat ta a dokonca nahovarat dalsich tvojch partnerov/zakaznikov s dopadom na zrusenie zmluv a stratu tisicov az desattisicov Eur a s jednym sa blizime dokonca mozno do sudneho sporu, tak to potom musis veci zacat prehodnocovat.
Nejde o to byt az pod ich urovnou ale niekto si mysli ze ho ojebavame ked mame na auta za vyse 85tis Eur (listprice). To uz im nevysvetlis ze to nemame ako pozu ale vyslo nam to ako najrozumnejsia kupa na nase ucely. Hot hatch za 25-35tis ich uz netrapi. (prave ten jeden s ktorym sa veci najviac zosrali nam to vyslovene povedal ze MRS boli v pohode, on sam jazdi na 750i a vidim na nom od zaciatku ze sa mu nepaci ze mu zrazu "pozerame rovno do oci" a nie niekde zdola kde nas mal zaredenych donedavna.
LastV8 to Mini JCW F56 si dost rychlo odbil, Co Abarth 595 Competizione? (vcera som jazdil jeden starsi povodne 135konovy ale s upravou ESSESSE NA 165koni a bolo to opat velmi zabavne zvezenie v ramci predneho nahonu a miesta vzadu je napodiv viac ako som si pamatal) Napis mi ked tak SZ nech to tu nezasierame uz tolko kedze zial GT86/BRZ musi definitivne vypadnut so zoznamu ivoli absolutnej nepouzitelnosti zadnych sedaciek
Ked vsak niekto z kategorie priatel a obchodny partner bez zjavnych dalsich dovodov ti zacne hadzat klacky pod nohy, ohovarat ta a dokonca nahovarat dalsich tvojch partnerov/zakaznikov s dopadom na zrusenie zmluv a stratu tisicov az desattisicov Eur a s jednym sa blizime dokonca mozno do sudneho sporu, tak to potom musis veci zacat prehodnocovat.
Nejde o to byt az pod ich urovnou ale niekto si mysli ze ho ojebavame ked mame na auta za vyse 85tis Eur (listprice). To uz im nevysvetlis ze to nemame ako pozu ale vyslo nam to ako najrozumnejsia kupa na nase ucely. Hot hatch za 25-35tis ich uz netrapi. (prave ten jeden s ktorym sa veci najviac zosrali nam to vyslovene povedal ze MRS boli v pohode, on sam jazdi na 750i a vidim na nom od zaciatku ze sa mu nepaci ze mu zrazu "pozerame rovno do oci" a nie niekde zdola kde nas mal zaredenych donedavna.
LastV8 to Mini JCW F56 si dost rychlo odbil, Co Abarth 595 Competizione? (vcera som jazdil jeden starsi povodne 135konovy ale s upravou ESSESSE NA 165koni a bolo to opat velmi zabavne zvezenie v ramci predneho nahonu a miesta vzadu je napodiv viac ako som si pamatal) Napis mi ked tak SZ nech to tu nezasierame uz tolko kedze zial GT86/BRZ musi definitivne vypadnut so zoznamu ivoli absolutnej nepouzitelnosti zadnych sedaciek
blesk666: neuvazoval si nad Subaru STi? Nikoho nedrazdi, je vcelku pouzitelne a bude s nim aj zabava. Kamos ich ma par vo firme ako sluzobaky a bez problemov...
Lidi jsou někdy strašní dementi, držím palce a nenechal bych se takto směřovat životem zakomplexovanými blbci, příště ti takto bokem doporučí něco jiného a jak to skončí? Staneš se jejich otrokem???? Srát na ně, není přece možné aby ti někdo kvůli auta omezoval zdroj výdělku. Ty lidi tě budou beztak prudit i potom. Nevzdával bych to. Držím palce.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD
Když už to musí být, tak co třeba FoRS mk3? ...all day drive all year round
Za mě je to ukázkový "uni fun all use packet" car + by se Ti povýšenci v prémyji mohli smát, že máš modrý ovál
Jo a až na takový borce se 750kou a podobný, tak ideální řešení kulka
Za mě je to ukázkový "uni fun all use packet" car + by se Ti povýšenci v prémyji mohli smát, že máš modrý ovál
Jo a až na takový borce se 750kou a podobný, tak ideální řešení kulka
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
FoFo RS vyjde vdaka registracnej dani na Slovensku vyse 47tis (listprice) regiszracny poplazok je nad 254kW az 3900,- Eur. zlavy sa moc na FoFo vybavit nedaju lebo zrusili jak flotilove zlavy tak aj obmedzili zlavy kvoli tomu ze sa na auta caka +6mes. cca taku istu cenu vyjde aj Sti. Chcem lacnejsie auto inak to nema vyznam predavat M3
47t ? možno som mimo ale veď cena bez príplatkovej výbavy je 38t či nie 
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
37990,- je hole auto, Recara su "povinna" polozka (len tie vyjdu 2555,- Eur), 855,- mas balik tempomat+key less+el sklopne zrkadla+zadna kamera, 817,- mas Harman Kardon audio, 1155,- Navigacia a par mensich poloziek spolu si na cene cez 43tis plus 3900,- registracny.
aby som vec uzavrel a uviedol na pravu mieru. Moja M3 F80 nakoniec zostava a nepredava sa. Jedna z nasich troch bude na predaj ale moja nie.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 20 zář 2017, 19:11, celkem upraveno 1 x.
Parada Vilo, uprimne sa tesim ze zostava u tebablesk666 píše:aby som vec uzavrel a uviedol na pravu mieru. Moja M3 F80 nakoniec zostava a nepredava sa. Jedna z masich troch bude na predaj ale moja nie.