Honda Civic Type R (FD2) Díly , Servis

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Shaft

Honda Civic Type R (FD2) Díly , Servis

Příspěvek od Shaft » 08 zář 2017, 11:52

Čaute lidi :smt006

Mám dvě otázky na které si bohužel nedokážu teď velice spolehlivě odpovědět protože pracuju v zahraničí a v České Republice budu až tak za 7-8 měsíců a na netu není opravdu všechno nebo možná špatně hledám, nevím :)

Každopádně hlavní předmět tohoto topicu je že až se vrátím zpět do ČR , chtěl bych si z Japonska importovat Hondu Civic Type R FD2 která officiálně nikdy nebyla dovážená za Japonské hranice.

A otázka je , jak si myslite že je to s díly na tohle auto v České Republice , zda-li jsou lechce sehnatelné , řekněme v běžných obchodech s díly nebo se zkrátka musí všechno jenom objednávat ze zahraničí ? Ano , zní to blbě , nikdy se nevyváželo z japonska tak asi žádné díly nebudou, aspon ne všude ale jde o to že tahle honda sdílí motor K20A s např. Honda Accord Euro R , Honda Intergra DC5 , Honda Civic Type R EP3, což už nejsou dle mého tak ojedinělé exempláře a myslím si že po České Republice jich nejezdí málo. Nebavím se tedka o dílech jako svíčky , filtry , kladky atd , o těchto dílech jsem si zcela jist že v ČR jsou ale jde o spojku , vačky , klika , vahadla , ventily a takové závážnější díly. Tak by mě hrozně jak to máte vy s vašima Type R kárama :-D

A Druhá otázka je jestli si vaše Type R necháváte servisovat , opravovat v normálním servisu a bohatě to stačí na všechno nebo to musí byt nějaky spešl mega drahý autorizovaný servis který dokáže věci co běžný servis ne ?

Předem díky za všechny odpovědi :smt002

Hawk

Re: Honda Civic Type R (FD2) Díly , Servis

Příspěvek od Hawk » 08 zář 2017, 20:31

Pokud se nepletu tak auto přímo z JPN u nás nepřihlásíš, pouze přes UK.. možná se pletu :)

Shaft

Příspěvek od Shaft » 08 zář 2017, 21:01

Abych pravdu řekl tak to na 100% bohužel taky tedka nevím , více informací budu zjištovat až budu doma , vím jen že všechna vozidla s řízením na pravo jsou od roku tuším 2014 normálně registrovatelná bez jakýkoliv vyjímek , dříve to bylo pouze pro veterány a pro lidi kteří žili delší dobu např. UK ale jestli jsou nějaká striktní omezení pro vozy přimo z japonska , to jsem se nikde nedočetl :?

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 08 zář 2017, 21:41

heh, paráda, ja mám dačo podobné, aj keď o level nižšie, Civic Si FA5, USDM...síce je to LHD, ale zase nemá hmlovky a nie všade má vytlačené E na svetlách a podobne, takže je to tak na hrane...tak som zvedavý, ako dopadneš...každopádne držím palce a snáď nejaký zraz dáme
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

Shaft

Příspěvek od Shaft » 09 zář 2017, 13:27

Joo tak to máš lajcky řečeno to samé co chci já , jen nesportovní verzi :)

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 09 zář 2017, 13:29

Tak zase mne to športové pripadá dosť - 200 koní/K20Z3-8300RPM/LSD. Mám to ale ako family daily. FD2 je, prirodzene inde. Preto by som to rád videl naživo.

exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT

Shaft

Příspěvek od Shaft » 09 zář 2017, 13:36

Tak to jo potom , já jsem se na specifikace nějak podrobně nedíval , myslel jsem že maš nejakou tu hardcore family verzi :-D ;) , 200Hps určitě není malo :)...Tak řikám uvidíme jak se vše vydaří...

Joseph

Příspěvek od Joseph » 09 zář 2017, 14:16

Hawk má pravdu, z Japonska musíš auto protáhnout buď přes Švédsko nebo UK, kde auta přihlásíš. Jinde to nejde. Pak to přihlásíš na CZ RZ.

Jinak máš na mysli aftermarket věci? Pochybuji, že se na tom autě jen tak něco samo o sobě podělá. :)
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY

flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

Shaft

Příspěvek od Shaft » 09 zář 2017, 16:59

Joseph , nene aftermarket věci nee , myslím stock(původní) díly které už na tom autě jsou od výroby...A tož teda to jste mě s tím dostali , jak nejdrív příhlásit někde ve šwedsku a pak převest do ČR , z jakého duvodu to musí tak být ?

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 09 zář 2017, 19:22

Asi proto, že japonsko není trh EU, tudíž přihlášení origo JPN vyrobeného dle jiných regulí a pro jiný trh mimo EU auta podléhá zcela jinému režimu, než RHD z anglie, která je ještě v EU. To si tak myslím já.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

Joseph

Příspěvek od Joseph » 09 zář 2017, 20:00

Přesně jak píše angličák. Aby jsi přihlásil bez problému RHD vůz u nás v ČR, tak již musí být registrovaný někde v EU. Japonsko v EU samosebou není a nejsnáze jde takové vozidlo registrovat (v rámci EU) ve Švédsku nebo UK.

FD2 má K20A, ten motor se nikde v Evropě neprodával a zůstal samosebou jen v Japonsku.

Jinak jak jsi jmenoval Euro Type R Accorda - u nás není, jsou tu jen Type S s K24. DC5 taky nic a EP3 se u nás prodává s K20A2. FN2 (kolegyně) má K20Z4, což je slabší brácha K20A.

Originální díly tak bude nejspíš docela problém u nás sehnat, můžeš zkusit napsat do Hondy, zda-li by šly objednat, ale stejně půjdou z Japonska. To už je pak lepší si najít někoho, kdo ti ty díly z Japonska sežene rychleji.

Samotné Honda motory jsou slušné skládačky, takže věřím, že část dílů bude kompatibilní mezi K20A, K20A2 a K20Z4. Zkus si třeba vygooglit srovnání a hned víš co je jiného, respektive co má K20A lepší.
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY

flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 09 zář 2017, 20:37

Ono i nestandardní auto již registrované v EU může být i tak problém, protože u nás je to kupodivu samo od sebe často horší, než EU vlastně chce.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

Shaft

Příspěvek od Shaft » 09 zář 2017, 20:59

Myslel jsem si že to nebude tak jednoduché :cry: , vždycky v tom neco musí být. Každopádně díky moc za všechny rady , ještě si to všechno pozjištuju jak budu v ČR . Co by jste jinak me doporučili jako alternativu , nebo co vy by jste dělali kdyby toto nevyšlo a museli jste se uchýlit k nějaké jiné možnosti :)

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 09 zář 2017, 21:29

v PL je dosť veľa FG2 a FA5 napredaj za ok ceny...tak to je možno cesta...teda Honda Civic SI...ako mám ja...super voz...+ v Amerike je móda prerábať vizuálne na FD2...tak si to vieš aspoň takto poriešiť, sú na to postupy na nete

exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT

bigy

Příspěvek od bigy » 14 zář 2017, 15:21

Osobně si myslím, že něco jako auto z Japonska je nesmysl... nedovedu si představit, jak na takovem autě uděláš dovozouvou STK atd..
Snažší cesta je takové auto koupit již v EU.
Například zde jedna v Německu
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 46299.html

Jednu originalni FD2 má potom jedna paní v Praze.
Pokud chceš sedan..tak FA5 z polska je taky zajímavá verze... potom si z USA nechás dovézt potřebné věci na přestavbu...Časově tak měsíc. Osobní zkušenost s věcmi na Civic FG2 je taková, že všechno seženeš v kombinaci HONDA CZ, EBAY, ALLEGRO a nebo inzeraty polska :)

Co se servisování týče, doporučuji TypeR.cz mají zkušenosti, i velice kladné reference, sám bych jinam auto nedal!
Honda Civic Coupe Si #FG2
Toyota GT86HKS
#SickMachines

Odpovědět