Drift S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Drift S13
Tak jsem se rozhodl že jednu svoji S13 kterou jsem si koupil před lety jako dárce orgánů a ještě jsem se ani nekoukl v jakym je stavu tak že si zkusim postavit na Drift ( zatím mám zkušenosti jen s pár blbostma když sprchlo nebo na sněhu )
Auto jsem koupil s tím že jsou špatně nastavený ventily ale že by mělo jet. dovezl jsem ho domu, zaparkoval že se na něj podívám a nějak jsem to odkládal a odkládal.
Jezdim se už několik let koukat na Sosnovou na drifty a do HK - teď na poligonu v HK je snad nějaká drift škola. Zajímá mě to jestli mě to bude bavit a HLAVNĚ JESTLI NA TO BUDU MÍT.
Ale je to sekce technika:
Autu zkusím sprovoznit CAčko a dokud vydrží tak tam bude.
Auto komplet odstrojim a co nejvíce odlehčim ( případně jestli někdo nemá tipy kde případně "převařit" ( "zpevnit" ) sváry )
Na auto nasadim podvozek kterej mám schovanej na svoji 240tku která je ještě na dlouho ( Meister R )
Nápravy mám jiný s polyuretanama
Open Diff zavařim
Co ještě dál ?
Jaký kola/gumy používat ( jestli 16", 15" ) mám hromadu 15" ale i pár 16"
Nechci nějak plácat vodu a dělat blbosti takže bych rád už od začátku dělal něco smysluplnýho - auto bude čistě jenom na blbnutí ( takže papíry jsou zrušený a počítá se s přesunama na podvalu )
Jde mě o to že když to budu dělat a nebude mě to bavit ( finančně mě to vycucne ) tak abych to měl udělaný pořádně a mohlo se to případně prodat dál ne jako bastl ale něco co má hlavu a patu.
Předem díky za odpovědi.
Auto jsem koupil s tím že jsou špatně nastavený ventily ale že by mělo jet. dovezl jsem ho domu, zaparkoval že se na něj podívám a nějak jsem to odkládal a odkládal.
Jezdim se už několik let koukat na Sosnovou na drifty a do HK - teď na poligonu v HK je snad nějaká drift škola. Zajímá mě to jestli mě to bude bavit a HLAVNĚ JESTLI NA TO BUDU MÍT.
Ale je to sekce technika:
Autu zkusím sprovoznit CAčko a dokud vydrží tak tam bude.
Auto komplet odstrojim a co nejvíce odlehčim ( případně jestli někdo nemá tipy kde případně "převařit" ( "zpevnit" ) sváry )
Na auto nasadim podvozek kterej mám schovanej na svoji 240tku která je ještě na dlouho ( Meister R )
Nápravy mám jiný s polyuretanama
Open Diff zavařim
Co ještě dál ?
Jaký kola/gumy používat ( jestli 16", 15" ) mám hromadu 15" ale i pár 16"
Nechci nějak plácat vodu a dělat blbosti takže bych rád už od začátku dělal něco smysluplnýho - auto bude čistě jenom na blbnutí ( takže papíry jsou zrušený a počítá se s přesunama na podvalu )
Jde mě o to že když to budu dělat a nebude mě to bavit ( finančně mě to vycucne ) tak abych to měl udělaný pořádně a mohlo se to případně prodat dál ne jako bastl ale něco co má hlavu a patu.
Předem díky za odpovědi.
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]
Re: Drift S13
V první řadě bych začal s pořádnou kastlí a to vyztužením ... s13 moc tuhosti nepobrala a hlavně na tvrdém podvozku (běžně na straně řidiče v prahu praskají)
takže v první řadě bych přemýšlel i o rámu ... případně výztuhy prahu a dodělat nosník pak propojení přední nosník s prahem jako to má S14
rozpěry mezi domky navařit na tvrdo max 2 šrouby (na straně) přes zámky ale hlavně ne ty co mají přírubu a pak rozpěru přes jeden šroub ... ty jsou na nic .... a pak dle financí pokračovat
ca18 bude makat dobře jen mu předělej chlazení ..voda z turba ať nejde z5 před vodní čerpadlo ale na vývod horké vody
osobně bych použil termostat SR20DE z primery a dal ho před vodní pumpu a do bipasu připojil výměník voda olej aby fungoval jen na rychlejší ohřev a olej chladil chladičem ...
rozpěry mezi domky navařit na tvrdo max 2 šrouby (na straně) přes zámky ale hlavně ne ty co mají přírubu a pak rozpěru přes jeden šroub ... ty jsou na nic .... a pak dle financí pokračovat
osobně bych použil termostat SR20DE z primery a dal ho před vodní pumpu a do bipasu připojil výměník voda olej aby fungoval jen na rychlejší ohřev a olej chladil chladičem ...
Na všechno sis odpověděl sám, stačí na to dát nějaký ty 15" a jezdit.
Všechno ostatní bych řešil až budeš vědět jestli a jak moc v tom chceš pokračovat.
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
Určitě bych prodloužil ramena o 4cm a zkratil těhlici o cca 1cm, dále koupil za 3jku podložky pod tyčky řízení za 1. Nebude se ti zamykat volant a za 2. Maji tam tu "podložku" aby mělo řízení delší chod(mám vyzkoušené)..protože rejd je u s13 bída a hlavně tě to x krát zachrání a bude tě to více bavit!! Zatím bych řešil tyhle podvozkové věci a geometerii..motor mužes pak koupit kdykoliv..ale jestli budeš kupovat chladiče (fmic atd) tak bych šel pak zase cestou zas turbo motoru a víceméně to poupravíš..pak časem rám a tím vystužíš karoserii...
-
DarthBlazer
Na ty svary treba pomuze tohle video https://www.youtube.com/watch?v=u6FinqiPKmk, kluk stavi celkem budget s13, mozna inspirace 
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Všem díky - po FB řešim s pár dalšíma lidma detaily…
Kdyby jste měl někdo třeba odkazy na nějaký zajímavý projekty sem s nima
Kdyby jste měl někdo třeba odkazy na nějaký zajímavý projekty sem s nima
Třeba tady Ryan Tuerck a missile 240SX https://www.youtube.com/watch?v=XAb9NuqGJNs
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Tohle znám, ty to mají ale ve stylu bloodmasters ( takže na pankáče ) - tím začnu ale pak nějakej progress - prolejzám sxoc.com kvuli zajimavostem ale zatim jsem nenarazil na zajimavej "vysvětlující" projekt