Protlum alebo KW V3 [Integra Type R]
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Protlum alebo KW V3 [Integra Type R]
Ahojte,
zacal som chodit na Skring s Integrou a velmi sa mi to zapacilo, hlavne ked vidim ze to auto vie jazdit kurevsky rychlo na ten relativne nizky vykon 190Hp.
Tu mam zopar fun videi:
Zavod vs. M3
posledny time attack:
2:37,xx bolo uplne realne nebyt toho Clia a myslim si ze v stave akom je teraz je 2:36,xx teoreticky vrchol moznosti.
Aktualne upravy na aute su Ferodo DS2500, redukcia vahy -70kg na cca 1060kg, gumy Toyo Proxes R1R 195/55/R15.
Moj ciel je auto tlacit vpred a dostat sa pod 2:30, co si vsak bude vyzadovat v prvom rade uplne novy podvozok a velmi kvalitny podvozok pretoze uz seria poskytuje slusny vykon.
A vzhladom na jej vek 18rokov a 200000km je neuveritelne ako dobre stale ten podvozok funguje.
Zatial co som skumal tak KW V3 podvozok (najvyssia dostupna rada na DC2 Type R od KW) by mal byt rychlejsi na okruhu a plne funkcny s relativne dobrym komfortom aj na nekvalitnych cestach a kedze neplanujem postavit dedikovane auto iba na drahu, auto bude jazdit 90% na okrskach a cestach roznej triedy a kvality a samozrjeme aj sem tam na rozbitych cestach.
Otazka je ako to by to bolo s Problumom? Mal by som zaujem o tlmice Race. Rada "Pro Race" je uz extrem a "Sport" sa mi zda trochu malo.
Boli by tie tlmice Protlum "Race" aspon o nieco rychlejsie ako dobre naladeny KW V3 na Skringu?
Boli by zaroven schopne dobre jazdit aj po okrskach, tak aby som mu mohol 100% verit a nebal sa ist trochu rychlejsie aj na nekvalitnom povrchu?
Horne uchytenie tlmicov by zostalo seriove.
zacal som chodit na Skring s Integrou a velmi sa mi to zapacilo, hlavne ked vidim ze to auto vie jazdit kurevsky rychlo na ten relativne nizky vykon 190Hp.
Tu mam zopar fun videi:
Zavod vs. M3
posledny time attack:
2:37,xx bolo uplne realne nebyt toho Clia a myslim si ze v stave akom je teraz je 2:36,xx teoreticky vrchol moznosti.
Aktualne upravy na aute su Ferodo DS2500, redukcia vahy -70kg na cca 1060kg, gumy Toyo Proxes R1R 195/55/R15.
Moj ciel je auto tlacit vpred a dostat sa pod 2:30, co si vsak bude vyzadovat v prvom rade uplne novy podvozok a velmi kvalitny podvozok pretoze uz seria poskytuje slusny vykon.
A vzhladom na jej vek 18rokov a 200000km je neuveritelne ako dobre stale ten podvozok funguje.
Zatial co som skumal tak KW V3 podvozok (najvyssia dostupna rada na DC2 Type R od KW) by mal byt rychlejsi na okruhu a plne funkcny s relativne dobrym komfortom aj na nekvalitnych cestach a kedze neplanujem postavit dedikovane auto iba na drahu, auto bude jazdit 90% na okrskach a cestach roznej triedy a kvality a samozrjeme aj sem tam na rozbitych cestach.
Otazka je ako to by to bolo s Problumom? Mal by som zaujem o tlmice Race. Rada "Pro Race" je uz extrem a "Sport" sa mi zda trochu malo.
Boli by tie tlmice Protlum "Race" aspon o nieco rychlejsie ako dobre naladeny KW V3 na Skringu?
Boli by zaroven schopne dobre jazdit aj po okrskach, tak aby som mu mohol 100% verit a nebal sa ist trochu rychlejsie aj na nekvalitnom povrchu?
Horne uchytenie tlmicov by zostalo seriove.
Naposledy upravil(a) miroshi dne 07 kvě 2016, 12:19, celkem upraveno 1 x.
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Re: Protlum alebo KW V3
Ahoj, sleduji tvá videa na YT, moc pěkně se na to dívá, ITR má prostě potenciál, což tu dokázali kluci i na okruhu v Brně. Takže tě přidám do Time Table. Zkus pak dát auto i do Showroomu. Ohledně podvozku, s oběma neuděláš chybu. KW3 asi bude mít trochu tvrdší pružiny a celkově auto bude tužší čili více na okruh. S Protlum nemám zkušenosti, ale klidně bych šel do nějaké lepší verze XYZ, např Racing Spec.
Dik! Zatial co sa mi podarilo vygooglit tak len kladne referencie na Protlum a v porovnani s KW je vraj dokonca lepsi.
Vyrobcov podvozkov je strasne velke mnozstvo a clovek proste nevie ktorej znacke verit.
KW je overene ze funguje s tym sa neda nic pokazit. XYZ som zatial neskumal co su zac. Trochu som skumal co je zac BC racing ale neviem.
Neviem ci KW vedia postavit na mieru podvozok, napr. rada clubsport vobec nie je v ponuke pre DC2?
Protlum viem ze postavi presne na mieru co sa mi paci. Ale zas nie je mozne nastavit compression and rebound ako je to u KW V3. Co moze a nemusi byt vyhoda pre mix jazdenie na okruhu a okrskach.
Vyrobcov podvozkov je strasne velke mnozstvo a clovek proste nevie ktorej znacke verit.
KW je overene ze funguje s tym sa neda nic pokazit. XYZ som zatial neskumal co su zac. Trochu som skumal co je zac BC racing ale neviem.
Neviem ci KW vedia postavit na mieru podvozok, napr. rada clubsport vobec nie je v ponuke pre DC2?
Protlum viem ze postavi presne na mieru co sa mi paci. Ale zas nie je mozne nastavit compression and rebound ako je to u KW V3. Co moze a nemusi byt vyhoda pre mix jazdenie na okruhu a okrskach.
Re: Protlum alebo KW V3 [Integra Type R]
XYZ temto podvozkum nesaha ani po kotniky, tohle je uplne jiny level. Za me jednoznacne Protlum. Sam jsem mel Protlum Sport (na Cliu RS) a bylo to skvele na rozbite okresce i okruhu. Ridil jsem na Protlumu Race i Top Race a to je jeste o dva, resp. 3 levely jinde.
Osobne bych doporucil Race, protoze Top Race je jeste drahsi a bude te stat i neco spravne nalazeni - to sam nikdy spravne neudelas. Na SK to dela napr. p. Ruisl.
Protlum ti to i u rady Race nastavi dle vyuziti, takze to bude fungovat dobre uz od nich. Velka vyhoda je i budouci repas, ktera bude vyrazne levnejsi, nez u KW. Za me neni o cem a urcite bych sel do Protlumu, jestli chces opravdu dobry podvozek.
Protlum ti to i u rady Race nastavi dle vyuziti, takze to bude fungovat dobre uz od nich. Velka vyhoda je i budouci repas, ktera bude vyrazne levnejsi, nez u KW. Za me neni o cem a urcite bych sel do Protlumu, jestli chces opravdu dobry podvozek.
Takze davam si do zoznamu na prve miesto Protlum, nasledovany KW 
Podvozok je u mna priorita. Kvalitny a dobre nastaveny podvozok s odklonami zrejme ukroji znacny cas na skringu.
Podvozok je u mna priorita. Kvalitny a dobre nastaveny podvozok s odklonami zrejme ukroji znacny cas na skringu.
Tak sa mi podarilo vygooglit uzivatela ktory jazdi na Protlum Top Race (nastavitelne compression/rebound) na nissan Almera GTiR, jazdi s tym bez problemov presne po tych istych cestach v mojom okoli.

Takze myslim ze pre Integru len to najlepsie, "Top Race" od ProtlumuInak este jeden postreh k podvozku - vozil som sa s "pritiahnutym" podvozkom, lebo som nemal cas prestavit z navstevy okruhu /pomale stlacovanie som pritiahol na max/. Samozrejme je naladenie velmi tvrde, ale napriek tomu funguje... Isiel som jeden usek s dost rozbitou cestou /zaplaty hadam na kazdom metre + nerovnosti - smer Bukova - Trstin/ celkom rychlo a auto stale drzalo kontakt s vozovkou... Tak to som pozeral ako puk - s inymi podvozkami by som niektore useky doslovne preletel... Fakt to drzi a dava pocit velkej istoty, resp. pocit toho, ze idete este s veelkou rezervou. Len to chce fakt jazdit, jazdit a jazdit a zvykat si... Teraz ma caka konecne naladenie podvozku - uz sme dohodnuti na utorok, tak som zvedavy...
Více na: http://www.nissanclub.cz/forum-tema/alm ... 27?kols=20
KW V3 imho nebude na nase rozbite cesty to prave orechove, takze souhlasim s Jagym.
Jen poznamka: Necekej, ze podvozkem stahnes vic jak 3 s / kolo. Na 2:30 to bude chtit slick a asi i par (desitek) koniku navrch. Drzim palce.
Jen poznamka: Necekej, ze podvozkem stahnes vic jak 3 s / kolo. Na 2:30 to bude chtit slick a asi i par (desitek) koniku navrch. Drzim palce.
jo mam velmi konzervativny odhad na podvozok cca -2sekundy, ale rad sa necham prekvapit aj s -3 sekundami 
Velku porciu sekund budem nahanat vykonom na tych pomerne dlhych rovinach. Na semislik davam odhad -1sekundu oproti R1R.
Velku porciu sekund budem nahanat vykonom na tych pomerne dlhych rovinach. Na semislik davam odhad -1sekundu oproti R1R.
paradne sa do toho opieras, do dlhej tiahlej tam vletis pekne odvazne, ale aj na rovinke ten motor tlaci...neskutocna Integra s dobrym a odvaznym jazdcom....je idem inu stopu, ale nie je o com diskutovat, kedze cas mas super 
btw nie je to ta biela s HC alebo TT (teraz mam okno)? ECV, uz som ju X-krat videl na SKringu (ja mam cervenu Imprezu)?
btw nie je to ta biela s HC alebo TT (teraz mam okno)? ECV, uz som ju X-krat videl na SKringu (ja mam cervenu Imprezu)?
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS
http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/
exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT
TT Integra, tento rok zatial 2x na ringu, a ano videl som cervenu imprezu naposledy ked som tam bol a mam ju aj na zazname v case 9:36, v pozadi na parkovisku 
ano, to som bol tiez trocha trenovat...PannoniaRing nechces skusit? to je lepsi okruh na nase auta, technickejsi
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL
exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT
exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT
Zatial zostavam doma na Skringu, ale casom zrejme skusim aj ine okruhy.
Funguje ti to dobře. Jako bývalý majitel ITR musím uznat, že auto potenciál má, ale podvozek je jak na každém autě tak i na ITR alfa omega a vybírej pečlivě. Tvrdý žebřiňák je každý druhý podvozek, o tom funkce není. Teď mám jiný hothatch na fungujícím podvozku i pro okresky a je mi celkem líto, že jsem jej ITR nedopřál a nepodpořil tak její přesnost doplněnou samosvorem.
Btw, mně na ITR vadila díra mezi 3. a 4. rychlostí a propad otáček, tobě to motor na okruhu pobere?
Btw, mně na ITR vadila díra mezi 3. a 4. rychlostí a propad otáček, tobě to motor na okruhu pobere?
'92 Civic 1.6+garrett T28: 270k/385 Nm @ 1,1 bar
'01 Clio Sport ph2 172
'01 Clio Sport ph2 172
Som si toho vedomy ze podvozok bude klucovy upgrade, preto sa snazim zistit co najviac info o podvozkoch. Zatial to vychadza na Protlum, ktory by mal zdvihnut level znacne hore.
Zial je to tak 4. 5. stupen je priserne dlhy a toto je dovod preco s motorom B18C nemam v plane nic riesit. Upravy typu swapnut kratsie kolecka z inej prevodovky su iba plane zlepsovaky. Jedina cesta ako dostat do auta naozaj spolahlive kone a lepsie prevody je swap na K20 so 6 stupnovou prevodovkou. V tomto bode mam jasno.
Zial je to tak 4. 5. stupen je priserne dlhy a toto je dovod preco s motorom B18C nemam v plane nic riesit. Upravy typu swapnut kratsie kolecka z inej prevodovky su iba plane zlepsovaky. Jedina cesta ako dostat do auta naozaj spolahlive kone a lepsie prevody je swap na K20 so 6 stupnovou prevodovkou. V tomto bode mam jasno.
me by se libil protlum, uz jenom z toho duvodu, ze by sel individiualne prizpusobit k tvym pozadavku. a pak udelat geometrii, nevim jake ma ITR v tomhle smeru moznosti, ale urcite bude potreba koupit nejaka stavitelna ramena atd., aby si dostal odklony, sbihavost... kam potebujes. novy podvozek + agresivnejsi geometrie bude velky krok vpred.
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
miroshi píše:Dik! Zatial co sa mi podarilo vygooglit tak len kladne referencie na Protlum a v porovnani s KW je vraj dokonca lepsi.
Twilite před lety měl na své ITR KW Clubsport
nicméně pokud na to jsou peníze a ochota je utratit, tak protlum je jasná volba
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Myslim ze sa nieco usetri na tom ked sa pouziju seriove uchytenia tlmicov a nie unibaly a kedze DC2 ma vpredu double wishbone konstrukcia prednych tlmicov nebude az tak narocna ako pre strut.V tomto smere si myslim ze Protlum bude cenovo na urovni V3/Clubsport. Ale este neviem budem sa informovat presne 
Odklony budu nainstalovane tiez, bez nich by som nemal sancu vyuzit potencial gum.
Odklony budu nainstalovane tiez, bez nich by som nemal sancu vyuzit potencial gum.
Miroshi - myslim, ze nema zmysel porovnat KW 3 a Protlum TOP Race 3. Protlum je v tomto smere uplne inde, mozes porovnavat od KW Clubsport, ktorého cenovka bude urcite ovela vyssia. Treba si rozmysliet - ktoru radu od Protlumu zoberies - najvyssia rada ma mnoho vyhod, ale aj jednu nevyhodu - pokial to nemas nastavene spravne, nebude to fungovat... A doma to len tak nenastavis. Ver mi, skusal som rozne moznosti, ale jediny kto to dokaze relevantne na SK nastavit je prave p. Ruisl. Musis vsak ratat s tym, ze nastavenie bude nieco stat a dohodnut sa s nim, je ako dohodnut stretnutie u premiera - cez sezonu ma minimalne cas na to, aby sa zaoberal nasimi autami. Jeho hlavny biznis je pripravovat zavodne auta. Jazdi s nimi po sutaziach... Po sezone to zvycajne problem nebyva... Ale ked to nastavi on, tak potom je to uplne ine auto