Gumy na driftiky

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Re: Gumy na driftiky

Příspěvek od Awatar » 21 úno 2015, 12:51

WICH3R píše:Sorry za ot ale mam podobnej dotaz k tématu

Awatar:
Měl bych dotaz : Takže je lepší guma co víc lepí než klouže?

Pokud se někdo sžívá s autem tak je asi nejlepší zkoušet pokus omyl , která je dobra a pak až si vybereš tak jezdit jen na jednom typu?
Příklad MX5 - 1.8 cca 130hp , asi bude záležet na šířce a průměru .

Budou lepší nějaký semi Federaly RS-R 595 195/15 než obyč číny za 900/ks?

U těch federálu víc lepěj ale zase je těžší je s nima klouzat?

Nebavím se o autech 400hp + , tam se to asi vyplatí víc...
se 130hp ty federaly neutočíš. Nejlepší je používat pneu se kterýma normálně jezdíš a jsi zvyklí na chování auta s těmi pneu, jak pneu kloužou nebo nekloužou se dá pak doladit tlakem v pneu, ale nezmění ti to diametrálně chování auta oproti tomu jak jsi zvyklí.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

evlo

Příspěvek od evlo » 21 úno 2015, 13:30

Tak ja mam v TP zapsany akorat jeden rozmer atd. Coz je docela ojeb. Ocividne problem auta urcenehe pro zeme kde takove birokraticke ojebe namaji.

LinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LinB » 04 zář 2015, 18:50

Zdar lidi, měl bych pro vás jednu otázku:
jsem tu novej, mám toyotu MR2 W30...zatim v základu a jízda bokem mě hodně baví, ale s tim nízkym výkonem si to užiju tak akorát na sněhu, za silnýho deště nebo na štěrku, ale zaujalo mě jedno video od chrise harrise, kde dal na na C63 mercedesa dojezdový rezervy a hrozně si to pochvaloval, že je s tim autem strašná zábava, takže mě napadlo si dvě dojezdovky pořídit a chtěl bych se právě zeptat, jestli s tim nemáte náhodou někdo zkušennosti, jak snadno to s tim de, jak dlouho vydržej atd. ...jinak mám v plánu je vyzkoušet na nadcházejícím joyridu v Tchořovicích :)

...a jako další věc jsem dost omezenej finančně, takže pls nedoporučujte mi nějaký pětitisícový pneu, spíš, jestli nevíte o nějaký jiný alternativě, kde by ta guma hodne dobře klouzala a aspoň něco vydržela....plus aby se dělala v patnáctipalcový velikosti :)

Díky
'00 Toyota MR-2 ZZW30 Roadster (104kW......zatím :D )

wheety

Příspěvek od wheety » 05 zář 2015, 08:39

No jestli chceš driftovat s MR2, tak to není úplně nejlepší nápad stim motorem vzadu... Neříkám že to nejde ale není to tak hravé

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 05 zář 2015, 09:19

wheety píše:No jestli chceš driftovat s MR2, tak to není úplně nejlepší nápad stim motorem vzadu... Neříkám že to nejde ale není to tak hravé
Jel jsi v ní, alespoň jako spolujezdec ? To auto je hravý až moc. :D Mluvím sice o SW20, ale ZZW30 by měla být skoro stejná. :)
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

LinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LinB » 05 zář 2015, 10:15

No, osobně bych řek, že SW20 je výrazně hravější, než ta moje, ale zase, co sem jel bokem třeba na sněhu tak mi naopak přišla úžasně ukázněná a perfektně ovladatelná a rozhodně mi nepřipadalo, že by to bylo něco, co to auto nechce dělat :)
'00 Toyota MR-2 ZZW30 Roadster (104kW......zatím :D )

wheety

Příspěvek od wheety » 05 zář 2015, 10:40

Jel a přišlo mi že to chce jet rovně

Woyta

Příspěvek od Woyta » 06 zář 2015, 00:30

Dojezdovky bych nedaval. Drahe a spatne se shani. Ale co zkusit 155/60 R15 ci 145/65 R15?
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 06 zář 2015, 03:33

LinB píše:No, osobně bych řek, že SW20 je výrazně hravější, než ta moje, ale zase, co sem jel bokem třeba na sněhu tak mi naopak přišla úžasně ukázněná a perfektně ovladatelná a rozhodně mi nepřipadalo, že by to bylo něco, co to auto nechce dělat :)
Na nějakých fórech jsem četl, že ZZW30 jde do přetáčivosti ještě více, než SW20. Asi je to o stylu jízdy toho řidiče. :D Každopádně, zkusil bych se kouknout na zahraniční fóra, jestli ji někdo na drift stavěl. :)
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 27 říj 2015, 19:03

Dojezdovky je zbytečné zhánět, klasický rozměr gum, né moc široký nafoukat na 4 bary a kloužeš se ani nechceš :).

Co k původnímu dotazu, i když je z pravěku, třeba sem někdy někdo zabrouzdá tak se podělím o zkušenosti :).
My ´´sociální´´ drifteři jezdíme na straých - za přezutí z pneuservisu. Má to jednu nevýhodu, že každá guma se chová jinak a je velmi těžké předpovídat jak se zrovna jaká chovat bude. Což není ani tak problém, když se jen tak blbne ale obtíž to představuje na závodech, kdy měníte sadu z jedné na druhou mezi battly a nemáte šanci si ji nanečisto vyzkouzšet byť jen jednu zatáčku...

Za nějaký ten pátek jsem dospěl k tomu, že tou nejvhodnějšíé volbou jsou zimáky se šípovitým vzorkem. Chovají se nejkonstantněji i když se liší výrobce dot apod... a taky se neodtrhávají celé pláty vzorku. A co do chování, i když to může znít nelogicky, nabízí ´´skvělou´´ trakci a jste na nich jednoduše rychlí - těžko říct proč nabízím jen opravdovou zkušenost ale hádám, že ta guma se chová úplně jinak když je tak rozpálená, proto na nich budete nézřídka rychlejší než na kde jakých letních gumách renomovaného výrobce...

Co k těm letním, ty mají strašnou nevýhodu, že se opravdu nedají předvídat, nejde o dot, nejde o tvar vzorku, prostě to nejde uhádnout, některé se trhají některé těžko urvat, některé kloužou jak na ledě.

Takže pokud se bavíme o té nejlevnější možné cestě s aspoň trochu konstantním výkonem jsou to šípovité zimáky :smt006

WICH3R

Příspěvek od WICH3R » 27 říj 2015, 22:00

Awaj12:

Ma to dalsi nevyhodu , zatim jsem nenasel servis , kterej by to "za prezuti" delal.
A kdyz budes kupovat 2-3mm za 300-400kc , tak se uz vyplati koupit novou za 900-1000,- .

K dotazu MR2 : asi bych volil stejnou gumu (asi cinu do 1000), a nestridal to jak trebas awaj kazdy kolo jina guma. Protoze u MR2 staci mala chyba a ses pretocenej , nebo hur.
A kdyz tu gumu neznas , tak se delaj chyby snadno.

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 28 říj 2015, 04:55

Hledej dál... Mě to po Rožnově všude dávají :) a další z možností je sběrný dvůr, kde mě taky bez problémů pustí do kontoše, když tam jedu něco vyvézt...

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 19 lis 2015, 12:01

To Awaj12: Jenom dodám to vysvětlení, proč možná ti ty zimáky fungujou líp. Ono záleží jak starý jsou ty pneu a jak jsou skladovaný, ty zimáky si držej delší dobu elasticitu směsi a proto se chovají líp. Kdyby si ale proti sobě postavil novou pneu letní a zimní, tak už to tak nebude, to jenom u starých pneu, které jsou skladované venku na sluníčku.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Odpovědět