Pierre píše:Ale chlapi, dyt do tech kar cpete takovych penez a za par kil si poridit neco pro svoji ochranu se vam nechce... (za par kil je mysleno samozrejme obrazne... chce to neco aspon trochu funkcniho) Vsichni samozrejme doufame, ze se nic nestane a i s tim tam jedeme. Ja jsem ve sve kratke motokarove zavodni kariere videl par docela brutalnich crashu a muzu rict, pokud funguje adrenalin, nevnimate nebezpeci a delate veci, co byste si jindy a jinde hodne rozmysleli. Takze ja si na okruh helmu beru vzdycky.
Nechci tu delat nejak chytryho, ale plno lidi tady mi to jiste potvrdi.
Neni takovy problem v tom neco koupit, spis je problem v tom, ze absolutne nevim podle ceho vybirat a kde je rozumna cenova hladina pro moje jezdeni (tj. planuju navstevy okruhu, mozna nejaky autoslalom, vse pro zabavu na amaterske urovni).
Kdyz jde o elektroniku nebo jinou techniku, tak si tak nejak dovedu najit jak veci zhodnotit, ale tady jsem zatim na vode

V cem je rozdil mezi helmou za 2k, 10k nebo 50k? Je lepsi otevrena, nebo uzavrena? Omezuje ta uzavrena vyhled? Jak moc? Stoji vetsi ochrana obliceje za omezeny vyhled?
Navic mam skoro 2m (bez centaku ci dvou), takze si asi budu muset sklopit sedacku dost dozadu, abych se vesel ke stropu. Takze v konecnem dusledku budu mit sice helmu, ale o dost horsi posez a vyhled...