Trackday most 19.3.2011
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Trackday most 19.3.2011
Chce to pouštět spojku s citem, mě se auto taky občas zavlní, ale ještě se mi nestalo že by šlo do smyku, jedině pokud už jsem zatáčel, ale to byl brake-drift, ne shift-lock 
si to neviem docela dobre predstavit ze ked neni cas na medziplyn ze je cas pustat spojku s citom:-) ale je prevda ze zadokolka ma jednu podstatnu (ne)vyhodu nauci majitela s vacsim citom, pustat spojku, mackat plyn a pracovat s volantom. Kde predokolka stoleruje nejake hrubsie zaobchadzaznie len jemnou nedotacavostou ktora sa da bez problemov rychlo podchytit aj polotupemu vodicovy, tak u zadokolky bez elektroniky je to zasadne pre udrzanie sa na ceste alebo aspon nemusiet riesit nahle krizovky ktore bez okamzitej korekcie volantom len tak neprejdu samy od seba:-)
Nic o času jsem nepsal, jde o intenzitu brždění, na brzdy se má jít maximální silou na hranici zablokování kol, já to při meziplynu nedám, pokud někdo ano, ať dává meziplyny 
neviem ci sme sa pochopili - brzdenie mi je jasne, ale nie je mi jasne ako sa da rychlo a zaroven s citom pustat spojka.Peca píše:Nic o času jsem nepsal, jde o intenzitu brždění, na brzdy se má jít maximální silou na hranici zablokování kol, já to při meziplynu nedám, pokud někdo ano, ať dává meziplyny
Normálně jako když jí chceš prudce pustit... ale v tom místě kde zabíra zpomalíš... auto si to vezme.... a je to ok.blesk666 píše: neviem ci sme sa pochopili - brzdenie mi je jasne, ale nie je mi jasne ako sa da rychlo a zaroven s citom pustat spojka.
Chce to cvik pak to jde hladce, meziplyny dělam furt... a neni to ztráta času ba naopak...
Jinak Báwa maj nejlépe rozmístěný pedály... to hraje velikou roli v tomhle tom...
A jinak jak ti to jezdí ? spokojen ?
rad pozuju na pumpe 
Wetheimovi taky nejakej profik rikal at mezi plyn nepouziva, at se radsi nauci se spojkou
GXE10
hej vacsina aktivnych jazdcov medziplyny nepouziva, rovnako kamarat motoristicky novinar ktory bol reprezentovat SR aj na cupovych MX5 v Benatkach (http://auto.sme.sk/c/5282288/spomienka- ... u-mx5.html#).
Viac sa potom moze pilot sustredit napr na take veci ako to ze sa nepredklanas a tym citis viac zadkom a chrbtom co robi zadok auta
Viac sa potom moze pilot sustredit napr na take veci ako to ze sa nepredklanas a tym citis viac zadkom a chrbtom co robi zadok auta