sorry za název, ale nic lepšího mě nenapadlo a nebudu vymýšlet název pro něco, co se vlastně nemusí ani nijak jmenovat.
O tom jak je to s okruhy v ČR a blízkém okolí asi každej kdo, tak nějak chce jezdit ví, ve zkratce:
- Brno nabízí párkrát do roka hodinu ježdění v týdnu a ještě k tomu večer, kam přijedou sice zajímavá auta, ale o jejich schopnostech by se dala vézt diskuze a za to mi ta cesta z Prahy nestojí
- Most po opravení dvou posledních zatáček a rovinky se stal neuvěřitelně zajímavým pro Německé motorkáře a ti v podstatě vyprodali celou sezónu (nedivím se tomu, když na testování nás když moc jezdilo 5 a to ještě tak 3 byli závoďáky), takže testování nějaká asi ještě budou, ale nebude toho bůhví kolik, pak se dá ještě jezdit na The Most Challenge (údajně budou 2x do týdne), jsou to 10minutovky, ale opět složení aut a hlavně řidičů si může podat ruku s Brnem + prostě 10minut je málo
No a tak co s tím dál? Mýto? Písek? Sosnová? Ani jeden okruh, pro mě není zajimavej, v Mýtě už jsem byl tolikrát a prostě mého auta je tam škoda.
Tak ještě můžeme klasicky udělat trip na Nurburgring, ale tam se taky nedá jezdit každej měsíc, natož každých 14dní jako třeba já minulej rok do Mostu.
Jojo už se dostávám k jádru věci...a co teda nějaký okresky, aspoň pro mě ideálně Praha a blízké okolí?
Nemluvím o tom jezdit v obci 120, blankou 150 a někomu pod oknama na okraji prahy 200km/h.
Mluvím o tom se "normálně" někde svézt s NORMÁLNÍMA lidma na normální silnici, klidně o půlnoci v týdnu 50km za Prahou.
Bohužel jako všechno i tohle má druhou stranu mince, nedá se to řešit veřejně a určitě né domlouvat někde na fóru jako obyčejný sraz,
protože to nebude žádný obyčejný sraz na parkovišti nebo na benzínce kde se budeme navzájem "masírovat" jak to auto mám postavený.
Jak to organizovat, domlouvat atd. v hlavě mám (jako ideální mi na tohle příjde skrytá skupina na Facebooku, případně by se dala udělat nějaké diskuzní fórum jen pro registrované, ale prostě Facebook vždy ve všem výjde co se plánování a domlouvání lépe... vlastní zkušenost), ale spíše mi jde o to zda by to někoho zajímalo (není potřeba řešit výkon, váhu ani to jak má kdo auto postavený), protože nechci, aby mi auto stálo v garáži a já ho vytáhnul 10x v sezóně na okruh, to bych ho mohl s klidným srdcem prodat,
koupit si místo něj nějakou naftu v automatu a auto si na okruh půjčovat...
Díky za jakýkoliv nápad, reakci ať už sem nebo do SZ!