Bidrin - Mazda 323 GTX 1,6 Turbo 4WD

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Bidrin

Bidrin - Mazda 323 GTX 1,6 Turbo 4WD

Příspěvek od Bidrin » 01 pro 2008, 12:11

Zdravím všechny!

Tak tohle je moje Mazda 323 GTX 1,6 Turbo 4WD. Koupil jsem ji loni v prosinci tìsnì pøed vánocema za výhodnou cenu a od tý doby s ní jezdím témìø každej den a provádím údržbu. Koupil jsem ji s prasklejma svodama k turbu a utrženým šroubkem na výfukové èásti turba, takže to nefoukalo jak mìlo, mìla samozøejmì i další vady, ale hlavní je velice slušnej stav kastle. Auto mìlo nainstalovanej budík tlaku turba a teploty oleje a taky bleed type boost controller, kterej jsem odinstaloval a vymìnil za svùj výrobek. Kola 7x15 placù byly v dost špatným stavu, tak jsem je nechal na zimu a sehnal jsem ještì jedny se stejným designem ve výborným stavu na léto.

Technický údaje:

Motor B6T – 1,6 Turbo – cca 103kW/140 PS
Pøevodovka – manuál 5 kvalt
Pohon kol – Full time 4WD s elektronicky zapínatelným mezinápravovým diferákem – výborná vìc na zimu.
Hmotnost – 1100 kg dle TP
Výbava – okna a šíbr v elektrice

Za ten rok co ji mám mì dìlá v podstatì jenom radost a to i pøes nemalý investice, který jsem do ní nasypal. Jediná závada, která mì na chvilku znemožnila jezdit, bylo tìsnìní na spojkovým válci, což naštìstí vyøešila repasní sada za pár kaèek.

Další provedené opravy, údržba a tuning:

Výmìna všech olejù – motor, pøevodovka, zadní diferák, a filtrù – motor, palivo
Výmìna rozvodu motoru, všech øemenù, nová vodní pumpa
Pøetìsnìní víka ventilù, vyjmutí urvaného šroubku na turbu a jeho pøetìsnìní.
Zavaøení prasklých svodù (u „profíkù“ ve sváøecí škole) – stejnì zase praskly….
Nové svíèky + lambda, èidlo teploty + termostat.
Nové brzdové hadièky + výmìna brzdovky.
Nové všechny kotouèe + destièky.
Repase spojkového válce
Výmìna simeringu na zadním diferáku
Instalace pøímého filtru sání
Instalace BOV MkIII z vlastní produkce

O auto se snažím starat tak, aby mì vydrželo co nejdéle a podle toho s ním i jezdím. V plánu mám další údržbu – teïka hlavnì podvozek, výfuk a repase podtlakového rozdìlovaèe. Zárpveò s výfukem chci koneènì nainstalovat FMIC od Idahoa a pár dalších výrobkù z mojí produkce.

S tímhle autem chci i nadále jezdit každej den, takže neplánuju zatím žádný hardcore úpravy, na to si chci poøídit 323 GTX 1,8, kde už je i jiná váha vzduchu, která se dá oblbnout pomocí piggyback computeru – na 1,6 GTX se dá použít jenom HKS F-CON – stará verze, protože výstup z váhy je 0-7V u 1,6 GTX. Novejší 1,8 GTX má taky elektronicky ovládaný pøedstih, takže bez výmìny rozdìlovaèe by byla na mým autì standalone ECU využitelná jenom èásteènì, nehledì na to, že maximální využitelnej výkon, kterej zvládne pøevodovka je cca 250 PS, pøièemž z èipem, sériovým turbem, 2,5 vejfukem a otevøeným sáním se dá pøi 1 baru dostat ze sériovýho motoru cca 200 PS, takže kvùli 50 použitelných koníkùm nebudu dìlat nìjaký velký harakiry, abych pak musel mìnit pøevodovky jak na bìžícím pásu…

Ono i tìch cca 150-160 souèasných koníkù pøi 0,8 bar (série 0,5 bar) je s 1100 kg celkem dost cejtit a když vezu z Brna materiál, tak to bohatì staèí….

Letos v létì jsem musel vyøíznout poøádnou díru do pøedního nárazníku, protože pøez nìj nešel na chladiè skoro øádnej vzduch a mìl jsem hodnì velký problémy s teplotou - jdízda po dálnici z Polné do Bratislavy pri 30 C vedru, zapnutým topení naplno pøi staženejch oknech byla moc zábavná...

Tady jsou nìjaký fotky po koupení a z léta. Interiér jsem zatím nefotil, ale brzo to napravím:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Motor ještì pøed drobnýma úpravama:

Obrázek

Po koupení:

Obrázek

Ještì bez díry v nárazníku - den po koupení:

Obrázek

Bidrin

Příspěvek od Bidrin » 01 pro 2008, 12:17

Auto je teïka èerstvì po technické a emisích, takže vejfuk nebudu øešit s katíkem, ale plnì prùchozí, maximálnì s nìjakým rezonátorem na snížení randálu, aby se s tím dalo jezdit poøád.

mike

Příspěvek od mike » 01 pro 2008, 12:17

zdravim vas pane , jezdis s tou strelou i v zime jo ???
mesic a pul po zpet sem byl v jih a zkousel sem se ti dovolat ale marne...
tak snad jindy

Bidrin

Příspěvek od Bidrin » 01 pro 2008, 12:25

mike píše:zdravim vas pane , jezdis s tou strelou i v zime jo ???
mesic a pul po zpet sem byl v jih a zkousel sem se ti dovolat ale marne...
tak snad jindy
Jezdím s tím za každýho poèasí a teïka mì celkem mrzí, že není sníh. Obèas mám celej den, nìkdy i déle vyplej telefon, když nìkam jedu, protože nerad volám za jízdy. Nevolal jsi mì náhodou i z anglie? Jak tady budeš, tak mì písni maila, když bych to mìl náhodou zase vypnutý.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 01 pro 2008, 12:30

no koneènì další dušièka z Vysoèiny, tož vítej
myslím, že jsem tì nedávno potkal v Hruškových Dvorech, jeli jsme dvì CRX za sebou, a já spatøil èervené BF, jel jsi na Polnou od Jihlavy

Jinak ten náraznik bych trochu pøedìlal, ale pokud tam dáš ted FMIC, tak to bude vypadat dobøe tøeba. Jízdu ve 30+ stupních Celsia ještì k tomu s ucpaným a sesypaným chladièem jsem si už taky vyzkoušel, moc prima :?

Až napadne sníh, tak plánujem nìjakou JDM 4x4 snow session na Kámeni, tak doufám, že budeš plnì pojízdný. :wink:

Bidrin

Příspěvek od Bidrin » 01 pro 2008, 12:36

Libas píše: Jinak ten náraznik bych trochu pøedìlal, ale pokud tam dáš ted FMIC, tak to bude vypadat dobøe tøeba. Až napadne sníh, tak plánujem nìjakou JDM 4x4 snow session na Kámeni, tak doufám, že budeš plnì pojízdný. :wink:
Taky jsem si vás myslím všimnul. Ten nárazník s dírou je celkem hnus, ale nedalo se nic dìlat, když jsem chtìl jet do Mìlníka na sraz a nechtìl jsem to uvaøit po 20 km. Díru jsem ale vyøezal právì na velikost IC, pøièemž tu díru ještì asi rozšíøím smìrem nahoru, až po montáži IC, kterej má chladící plochu 550x180 mm. Na nárazníku mám v plánu udìlat i jiný zmìny, takže souèasná díra byla jen z praktickejch dùvodù a dál jsem to neøešil, protože jsou jiný priority.

Až bude nìjakej srázek, tak dej vìdìt a urèitì pøijedu. Auto bylo nepojízdný jenom chvilku v létì a jinak jezdím podle potøeby poøád.

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 01 pro 2008, 12:52

tyhle stary 323 se mi zaèínaj líbit èim dál tim víc :wink: už aby byl v díøe ten IC :)

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash » 01 pro 2008, 12:57

Moc peknej kousek, vetsinou jsou to hromady Fe2O3 :) ...

jinak k tomu nedostatku snehu ... fotky z minuleho vikendu, ted v sobotu to bylo jeste zajimavejsi (fotky zatim nemam) ... presne neco takovyho by se mi moc libilo na vylety do hor 8)

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek
[b][color=red]JDM wheels[/color][/b] http://picasaweb.google.com/LukaashCR/WheelsForSale#

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 01 pro 2008, 19:31

koukám "Bobani" se nám tu množí :) no když mi neco vyjde ( Bidrin už ví co ) tak sem také jeden pøízpevek postnu :)

Prozatím dráždím bobana se kterým jezdil závody Blahna, je docela otlucenej ale snad se na nem zaène brzy pracovat - kdo byl v Bechyni tak ho už videl :)

jagy

Příspěvek od jagy » 01 pro 2008, 21:23

Pekne.. taky bych rad 4kolu na blbnuti v zime.. pokukuju po Sunny zatim. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

lupik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupik » 02 pro 2008, 12:40

pekny, sem zvedavej, az vedle toho postavim svou zombii, jak moc se to bude lisit :lol: :lol:
323 BF 1.6 DOHC Turbo 4WD a tažný na kárku

fejfi-k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fejfi-k » 02 pro 2008, 16:44

další BF :D tak a ti najezdí ještì kotel spokojených km :wink:
[b][size=200]マツダ ファミリア[/size][/b] [size=200][b]GT-[color=red]R[/color] [/b][/size]
[url=http://imageshack.us][img]http://img440.imageshack.us/img440/192/szkicprzwn6.jpg[/img][/url]...[url=http://imageshack.us][img]http://img253.imageshack.us/img253/282/szkictyluu7.jpg[/img][/url]

Odpovědět