Origo sedacka jde snizit, ale za me je idealni kombinace skorepina s origo s pasem a 330mm odsazeny volant. V te kuzi litas a nedrzi. Ses kus chlapa, vic mista se ti bude hodit
děkuji, já hlavně nechtěl stříbrnou a černá byla takový nejmenší zlo... ale mám jí v práci v kanclu a koukám na ní od stolu a líbí se mi v tý černý čím dál tím víc
Origo sedacka jde snizit, ale za me je idealni kombinace skorepina s origo s pasem a 330mm odsazeny volant. V te kuzi litas a nedrzi. Ses kus chlapa, vic mista se ti bude hodit
souhlas, měl jsem skořápku v integře a až mi vyrazilo dech jak je to super... nicméně chci mít k dispozici obě varianty
a teda, to auto je tak malý, že já nemám kam lítat... kůže nebo ne... pro mě je to celý jak skořepina
chtěl jsem zachoval oem pojezdy, aby mohla řídit i manželka... ukázalo se, že u S2000 neni uplně prostor se posunout dolu
20mm je maximum při použití více méně neinvazivní metody, kdy je stále možnost vrátit pojezdy do původního stavu
asi bych dostal ještě dalších 10-20mm, ale to už by chtělo větší zásah... uvidíme...
jinak proběhlo:
scanování odstrojených pojezdů
3D model
3sady 3D tisků
a nakonec výroba
máme najeté asi 3000km, tak je čas na nějaký report
po rozpačitém začátku jsem si na S2000 poměrně rychle zvykl a musim říct, že změny nelituji
pro letošek neplánuji okruhy ani jiné divočiny a chci jen navnímat auto a zjistit co bude potřeba opravit v zimě, aby byla technicky cajk na další sezonu
nějaké zásadní úpravy asi neřeším, páč větší brzda jsem já než technika... navíc je to čistě okresková záležitost a tam zrychlovat neni uplně žádoucí
zatím jsem udělal jen malý servis v podobě vzduchového filtru, oleje a rozhýbání zatuhlého zadního třemu...
kompletní repas brzd plánuji v zimě
jediné co mě trochu mrzí je naprosto nevhodný rozměr kol, i když eSku moc sluší, tak že je budu muset vyměnit
nechtěl jsem letos na žádný okruh, ale uplně to nevyšlo vyrazily jsme do Mostu se šéfem a kolegou svézt se s ředitelskou 911 a ze strachu, že mu to tam někde rozmotám jsem si radši vzal na rozhýbání jeden stint v S2000. Přeci jen jsem se na velkém okruhu nesvezl 15let a tenkrát to bylo jen takové nic, tak že bych se to nebál označit jako první svezení v Mostě.
Plný respektu a nervozity: 1)nepřipravená seriová S2000 na originál starých brzdách a nic moc pneu a 2) ředitelská 911 která vozí děti do školy na seriových brzdách a pneu
bylo to jen takové lehké svezení s pocitem hlavně nic nezničit abych nemusel pracovat do konce života zadarmo
1stint v S2000, pak 1 a kousek stintu v 911
až na 1 krizovku s S2000 a uvařené brzdy to bylo fajn
jedno z lepších kol v S2000, ale brzdy už byly jen na okrasu... čas cca 2:10
jedno z lepších kol 911, nejlepší čas ve stintu cca 1:57
a malý sestřih, kde je na záčátku zmíněná krizovka v S2000, kde jsem to vlastní vinou posral
slusna krizovka na to ze si tam siel s tym ist zlahka aby si nic neznicil:-) Nastastie si dobre a hlavne vcas reagoval. Na deuhej strane to su momentu kedy sa posuvas so skillom
nakonec jsem za sezónu najezdil asi 8000km ve všech možných situacích... od několika výletů na jih Moravy s manželkou, svižné svezení na okreskách, až po Most a kurz v Mýtě
základní zjištění je pozitivní... to auto mě neuvěřitelně baví a vlastně s ním neni ani potřeba nic dělat, kromě běžného servisu
ten je před nadcházející sezónou v plánu... objednal jsem komplet náplně a už po koupi S2000 jsem věděl, že v zimě budu dělat komplet repas brzd, po Mostě už to bylo jasný ... to by mělo být vše... nic velkého.
přeci jen se musim krotit, abych to nerozebral a byl zase leta bez auta
tak že, přišla brzdovka, komplet pancéřové hadice, zadní obyč kotouče ATE a desky Hawk HP+
v předu jsem se nechal trochu unést a chtěl jsem větší brzdy... diskuze, jestli je to potřeba, je zbytečná... vím že pro mě ne, ale prostě jsem je chtěl... takový můj rozmar ¨
nicméně jsem chtěl něco cenově dostupného, ideálně z OEM komponent, kvůli dostupnosti dílů, montáž možná do 17" kol
našel jsem si kit, kde je použit kotouč z 350Z, třmeny z Megane 3RS... jen se mi dle fotek uplně nelíbilo zpracování adaptérů a i cena nebyla adekvátní, vzhledem k tomu, kolik stojí komponenty samostatně
ale co adaptery si udělám, to bude jak prd
se zbytkem jsem tedy u Jagyho objednal Brembo třmeny, Hawk HP+ desky a kotouče ATE na 350z
s vědomím, že kit již existuje, jsem nepočítal s větší zradou, krom toho jak padnou kola
mám na eSku 18" OZ Superlegera, ale bohužel S2000 potřebuje poměrně velké ET
když díly přišly , zvětšil jsem středovou díru v kotouči a zkusil zkušební montáž
nicméně se ukázalo, že to taková sranda nebude
je potřeba demontovat tepelný štít, ale kvůli širšímu kotouči je potom kotouč 2mm od kuláku řízení a asi 8mm od spodního kuláku, bez jakékoli tepelné ochrany. Navíc na adapter na třmen je poměrně málo místa a nevejdou se tam rozumné hlavy šroubů
celou dobu to vypadá, že budu muset použít 5mm podložku, abych se vyhnul kolem třmenu
myslel jsem, že se mi povede zapustit náboj 5mm do auta, aby i po podložce bylo kolo ve stejné pozici, ale nejde to, narazil bych na spodní kulák, tak že bohužel... doufám, kvůli 5mm nebudu muset sahat do blatníků
nicméně jsem posunul o 5mm kulák řízení, abych se dostal dál od kotouče
dostal jsem tam i tepelný štít
a nakonec tam i poměrně hezky vychází přívod chlazení
plus teda úprava těhlice na radiální třmen
slusna krizovka na to ze si tam siel s tym ist zlahka aby si nic neznicil:-) Nastastie si dobre a hlavne vcas reagoval. Na deuhej strane to su momentu kedy sa posuvas so skillom
jsem trouba, zapomněl jsem odpovědět... tak zkoušel jsem kde kousne ve zbytku dne už se nic takového nestalo
tak jsem to asi doplácal do finální varianty, která půjde do výroby
sestava je komplet, už mi přišly i desky a mohl jsem finálně ustavit třmen
ještě jsem si domodeloval čidlo ABS a hodilo se to... kolidovalo mi s chlazením brzd