froxic - MX-5 10AE, IS200 (upravené IS-ko)

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
froxic

froxic - MX-5 10AE, IS200 (upravené IS-ko)

Příspěvek od froxic » 11 črc 2017, 13:03

O Miatách se toho všude napsalo spoustu a nejspíše tento text bude vypadat jak přes kopírák. Proto bych rád přeskočil to, jak si třicetiletý racionálně uvažující muž pořídil druhé (víkendové) auto čistě na zábavu, a nebyl pouze otrokem dnešní konzumní a uspěchané doby. Ale ne, to bych vás ochudil o pár zajímavostí...

Tento rodster bych si nejspíše nekoupil, kdybych už od mala neměl zálibu v autech. Moje začátky sice spojuje hraní videoher, nicméně z arkádových závodů ala Need for Speed jsem začal holdovat okruhovým simulátorům (GT, LFS, GTR, iRacing, AC), které jezdím zhruba 15 let. Doposud to byl jediný možný prostředek (a zejména finančně velmi dostupný), jak zažít adrenalin a zprostředkovat požitek z jízdy, pokud pominu občasné navštívení motokár.

Pak už stačilo pouze pár denodenních dotazů od kolegy v práci "Tak co Aleši, kdy bude víkendovka?" Auto jsem sice měl a dokonce jsem byl s jeho jízdními vlastnostmi poměrně spokojen - taky co by ne, na dojíždění do práce, nákupy a občasné výlety po okreskách ten Focus II stačí. Otázkou však bylo, zda nechci něco více. A bylo jasno - BUDE VÍKENDOVKA!
1.jpg
A tak začalo hledání kabrioletu, který by měl být poměrně dostupný, obratný, zábavný a mít zadní náhon se samosvorem. Když jsem dal tuto formuli dohromady, tak mi tak nějak vypadlo "Miata is always the answer". Shodou okolností měl jeden kamarád NBFL a po svezení bylo rozhodnuto - CHCI MX-5!

Zhruba asi měsíc nato jsem našel inzerát, který mě opravdu zaujal. Jednalo se o výroční verzi - 10th Anniversary a podle sáhodlouhého textu, co vše bylo na autě vyměněno a vylepšeno jsem o nabídce začal uvažovat a na vůz se jel s kolegou podívat. Po svezení nám oběma spadla čelist. Auto bylo skvěle naladěné, neuvěřitelně drželo a komunikovalo skrze volant, solidně brzdilo a přitom bylo snad více pohodlné, jak kamarádova neupravená NBFL. Na místě jsem se dozvěděl, že auto jezdilo ELIT MX-5 cup, tak jsem trochu znejistěl. Nicméně po důkladné prohlídce a ani po roce užívání jsem nepřišel na nějaký výdrb, ba naopak vše je ve velmi dobrém stavu a hodně částí je vylepšeno oproti tomu, jak vyjelo z továrny.
2.jpg
Dostáváme se tedy k samotnému vozu. Jedná se o limitovanou edici (vyrobeno 7500 kusů), kterou hned prozradí patnáctipalcové kovaná kola z leštěného hliníku a modrá barva Sapphire Blue Mica. Oproti standardním 1.8 verzím s výkonem 103 kW je zde jiná převodová skříň s šesti rychlostmi a krátkým převodovým poměrem (3.909). Dále je vybavena OEM tlumiči Bilstein, lepším ozvučením nebo interiérem laděným do modré barvy.

Tak to by byl základ a teď samotné úpravy. Jak už jsem zmínil, auto pohání sériová osmnáctistovka, které dýchá skrze KN typhoon kit. Ve spojení s laděným koncovým dílem výfuku od Remusu vzniká při zátěži příjemný bariton, který graduje s otáčkami. Prosvištět takový tunel na vytočený třetí rychlostí stupeň je hudbou pro (d)uši. Na druhou stranu pokud se jede klidně, tak je zvuk výfuku nenucený a příjemný, zkrátka žádné nepříjemné rezonance nebo hučení znepříjemňující delší jízdu se nedostavují. Myslím si, že sání mohlo přidat pár poníků nahoře a větší chuť se vytáčet na úkor úbytku kroutícího momentu v nízkých otáčkách. Ano výkonu by se někdy hodilo více (dá se řešit kompresorem), ale i tak se dá poměrně svižně (což se o 1.6 NB/FL říci úplně nedá) a HLAVNĚ s úsměvem od ucha k uchu. Dále je na motoru zaslepeno EGR, ať se zbytečně nezanáší sací paroží, a jsou osazeny iridiové svíčky Denso IK20. Protože s autem jezdím hlavně během sezóny a bývalý majitel lil plnou syntetiku 10W-60, tak jsem u tohoto oleje zůstal. Na 1000 Km při ostřejší jízdě si to vezme tak deci, max dvě. Chladící kapalina se rovněž neztrácí. Průměrné spotřebě devět na sto není co vytknout. Delší trasy se dají svižně projet ve 2 lidech a plném autě i pod 8 litrů a pokud jedu ostře, tak se málo kdy dostanu za hranici 10 l.
3.jpg
Velkou devizou MX-5 je bezesporu podvozek. Dvojitá lichoběžníková ramena na obou nápravách a excentrické šrouby ramen umožňují nastavit geometrii dle vašeho gusta. Přidejme k tomu lepší komponenty - v mém případě jednoplášťové tlumiče Bilstein B6, zkrácené pružiny od Eibachu na míru (snížení větší než PRO KIT) a polyuretanové uložení všech ramen, a vniká tak zajímavý koktejl. Ten je podpořen tužšími stabilizátory HR na přední a zadní nápravě a stejně tak přední (10AE) a zadní rozpěrnou tyčí (COBALT). Rollbar od CYBULu se také lehce podílí na zvýšené tuhosti šasi. V budoucnu jsou v plánu ještě frame rails a tužší dorazy dveří. Celkově mám u aut rád pokud možno neutrální, lehce přetáčivé chování, kdy se dá vše modulovat plynem a korekcemi řízení - a toto vše mi má MX-5 nabízí (kompletní nastavení GEO najdete níže). O komfortním svezení na rozbitých okreskách sice nemůže být řeč, ale k tomu nebyla stejně žádná MX-5 předurčena. Ještě se mi však nestalo, že bych slyšel nějakou tupou ránu od podvozku nebo chytl nějaký větší ráz. Stačí se tedy vyhýbat testovacím polygonům a komfortu není co vytknout.

Podvozek by nefungoval bez pořádné trakce při akceleraci, průjezdech zatáčkami a brzdění. No a tady bych zatím viděl asi největší současnou slabinu, která je ovšem lehce řešitelná. Na lehkých patnáctipalcových ráfcích jsou obuty pneumatiky Toyo T1-R v rozměru 195/50. V kombinaci poměrně úzkého ráfku (6 palců) a měkké bočnice se lehce zpožďují povely z volantu a pneumatiky se stávají nejslabším článkem celého podvozku. V blízkém horizontu chci zkusit Bridgestone RE002, které by měly ve stejném rozměru poskytnout jak lepší grip, tak tužší bočnici. Brzdám nemám moc co vytknout, na brzdový pedál je sice vyžadováno vynaložit větší tlak (slabší posilovač), ale ve výsledku je to spíše výhodou. Brzdění je tak lépe modulovatelné a ABS se aktivuje až při ostrém brzdění přes nerovnosti. Pokud se namontují lepší kotouče a desky (DS2500), tak Miata brzdí na svou váhu obstojně.
4.jpg
Současná konfigurace a nastavení:

POHON: Stock ECU + KN typhoon kit + Denso IK20 + EGR off + EXEDY Stage 1 Organic + 3.909 10AE LSD + 6q 10AE
PODVOZEK: Bilstein B6 + Eibach snížení na míru + Powerflex silentbloky + stabilizátory HR + zadní rozpěrná tyč COBALT + přední rozpěrná tyč 10AE a výztuha 10AE
BRZDY: Předek - Brembo Sport vrtaný 250mm + OEM Bosch / Zadek - Brembo + Ferodo DS2500 / Goodridge hadice
KAROSERIE: CYBUL rollbar + OEM lip (brzy) + frame rails (brzy)
KOLA: 15" 6j 4x100 10AE + 195/50 Toyo T1R

GEO - Předek:
záklon: +4.5°
odklon: -1.4°
sbíhavost: 0
Přední stabilizátor - měkké nastavení (1/2)

GEO - Zadek:
odklon: -1.6°
sbíhavost: 1/16 = 0.15°"
Zadní stabilizátor - střední nastavení (2/3)
Naposledy upravil(a) froxic dne 03 kvě 2022, 09:54, celkem upraveno 3 x.
MX-5 10AE #5610 | 1999 1.8 103 kW
Obrázek

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Re: froxic - Mazda MX-5 10AE

Příspěvek od Libas » 11 črc 2017, 14:17

Krásná Anniversary, 6ti kvalt, špéra, Bilstein, joo to bych si nechal líbit. Jen nad tím olejem se zamysli. Je tu dokonce téma, proč pokud možno nelít 10W60. :smt002

jarka

Příspěvek od jarka » 11 črc 2017, 14:30

Krásnej modrásek, ať slouží. Nechápu teda ty spotřeby těch mx-5 co lidi uvádí na webu, všichni s tím jezdí ostře za 10L. Lehce nad 8L jsem schopný dát tak někam na dálku výletním tempem, ale okresky mám pravidelně za 15l (tenhle rok za 4kkm 13.4L :( ). Jinak souhlas s těmi pneu, aby to trochu fungovalo tak to chce něco s tužší bočnicí, jinak se na to moc nedá zatlačit, i když podvozek to zvládá s prstem v nose.
Hairdresser car

froxic

Příspěvek od froxic » 11 črc 2017, 15:58

Olejových témat jsem pročetl spousty, ale každý tvrdí něco jiného. Jezdím jenom za tepla, tak 10W mi nepřijde jako nějaký brutus a jestli -40, -50, -60, tak to je už taky nejspíše jedno. Z auta mi olej nekape, motor olej nežere ani nic neuniká, dolívám tak 1 deci na 1000 km jestli vůbec. S nájezdem přes 150 000 K si myslím, že by přechod na nižší viskozitu mohl paradoxně přinést více problémů. Co bych tam podle vás měl lít?
Obrázek

RSteam

Příspěvek od RSteam » 11 črc 2017, 17:51

froxic píše:Olejových témat jsem pročetl spousty, ale každý tvrdí něco jiného. Jezdím jenom za tepla, tak 10W mi nepřijde jako nějaký brutus a jestli -40, -50, -60, tak to je už taky nejspíše jedno. Z auta mi olej nekape, motor olej nežere ani nic neuniká, dolívám tak 1 deci na 1000 km jestli vůbec. S nájezdem přes 150 000 K si myslím, že by přechod na nižší viskozitu mohl paradoxně přinést více problémů. Co bych tam podle vás měl lít?
viewtopic.php?f=8&t=5797 keď budeš mať čas prečítaj, naštuduj a na základe informácii sa sám rozhodni)))
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

froxic

Příspěvek od froxic » 11 črc 2017, 18:06

Jak jsem zmínil už předtím, toto jsem celé četl a 10W by problém být neměl, ale možná bych zkusil příště 10W-30/40, když na okruh jedu max 2x do roka a zbytek jezdím klikaté okresky. No mám minimálně další půlrok na to vše promyslet :) Každopádně díky za vaše reakce.
Obrázek

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 11 črc 2017, 20:40

Jen takový malý konkrétní nástřel (a dalších 20 možností máš ještě všude na netu, Motul, Mobil, Shell, Valvoline....):
http://www.millersoils.cz/cfs-5w401
http://www.eneos.cz/sustina-oleje-c16/e ... 5w40-i121/

Pavel260
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel260 » 12 črc 2017, 09:48

jezdím 11 let v MX-5 na 10w40 a jezdí to spousta lidí.
Ke spotřebě, jezdím za 10 max, ostrá jízda po okreskách, brzda plyn, odlehčený setrvačník, komplet výfuk :smt006
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]

froxic

Příspěvek od froxic » 19 črc 2017, 13:05

První trackday za mnou. Jaké jsou pocity a dojmy? Dvěma slovy - jezdecká nirvána, co si budeme povídat :-) Už vím co mi těch 30 let života chybělo. Co mě však překvapilo, tak se to velmi zamlouvalo i mé polovičce. Ta se předem bála co se v tom Vysokém mýtu bude dít, ale po jednom kole už se nebála. Já jsem čekal, že budu nějak nervozní, ale vůbec nic takového se nedostavilo a užil jsem si každou zatáčku.
35841668112_fc2140b07b_o.jpg
Auto fungovalo parádně, nastavení geo, podvozku - fakt velká spokojenost. Pouze to bude chtít příště obout lepivou směs (AD08R), současné T1-R jsou tak dobré na cestu do obchodu, případně nějakou tu okresku. Na okruhu se přehřáli po jednom ostrém kole. Sice trošku pomohlo upustit tlak po prvním stintu, ale... Další věc, kterou by chtělo do příště vylepšit, je chlazení. Po 6-8 kolech šla rafička teplé vody nahoru, přesto že jsem měl zapnuté topení. Sice neatakovala přímo H (byla tak někde mezi půlkou a H), ale chtěl bych tomu zamezit. Takže nejspíše koupím chladič s 50mm jádrem z IL a udělá se coolant reroute. Snad se to vše stihne na další trackday.

Nějaká ta dokumentace a statistiky:
Spotřeba paliva: 20l /100km
Spotřeba oleje: 0,5 l
Celkem ujeto: 90 km
Čas na kolo: cca 0:59:XXX

https://www.youtube.com/watch?v=XbjIup-sx9A
https://www.youtube.com/watch?v=bQIiq81_1W4
https://www.youtube.com/watch?v=nROxVXt9pgE
https://www.flickr.com/photos/froxic/al ... 6296673906

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

spooon

Příspěvek od spooon » 19 črc 2017, 14:07

k teplotě vody - jestli ti to lezlo k H, tak si tam měl hodně přes 120°C (jestliže teda nemáš linearizovaný budík), spíš 130... viz https://www.miataforumz.com/how-40/how- ... gauge-245/

A chladič vem klidně tady od Jagyho, cena oproti IL parádní a funguje bezvadně.

a plus taky řešit chlazení oleje, což považuji skoro za důležitější.

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 20 črc 2017, 12:33

Souhlas...rovnou bych doporučil nainstalovat měřák na teplotu vody a oleje pokud chceš jezdit i okruhy...asi nejen já doporučím ten od ljaye :)

froxic

Příspěvek od froxic » 20 črc 2017, 12:44

Díky za reakce pánové, už řeším s Jagym. Silnější chladič vody je jasný, i reroute bych chtěl udělat. A chladič oleje a budíky budou nejspíše v další vlně.
Obrázek

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 20 zář 2018, 09:03

Dobré čeče, to auto je tam fakt rychlé i bez foukátka :wink:

froxic

Příspěvek od froxic » 20 zář 2018, 11:43

Jako mohlo by to jet ještě krapet lépe, ale na tom se snad ještě zapracuje. Hlavně nechci foukátka, to vím jistě.

Tady je pár updatů za dobu mé nepřítomnosti.

-------------------------------------------------------------

Takže, konečně jsem se dočkal a auto podstoupilo "menší" servis u Jaggyho. Původně se mělo dělat jenom pár věcí, ale nakonec mi to nedalo. Jak klasické...

Udělalo se následující:
- coolant reroute (SKIDNATION) + Motorad highflow termostat 88°
- chladič vody 30 mm + výměna chladící kapaliny + aditivum
- chladič oleje s termostatem + dolití oleje cca 1L
- instalace budíků DEPO Racing pro měření teploty oleje a vody
- rozvody, pumpa, těsnění
- 14° BTDC mod (zvýšení předstihu)
- Instalace předních desek HAWK HP+ a výměna brzdovky za MOTUL RBF 600 Racing
- tvrdší silentbloky motoru Mazdaspeed
- polyuretanové silentbloky diferenciálu - Strongflex červené (80 ShA) + dopasování / dotažení PPF (při brždění motorem se ozývají vibrace), montáž chybějícího PPF šroubu
- odebrání nádobky s aktivním uhlím (a následné vrácení - nádrž šíleně tlakovala a po otevření víka )
- seřízení vůlí pedálů (spojka, brzda, plyn)
- vyčištění volnoběžného ventilu
- přenastavení zadního H&R stabilizátoru (medium >> soft)
- a možná i něco více

Auto po poštelování předstihu jede určitě lépe a od 3-5K má určitě více krouťáku, přitom výlety do omezovače jsou stále velmi ochotné. Celkově to prostě ožilo. Díky předělanému chlazení už nehrozí šílené teploty oleje (zatím max 105°) ani na trackdays. Přenastavení zadního stabilizátoru zase přineslo více komfortu na rozbitých cestách, přitom náklony nejsou o tolik větší. Ba naopak se dá lépe hrát s váhou což je fajn hlavně u utažených pasáží. A když se někde přidal komfort, tak se hned musel ubrat tvrdšími silentbloky diffu. Je to teď více hlasité, jsou patrné i vibrace při puštění plynu. Na daily ježdění bych tuto úpravu nejspíše nedoporučil. Na druhou stranu je vše tak nějak více propojeno. No a s Hókama to už i trošku brzdí. Prostě úpravy, co to auto posunuly zase o něco dále.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kromě toho jsem si asi týden předtím začal hrát s dálkou. Takže už mám vyfrézované planžety (ano, budu mít vysřelovákyala VW) a taky došlo k preparaci čipů imobilizérů z původních klíčů. Někdo možná obrací oči, ale preferuji "vše v jednom" než nějaké přívěšky, které se za pár let kompletně rozpadnou. Navíc jsem měl celkem 3 klíče, takže mi zůstane stále jeden origo. O nějakm víkendu už jenom zapojím jednotku centrálu, odskok kufru a taky jednotku na automatické dojezdy oken.

Dále... Naleštěno, ale ručně to byla opravdu fuška - co si budeme namlouvat. Dělal jsem na tom zhruba týden po odpoledních a o víkendu jsem to teď dokončil. Výsledek však nakonec není špatný a zustaly jenom ty hlubší škrábance. Ty by nejspíše odstranila až leštička. Pokud to ještě někdy budu dělat, tak jedině s DA. Ručně fakt naposled...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Neeext.... Máme za sebou Romanian road trip, nějaké ty dojmy můžete přečíst zde na Autičkaři: https://www.autickar.cz/blog/clanek/rum ... -mx-5/612/

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A taky čerstvě natočeno 160 000 km :-)

Prostě se pořád něco děje....

Vysoké Mýto za námi. Auto šlapalo jak hodinky - dal jsem nakonec 12 stintů po cca 15 minutách. Najelo se tak přes 150 kol, ostrých bylo určitě přes stovku. Spotřeba okolo 20 na sto s tím, že si motor vzal cca 2-3 dl oleje.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Teď k tomu nejdůležitějšímu, konečně byly vhodné podmínky zajet nějaký solidní čas. S AD08R se povedlo dostat na 56.8 bez šikany (předtím 59.8 s T1-R). Při příští návštěvě se budu muset už dosti snažit aby se povedlo čas vylepšit.

Sestřih zajimavých momentů: https://www.youtube.com/watch?v=gf1WVIREcYA
Záznam stint #1: https://www.youtube.com/watch?v=unFfD8ju8rw
Záznam stint #10: https://www.youtube.com/watch?v=E4CcrZM_4UU

Průjezdy (thx Berny):
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=68
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=541
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=589
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=944
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=1086
https://youtu.be/1dcYD3xqLHc?t=1397
Obrázek

froxic

Re: froxic - Mazda MX-5 10AE (odlehčený setrvačník a 1.6 spojka)

Příspěvek od froxic » 12 čer 2019, 07:40

Nedávno jsme se jeli ve smečce (NA, NB, NBFL, NCFL) lehce projet po Valachách. Kromě projetí klikatých cest to mělo i vyšší důvod. Mazdička odjela na plánovaný servis v JEDETO. Dával se odlehčený setrvačník pro 1.6 včetně sport spojky (z 1.6!). Stejně tak se upravovalo sání, trubka od KN šla pryč a je tak konečně pořádně odstíněná varianta, co i nějak funguje. Proběhla i výměna zadních desek (DS2500 byly téměř na padrť), brzdovky a kompletní odvzdušnění včetně ABS. Volil jsem osvědčenou značku - Hawk HP+

Obrázek

Co si budeme povídat, už jenom seřízení brz a výměna zadních desek mě doslova zaskočila. Už i moje NB pořádně brzdí a má super odezvu na pedál. Auto se dá krásně vodit do zatáček, protože je teď i jiný balanc na brzdách (více vzadu). Ale proč jsem tak nadšený nejsou brzdy, tím je osazení odlehčeného setrvačníku z 1.6 včetně 1.6 stage 1 spojky. Ano, udělal jsem "downgrade" z kompletně sjeté Exedy stage 1.8 na 1.6kovou spojku. Ušetřilo se už jenom na samotné spojce několik kilo rotující hmoty, zbytek dokonal setrvák. Asi se budu opakovat, ale řekně to co ostatní, toto jsem měl udělat už dávno a docela se divím, proč tak MX-5 už nevyjela z továrny. Zlepšila se odezva na plynový pedál, ale hlavně jakým temptem ty otáčky rostou / klesají. Možná je to placebo, ale přijde mi, že auto teď jede jako z praku a hlavně s jakou chutí se nechá vytáčet. Možná teď jezdím jako větší hovado, nevím, ale prostě se v některých pasážích dostanu i na řazení vyššího stupně, protože by uz jinak chytal omezovač. Zkrátka, je to paráda. Kdysi jsem zavrhl kompresor, ale čas od času jsem si s tom myšlenkou opět pohrával. To se ale teď mění, to auto je skvěle vyvážené tak jak je.

Nějaké to video z vyjížďky - bohužel bylo hodně výletníků na kole a motorky, tak se muselo jet obezřetně.

Mám však i další novinku - no jak se to vezme, už asi 2 měsíce starou :D Máme nový přírůstek do rodiny - Lexus IS200. Auto má najeto jenom 82500 a podle toho odpovídá i jeho stav. Podovzek bez vůlí, stejně tak řízení a řazení rovnež perfektní. Jinak, to jste věděli že IS200 má stejnou předovovku jako 6q co má MX-5? Stejně tak se používá v BRZ atd... Ale to jsem odbočil, Lexus bude vyžadovat jenom ochranu podvozku a daily/winter car bude připraven. Stávající daily, Focus 1.6Ti-VCT, dostala polovička. Byla by škoda se zbavovat fungujicího vozu.

Obrázek Obrázek
Obrázek

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Re: froxic - MX-5 10AE, IS200 (odlehčený setrvák)

Příspěvek od Kousmen » 12 čer 2019, 19:43

Taky máme starou Miatu a k tomu Focuse Ti-VCT. Už nám chybí jenom Lexus... :)

jarka

Příspěvek od jarka » 12 čer 2019, 21:03

Když jsem pořizoval miatu tak jsem si jen u jagyho v garáži na volnoběh zkoušel reakce motoru s oem setrvákem a byla to tragédie neskutečná, po výměně setrváku a spojky z toho byl najednou rychlostí reakce motor docela podobný mý bývalý K20A. Dobrá úprava.
Hairdresser car

Joseph

Příspěvek od Joseph » 15 čer 2019, 19:00

A víš, že se používala i v S15, z které se dá vzít 6. rychlostní stupeň a s trochou úprav dát do IS200 a prodloužit si tak krátkou šestku? :) Ať slouží, jen se divím proč má tak vysoko zadek :o Škoda, žes nesehnal Sport, a máš jen základní verzi výbavy. :(
Kdybys hledal nějak více info či základnu lidí se stejným autem, tak hledej na xichtbooku IS200 klub. :)
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY

flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

froxic

Příspěvek od froxic » 15 čer 2019, 19:29

Původně jsem sháněl sport právě kvůli LSD, ale když jsem přišel na to, že se dá sehnat z PL za necelých 7000, tak jsem na tom přestal bazírovat. Po zimě uvidím jak se bude chovat open a kdyžtak dodělám svor. Pokud jde o zbytek výbavy, tak auto sice vyjelo z fabriky s látkovým interiérem, ale polák mi to komplet vyměnil za kůži (v moc pěkném stavu) a ještě sehnal alu pedály a řadičku, no a jak jsem na to dal teď fólie, tak se to kromě výšky nedá rozeznat od sportu. Až podvozek doslouží, můžou se dát coilovery, do té doby budu spokojeně jezdit. Na "závodění" mám MX-5. Pokud jde o další výbavu, jako například navigaci, tak tu jsem nechtěl, protože je to jenom zbytečný bazmek, který bych nepoužíval - používám totiž telefon a rádio budu měnit za nějaké 2-DIN ať mám kvalitní poslech hudby přes AptX a navigace Waze / Sygic. Nenapadá mě tak moc, co bych mohl z vyšší výbavy postrádat.

Obrázek Obrázek
Obrázek

froxic

Re: froxic - MX-5 10AE, IS200 (upravené IS-ko)

Příspěvek od froxic » 03 kvě 2022, 09:45

Dlouho jsem tu nepsal, ale to neznamená že se nic nedělo. MX5 je sice dokončená, ale ISko chtělo lehce dodělat, ať to není jenom nudné daily. Prvně se nahodil LSD a nějaká zajímavější kola, pak šel Einbach pro kit, který následovaly decat svody. Nějakou dobu jsem tak jezdil a udělal během toho kompletní vytlumení auta, nové repro a 2DIN. Převládala nějakou dobu na palubě poměrná spokojenost, bohužel to stejné by se nedalo tvrdit o pružnosti vozu. Už před koupí jsem koketoval, že bych ho jednou přeplnil, ale vždy jsem to přehodnotil a zařadil zpátečku. Půl roku zpět se mi pak koncový tlumič, tak jsem to vyřešil sport catbackem. Už s decat svody auto lehce ožilo, catback taky něco pomohl, ale stále to nebylo ono. Ano tušíte správně, nakonec jsem ten kompresor nahodil - sice jenom s menší 135 mm řemenicí (cca 0,35 bar), ale jede to teď jak splašené. Výkon by měl být okolo 200-210 koní (155 série) a kroutící moment se zvýšil o 50 na 250 Nm. Když to vezmu kolem a kolem, tak to byl asi nejlepší upgrade, co jsem mohl udělat a měl jsem se k tomu dokopat daleko dříve. Život je příliš krátký na to, abychom řídili nudná auta.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek

Odpovědět