OndraS13 #14 ?? DRIFT ??

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
OndraS13
Kontaktovat uživatele:

OndraS13 #14 ?? DRIFT ??

Příspěvek od OndraS13 » 21 úno 2017, 21:06

Tak z dlouhý chvíle na neschopence jsem se rozhodl že když to nezkusím hned tak to budu furt oddalovat a oddalovat .

Asi před dvouma rokama jsem si koupil jednu S13 co stála v kopřivách nepojízdná - nějakej pátek shánění konatktu na majitele, potom dohadování co a jak, odvoz přez republiku do Krkonoš a doma jsem ji zaparkoval a neměl na ni čas, pak stěhování na jinou dílnu a furt se nevědělo co a jak s ní bude ( dárce orgánů/ postavit na nějaký papíry, sprovoznit a prodat ).
Nakonec jsem se rozhodl že už pár let když je čas se jezdím především na Sosnovou a do Hradce koukat na drifty a zalíbilo se mi to. Tak jsem si usmyslel že si zkusím něco postavit. Nemám moc zkušeností co se jízdy bokem týka ( krom blbnutí na sněhu a pár kruháčů když bylo mokro - především v poslední době s nejslabší E36 316 :-/ )

Takže plán je následující: Zkusit si postavit něco na blbnutí, za málo peněz, v domácích podmínkách, co okoukám z videí a projektů a co mě kdo poradí ze "zkušenějších" na 200SX foru a nebo na JDM-Meetingu.

Takhle čekala u dílny:
Obrázek

Začla nějaká příprava zjištění co a jak:
Obrázek

Dle předchozího majitele mě bylo řečeno že jsou jen špatně nastavený ventily čico, ale byli odmontovaný svody od hlavy, turbo a výfuk byli rozpojený, původně jsem to chtěl vše vyndat a zkontrolovat- ale rozhodl jsem se že vše složim, vyměním olej, svíčky, zkusím tlaky a jestli motor poběží tak se znovu vymění olej za lepší a zkusí se to. Takže zatím motor ještě čeká- ještě se dovyčistí a na hrubo zkontroluje v autě.
Obrázek

Vandával se interier a začla se odstraňovat izolace ( v autě žily myši než se dostalo ke mě takže všude myší hnízda- i pod stropnicí :shock: )
Obrázek

Jedny špatný sedačky jsem rozkuchal kvuli pojezdům a začal jsem vyrábět posuvný pojezdy na sedačku
Obrázek
ObrázekObrázek

Ale i já mrňavej se 173cm jsem měl nad hlavou tak málo místa že bych se tam s helmou neměl šanci vejít, tak se rozhodovalo jestli udělat neposuvnou sedačku, jiný pojezdy universální … Nakonec padla volba že přijde pryč boule pro katík a poupraví se podlaha:
Obrázek

A rovnou se dají jiný pojezdy ( z nějaký alfy romeo čico ):
Obrázek

Zároveň se vyhodily zbytečný držáky zadních sedaček a pár dalších věcí:
Obrázek

Takhle to vypadá momentálně - ještě přijde zredukovat elektrika:
Obrázek
Obrázek

Především se auto vyvaří- díry v prazích, nosníky se poopraví apod.

Budou se měnit nápravy ( předchozí majitel tam měl konverzi na 4x100 ) já budu vracet na 4x114,3 a rovnou tam přijdou nápravy s tvrdšíma silentblokama z jiný S13 kterou jsem koupil na díly, přijde zavařit differenciál, na auto se dá podvozek který jsem měl připravenej na 240tku ( Meister R ), kit na odstranění ABS, přední a zadní rozpěra… Vesměs věci který mám schovaný na 240tku se dají sem protože 240tka je asi na dlouho .

Do toho hledám inspiraci kde co vyztužit, kde jaký sváry "přesvářet", co je v motorovým prostoru zbytečný, kde co odlehčit apod…

Takže pokud někdo má nějaký tipy a rady sem s nima. Beru veškerou kritiku

Ještě upozornění: Fakt to bude takovej projekt jen na zkoušku- nemám na komplet nápravy od DriftWorks, podvozek od Teinu a kola Enkei- hlavně nevim jestli mě to pujde, jestli mě to bude bavit a v případě že mě to pujde a bude mě to bavit že budu mít na to se někde sklouznout- tenhle topic bude sloužit taky k tomu že v případě neúspěchu bude projekt třeba k prodeji tak aby se nějak archivovalo co se dělalo a jak.
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]

SilverFox

Re: OndraS13 #14 ?? DRIFT ??

Příspěvek od SilverFox » 21 úno 2017, 21:54

Jsem si řikal kam to auto zmizelo... :lol:

spyke

Příspěvek od spyke » 22 úno 2017, 21:52

Bydliště okres Trutnov... je to poblíž, tohle budu sledovat :-)

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 28 úno 2017, 19:43

Stále se pomalu dělá - vesměs na věcech které nejsou moc vidět a zatím se hlavně rozebírá a zjišťuje rozsah koroze …
Nejspíš asi bude změna vzhledem k údržbě motorového prostoru a to že motor se nebude zkoušet ale rovnou se vyndá a prohlídne pořádně venku

Přední náprava na PUR se nejspíš bude znovu pískovat ( "komaxit" buď nebyl komaxit nebo byl udělaný nekvalitně :-/
Obrázek

Zavaření anteny a ostřikovače zadního okna
Obrázek

Když už se zavařovalo tak se zadělali i díry pro elektriku na víko kufru
Obrázek

Tady tak nějak co vše by na auto mělo přijít
Obrázek

Zjišťování rozsahu koroze
Obrázek
Obrázek

A tak nějak pokrok v pojezdu - vzhledem ke snaze zachování funkčního pojezdu jsme se dostali na tuhle nejnižší výšku
Obrázek

spyke

Příspěvek od spyke » 04 bře 2017, 20:12

Odkud je ta japan RZ? vypadá fakt dobře, taky bych bral na můj vůz... :-) krásný, vždycky, když tady někdo takhle rozebírá auto, tak závidím... asi nemám tak velký koule... :-D

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 05 bře 2017, 01:49

Darek k vanocum - ale predpokladam Ebay ...
No pustil jsem se do toho bez nejakych vetsich znalosti - neco zvladnu sam, zbytek me snad pripadne poradej moudrejsi ;-) a bude to zavodak tak snad to pri skladani nebude vetsi alchimie ...

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 06 bře 2017, 07:55

Při kontrole motoru padlo jednoznačně že motor pujde ven a zkontroluje se pořádně.
Obrázek

Naštěstí jsem ho už párkrát vyndával tak to šlo poměrně hladce…
Obrázek
Obrázek

Čištění motorového prostoru
Obrázek

Vnitřní podběhy - ukázalo se spousta slabých míst
Obrázek

Především taky řidičův nosník je dost načatej
Obrázek

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 12 bře 2017, 21:35

Takže motor projde kontrolou…
Obrázek

A jelikož se bude vyztužvat kastle komplet tak muselo všechno ven … vracet se tam toho stejně bude minimum
Obrázek

Odpovědět