Method - Nissan 200SX S13

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Method

Method - Nissan 200SX S13

Příspěvek od Method » 04 zář 2016, 22:19

Zdarec, delsi dobu premyslim zda zverejnit trinactku.

Jedna se o Nissan 200sx s13 predfacelift tudiz jedna z prvnich "89" . Interier z poloviny je velmi pekny a z druhe poloviny byl pryc takze se sehnal zbytek aby to trochu pripominalo auto. Kastle uz neco zazila, vyarena je ale i tak jsem uz neco malo nasel ale zadna tragedie to neni, v historii dostala ranu na levej zadek tudiz je menen bok ( hold osud dvoukil ) Momentalne ji mam asi 3/4te roku a probiha na ni "rozborka" ktera se snad uz brzo schyli k vyrazeni do ulic :) .

Spec list :
R33 predni brzdy + pancerove hadice
Polyuretan - Energy Suspension
Japspeed Toe arms
Japspeed vodni chladic
Japspeed koleno k turbu
Velkej IC
VLSD dif
GT2560R + Pancerove hadice
Stage 2 - HORSHAM DEVELOPMENTS
Walbro
HKS Hi Power
Nismo - silace motor a prevodovka
Koni stelovak + unibal ( zatim )

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Poloha se zda v poho, zbytek odhali az budou svody a downpipe, zatim stredak oprenej o drivka ( nasroubovano jen na oko )
Obrázek
Mam z nej opravdu radost :oops:
Obrázek
Konecne expanzka ktera tam sedne
Obrázek
Pojistky konecne tam kde maj bejt
Obrázek
Pred
Obrázek
Po
Obrázek
Pred
Obrázek
Po
Obrázek
Chladic vyplachlej, zacinaji se rovnat lamelky
Obrázek
Obrázek
Snad to nebude vadit kdyz zverejnim. MYSMO upgrade :D
Obrázek
Obrázek
Srovnane lamelky na vodnikoj
Obrázek
IC taky potreboval trochu pohladit
Obrázek
Nekdo venku honi Pokemony a nekdo pomalu chysta veci :lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Nahozeni rizeni, ramen a brzd
Obrázek
Koncne zase na zemi
Obrázek
Odtazeni na zvedak :)
Obrázek
Vymena prevodovky
Obrázek
System usporadani veci :smt003 kontrola vence, lamely, pritlacaku a vymena gufera
Obrázek
Nismo silace :D Mam z nich obrovskou radost
Obrázek
Prehozeno + Nismo silac prevodovky
Obrázek
Zase tam kde ma byt
Obrázek
Doping prevodovky
Obrázek
Ustrojeno
Obrázek
Vrciiiiim :smt006
Obrázek

Nahozeni rizeni, ramen a brzd
Obrázek
Koncne zase na zemi
Obrázek
Odtazeni na zvedak :smt001
Obrázek
Vymena prevodovky
Obrázek
System usporadani veci :D kontrola vence, lamely, pritlacaku a vymena gufera
Obrázek
Nismo silace :twisted: Mam z nich obrovskou radost po
Obrázek
Prehozeno + Nismo silac prevodovky
Obrázek
Zase tam kde ma byt
Obrázek
Doping prevodovky
Obrázek
Ustrojeno :)
Obrázek
Vrciiiiim :smt006
Obrázek

Prace pobihala v celku hladce az na par zadrhelu ktere se povedli vyresit, piste uz zase budu o neco chytrejsi. Motor se pred prvnim startem nechal tocit s odpojenyma civkama aby cerpadlo rozehnalo olej a po zapojeni civek okamzite na drc chytnul :smt001 Nismo silace se jevi jako perfektni volba, s motorem nejsem schopnej zamlit a nezda se mi ze by prenasely nezadane vibrace ci neco podobneho.
Musim si posvaret vlastni downpipe jelikoz OEM svody maj prirubu k hlave pod uhlem :roll: koleno od turba pasuje ale je natocene smerek k nosniku a tvori minimalni mezeru u ridici tyce coz me docela prekvapuje a na druhou stranu desi.... koleno je omotane termopaskou tak by to mohlo trochu teplotu podrzet, nyni jsou nahozeny seriove svody ktere se nechali ve smesovaci vyvarit a prebrousit.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Veselejsi pohled v garazi
Obrázek

To je pro zatim vse :oops:

Regular John

Re: Method - Nissan 200SX S13

Příspěvek od Regular John » 05 zář 2016, 16:57

To je velká paráda! Tohle budu se zájmem sledovat 8)
Lexus IS 200 Sport (GXE10)

Method

Příspěvek od Method » 17 zář 2016, 18:55

Povedlo se mi sehnat za peknej peniz semislick. Jsem zvedavej jak budou fungovat, nikdy jsem nic podobneho nemel.
Kumho ecsta ku36
Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 17 zář 2016, 22:34

KU36 jsou moc fajn pneu, budeš spokojen ;) jen to neni semislick jak píšeš ale extreme HP, semislick je např R888(R), A050 atd... :)
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Method

Příspěvek od Method » 19 zář 2016, 20:17

Speedy diky doufam ze je letos este aspon na chvilku zkusim a budu mit kliku s pocasim aby bylo teplo :mrgreen: Ja myslel ze to uz semislicck je ale tim padem pro me znamena myslet... h***o vedet.

Mel bych dotaz ohledne podozku, jelikoz dnes uz berou technicaky za hovadiny tak mam ted zuzeny vyber na podvozek. Nejvic me laka Tein ale jelikoz mi zaclo jit o to abych mel aspon neco na aute co ma TUV :D tak to smeruje na D2. Po debate s PetremS14 ( uz si nepamatuji nick ) Mi bylo receno ze funguje dobre mel zkusenost na Street a ted je na Drift verzi.

Ja bych rad zvolil neco co nebude fungovat tak aby vyvolaval zlomeni vazu a tim padem jsem hledal tuhost pruzin okolo 6/5kg ale D2 uz na Street verzi maji 8.7/6.2 kg a Sport maji 9.8/7.2 kg coz v obou pripadech je podle me hodne tvrdy. Samozrejme je mozne u D2 nastavovat tuhost ale netusim jak to bude moc fungovat :D Jedina uspokojiva vec je pro me tedy ten TUV. Cena je podobna BC a podobnym takze +- stejna.

Mohl by mi v tom nekdo udelat jasno a pokud ma nekdo dalsi zkusenost na D2jkach tak prosim dejte vedet, diky.

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 20 zář 2016, 10:37

Řekl bych že ti TUV moc nepomůže. Spíš si stav co chceš a na technickou pak přivez švestičky z vlastní zahrádky...

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 20 zář 2016, 11:30

TÜV je ti k ničemu. ;) Pokud chceš jistotu, že projdeš, tak zamaskuj "důkazy" po štelováku. :D
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 20 zář 2016, 15:22

Být tebou, na D2 podvozek se vykašlu. Měl jsem to na Almeře jak jsem ji koupil, letos na jaře jsem dal BC a okamžitě byl cítit znatelný rozdíl. BC je jinde prostě, byť je to stále "čínský šmejd".

Method

Příspěvek od Method » 20 zář 2016, 20:26

To jste me moc nepotesili... Myslel jsem ze kdyz tedy k tomu je TUV + certifikat tak mi musi chte nechte zapis provest :shock: ( proc by to tam jinak bylo ? )

Takze zamaskovat sroubovici a predni unibal :smt003 Doufal jsem jak tu D2 pochvalite ale jsem rad za ten nazor aspon se mi potvrzuje ma domenka ohledne prehnane tvrdosti pruzim. Fabi pouziva na s13 taky BC a hodne chvali a jelikoz je to opravdu puntickar tak verim ze opravnene chvali :smt001 . Kamos ma na s13 Tein super street a nic jineho by uz nechtel.

Muj favorit je Tein street flex jelikoz super street se prestal uz delat a tenhle je jeho nastupcem. Je teda pravda ze oproti BC je cena zase trochu jinde ale verim ze by to Japonci neodflakli a doufam ze by mohl fungovat. Preci jen jsem trochu srdcar na ty veci z JPN

Pokud by k tomu nekdo chtel neco dodat, podelit se o vlastni zkusenost jsem otevren jakemukoliv poznatku. Diky.

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 21 zář 2016, 06:54

Česká republika je prostě jiná. Tady neplatí všudeplatný TUV, ale 8SD. O nějakým českým 8SD samozřejmě výrobci nemají ani ponětí, takže jsou teoreticky všichni nahraní.
Mimochodem BC taky pár let jezdím a je to celkem pecka i pro ostatní, který jsem nechal projet. Na pocit tvrdý, přitom pohodlný. Ale samozřejmě záleží jaký pružiny vybereš a jak to nastavíš. BC každopádně není čína, ale Taiwan, kde jsou spíš blíže japonské úrovni.

Yarisugi

Příspěvek od Yarisugi » 21 zář 2016, 08:28

Method píše:Tein street flex ... oproti BC je cena zase trochu jinde
Nooooo, ani ne 8)

Method

Příspěvek od Method » 26 zář 2016, 10:05

To budu muset este posetrit :D V budoucnu jsou plany velke ale finance zadne, zarucene se driv nebo pozdejc zase ozvu :mrgreen: Neusil jsem ze jsi zde.

Method

Příspěvek od Method » 09 říj 2016, 17:32

Mensi postup, downpipe z nerezu hotovej, od elbowu 60mm a pred stredakem rozsireni na 70mm. HKS ma decentni zvuk, presne tak jak jsem chtel. Aktutor na GT2560R otevira na 0.5bar takze je to takovej beranek, ma nekdo nakou zkusenost jak sirokou podlozku dat aby se tlak dostal max na 0.9 ? zatim nechci 1Bar. Podlozky pod aktuator bych volil jako pouze docasnou variantu nez bude mbc. Geometrie se snad povede zaridit tydnu a prezuje se o vejkendu.
Dnes mame zasebou pvnich 50km po prvnim startu a da se ze vse slape jak ma, nikde nic netece, netluce, necvaka. Lizatko taham kazdou chvilku po zemi :D Na testovacku kolem okoli jsem vyjel na punk, asi s 2mm vrstvou prchu co nachytalo dvoukilo po case v garazi :D

Obrázek
Obrázek

Method

Příspěvek od Method » 16 říj 2016, 09:40

Vcera jsem absolvoval prvni vetsi projizdku cca 240km a vzal jsem to prez HK kde se konal jakejsi sraz. I prez podlozeni actuatoru 2ma podlozkama jsem nedocilil znatelneho narustu tlaku ( zda se mi ze to auto jede nejlip do kopce kde je citit ze se neco zacina dit, mluvim o seriovem actuatoru GT2560R ) Doma jsem nasel OEM z T25 tak ho prehodim a uvidim co se bude nebude dit dal. Dvoukilo se zacina uz konecne zaina na ilnici chovat jako auto takze polyurethany, nove tycky, nove cepy delaji konecne svou praci :) Predodovka po vymene radi ale bude stejne muset zase ven ale to az pred jarem. Vsiml jsem si ze pousti olej z predniho gufera ( smerek k bloku ) Trochu se mi zda ze je slyset diferak a obcas po zarazeni jednicky na rozjezdu slysim od zadu jakesi klepnuti tak predpokladam ze bude vetsi vule v kardanu. Po vymene OEM predniho ulozeni za unibal auto lehlo tak o 3cm k zemi a tim padem se pri rejdu nevejdou kola do podvehu a lizi nepatrne podbehy, to same pri vetsim zhoupnuti takze budu muset asi o 1 cm nahoru. Nechci jezdit bez podbehu.

Method

Příspěvek od Method » 16 říj 2016, 20:33

Nasel jsem nekae fotky ze srazu
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Momentalne jedzim na 0.8Bar ( zacin to bejt divoky :D )

Method

Příspěvek od Method » 31 říj 2016, 21:08

Klice v cudu ale aspon neake fotky se povedly.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Method

Příspěvek od Method » 14 dub 2017, 18:18

Dlouho jsem nic nepsal : S dvoukilem máme od oživení nájezd okolo 3000km, postupně jsem zvedal tlak a momentálně se jezdí na 0,9 baru ( už to umí vykouzlit slušnej úsměv ) Bude mě čekat udělat gufera na klice jelikož trochu propouštěj. Sem tam se mi ozvou hydra tak jsem pořídil všech 16 novejch. Ty se budou měnit až se povede udělat TK a při tom se zrovna nahodí ostřejší sací vačka z 18DE má rozdíl 8° a tím pádem má o 0,7mm větší zdvih, zanedlouho by měl dorazit menší balíček z JPN tak doufá že to zase bude příjemná změna k lepšímu.

Dnes jsem se trochu nudil
Obrázek
Obrázek

raddy

Příspěvek od raddy » 14 dub 2017, 20:34

actuator z gt2560 je blato,vyhodit a dat tam z t25.

Method

Příspěvek od Method » 14 dub 2017, 21:34

Mam na cestě HKS actuator, je mi líto to převořovat :roll:

Method

Příspěvek od Method » 03 kvě 2017, 19:41

Jedem z STK, jsme OK :P
Obrázek

Taky dnes dorazil balíček z JPN a to znamená že dorazil HKS actuator a zadní R33 třmeny :) pak nafotím

Method

Příspěvek od Method » 08 kvě 2017, 17:30

Včera jsem dal HKS actuator, podle oka jsem ho našteloval a šel se projet. Jelo to jako debil a budík mi ukazoval nesmysl. Dnes jsem nahodil jinej budík co se připíchne na ventilek u kola tak by mohl +- ukazovat dobře. Výsledný tlak se zstavil na 1.2Baru a od 140km/h + mi to spojka nebere takže v budoucnu mě nemine výměna za něco co to zvládne. Tlak půjde dolu a i když je HD psaný na cca 1.1Bar tak bych šel nejspíš na 1 Bar

Method

Příspěvek od Method » 21 čer 2017, 22:02

Tak nějaké info : DE sací vačka se nahodila u Fanouše i s novejma hydrama, výsledek. Celé spektrum se propadlo a výkon se ztratil, nové hydra dělaj větší bordel něž ty staré, z toho plyne totální naštvanost a o5 vrtání se v tom doma. Po rozdělání jsem přehodil o5 seriovou sací vačku, nastavil rozvody a dal vše dohromady, před startem jsem ještě pro jistotu ráčnou točil motorem a výsledek.... ? Začlo něco dřít, takže jsem zase schodil přední prsa a co jsem neviděl... rozvodovej kryt se opřel výliskama o řemen a ucvakl zub. O5 všechno dolu a koupit novej řenem :D Pokus číslo 2 : Věděl jsem že už napínák nesmím dát do té polohy kde zůstane sám zajištěný ale stačí ho utáhnout cca na 20minut podle rady Kentoy. Takže na podruhé se to už povedlo, aspoň jsem se něco přiučil :D Start proběhl v pohodě a jelo se projet, auto zase ožilo. Hydra na startu pořád dělali velkej bordel zhruba 5 minut než se prohřál olej pak už by klid. Udělal jsem výměnu oleje a sehnal jsem od Liqui Moly něakej sajrajt na hydra a pročištění ( dával jsem to za vinu přicpanému kanálku v hlavě ) Pro jistotu jsem koupil budík na tlak oleje, který se nepovedl zapojit jelikož se ukázalo že je vadnej snímač čidla tlaku ( Ať žije Prosport :D ) Ještě že je mam jen jako dočastnou kontrolu na dobu neurčitou :D Dnes mi přišel novej snímač tlak oleje, samozřejmě že Prosport :D snad už bude o vejkendu makat :D . Po ježdění asi hodiny a půl jsem uklidil auto a chtěl pak znova nastartovat, startér ani necvakl :D takže mě kámoš rozstrčil a jelo se na poslední projížďku ten den. Startér za studena startuje na drc ale jak se ohřeje je mrtvej. Dal jsem ho na repas tak snad v pátek bude hotovej abych mohl v sobotu do Trutnova na sraz, uvidí se. Motor trošku střílel, poladis jsem ještě CAS a teď to zase jede jako debil :P

doma jsem nahodil od Máry BMC a vzpěrku mezi blatník. Zadní kotouče Z32 mám už převrtané a o dovolené zrepasuju přední a zadní brzdy R33 a půjdou na své místo. Včera jsem objednal další balíček a na celnici už mi taky jeden čeká :D, Takže mám o dovolené co dělat, snad to bude makat dál jako do teď :) To je asi za poslední 3 týdny vše.

HKS Hi Power láká všechny věkové kategorie, návštěva u Lefi
Obrázek
Pokec s Trinomem
Obrázek
Obrázek
Pastviny
Obrázek
Výměna sací vačky
Obrázek
Mravenec na návštěvě
Obrázek
200 před Kristem :D
Obrázek

Method

Příspěvek od Method » 13 črc 2017, 22:00

Pár fotek z posledních dní co jsem se v tom zase hrabal

Nahozenej MeisterR, první projížďka a ladění výšky...
Obrázek
R33 zadky z JPN před rozborkou a repasní sady na předek a zadek od Jagyho
Obrázek
R33 Předky ( pravej zůstával vyset )
Obrázek
Rozborka, čištění, broušení
Obrázek
Vše na svém místě
Obrázek
Konečně to vypadá k světu
Obrázek
Obrázek
R33 brzdy komplet nahozeny
Obrázek
OEM Kouki poprvé zkušebně nahozeno
Obrázek
Příprava na Japan kemp, naleštěno a navoskováno
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Method

Příspěvek od Method » 16 črc 2017, 11:53

Den po leštění a přípravy na sraz mi dorazil dlouho očekávaný balík z JPN Power Intake Apexi + koleno Greddy, instalace probíhala hadce až na to že mám asi v blatníku jinak vyvrtané díry jelikož nepasovaly jejich úchyty na upevnění příruby ke kastly ( s tím si pohraju ) Greddy koleno jsem zatím nedával, nemám silikonové spojky a možná bude potřeba pár zásahů i vedle, klasika :D .

Změnu ve výkonu jsem nebyl schopný pocítit ale všiml jsem si že to s tím Apexi víc střílí z výfuku a to občas opravdu pekelnou ránu která dokonale leká kolem jdoucí :D Hlavní důvod byl ten že jsem Apexi vždycky strašně chtěl a ten hříbek co tam byl tak to měl na ze sebou.

Na Japan kemp jsem dorazil okolo 12te, hned se mě ujal Suprista z MK3 abych to dal vedle něho a v zápětí se ukázal Dominik který tam byl se svou S13 takže jsme tam byli 2 :D Co je špatně když jsem měl nejvíc dvoukil u sebe před garáží a na srazech max 3 ?

Po X letech čekání a doufání jsem měl konečně možnost se motat kolem MKIV Supry a to hned 2x. Jeden majitel mě nechal vevniř uvelebit a bylo to super, působí dost mohutným dojmem a težkopádně oproti dvoukilu. Je to neskutečná paráda, snad se jí jednou taky dočkám :oops: Takže ještě jednou dík za to že jsem se do ní mohl usadit.

Abych to jen nechválil, počasí nepřálo, za to nikdo nemůže. Organizace srazu.... radši nemluvit. Do včera jsem si myslel že jsou blbci jen mezi BMW a bohužel i tady se jich několik našlo a to ve skupince Zetkařů, konkrétně 3, hlava mi to opravdu nebrala co tam vyváděli .... hold se opravdu všude najdou "jiný lidi"

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 17 črc 2017, 08:34

Radost pohledět a počíst. Držím palce ať to drží a vydrží.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

Odpovědět