jelikož mi na místním webu schází více majitelů ostrých Imprez, od kterých by člověk mohl čerpat inspiraci, nějaké technické rady a nebo se prostě jen tak pokochat, rozhodl jsem se, že se nebudu schovávat a ukáži, co mi stojí v garáži.
Na začátek něco o mě - od mala jsem miloval vše co má motor, hlavně teda motorky a auta. V celé rodině jsem byl bohužel s touto nemocí osamocen a zůstal silně nepochopen.
Ale nějak jsem se protloukl a tak s mými koníčky žiji dodnes.
Vždycky jsem tak nějak tíhnul k ostrým verzím obyčejných aut, vlastně až na BMW jsem měl vždy hatche a tak mi pod rukama přošli mimo jiné i věci jako 205 GTi, GII GTi, 306 XSi, GIV GTi a Focus ST170. Jak vidno, velký fanoušek Japonských aut jsem nikdy nebyl a japonská motorka mi nesmí do domu
Rally a zejména Imprezu jsem ovšem už od mala miloval a před cca osmi lety jsem si chtěl splnit sen a koupit z UK nějaké RAčko.
Pak jsem ale dostal strach (rozum) a koupil Focuse ST.
Když se vloni ukázalo, že budou finance na auto just for fun, bylo více méně jasno co to bude, obzvlášť když jsem se zapletl s bandou GC8 fanatiků.
Půl roku jsem prolézal UK weby a sháněl auto. Bohužel ceny slušných kusů mne trošku odrazovali. Ale nakonec se nedaleko objevil čerstvý import z UK a za pár dní mi stála Reza doma.
Co se týče auta, jedná se o Imprezu WRX STi Type R z roku 98. tzn takový kříženec straších aut do roku 97 a novějších 99-00.
Koupil jsem ji v září 2014, takže jsme kámoši jen krátce.
Účel je jen jeden - dělat radost v garáži, na okreskách a občas nějakém okruhu, daily car to není a nebude.
Navíc jsem doteď na autě pořád spíš jen něco kutil a většina najetých km byla jen z a do garáže.
Ale párkrát už jsme ji protáhl a je to masakr. Tohle je prostě auto, který nikomu nedá ze svého umu absolutně nic zadarmo. S diffem na open se chová skoro jako zadokolka, když se ale přitáhne, je z ní neskutečná motokára.
Oproti serii na autě už bylo:
- öhlins podvozek
- jakási hlásná trouba mě neznámé značky Ractive
- originální boost budík na sloupku řízení
- odstraněn omezovač rychlosti
-V5/6 nárazník
jinak série
Zatím jsem stihl:
- vyměnit všechny náplně, oleje od Milerse, svíce, filtry
- nahodil přední brzdy z STi MY13, zadky "zrepasoval" (předky byly totálně KO)
- díky velkým brzdám a nepasujícímu ETčku jsem pokoupil i kola
- auto osadil světly se EU homologací, přpojil mlhovku a poupravil svazky od zadních světel
- nové pozičky padnoucí do černého designu
- tsssss BOV HKS SSQV 1. gen. jsem prostě mít musel
- lip pod přední nárazník, ten už je ovšem zase dole
- OMP volant
- nové kolové štefty a matice
- zčásti rozjetá instalace Défi budíků
- V5/6 lopata na zadek
- STi maska
- JDM zadní lampy
V dohledné době plánuji:
- dostat auto na značky
- repase převodovky - synchron na 4. stupňi škrtá