havran - Toyota Celica 2.0 gti st182

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
havran

havran - Toyota Celica 2.0 gti st182

Příspěvek od havran » 05 bře 2013, 00:13

Zdravím celý JDM klub, chcem vám predstaviť moju novú čeldu, auto mám ešte len krátko, takže žiadne väčšie zmeny sa zatial nekonali, ale časom sa budem snažiť to tu aktualizovať. :)

Ako asi každý majitel týchto aut, aj ja som posadnutý autami jpn produkcie, takže ihned po 18-tke a po skončeni vodičáku som si začal hladať svojho japonca. Vtedy síce ešte nevydalo na niečo lepšie tak som zohnal Hondu civic 1.4 16v...ale čas plynúl, honda šla do sveta, a začal som sa obzerať po dalšom japoncovi, ale tentokrát som už chcel ozajstný športiak...čo celica rozhodne je. Zohnať kus aký som chcel trošku trvalo lebo v ponuke nebolo skoro nič čo by mi vyhovovalo, tak som si dal inzerát na kúpu, bez dajakej vidiny úspechu.Nakoniec mi ale zazvonil telefón a jeden pán mi ponúkol presne to čo som chcel...celicu 5g 2.0 gti v pôvodnom stave, za priaznivu cenu a nemal som to ani cez cele slovensko.Jeho čelda nebola nikde inzerovaná, vpodstate ju ani nepredával dajak horlivo, ale dakujem mu zato že sa mi ozval.Lenže ked som si po auto išiel ani som netušil ako vyzerá, lebo som nemal žiadne fotky, ale od slov majitela bolo všetko v poriadku, a tak za pokus nič nedám.Ale pri prvom pohlade nanu som vedel že ju vezmem...nebolo očom :D

takže je to Toyota celica motor 2.0 3s-ge 115kw, čiže st182-ka, je to ročník 1990, ajked papierovo je to 1998..:D kedže do roku výroby napísaly dátum ako je na prvom zápise na SK.Je to švajčiarská verzia.
Výbavu to ma celkom bohatú, jedine čo mi chýba je šíber...na ktorý som si z hondy zvykol..ale zato ma klímu, el.okná a zrkadlá, nastavitelný volant, nastavitelná vodičova sedačka...neviem či je to všetko základ alebo je to niečo viac ale ja som spokojný, a ešte jej chýba ABS...čo by sa dakedy tiež zišlo.

Do budúcna neplánujem žiadne velke zmeny ...len chcem vychytať všetko čo jej chýba k dokonalosti...a čo dalej, je budúcnosť.Popri škole to ide pomaly..:D

Nazáver nejaké tie fotečky :) ( ospravedlnujem sa že je auto také špinavé, ale vobec sa mi ho nechcelo v tej zime pucovat :D )

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

podarilo sa mi zohnať originál "live sound" tak snad sa dostanem raz k tomu že to spojazdním..pretože z auta je vybraté komplet audio...káble/radio/reproduktory :D
Obrázek

Obrázek
Toyota celica 2.0 gti st182

Scott

Re: havran - Toyota celica 2.0 gti st182

Příspěvek od Scott » 05 bře 2013, 00:26

Moc pěkná, dávno jsem na ně taky koukal, ale sehnat pěknou nevylítanou v origo stavu už před tím byl nadlidský úkol. Sice nechápu, proč všichni dávají ten šílenej filtr... ale to je otázka 5ti minut ;) Ať dělá radost...
Subaru Impreza WRX STI Type R Version V
Subaru Impreza GL Wagon 1998

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 05 bře 2013, 07:34

Vypadá fakt v hezkém stavu i přes tu špínu! :D Ať slouží, ikdyž na mě je to nějak moc kulatý proti moji verzi :lol:
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

havran

Příspěvek od havran » 05 bře 2013, 14:08

scott: dakujem :) no práve bol to problém, ale tak nakoniec sa táto podarila, ajked ma svoje muchy ešte...
SeeJ. : dakujem moc :wink: hh tak fakt na tomto aute s oblinamy nešetrili :D ale podla mna je sexy :D
dosť vzhladu pomôžu nejaké poriadne disky na leto, už by sa patrilo pomaly prezuť :D

havran

Re: havran - Toyota Celica 2.0 gti st182

Příspěvek od havran » 12 bře 2013, 20:41

http://www.gt4-racing.eu/index.php/toyo ... pulley-set

ludia, ano alebo nie ? ked už sa chystam na tie rozvody :P
dajake skusenosti s touto značkou, kvalita atd?
lahsia rotujuca hmota = pomoze to odozve plynu a celkovej pružnosti auta, ešte dajaké plus prípadne mínus ?

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 12 bře 2013, 21:03

jestli mas potrebnejsi veci co udelat tak bych to odlozil.. troufam si rict, ze na te celice to ani nepoznas.
93´Rx-7 FD

Tomek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek » 12 bře 2013, 21:12

radši vyměň náplně v motoru,svíčky,kabely atd,uděláš pro ten motor víc,než výměnou těch řemenic :wink:
Obrázek
touge-project.cz

havran

Příspěvek od havran » 12 bře 2013, 22:08

no počúvnem skúsenejšich, to bol len návrh, lebo cena je celkom v poho...rozvody ma ale ajtak neminú, sviečky, oleje atd postupne tiež...
btw: zhánam ešte nejaké diely ktoré mi chybaju alebo su poškodene -
-predné origo hmlovky do predface náraznika
-nepoškodený plast okolo rádia bez nejakých dalších dier atp.
-predné zásterky
-lišta na kapotu medzi svetlami s nápisom toyota (vyzera lepšie ako znak)
-zadné pravé svetlo (je prasknuté, pri daždi sa vždy zarosí)

ak by sa vám niečo z toho válalo doma dajte vediet :wink:

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 12 bře 2013, 22:32

Ale ty řemenice k rozvodum vubec nepotřebujes, udelej to bez nich a až bude ten zbytek vždy je dokoupíš..

jinakmlhovky mam, listu mám, zadní svetla mam, rameček bych snad nasel ale jsme pro tebe daleko :(

havran

Příspěvek od havran » 12 bře 2013, 22:33

to je jasné, myslel som to tak že už ked to budem všetko rozoberat...nech to nerobím nadvakrát

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 13 bře 2013, 07:28

havran píše:to je jasné, myslel som to tak že už ked to budem všetko rozoberat...nech to nerobím nadvakrát
koukni kde ty řemenice maj bejt, a veř tomu že tech 6 šroubu nená "rozebírání všeho 2x" :D

havran

Příspěvek od havran » 13 bře 2013, 18:46

vždy lepšie ak sa už vrtam v motoru spraviť čo treba naraz ...nemám prístup k garáži a pod bytovkou to je zlo :D ale uznávam myslel som že je to súčasť...

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 07 čer 2013, 09:23

Pekný kousek, měli jsme přesně takový. Červená 2.0 GTi rok 90, stejný sériový kola, měli jsme i ten elektrickej šíbr a muziku s 10ti repro, ale zase jsme neměli klimu :). Je to pro mě velká srdcovka, na tom jsem se učil řídit. Auto mělo svými vlastnostmi spoustu chyb (alespoň co si pamatuji tak bylo těžké na předek atd...ale zase se prudkým obráním plynu umělo slušně sklouznout 8) ). Ale ten dvoulitr je nesmrtelnej. Tak přeju ať slouží ještě spoustu let. Dodneška mi chybí :)

Odpovědět