před časem jsem tady představil svoji daily 323F. Auto to není špatné, ale co si budem povídat, není to úplně ono...a protože jsem postižen mozkovou poruchou zvanou Wankel, věděl jsem že si dřív nebo později nějakou rotary koupím. Osobním snem je FD3S, jenže
1) těch je v ČR jako šafránu,
2) cenově mimo moje možnosti a
3) není s němi v ČR zatím tolik zkušeností a dílů jako u předchozí generace FC.
Navíc než půjdu do FDčka tak chci už mít s Wankelem nějaké zkušenosti a to hlavně po stránce hrabání se pod kapotou. 1. generaci RX-7 beru jako krásného youngtimera, to však není směr jakým se chci ubírat takže volba byla jasná - FC.
Atmosférickou FC jsem zavrhl okamžitě - poměr váha výkon zhruba stejný jako moje daily, navíc v podstatě každý kdo si ji pořídí a Wankel ho chytne začne brzy shánět turbo. Na českým rx7 klubu jsem byl zanedlouho doslova "pečený vařený" a když se objevila Markkissova černá Turbo II s aktualizovanou cenovkou, neváhal jsem již ani minutu a kontaktoval majitele. Po výměně nějakých informací, zodpovězení mnoha dotazů a prohlídnutí fotek a hlavně pak osobní prohlídce padlo mé definitivní rozhodnutí že ji beru. Jediný problém byl že auto stálo 300km od mého domova a po vlastní ose jet nemohlo. Sehnat odtahovku s příznivou cenou za kilometr nebylo hned ale povedlo se. Jenže nastaly nějaké technické problémy na straně dopravce, takže nakonec se to táhlo celý měsíc než jsem celý natěšený mohl pro auto vyrazit...
Převoz už proběhl bez problémů a nyní je konečně rxka u mě.
Úpravy:
předchozí majitel již udělal:
- celohliníkový chladič s el. vrtulí
- Brembo kotouče, Hawk desky
- S5 Turbo upravená WG
- Bidrin boost controller
- FCD
- 2x Chladič Oleje
- zkrácené řazení
- vzduchový filtr
- LSD Torsen
- přídavné budíky
- sundavací volant Victor
- skořepina řidiče Cobra
Plány:
auto bude čistě weekend car, takže žádné kompromisy kvůli pohodlí atd., všechna zbytečná kila ven, rozpěry předek a zadek (časem možná klec),
dále pak nějaký slušný podvozek a brzdy na okruh, programovatelnou řídící jednotku, větší vstřiky....no je toho spousta těch nápadů, ale jsou to spíš takové vize do budoucna, ne nic závazného
Aspoň nějaké foto pro představu (více fotek bude až se vrátím domů a bude po ruce něco lepšího než jen mobil s poškrábanou čočkou