Setup auta si myslím že zase až ta k seriový neni a během zimního spánku přibude zase par věcí, které tu pak hodím pro další flame
V letě se snad podaří vydělat i na upravu softu od UpRev
Moderátoři: Amigo, riderhenry

Promiň, ale přišlo mi vtipný to, jak píšeš, že "kdybych měl novej motor...." ale svoby už na to taky reagoval, takže to možná bylo zbytečný, ale stejně mě to nedalo, protože takový "kdyby", pořád plácá kámoš s VW golfem GTI 4x4(pořád prohrává) a začínám být na to alergickejBeaver píše:To je nějaká tvoje mentální projekce ? V podstatě nic z toho, co tu píšeš, není pravda - vyjma toho srovnání, kdy jsem zhruba porovnával jakých výsledků jsem dosahoval se starým motorem a (s ohledem na jeho parametry) jakých bych měl dosáhnout s novým. Jel jsem to několikrát, 350Z bylo bone stock, takže vím, jaké mělo parametry a jak se to chovalo. Nepadaly tu žádné argumenty o okruhu ani o odhadování výkonů a nikomu tu ani nenařizuju, co si má kupovat. Takže laskavě přestaň psát hovadiny neb jako 12ti letý se teď chováš ty.
díky lehké zádi? jaké má 350 rozložení hmotnosti?Oliv píše:že diky širší pneu bude daleko větší šance na aquaplening, ale to je obecně známé u Ztka, že k tomu ma velké sklony díky lehké zádi.
O.K. ...už jsem se bálGrumble píše:ImolaRed: Je to tak jak píšeš. Rozložení je stejné jako u 370z tzn. 53:47 a tudíž ideální. Auto není ani přetáčivé ani nedotáčivé, takže nevidím problém ani za mokra a to mi to už hodněkrát ulítlo (někdy nechtěně, ale vícekrát chtěně )Ve smyku se ale ovládá neskutečně a to určitě potvrdí další majitelé 350z
Tak ono už i origo gumy mají slušnou šířku 245Oliv píše:Přijde mi to tak neřikam že auto neni čitelny nebo ovladatelny ale jak je mokro tak zadni gumy maji tendenci se zvedat pod množstvím vody ale muže to byt způsobeno i nekvalitními pneu ktere byly u mě na autě. Ale tohle mi potvrdilo vice lidi kteri Z maji.
to je vcelku trefné...ale budiž, nejsem nelida a vyjádřit bych se mohlImolaRed píše:možná by se mohli vyjádřit nějací všeználci s rozsáhlejším komentem, než známkovat a soudit ostatní
Amen.speedy_s píše:bobře ty jsi ale kus vola![]()
jak dlouho ti ta supra nejezdí, že tady padaj takovýhle moudra a snažíš se nahánět každej gram na kolech, který tady z našeho fora nepozná nikdo až na pár jedinců, kteří opravdu něco jezdí na úrovni..
za poslední pár let jsem vyzkoušel dost variant kol, nejvíc jsem byl s předchozí, lehoučký kola s lepivou gumou, ale jak často jsem to využíval? 2x-3x za rok na okruhu... teď si jezdim to co se mi líbí a hele vono to i funguje![]()
a pokud chceš jenom proto jezdit lehounký závodní kola, tak jsi daleko větší pozér než my s válcemasorry ale je to tak
a ještě jeden dotaz na tebe, proč by s tim jako neměl jezdit v dešti? pojede se mu daleko lépe na normal 265 gumě než tobě s 225 semislikem

xxx píše: Postavíš auto na váhy, nakloníš a vypočítáš výšku těžiště. Zjistíš zátěž na nápravách a z výšky těžiště, vzdálenosti náprav a hmotnosti auta vypočítáš přesun hmoty třeba pro 1G. Z toho snadno odvodíš i jakoukoliv jinou hodnotu. U zetka to bude odhadem nějakých 300 kg, tzn předek cca 1100, zadek 500 kg při - 1 G.
Pokud chceš vědět, kde je hranice tvého auta a na co vlastně má (a zda si budeš muset koupit Porsche, nebo ne ), pořídíš si nějaký G- metr (případně ho obsahuje ABS, jen se připojit), obuješ gumy okruhovky a zaznamenáš hodnoty zrychlení na jednotlivé rychlostní stupně v závislosti na otáčkách. Následně pojedeš na letistě kroužit kolečko stabilní rychlostí s pozvolna snižujícím poloměrem. Než se auto utrhne, zaznamenáš hodnotu G. Toto je max hranice přenášené síly pneumatikou na vozovku, která nelze překročit ani v příčném, ani podélném směru bez ztráty adheze. Ze zjištěných výsledků lze spočítat maximální dosažitelné rychlosti v zatáčkách různých poloměrů, na rovinkách všelijakých délek a brzdné distance s vcelku přesným určením brzdných bodů. No a pak už jen sáhneš do závodnické kartotéky s detailním mapováním stopy např. pro Brno circuit a z uvedeného vypočítáš čas na kolo při využití maximální dostupné dynamiky (+ i -) konkrétního auta a adheze konkrétních pneu. Ten výsledný time se slušně blíží reálu (pochopitelně simulační program je přesnější a rychlejší, než výpočet na papíře) a nejspíš dojdeš k závěru, že typ vozu měnit netřeba.![]()
K tématu valivého odporu - místní předpoklad "širší guma = větší valivý odpor" není správný, je to právě naopak.
Neodpružená hmota = hmota jejíž zbytné kmitání je třeba přeměňovat tlumičem v teplo = hmota nepřátelská. Běžný tlumič v širokém rozsahu vlastní pracovní teploty změní hodnotu útlumu několikanásobně + kmity kola pocházející od mnoha různých povrchů vozovky jsou v tak rozsáhlém spektru frekvencí a amplitudy, že o nějakém přesném naladění nemůže být řeči. Je to jeden velký kompromis a pro pár kilo mnoho nebrečím.
Co se týče rotačních hmot, to si může každý změřit sám. Na dráze cca 500 m naměřen rozdíl 0,2s mezi sadou kol o hmotnosti 8 kg + guma 245 a sadou kol o váze 15 kg + guma 315. Má cenu to komentovat?
to Oliv: sorry za předešlé OT, kára je to pěkná / super price, ideální základ pro stavby všeho druhu. A má na mnohem víc, než o něm lidi slyšeli.