Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

infinity
Kontaktovat uživatele:

Re: Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

Příspěvek od infinity » 12 lis 2014, 19:04

Jedna vec je absolutni vykon, druha vec je prubeh vykonu a krouticiho momentu a treti vec je zivnotst & narocnost udrzby (a stavby) motoru...I kdyby 1.6ka mela 300ps a tocila 20tis a pritom bych ji musel 4x do roka delat GO, tak bych to nechtel ani zadarmo...musi se najit kompromis a to je podle me b16/b16b s dobrymi boltonami...kdyz uz 1.6 teda.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

Beaver

Příspěvek od Beaver » 12 lis 2014, 19:16

infinity má bludišťáka. Ten vysoký litrový výkon z menšího objemu bude vždycky něčím zaplacený. U 1.6 ta daň bude v životnosti a výkonu posazenému daleko za hranici "normálních" otáček. Navíc většinou se pak lidi dostanou do různých pastí - např. aby se do těch otáček dostali, dají lehký setrvák, jenže s tím jim pak zase ty otáčky bleskově padají. Proč jsem doporučoval standalone je čistě v tom, že sériová ECU, zvlášť tady u těch starších motorů prostě na takové věci není stavěná a ta jemnost naladění nové a rychlé ECU potom dokáže dát ty koně navíc. Samozřejmě ta investice je radikální a zase se vracíme k tomu, že u menšího objemu to bude velmi drahé když se spočítá poměr cena/kůň. Jak jsem psal, možná by fakt bylo zajímavé uvažovat o tom postavit ten motor s dílama co už má a doplnit NOS kitem, který je sám o sobě zpravidla i levnější než dobrá standalone. Výsledný motor bude dobrý, spolehlivý a v případě požadavku extra výkonu stačí stisknout jen čudlík :)

Wanix

Příspěvek od Wanix » 13 lis 2014, 22:29

B16B. 185 koní v sérii, pročíst pořádně zkušenosti s aftermarket díly a s hodně dobře zvoleným výfukem (komplet), ještě ostřejšími vačkami (JUN, Skunk2, Brian Crower..) a dobře vyřešeným sáním by se k těm cíleným 200 koním měl dostat. Víc už velmi, velmi těžko za šílené ceny dílů a rapidně klesající životnost motoru pokud se bude držet atmosféry. Ten motor je prostě silně vyhnaný na maximum už od výroby
Nebo pak B18C5/6/7 - 190-200 koní v sérii, stejná písnička jak v předešlém případě, 250-260 koní max, dál už zas dost nákladně a zas ta životnost. Navíc přesně jak píše infinity - hodně důležitý je průběh...
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 14 lis 2014, 00:34

Takze resume... K20
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

tel. 608 372 848

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 15 lis 2014, 03:45

LJay píše:Ojnice to chtělo spíš lehčí Ičkový místo těžších Háčkových, protože takhle si přidal váhy na komponenty, který budou zvyšovat namáhání motoru ve vysokých otáčkách. Taky by to chtělo ARPy na uchycení kliky a nejspíš i klec zpevňující mosty uložení kliky (mám pocit že B16 jí nemá), protože uložení kliky bude víc namáhaný ve vysokých otáčkách.

Ideální by bylo osadit motor 4 klapkou, aby si do něj dostal maximální množství vzduchu. Tady by si ale potřeboval ECU, která dokáže řídit motor podle Alfa/N (nevím jestli to Hondata dokáže) a né podle MAPu, protože to si se 4 klapkou většinou moc nerozumí. Taky je otázka, jak to zvládne zapalování ve vysokých otáčkách. Je možný, že kombinace cívka + mech. rozdělovač nebude schopná podat dost energie. Pak by to chtělo použít spíš COPéčka. To by opět vedlo k pořízení nějaký plně laditelný jednotky s podporou COP. Taky by bylo dobrý, aby jednotka hlídala knock a třeba ještě EGT, protože pro požadovaný výkon se bude spalovací cyklus pohybovat blízko limitních hranic.
S těma ojnicema jsem bohužel nemohl už nic dělat protože jsem blok koupil komplet postavený. A čtyřklapka na motoru původním byla ale byl tam problém s odladěním nejspíš právě kvůli jednotce jak říkáš a tak se zůstalo u klasického sání ta čtyřklapka celkově není lehká na to naladění ale možná v budoucnu na ní přejdu stejně uvidíme. S otáčkama jsem měl strop 9500 ono samozřejmě čím bych šel víš výkon by šel nahoru ale bylo by to právě na úkor životnosti.

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 15 lis 2014, 03:53

Ta K20 je sice určitě nejlepší varianta co se týče všeho výkon, průběh, životnost ale právě složitost toho swapu a umístění v kastli se mi nelíbí. To nitro :D no to se mi zdá už moc FaF navíc si myslím že by to bylo nákladné a složité hlavně by mě to zase šouplo do jiné kategorie pak se tu nakousla B16B to je otázka bylo by to také řešení ale pochybuju o tom že by se sem dostal kvalitní motor na který bych od prodejce dostal určitou záruku odzkoušet ho změřit ho na brzdě a podobně. Navíc už mám motor skoro postavený je blbost to teď rozprodat když je to skoro hotové

Bohuš

Příspěvek od Bohuš » 15 lis 2014, 11:53

Něco o tom "nitru"
Libor12 píše: Hi tech záležitost tady z toho udělalo pár tuningových firem aby obhájili zlodějskou cenu universalních US kitu,které koupili za 300USD ale prodávali 3-4x dráž. To není obchod ale zlodějna. To samé s US lahvemi je problém s plněním - jsou hliníkové a mají jiné závity,takže se vlastník prostě bez velké láhve neobejde,což je ale náklad navíc,protože se z ní platí denní pronájem. Nebo je nechá plnit v té firmě co mu to montovala a i tu nápln předražují o 100%. Takže z toho tady vznikl díky jim jakási drahá na provoz a finančně nedostupná. Není tomu tak. Já to třeba řeším lahvemi od CO2 hasičaku,které jsem si upravil k tomuto účelu a přepustím si je rovnou u distributora plynu. Zaplatím 22czk za den nájmu a naplním 5 lahví po 6kg. Tu láhev od WON vyrábí Vítkovice cylinders - jenže nejdřív musí do UK,protože oni ji neprodají. Škoda. Každopádně ji ale bez problémů naplní každý distributor tech plynů v EU. Kdysi jsem používal ten lékařský,ale v případě uniku... je to pak bezbolestné ... umíráš jako veselý řidič s hubou od ucha k uchu ... :lol: to ten technický smrdí jak bolavá noha a identifikuješ okamžitě i sebemenší unik - tak bych sel raději po něm. Vzniklo tady kolem toho spousta "mýtů" a "pravd" ale jedna půlka pochází od lidí co vědí akorát že to existuje a druhá půlka bez jakýchkoli informací měření prováděla pokusy které samozřejmě většinou končí propálenými písty,ohnutými ojnicemi atd. Ale stejně skončíš s kompresorem nebo turbem v případě že nevíš co děláš. Do 50hp nemusíš provádět zásahy do řízení motoru,plně si je s tím seriová ecu poradit. V mojí daily káře to používá i moje manželka a tlak na budíku v láhvi kontroluje víc než tlak v pneumatikách. :lol: :lol:
Velká 30kg láhev se dá u Linde koupit 6700 tj kg za 223czk a to je 5lb za 500czk. Ono se ale k němu dá přijít různě,tohle je oficialně. Ale zrovna tak se můžeš domluvit s veterinářem,zubařem,svářecí firmy atd. Jak dlouho je vydrží je velice individualní. Záleží na dodávaném výkonu a délce použití,s jakým výkonem je to použito. Obecně se dá říct že 30hp+ je 10x 15s shoot tedy 150s. Nikdy jsem to takhle neměřil,v autě vozím dvě láhve po 6kg. :) a když je prázdno tak doplním. :) Výhodou je,že máš pořád atmo spotřebu a použiješ kdy chceš. V porovnání s náklady na čip N/A motoru od Kárla a dodaným výkonem není co řešit. Přestavba na turbo (pořadně - cca 100k),koupě gti taky kilo a než propálí kilo v plynu tak,už auto mít nebude,zato výkon si tímto způsobem užije hned. Tady jedna škodovka s původními 54hp :lol: http://forum.nitrous-advice.org/viewtop ... =28&t=4438
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 15 lis 2014, 13:35

Sabrio: od koho si ten motor koupil, respektive kdo ho stavěl? Kdo ti bude motor ladit až bude hotový? Pokud máš doma ITBéčka, tak bych zvážil, jestli by nebylo výhodnější zaměřit se na jejich rozběhání, než kupovat nový Manifold a klapku. Nejdřív bych se ale ujistil, že ti to dokáže ladič spolehlivě odladit.

Hlavní problém při ladění ITB s pomocí MAPu je právě v tom, najít nepulzující zdroj podtlaku. To se dá vyřešit pomocí vhodně dimenzovaný "nádoby" do který přivedeš podtlaky ze všech klapek a odsud pak budeš brát podtlak pro veškerý periferie včetně MAPu. Pokud by v tom byl problém, tak to pak můžeš obejít právě tím, že nebudeš motor řídit podle objemu nasávanýho vzduchu, ale podle úhlu nastavení klapky a otáček.

Další problém s odladěním ITB na upravený sériový jednotce může být právě v rychlosti její odezvy, staré OBD0 jednotky nedokážou motor řídit v reálným čase, proto máš v na sériový klapce podtlakovou brzdu, která zpomaluje její dovření a při prudkým povolení plynovýho pedálu dá jednotce čas na to aby provedla potřebný korekce.
www.jfperformance.cz

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 lis 2014, 18:19

Motor jsem koupil od Zuzy možná ji zná spoustu lidí aktivní je spíše na HC blok stavěl Dimitar a je mi jasný že hodně lidí teď řekne jééééžiš jenom to ne každopádně motor jí od něho jezdil a fungoval nějaká konstrukční vada by se už objevila. Tu čtyřklapku právě dimitar naladit neumí proto nevím kdo by to udělal za přijatelné peníze

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 16 lis 2014, 18:35

ladit ITB jen podle MAPu je dost nahovno, ve vysokejch otáčkách téměř bez šance, protože cca od 70% otevření klapky máš skoro pořád stoprocentní map... Ideál je použít hybrid Alpha-N, tzn na nízký otáčky používat MAP a na vysoký jet podle polohy klapky. Já sám to měl odladěný jen na Alpha-N, tzn. jen podle polohy klapky a taky se dalo, ale v těch nízkejch otáčkách to nebylo vždycky uplně stoprocentní.

Když už seš za desítky tisíc v motoru (jestli sem správně čet), tak mi přijde blbost se vyprdnout na čtyřklapku a pokud to seriová jednotka neumožnuje, připlatit si za nějakou lepší standalone co to umí...
piss factory

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 16 lis 2014, 22:10

Osobně bych tu čtyřklapku chtěl také ale otázka je kdo to naladí? Protože zrovna Dimitar má brzdu celkem levnou a jinde by mě to stálo neskutečný peníze

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 16 lis 2014, 23:45

Kdy to chceš mít poskládaný? Budu potřebovat na jaře taky doladit novej motor s itb na brzdě. S dimim se znám z dob co sme oba jezdili sprinty s hondama, už sem se s nim sice pár let neviděl, ale možná bych to s nim mohl dát nějak dohromady, nechce se mi věřit, že by dimi neuměl naladit čtyřklapku, když sem to zvládl i já, ale možná, že na vyšponovanym hondim motoru to neni taková prdel jako na umřelý 1.8 na mazdě... nevim...
piss factory

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 17 lis 2014, 01:40

Poskládané bych to chtěl mít do léta on Dimi je zvláštní nevím do teď co si o něm mám myslet ale motor jsem mu svěřil když postavil blok tak ať mi dodělá i zbytek věcí když Zuze stavil motor tak tam právě také chtěla čtyřklapku dokonce si jí i pořídila ale výsledek byl horší než manifold a dimitar jí tenkrát řekl že je to prostě malej obsah na 4klapku tak nevím
s 4klapkou to na brzdě mělo 141kw a 183Nm, výkon na kolech
s manifoldem a klapkou 144kw a 204Nm poslední měření co mi psala zuza

poslala mi k tomu i grafy z doby kdy s ním jezdila v roce 2011 grafů je více
Přílohy
284263_244631202226555_100000390327325_760863_4993056_n_143.jpg
202362_435204686502538_1242572087_o_204.jpg
Naposledy upravil(a) Sabrio dne 18 lis 2014, 06:59, celkem upraveno 1 x.

jagy

Příspěvek od jagy » 17 lis 2014, 10:28

Dle grafuje to je bohate. AFR ma byt okolo 13:1 +/- desetinky dle konkretniho motoru.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 17 lis 2014, 11:50

Ohledně naladění čtyřklapky zkuste pana Jiřího Pražáka z Kyjova, tel 603 569 667 Odladil nespočet vrchařských aut a nedává si podmínku, že musí motor skládat on.

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 17 lis 2014, 12:36

Sabrio: jaký průměr mají ty ITBčka?

jagy: na AFR moc nekoukej. Když sem to měl v MotorArtu na brzdě já, tak sem ho měl prakticky úplně stejný, i když vím že při ladění to takhle bohatý rozhodně nebylo. Nejspíš jim to nějak špatně měří.
www.jfperformance.cz

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 18 lis 2014, 06:57

Ten průměr zjistím čtyřklapku má Zuza zeptám se jí na to

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 18 lis 2014, 08:19

Můžeš zkusit wheelmena. Ten postavil a naladil už hodně honda motorů, turbo i atmo.

Dílnu má ve Vestci u Prahy ale nevím jak je na tom s časem

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 19 lis 2014, 07:33

Tak klapka co na tom měla Zuza je od OBX Racing dělaly se prý ve dvou průměrech neví přesně ale tuší že 45 a 60 tak tohle je ta větší co na tom měla.

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 19 lis 2014, 07:40

60 na 1.6 je overkill jak prase, to bude asi ten problém...
piss factory

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 19 lis 2014, 09:39

Ryba +1
45mm by byla ideální, tohle je fakt moc.
www.jfperformance.cz

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 19 lis 2014, 10:09

Mě se to taky zdálo divný že by to nefungovalo možná by stálo za to jí tam dát ale dimitar to už asi nenaladí a Wheel brzdu nemá ne?

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 19 lis 2014, 10:47

Sabrio: teď nevím jestli sme si rozuměli. Pokud mají klapky průměr 60mm, tak je to na 1,6 opravdu moc. S největší pravděpodobností by se motor opravdu hodně špatně dávkoval. Kvůli velkýmu průměru klapek nebude mít nasávaný vzduch takovou rychlost. To byl nejspíš důvod proč se s ITB naměřil nižší výkon než při použití manifoldu, který má menší průměr sacích parohů což zvyšuje rychlost proudění nasávanýho vzduchu.
www.jfperformance.cz

Sabrio

Příspěvek od Sabrio » 19 lis 2014, 11:11

No to znamená že kdyby se použila čtyřklapka s menším půměrem ta 45 nebo jakou to dělaj pravděpodobně by to fungovalo otázka ale je kdybych tu čtyřklapku pořídil jestli by tu byl někdo kdo by jí za rozumné peníze zprovoznil protože by se vše muselo naladit. Dimi má brzdu což je výhoda jinde by se za měření daly neskutečný prachy Dimi ale tu čtyřklapku nejspíš ladit nebude

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 19 lis 2014, 11:21

minulý týden jsem mluvil s wheelmanem a říkal že má v plánu postavit brzdu

Můžeš se s ním zkusit domluvit a uvidíš

Zamčeno