Awatar - Nissan Silvia S15

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
200sxfabi

Re: Awatar - Nissan Silvia S15

Příspěvek od 200sxfabi » 02 bře 2021, 21:25

Pěkný rozbor podvozků. Obecně je ten problém o tom, že stavíš auto pro účel, na který ho používá jen minimum lidí. S- chassis jak píšeš je prostě drift auto. Ať to tak je nebo ne mass market ho tak používá a jako výrobce, který chce něco vydělat budeš samozřejmě vyrábět pro massmarket. Takže cesta kterou ses vydal je prostě trnitá a ne tolik prošlapaná. Ale ke značkám....

Když jsem přemýšlel nad svým autem ve hře byl Ohlins, Nitron a KW, takže velmi podobná geneze myšlenek asi jako u tebe. O to větší dilema bylo, že na FD se Nitron vyrábí a za cenu co budu mít 1 way Ohlins. Za stejnou cenu bych mohl mít 3way Nitron s externími expanzkami. Finančně mé rozhodnutí nedává tedy smysl ale vyhrál to Ondra přístupem, ochotou a komunikací ( můj handicap je jazyk a neumím si představit řešit s někým zahraničním servis).

Ale když sem četl co si psal, první co mě trklo bylo....proč se omezuje uložení podvozku, když si chce stejně nechávat vyrábět custom těhlice. Uložení tlumičů na schassis je ultra primitivní a každý kdo umí s cadem ti uložení nakreslí a pokud máš nějaké kontakty ve světě CNC obrábění tak by výroba nevyšla na nesmysl (pokud nemáš ozvi se). Tím se ti krásně může vrátit zpět do hry Nitron.

K Ohlinsu.....TTX je podle mě úplný overkill. To bych radši na každý trackday kupoval nový voňavý čestvý pneu, které ti přinesou úsměvu na tváři mnohem více. U každého komponentu je potřeba koukat nejen na ten daný komponent, jeho kvalitu zpracování a funkčnost ale taky na jaké auto ho osadíma jak je stavěno. Prostě někdy víc není víc a může to být jen lití peněz do kanálu. Také dále záleží, jak moc vůbec jsi schopný 3 way nastavovat. Nevím do jaké hloubky si s Ondrou mluvil ale když jsem ho vzal na dvě hodky na oběd v Praze, pochopil jsem, že mi může být uplně jedno jestli mám 1 way nebo 3 way protože prostě nemám prdel, oči, mozek, schopnosti, znalosti...prostě vůbec nic potřebného k tomu, abych dokázal 3 way nastavit. Nehledě na to, že na verzi R&T Ohlins si v podstatě můžeš 3 way konfiguraci udělat....zcela libovolně. Jen prostě napevno. Ale věřím, že když si u finálního auta řeknete jaké to má váhy rozložení, jak se to bude používat tak ti to Ondra nakonfiguruje tak, že prostě do toho sedneš a budeš s tím spokojeně jezdit. A neznamená to, že když se to nějak sestaví, že se to nedá upravit. Ale aby se to mohlo upravit musíš být schopný přesně identifikovat chování, aby si sám dokázal říct co to potřebuje. A tohle je podle mě konečná pro většinu lidí, pro mě určitě rozhodně ano. A pokud si dobře pamatuji, když jsme měřili rozsah chodu tak tuším že mi Ondra říkal, že nejezdí, takže když bys ho naložil do auta tak nevím, zda by dokázal říct...jasný potřebuje to to a to. Ale jako výběr značek si myslím zúžil na produkty, kde nejde udělat nějaký zásadní přešlap. :smt001

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 21:37

Taky mě napadlo změnit uložení v těhlici, ale všechny komponenty chci na autě mít tak, že když se něco stane, vypadne dodavatel, něco se přestane vyrábět, aby šla poměrně jednoduše vyřešit náhrada. Proto bych chtěl nechat uložení tak aby to šlo koupit kdyžtak od někoho jinýho.

Máš pravdu v tom, že se ten 1way dá nastavit podle toho jak bude potřeba (případně přenastavit) a právě ta zpětná vazba mě přesvědčuje nakonec, že to nemusí být špatná cesta.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Butcher

Příspěvek od Butcher » 03 bře 2021, 20:48

Jakej presne mas problem s KW?Da se komunikovat primo s jejich competiton oddelenim, kde se te nekdo zajiste ujme a nemusis to resit pres zadny jejich zastoupeni .)
Charlie killerObrázek

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 03 bře 2021, 21:34

Butcher píše:
03 bře 2021, 20:48
Jakej presne mas problem s KW?Da se komunikovat primo s jejich competiton oddelenim, kde se te nekdo zajiste ujme a nemusis to resit pres zadny jejich zastoupeni .)
Dotazoval jsem se na pár věcí a ve výsledku bez odezvy, můžu to zkusit ještě jednou, ale dost mě vyděsilo, že od nich set neseděl (to ale byl clubsport a ne competition). Máš jiný kontakt, než je competition@kwautomotive.de?
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Butcher

Příspěvek od Butcher » 04 bře 2021, 00:51

S timhle jsem to resil ja...je primo z competition oddeleni a je ochotnej, vstricnej, atd.
Za me je KW nejvic a ted potom co koupili Reiger tuplem....i vic jak Öhlins, ale bavim se o competition radach ne obyc clubsport nebo nedejboze V1, 2, 3

Tim.Heinemann@kwautomotive.de
Charlie killerObrázek

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 04 bře 2021, 10:00

Zkusim, díky
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 19 bře 2021, 15:57

Tak přímo z KW už začli komunikovat, teď ještě řeším to, že KW Competition nemá homologaci na silnici, kdežto Öhlins R&T má.

Během zátěžové zkoušky zadní nápravy mi bylo doporučeno pro můj setup vyměnit camber a toe ramena, takže se objednali Voodoo13 ramena, která už dorazila a Gktech jsou na prodej.
image1.jpeg
Ještě jsem si udělal radost dark chrome znakem na víko kufru (nápis Silvia tam nedám), ještě je na cestě taky dark chrome přední "S" logo. Boční loga budou asi Nismo, ale kdyby to vypadalo blbě, tak se objednají Spec-R taky v provedení dark chrome, ale radši bych je tam nedával, když to není, ani nebude Spec-R.
nissan emblem.jpeg
nissan emblem.jpeg (76.05 KiB) Zobrazeno 11892 x
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Marbo

Příspěvek od Marbo » 21 bře 2021, 13:56

Butcher píše:
04 bře 2021, 00:51
S timhle jsem to resil ja...je primo z competition oddeleni a je ochotnej, vstricnej, atd.
Za me je KW nejvic a ted potom co koupili Reiger tuplem....i vic jak Öhlins, ale bavim se o competition radach ne obyc clubsport nebo nedejboze V1, 2, 3

Tim.Heinemann@kwautomotive.de
tak pro zajimavost, proc je kw competition lepsi nez V3 atd.? ja mel vzdy za to, ze tlumice jsou hlavne o nastaveni nez o technologii. ze i obycejne dobre nastavene tlumice/podvozek muze fungovat podobne jako podvozek za mnohonasobne vyssi cenu. rad se necham poucit.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 21 bře 2021, 23:34

Marbo píše:
21 bře 2021, 13:56
tak pro zajimavost, proc je kw competition lepsi nez V3 atd.? ja mel vzdy za to, ze tlumice jsou hlavne o nastaveni nez o technologii. ze i obycejne dobre nastavene tlumice/podvozek muze fungovat podobne jako podvozek za mnohonasobne vyssi cenu. rad se necham poucit.
Právě, že v technologiích je obrovský rozdíl. Správně nastavený podvozek je základ. Pokud budeš mít špatně nastavený podvozek s těmi nejlepšími technologiemi, tak nebude fungovat.

Na úplně hladkém povrchu budou fungovat stejně, ale jakmile přijde na nerovnosti, tak je znát rozdíl. Podvozky s lepšími technologiemi dokáží reagovat rychleji, s častějším opakováním kmitů, náhlé změny směru tlumení (když už se vypořádává s nějakým rázem a do toho přijde další), reakce v maximálním zatížení se také liší (např. teréní zlom - z kopce do kopce a do toho tam máš ještě díru, obrubník apod.), do toho taky odolnost. Pak jsou ještě vychytávky jako obtokové ventily, soft dopad po skoku (změna charakteristiky tlumiče při úplném vyvěšení) a je toho poměrně hodně kde jsou ty rozdíly.

Co se týká KW V3, tak upřímně to není úplně špatný podvozek, ale pořád je to tuningová řada, kde je zaměření a vývoj jinde než u KW Competetion, kde se spolupracuje s několika závodními týmy a podvozek se ladí na závodní použití.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Marbo

Příspěvek od Marbo » 22 bře 2021, 09:18

kdysi sem poridil intrax 1k2 (stal hodne penez, intrax to nastavil na muj zpusob vyuziti) proste me to nepresvedcilo, ze ta investice za to stala. ja si vzdy rad priplatil za lepsi veci, ale ne vzdy se to povedlo. ale je pravda, ze moje naroky na podvozek jsou protichudne. mit poddajnost na beznou jizdu, aby to fungovalo na nasem tankodromu (okresce)+ okruh. rikam si, jestli nemec (kw) nebo holandan (intrax) atd. vubec tusi, co tady mame za silnice a je schopny to nastavit i na nas tankodrom. intrax funguje slusne, ale na beznou jizdu nerovnosti docela citis, chybi mi tam vetsi poddajnost. nemam rad drncani. rikam si, jestli existuje podvozek, ktery by vyhovoval mym pozadavkum nebo chci proste nemozne. jestli treba kw competition/ohlins atd. by tohle umel nebo to porad bude spis soutezni podvozek nalitani a na normalni jezdeni budes muset zkousnout urcity nekomfort.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 22 bře 2021, 10:01

Tak podvozek vhodný na okruh bude skoro vždy kompromisem na silnici. Základní nastavení Öhlins Road & Track je právě spíš na silnici než na okruh, takže to by ti mohlo vyhovovat. U KW V3 je slušný na okresky, na okruh je to měkký a taky se dá delším ježděním celkem unavit (zahřívání kapaliny v tlumiči). S Intrax podvozkama jsem se potkal jen poměrně málo, ale vždy mi přišli víc na té tvrdé straně spektra. A pokud chceš být opravdu rychlí na našich okreskách taky asi Reiger, asi nejlepší rally podvozky, ale cenovka je zlá. :-D
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 13 dub 2021, 11:27

Tak další postup. S15 je kompletně odstrojená, bez oken, očištěná od izolací, nechal se pouze blok motoru pro doladění usazení převodovky a nápravy s kolama aby se snáz přesouvala.

Odstranění izolací (suchý led -> odloupat co se dá -> horkovzduška pro zbytek izolace v místech kde suchý led nepomohl -> odstraňovač asfaltu pro zbytky zbytků -> odstraňovač lepidla na podkladové lepidlo, kterým je izolace přilepen), není to asi nejpříjemnější práce na autě. Jinak drobná rada k suchému ledu, zjistil jsem, že daleko lépe než pelety fungují větší kusy, které si člověk naseká jak potřebuje a líp drží na šikmých plochách, jelikož jdou podepřít. Další jejich výhoda je, že dýl vydrží a dají se pak přendávat.
image1.jpeg
image_00.jpeg
IMG_5949.jpg
Pak se S15 převezla na místo s lepší společností (vím, že to není JDM, ale závodní Škoda 130RS, BMW M3 E30 EVO, BMW M3 E46 CSL i BMW M3 E92 jsou celkem fajn stoje na jednom místě), kde budou dál pokračovat práce na karoserii, nejdřív chemické čištění spodní části karoserie (nechci zbytečně odhalovat spoj mezi C sloupkem a střechou, se kterým má mnoho S15 problém), přehození firewallu, oprava několika drobných promáčklin, vyvaření odhalené rzi apod. a snad i výroba kapoty a blatníků.
image3.jpeg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 13 dub 2021, 21:34

Co tam chceš čistit na to spodku :D Vždyť je to jak nový :smt007

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 13 dub 2021, 23:21

200sxfabi píše:
13 dub 2021, 21:34
Co tam chceš čistit na to spodku :D Vždyť je to jak nový :smt007
Nějakej asfalt tam ještě je a jelikož se budou vyvařovat všechny spoje pro zpevnění karoserie a svářeč se do toho nechce pustit dokud tam něco bude aby to nechytlo, nebo aby nemusel dýchat ty výpary.

Každopádně není to asi až tak na škodu, některý drobnosti se našli už jenom při čistění interiéru, které bude třeba opravit. Ale karoserie S15 je pěkná, nechal sem si udělat kontrolu historie auta v Japonsku a celou dobu to vlastnil jeden člověk, pk se to prodalo v aukci, odtud to koupil bazar a ten to po týdnu prodal do Evropy. Většina oděrek vznikla po přeprodeji do toho bazaru podle fotek.

S S14 je to trochu horší, ale k tomu se ještě dostanu.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Bery18

Příspěvek od Bery18 » 14 dub 2021, 17:32

Co vlastně bude potom s S14?

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 14 dub 2021, 19:09

Bery18 píše:
14 dub 2021, 17:32
Co vlastně bude potom s S14?
Část dílů už je rozprodaná a co zbyde už je zamluvené a použije se to na opravu jiných s14, které potřebují díly po bouračce, nebo u nich něco chybí. Vyhodí se asi jenom tempomat. :lol:
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 dub 2021, 15:28

Pokročilo se i s S14, která se očistila u předního firewallu a ten se odbodoval. Je na tom trochu hůř, než se čekalo, takže to bude trochu "sochařina", ale v dnešní době najít S14, která by na tom byla líp za rozumnou cenu bude asi problém. Alespoň mi není vůbec líto, že posloužila tímto způsobem.
image6.jpeg
image7.jpeg
Kastle se vyztužila, aby se nerozpadla při převozu:
image4.jpeg
image5.jpeg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 dub 2021, 15:32

Ještě detaily, že tý s14 není vlastně moc škoda:
rez1.jpg
rez2.jpg
rez3.jpg
rez5.jpg
rez6.jpg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 dub 2021, 15:33

rez7.jpg
rez8.jpg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Bery18

Příspěvek od Bery18 » 17 dub 2021, 11:55

Jo tak ta je solidně chycená, už chápu proč šla radši na díly :)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 20 dub 2021, 13:26

Bery18: Hlavně jak všichni brečeli, že co to chci dělat s tou s14, ale chtěl bych někoho vidět tohle zachraňovat. Jako možný by to asi ještě pořád asi bylo, ale totální sochařina.

Když je teď auto a firewall na chemickym čistění, tak je čas na kravinky. Zkusil jsem co půjde koupit na s15 u českého zastoupení Nissanu a dostal jsem bauset předního okna, těsnění předního a zadního okna, zarážky předního okna, středící kolíčky zadních bočních oken a příchytky plastovýho krytu prahu v interiéru. Víc se nepodařilo, ale neřešil sem nic na motor, a úchytky na brzdový a palivový vedení (kde asi ještě něco bude).
20210419_182002269_iOS.jpg
A pak ještě drobná příprava na skládání v podobě servisních manuálů. Nejsou to originály, ale upravené podklady, kdy u s15 je tam místo manuální a automatické převodovky servisní manuál z 350Z (jelikož v autě bude převodovka CD009) a jsou vyhozené komplet záchytné systémy (pásy a airbagy, jelikož to bude jinak). U 240sx s14 pak jsou jen kapitoly, které se týkají dílů, které se budou přenášet do s15. Design obalu se inspiroval originálem, dohromady cca 1400 stran.
service manuals S15_S14.jpg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 23 dub 2021, 00:12

Když to vidím má strach otvírat svoji S14. Pruser je že všichni jen jezdili a nikdo se o ty podvozky 200sx nestaral. Ještě jsem neviděl voskované dutiny u 200sx.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Qvale

Příspěvek od Qvale » 23 dub 2021, 08:55

Doporučuju nakupovat jinde než v Nissan ČR.
Mají mizerné skladové zásoby, nehorázné ceny a nejsou schopni objednat to co naši sousedé ze západu. Osobně jsem na S14 nakupoval v AT a ceny super, komunikace na úplně jiné úrovni než v ČR, ochota a proaktivní přístup.
V ČR se vždy v každém dealerství cítím že otravuju a dokud si nepřinesu vlastní kód dílu tak to většinou dopadne fiaskem.
Nissan ČR je dle info zařazen jako "východní blok" a nejsou schopni dohledávat náhrady a mají omezené portfolio dílů.
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

kapid

Příspěvek od kapid » 23 dub 2021, 21:22

Qvale píše:
23 dub 2021, 08:55
Doporučuju nakupovat jinde než v Nissan ČR.
Mají mizerné skladové zásoby, nehorázné ceny a nejsou schopni objednat to co naši sousedé ze západu. Osobně jsem na S14 nakupoval v AT a ceny super, komunikace na úplně jiné úrovni než v ČR, ochota a proaktivní přístup.
V ČR se vždy v každém dealerství cítím že otravuju a dokud si nepřinesu vlastní kód dílu tak to většinou dopadne fiaskem.
Nissan ČR je dle info zařazen jako "východní blok" a nejsou schopni dohledávat náhrady a mají omezené portfolio dílů.
Naprosto souhlasim, Nissan v ČR hrůza.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 27 dub 2021, 14:54

Prý tam mají někoho nového, kdo je zažraný do starších nissanů a prý má taky s15 (čemuž se mi nechce úplně věřit), tak mám poslat co bych chtěl a že se pokusí to sehnat, ale na japonský díly sáhnout neumí. Každopádně ty ceny nejsou vůbec příjemný a úplně se mi od nich ani další věci brát nechce.

Jinak se servisama většinou funguju tak, že jim naposílám čísla dílů s počtama co chci, tak pak většinou dohadování žádný není, buď to je nebo není. Tady z celkem dlouhýho seznamu byl jenom zlomek, takže zbytek asi Austrálie (https://www.efisolutions.com.au/).
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Odpovědět