Když jsem přemýšlel nad svým autem ve hře byl Ohlins, Nitron a KW, takže velmi podobná geneze myšlenek asi jako u tebe. O to větší dilema bylo, že na FD se Nitron vyrábí a za cenu co budu mít 1 way Ohlins. Za stejnou cenu bych mohl mít 3way Nitron s externími expanzkami. Finančně mé rozhodnutí nedává tedy smysl ale vyhrál to Ondra přístupem, ochotou a komunikací ( můj handicap je jazyk a neumím si představit řešit s někým zahraničním servis).
Ale když sem četl co si psal, první co mě trklo bylo....proč se omezuje uložení podvozku, když si chce stejně nechávat vyrábět custom těhlice. Uložení tlumičů na schassis je ultra primitivní a každý kdo umí s cadem ti uložení nakreslí a pokud máš nějaké kontakty ve světě CNC obrábění tak by výroba nevyšla na nesmysl (pokud nemáš ozvi se). Tím se ti krásně může vrátit zpět do hry Nitron.
K Ohlinsu.....TTX je podle mě úplný overkill. To bych radši na každý trackday kupoval nový voňavý čestvý pneu, které ti přinesou úsměvu na tváři mnohem více. U každého komponentu je potřeba koukat nejen na ten daný komponent, jeho kvalitu zpracování a funkčnost ale taky na jaké auto ho osadíma jak je stavěno. Prostě někdy víc není víc a může to být jen lití peněz do kanálu. Také dále záleží, jak moc vůbec jsi schopný 3 way nastavovat. Nevím do jaké hloubky si s Ondrou mluvil ale když jsem ho vzal na dvě hodky na oběd v Praze, pochopil jsem, že mi může být uplně jedno jestli mám 1 way nebo 3 way protože prostě nemám prdel, oči, mozek, schopnosti, znalosti...prostě vůbec nic potřebného k tomu, abych dokázal 3 way nastavit. Nehledě na to, že na verzi R&T Ohlins si v podstatě můžeš 3 way konfiguraci udělat....zcela libovolně. Jen prostě napevno. Ale věřím, že když si u finálního auta řeknete jaké to má váhy rozložení, jak se to bude používat tak ti to Ondra nakonfiguruje tak, že prostě do toho sedneš a budeš s tím spokojeně jezdit. A neznamená to, že když se to nějak sestaví, že se to nedá upravit. Ale aby se to mohlo upravit musíš být schopný přesně identifikovat chování, aby si sám dokázal říct co to potřebuje. A tohle je podle mě konečná pro většinu lidí, pro mě určitě rozhodně ano. A pokud si dobře pamatuji, když jsme měřili rozsah chodu tak tuším že mi Ondra říkal, že nejezdí, takže když bys ho naložil do auta tak nevím, zda by dokázal říct...jasný potřebuje to to a to. Ale jako výběr značek si myslím zúžil na produkty, kde nejde udělat nějaký zásadní přešlap.