Oliv - Nissan 350Z
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oliv - Nissan 350Z
Jen tak ze srandy - kolik Ti to jedno 11" kolo vazi? 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
11x19 váha bez ventilku 13,8kg váženo na osobní váze jak řikam je to auto pro radost
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ptal jsem se ciste ze zvedavosti
To ani neni tak hrozna vaha na takovy salam 
-
Beaver
Jenže třeba oproti takovým TE37 (17x9) je to furt cca dvojnásobek 
Jenže TE37 stojí takovou raketu že si radši koupim dvojekola jedny na paradu a druhy účel "závodění".
Podle mě je ta váha dobrá na takovou velikost kol je to rozhodně o mnoho méně než to co tam bylo teď 8.5"x19" s 20mm a 25mm podložkama.
Něco z dynamiky uberou kola něco zase přida odlehčenej setrvák, zvětšené sání, výfuk atd atd atd je to vděčné téma na debatu
ale stejně to zkončí u Vortechu a pak je to bezpředmětné řešit.
Podle mě je ta váha dobrá na takovou velikost kol je to rozhodně o mnoho méně než to co tam bylo teď 8.5"x19" s 20mm a 25mm podložkama.
Něco z dynamiky uberou kola něco zase přida odlehčenej setrvák, zvětšené sání, výfuk atd atd atd je to vděčné téma na debatu
Nechci pochybovat, ale setup kolo 11x19 a pneu 265 vypadá takto:

to je hezký jak ten ráfek leze ven proti pneu? resp. to je ta parádá co hledáš?

to je hezký jak ten ráfek leze ven proti pneu? resp. to je ta parádá co hledáš?
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
17x9 na zetko

Jinak k debate sirky kol, neni to uplne u prdele? Sirka kola podle me akorat, s autama furt nezavodime abychom honili gramy na kolech, ktery stejnak nepocitime
proste se mu to libi a co jako, taky jezdim 10,5 s natahlou 245 a spousta lidu je prekvapena jak to funguje
Jinak k debate sirky kol, neni to uplne u prdele? Sirka kola podle me akorat, s autama furt nezavodime abychom honili gramy na kolech, ktery stejnak nepocitime
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
-
Beaver
Pokud to rozebereme do detailu, tak lehčí setrvák uchová míň kinetické energie, tím pádem rychleji padají otáčky a ve spojení s vyšším valivým odporem ti i rychleji bude auto na rovince zpomalovat. Za jistých okolností to je tedy spíš součet negativních jevů během řazení než upgrade
Vortech zatím nemáš, takže ohánět se s ním nemá cenu. Proti sériovému 350Z jsem jel drag se Suprou s motorem v horší kondici a pravidelně mě poráželo o cca délku auta. Věřím tomu, že s novým motorem bych nad takovým salámovým autem vyhrál já, výfuk nevýfuk, sání nesání
No nic, je to fuk, kola máš stejně už doma. Já bych si každopádně takový monstrum na auto jen kvůli vzhledu nedal.
Mě to připadá natahle stále v pohodě a to že to auto už nebude 100% funkční závoďák mi vubec nevadí repsektive bežně jezdíte po běžných silnicích 180+ a honíte vteřiny? mě už to jaksy přešlo a vzhledem k tomu že řidičák potřebuju tak už se jen vozím "normální" rychlostí a kochám se nebo si užívam jízdu.
Na komfortní jízdu jsou jiná auta a me pracovní mi tohle bohatě vynahrazuje a jsem spokojen.
Na řádění na okruhu a nahánění desetin vteřin to opravdu není a to uznávám bez výhrad.
Na dragy jsem měl upravené auto předtím a Ztko sjem stím vypraskal jak nic ale o tomhle to není je zpousta jiných aut ktery by zase vypráskali supru i s "motorem ve 100% stavu" atd atd.
Tato kola jsem si vybral i stim jake na to přijdou pneu protože se mi to líbí a věřím že budu spokojen.
add jedno takové auto na podobném setupu kol (modrá 370z) tu je na foru a každý se nad ní rozplýval blahem

Na komfortní jízdu jsou jiná auta a me pracovní mi tohle bohatě vynahrazuje a jsem spokojen.
Na řádění na okruhu a nahánění desetin vteřin to opravdu není a to uznávám bez výhrad.
Na dragy jsem měl upravené auto předtím a Ztko sjem stím vypraskal jak nic ale o tomhle to není je zpousta jiných aut ktery by zase vypráskali supru i s "motorem ve 100% stavu" atd atd.
Tato kola jsem si vybral i stim jake na to přijdou pneu protože se mi to líbí a věřím že budu spokojen.
add jedno takové auto na podobném setupu kol (modrá 370z) tu je na foru a každý se nad ní rozplýval blahem
-
Beaver
Tak třeba 18x9 ať máš radost, ty jsou o 300g težší a mají cca 8 kilo. Že ti funguje šprcguma je hezký, ale nikdy to nikdo takhle nenavrhoval a nevidím sebemenší důvod to praktikovat. Navíc to vzniklo buď jako snaha zarovnat gumu s blatníkem, aby to vyhovělo předpisům, nebo chudší drifteři neměli na dražší široký gumy, tak či onak je to podle mě nesmyslný počin šponovat gumu na ráfek, na který je prostě úzká.speedy_s píše:17x9 na zetko![]()
Hosi hosi, tady se resi hovna....
vsichni chytry jak radio a je to uplne jedno... 19x11 je na stance uplne v pohode a je to pekny, o to tady podle meho jde...
A docela se bavim jak tady vsichni resi co funguje a nefunguje a pritom na aute jste nemeli obutyho nic...
Na 10,5 jsem jezdil 235/45 R888 a taky to fungovalo.... no a jak to tak ctu, tak si na S-chassi koupim 18x13 aby jste se meli dal o cem bavit...
At si jezdi na aute kdo chce co chce...!!!
A docela se bavim jak tady vsichni resi co funguje a nefunguje a pritom na aute jste nemeli obutyho nic...
Na 10,5 jsem jezdil 235/45 R888 a taky to fungovalo.... no a jak to tak ctu, tak si na S-chassi koupim 18x13 aby jste se meli dal o cem bavit...
At si jezdi na aute kdo chce co chce...!!!
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
-
Beaver
No to je argument jak "sjel jsem vodopády v neckách a přežil jsem to, takže to přece musí přežít každej !" 
Hlubší smysl to nemá noBeaver píše:tak či onak je to podle mě nesmyslný počin šponovat gumu na ráfek, na který je prostě úzká.
Otázka vkusu - někomu se to velice líbí, někdo z toho po výbuchu smíchu zvrací...
Hlavně že je každý spokojený
Jestli se ti ty kola liběji což asi ano, když sis je koupil, tak tady není co řešit. A pokud máš ještě jednu sadu na okruh s praktickou velikostí tak už vůbec ne. zamne vypadají na tom zetku peckově.
-
Beaver
Ale bez všeho, když pociťuje jako životní nutnost to mít takhle, tak je to jeho věc. Pro mě to je stejný nesmysl, jako dát na offroad auto 22" chromový kola s gumama, co mají profil nula nula nic a tím pádem naprosto znehodnotit základní offroad funkci toho auta 
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tohodle bych se drzel...speedy_s píše: k debate sirky kol, neni to uplne u prdele? Sirka kola podle me akorat, s autama furt nezavodime abychom honili gramy na kolech, ktery stejnak nepocitimeproste se mu to libi a co jako, taky jezdim 10,5 s natahlou 245 a spousta lidu je prekvapena jak to funguje
Ja se jen zeptal na ze zvedavosti na vahu, jsem netusil, ze se tady zase strhne debata mudrcu
Jsem zvedavy na vysledek, bude to parada
...a mimochodem prohlaseni jako "kdyby byli v riti ryby a hvezdicky kasne svitily, byl bych byval pojel Zetko se Suprou, rovne"...
existuje taková příměra, čím více diskutér řeční, tím méně chápe....technická informovanost - 0, objektivní zkušenosti - 0, jízdní výsledky - 0 ale potřeba kritiky čehokoli veliká....pánové, doporučuji trochu té sebereflexe a pokory, pravda je velmi relativní a váš názor není ničím převratný ani přínosný, nedej bože podložený, ztráta času ho tedy někomu nutit.... teorie o valivém odporu, neodpružené hmotě či hlubším smyslu čehokoliv vypadají velmi sofistikovaně, já jsem si jist, že netušíte o čem je vlastně řeč...
speedy +1
speedy +1
Mám takový dojem, že ty máš zase životní nutnost všechno komentovat x-krát. Holt to nebude fungovat, majitel to ví, jezdit se s tim dá, někomu se to líbí a někomu ne, ale pokaždý když někdo natáhne pneu na ráfek, tak se s toho musej všichni po**. Holt kombinace D2 podvozek a natažená pneu bude v našich podmínkách Low and Slow a když ne, tak se občas vymění nějaký to hliníkoví rameno.Beaver píše:Ale bez všeho, když pociťuje jako životní nutnost to mít takhle, tak je to jeho věc. Pro mě to je stejný nesmysl, jako dát na offroad auto 22" chromový kola s gumama, co mají profil nula nula nic a tím pádem naprosto znehodnotit základní offroad funkci toho auta
-
Beaver
Nejde o fantasmagorickou pohádku, ale o reálnou zkušenost plus opodstatněná úvaha - ty kola tomu dynamiku trochu uberou, i sám Oliv to příznává (což je aspoň dobře, že o tom ví, protože existujou i lidi, co tenhle setup budou považovat za "tuning") a tudíž by mi to dalo výhodu (ano, při jízdě rovně, sám to píšu, no surprise ). Hlavní myšlenka byla, že 350Z neoplývá v základu nějakým dramatickým výkonem, na moje 23 let starý auto to stačilo jen tak tak.Xcriss píše:...a mimochodem prohlaseni jako "kdyby byli v riti ryby a hvezdicky kasne svitily, byl bych byval pojel Zetko se Suprou, rovne"...To snad nemame zapotrebi tady spletat takove fantasmagoricke pohadky, ne?
Však joAwatar píše:Holt kombinace D2 podvozek a natažená pneu bude v našich podmínkách Low and Slow a když ne, tak se občas vymění nějaký to hliníkoví rameno.Ale dělají se daleko větší prohřešky na funkci.
Ale jo, klidně si ho přeměř kolikrát chceš (stejně furt bude malej). Zajímavý že se vždycky najde nějakej blbec, co to musí filozoficky komentovat... a ještě k tomu hodnotit ostatní podle sebe (technická informovanost - 0, objektivní zkušenosti - 0, jízdní výsledky - 0 ale potřeba kritiky čehokoli veliká...).xxx píše:existuje taková příměra
Ano... pravda je velmi relativní - tím spíše mě zaujalo zmíněné ujištění sebe sama o nic netušení ostatních - (které se neobjevuje poprvé v těch několika učiněných výkřicích i v jiných tématech)xxx píše: ....pravda je velmi relativní a váš názor není ničím převratný ani přínosný, nedej bože podložený, ztráta času ho tedy někomu nutit.... já jsem si jist, že netušíte o čem je vlastně řeč...
O "přínosnosti" zhodnocení textu a vynesení soudu nad údajně zřejmými poznáními ostatních, je vhodné vůbec se zdržet komentáře taktéž.
kluci hlavně se mi tu nahádejte jeslti si natluču kokos tak vam to tu napišu jinak neni potřeba nic hrotit a dělat zlo 
-
Beaver
No to si (snad) nenatlučeš, navíc by to byla škoda
Nicméně... v dešti bych s tím asi pro jistotu nevyjížděl
Jako bez debat to bude vypadat správně drsňácky, proti tomu nemůžu říct ani půl slova, pro mě je to ovšem prostě značně přehnaný. Toť vše, jdu se opět vrátit do záhrobí 
Beaver tady teda perli. Co to jako je, ze kdyby mel v supre novej motor ze pojede zeda
To jsou reci 12ti letyho borca, ne? Vsadim se ze podle sprintu urcujes i vykon auta a cas na okruhu
A kecat nekomu do toho co si ma dat za kola???? Myslel jsem, ze toto forum bude trochu na urovni... 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
bobře ty jsi ale kus vola
jak dlouho ti ta supra nejezdí, že tady padaj takovýhle moudra a snažíš se nahánět každej gram na kolech, který tady z našeho fora nepozná nikdo až na pár jedinců, kteří opravdu něco jezdí na úrovni..
za poslední pár let jsem vyzkoušel dost variant kol, nejvíc jsem byl s předchozí, lehoučký kola s lepivou gumou, ale jak často jsem to využíval? 2x-3x za rok na okruhu... teď si jezdim to co se mi líbí a hele vono to i funguje
a pokud chceš jenom proto jezdit lehounký závodní kola, tak jsi daleko větší pozér než my s válcema
sorry ale je to tak 
a ještě jeden dotaz na tebe, proč by s tim jako neměl jezdit v dešti? pojede se mu daleko lépe na normal 265 gumě než tobě s 225 semislikem
za poslední pár let jsem vyzkoušel dost variant kol, nejvíc jsem byl s předchozí, lehoučký kola s lepivou gumou, ale jak často jsem to využíval? 2x-3x za rok na okruhu... teď si jezdim to co se mi líbí a hele vono to i funguje
a pokud chceš jenom proto jezdit lehounký závodní kola, tak jsi daleko větší pozér než my s válcema
a ještě jeden dotaz na tebe, proč by s tim jako neměl jezdit v dešti? pojede se mu daleko lépe na normal 265 gumě než tobě s 225 semislikem
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
-
Beaver
To je nějaká tvoje mentální projekce ? V podstatě nic z toho, co tu píšeš, není pravda - vyjma toho srovnání, kdy jsem zhruba porovnával jakých výsledků jsem dosahoval se starým motorem a (s ohledem na jeho parametry) jakých bych měl dosáhnout s novým. Jel jsem to několikrát, 350Z bylo bone stock, takže vím, jaké mělo parametry a jak se to chovalo. Nepadaly tu žádné argumenty o okruhu ani o odhadování výkonů a nikomu tu ani nenařizuju, co si má kupovat. Takže laskavě přestaň psát hovadiny neb jako 12ti letý se teď chováš ty.Grumble píše:Beaver tady teda perli. Co to jako je, ze kdyby mel v supre novej motor ze pojede zedaTo jsou reci 12ti letyho borca, ne? Vsadim se ze podle sprintu urcujes i vykon auta a cas na okruhu
A kecat nekomu do toho co si ma dat za kola???? Myslel jsem, ze toto forum bude trochu na urovni...
Já vím, jedeš podle hesla "podle sebe, soudím tebe". Neboj, po pubertě z toho snad vyrostešspeedy_s píše:bobře ty jsi ale kus vola
Nejezdím na semislicku. Ušetři mě prosím tvých dalších myšlenkových konstrukcí, které stavíš na vodě - tentokrát dokonce doslovaspeedy_s píše:a ještě jeden dotaz na tebe, proč by s tim jako neměl jezdit v dešti? pojede se mu daleko lépe na normal 265 gumě než tobě s 225 semislikem