Ronin - Honda Civic 1.6 VTi Jasná volba!!!
Moderátoři: Amigo, riderhenry
jasne 10W40 odporuca 9 & 10 "odbornikov" kto odporuca viskozitnu triedu ako som uz inde pisal, tomu prd rozumie co je vhodny olej. ono si zlovek asi vo vacsine pripadov s tymto vystaci ak meni olej aspon po 10-15tis km, ale ze by to bola nejak extra kvalitka, ci to najlepsie co mozno pre motor urobit tak to asi nie. preto je vascina jazdenych aut u nast v tak zalostne zanedbanom stave - lebo je im luto vymenit aj olej, niekedy im je luto snad aj benzin do toho liat, to je potom fakt "radost" take auto potom kupit. najviac mi vadia ludi aktori o sebe a svojom aute tvrdi ako n aneho dbaju a pritom sa potom ukaze ako je auto zanedbane. Neviem ako ine auta ale ked som hladal ATR tak to platilo v 100% pripadov, alebo som nekriticky narocny?
takze spat k teme. pokial nie si blazon vymen rozvody, oleje a filtre a vykasli sa na vyhlasnia kohokolvek - tolko dobra rada. pokial nemas o vymene original servisneho zaznamu zo servisu alebo ucet. Vymeney reman signalizuje pomerne mizerny pristup - ak je to vobec pravda, dost casto j epricinou havarie motora dosluhujuca kladka
takze spat k teme. pokial nie si blazon vymen rozvody, oleje a filtre a vykasli sa na vyhlasnia kohokolvek - tolko dobra rada. pokial nemas o vymene original servisneho zaznamu zo servisu alebo ucet. Vymeney reman signalizuje pomerne mizerny pristup - ak je to vobec pravda, dost casto j epricinou havarie motora dosluhujuca kladka
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Já to budu brát jako polozávodní/závodní motor.Jasný není to žádné Áèko,ale co jsem mluvil s Honzou Jinderlem,který jezdí Civica 1.6VTi na rally,tak øíkal,že ty motory se nelíší,on tam má oproti serii pouze nìjakou srandu,aby VTEC fungoval líp.Ale tøeba VTi soutìžního týmu Sparrow racing mají jiné jednotky Mugen.
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Rozvody už urèitì dìlal,ale asi ne na VTi a nevím jetsli na Hondách vùbec.Máš nìjaký kontakt???Bohužel nejsem z ÈB,tak by se mi hodilo kdyby to zvládl nìjak na poèkání...Libas píše:Pokud už to nìkdy dìlal, tak by to mìlo být bez problémù. Pokud ne, tak bych mu to nesvìøoval. Staèí blbost a máš po motoru.
V ÈB je èlovìk s pøezdívkou Skøítek, ten dìlá Hondy už nìjaký ten pátek a je to borec.
jeden ti rika jo, zbytek ze ne a stejne si ho tam das... tak proc se pak ptas na nazory???Ronin píše:Kámoš jezdí pouze Castrol a to v extrémních podmínkách pro motor a je super.
dalsi vec je ze olej na extremni podminky nemusi byt idealni do normalniho provozu
Naposledy upravil(a) Amigo dne 29 črc 2009, 22:09, celkem upraveno 1 x.
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
tak jestli ti radi Castrol, tak mozna za tak kapacita nebude (vtip)
Ja se ptal odborniku a o Castrolu teda nepadlo ani slovo. V breclavi funguje Madoil, kde ti udelaji zdarma pred vymenou "maly" rozbor oleje a kdyz zaplatis, tak ti udelaji detailni rozbor a na jeho zaklade doporuci olej.
http://www.madoil.cz/
http://www.madoil.cz/
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
-
Ronin
- Kontaktovat uživatele:
Radil mi jich více,napø. Mobil 5W-50 a 15w-50.O jeho vìdomostech opravdu nemám pochyby.blesk666 píše:ked niekto radi olej a len jednu znacku tak by som bol obozretni, tomu comu nerozumies sa ti moze zdat kapacita aj predavac televizorov v Tescu - to uple vazne staci par naucenych fraz a dost zapalene a sebaisto ich omielat.
já na GT jezdim Castrol TWS 10w60 motorsport už 3. rok a nikdy žádný problém.. pøi výmìnì po 15tis.km vypadá olej ještì relativnì dobøe, sice mì výmìna vyjde na 3500,- ale co se dá dìlat..
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999
-
eso-sannycars
vtec nemuze fungovat lip, pouze si ho posunul dolu, aby mu spinal treba uz ve 4tis....Ronin píše:Já to budu brát jako polozávodní/závodní motor.Jasný není to žádné Áèko,ale co jsem mluvil s Honzou Jinderlem,který jezdí Civica 1.6VTi na rally,tak øíkal,že ty motory se nelíší,on tam má oproti serii pouze nìjakou srandu,aby VTEC fungoval líp.Ale tøeba VTi soutìžního týmu Sparrow racing mají jiné jednotky Mugen.
a mugen jednotka je obycejna obd1 kam prsknes cip za 20$ a myslis si co nemas....ve finale mas pouze brutal bohatou mapu
a co se tyce oleje....jestli tam das castrol,tak at ti ruce upadnou
motul nebo mobil 5w-50 nebo 10w-40
sannycars-motorsport
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
jenom takovy detail - kdyz po 15 000 km vymenis olej a olej vypada stejne, jako kdyz jsi ho tam nalil, tak je taky neco spatne!
Bud bych si zaplati ze najaky rozbor, nebo dal neco provereneho, ale nevidim duvod cpat tam Castrol, jedine co umi, je marketing. 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.