LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: LJay - Honda CRX ED9
Alkyton na blok ani nie, skor ziaruvzdorne farby napr od Motip-u
Já ten blok nechci stříkat do nějaký jiný barvy. Chtěl bych ho nechat normálně v barvě hliníku, ale jen bych to chtěl trochu oživit, protože už je takový dost zašedlý, tak sem právě přemýšlel o nějaký teplotně odolný hlíníkový barvě (třeba jako je na výfuky). Takže ten Motip by byl asi vhodnější.
www.jfperformance.cz
Dnešní nákup v Hondě
Už se to začíná rýsovat. Ještě sehnat ložiska od ACL a budu moc pomalu začít skládat.
www.jfperformance.cz
Dneska dorazil další balíček z US. Opět díky Liborovi za zprostředkování.
www.jfperformance.cz
Po delší době sem hodím menší update. Podařilo se mi sehnat barvu na lakování bloku motoru http://www.motipdupli.cz/dep/193-barva-na-motory/ a vypadá to s ní docela slušně.
Taky sem nechal stočit setrvačník. Nijak extra sem ho nebral takže je asi lehčí asi o kilo. Musím to ještě převážit a podle výsledku uvidím, jestli ho nenechám vzít ještě o kousek.
Taky sem namontoval upravený budík pro indikaci funkce lambdy a malinko předělal kabeláž u budíků.
Taky sem nechal stočit setrvačník. Nijak extra sem ho nebral takže je asi lehčí asi o kilo. Musím to ještě převážit a podle výsledku uvidím, jestli ho nenechám vzít ještě o kousek.
Taky sem namontoval upravený budík pro indikaci funkce lambdy a malinko předělal kabeláž u budíků.
www.jfperformance.cz
Dneska sem si přivezl domů vyvážené komponenty a taky už mám dolakovanou hlavu. Jestli najdu o víkendu trochu času, tak dovyčistím blok, abych mohl pomalu v příštím týdnu začít skládat spodek motoru.
www.jfperformance.cz
Menší upgrade. Není to sice buhví jakej pokrok, ale jen finální čištění bloku mi zabralo přes 5 hodin práce. V úterý až bude volno, tak ještě zkontroluju vůle na klice a pak jí tam našroubuju napevno.
www.jfperformance.cz
Dneska sem zkontroloval vůle hlavních ložisek kliky a zkompletoval písty a ojnice.
www.jfperformance.cz
No hurá, teď by to mohlo jít jak na drátkách 
Koudy: Kéžby, už se pomalu začínam smiřovat s tím, že tuhle sezonu stihnu maximálně přehodit motory a jezdit s tím jako s NA, aby se to pořádně zajelo. Dost krutě totiž nestíhám, takže práce na motoru jdou opravdu pomalu.
www.jfperformance.cz
V klidu, lepší je to dělat pomalu na jistotu, aspoň nedochází ke zbytečným omylům.
Myslíš že to bude lepší zajíždět v N/A podobě? Nebylo by lepší to prostě seskládat do finálního stavu a potom zajíždět?
Myslíš že to bude lepší zajíždět v N/A podobě? Nebylo by lepší to prostě seskládat do finálního stavu a potom zajíždět?
Koudy: bezpečnější to bude zajet jako atmo a až bude jistota, že je všechno OK, tak pak si začít hrát s přeplňováním. Co sem koukal, tak dost high performance setupů se taky zajiždí buď na nízký tlak, nebo jako NA a pak až se ladí přeplňování.
www.jfperformance.cz
Jelikož jsou kluci od Eaglu asi přesvědčený, že stavby Déčkových motorů s jejich ojnicema je potřeba trochu okořenit, tak je navrhnuli tak, aby je bez úpravy bloku a klece uložení klikového hřídele nešlo použít
Takže mně teď čeká trocha broušení.
www.jfperformance.cz
Tohle sem už viděl u vícero staveb D16, akorát ne v takovým měřítku. Na SOHC D se většinou odfrézuje hrana klece, pak je to OK.
Koudy: mně to právě drhne v tý klecy po celý ploše, takže sem musel přistoupit k trochu brutálnějšímu ubrání materiálu, tak jen doufám, že to časem nepraskne. Taky sem musel ubrousit i kus bloku, protože tam to drhlo taky 
www.jfperformance.cz
Hezkej progres a ty ojnice me docela zarazily. 
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- pospecmichal
no vypadá to velice zajímavě 
Zemi: já sem o tom kdysi četl, takže sem s tím tak nějak počítal, i když sem tajně doufal, že se tomu vyhnu 
Dneska sem na test sesadil kliku, ojky a klec klikovky. Po úpravě se už ojky protáčí bez problémů a mají u potřebný odstupy od bloku a klece. Když to půjde dobře, tak o víkendu zabrousím pístní kroužky a začnu finálně kompletovat spodek motoru.
Dneska sem na test sesadil kliku, ojky a klec klikovky. Po úpravě se už ojky protáčí bez problémů a mají u potřebný odstupy od bloku a klece. Když to půjde dobře, tak o víkendu zabrousím pístní kroužky a začnu finálně kompletovat spodek motoru.
www.jfperformance.cz
Dneska sem zabrousil a nasadil pístní kroužky. Přeměřil vůle na ojnicích a celý to zkompletoval dohromady.
www.jfperformance.cz
Jelikož sem musel kvuli jedný chybce při kompletaci, vyndat znovu písty a ojnice, tak sem toho využil, a trochu sem posychroval přední část bloku, která byla od něčeho nažraná. Není to sice úplnej zázrak, ale rozhodně to vypadá líp než před tím 
www.jfperformance.cz
U tvýho projektu vždycky žasnu. Teď sem koukám po delší době a jenom zírám nad tím jak ti to jde od ruky. Jenom tak dál, fandím ti. 
jj me taky LJay prijde jako nejaky mimozemstanKousmen píše:U tvýho projektu vždycky žasnu. Teď sem koukám po delší době a jenom zírám nad tím jak ti to jde od ruky. Jenom tak dál, fandím ti.
GXE10
Abych to neměl tak jednoduchý, tak sem teď narazil na další problém. ARP štefy co sem kdysi kupoval, nepasují do závitů v bloku. DOHCéčko má totiž z nějakýho důvodu závit M11x1,5 a SOHC na který jsou ty ARPy co mám určený, má M10x1,25. Když sem to tenkrát měřil, tak mně ani za boha nenapadlo, že by v déčkový serii mohly být rozdíly v závitech, tak sem to měřil jen na délku a závit sem nekontroloval.
Co sem teď hledal na netu, tak se to prý dá řešit štefama pro B16A, ale prostřední na sací straně se musí zkracovat, aby nebyl moc blízko vačce.
Ještě mně napadlo nechat převložkovat závity v bloku, tak aby odpovídaly závitům na štefech co mám doma, ale nevím jestli by to nedělalo nějaký problémy, když by bylo převložkovaných všech 10 závitů držících hlavu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Co sem teď hledal na netu, tak se to prý dá řešit štefama pro B16A, ale prostřední na sací straně se musí zkracovat, aby nebyl moc blízko vačce.
Ještě mně napadlo nechat převložkovat závity v bloku, tak aby odpovídaly závitům na štefech co mám doma, ale nevím jestli by to nedělalo nějaký problémy, když by bylo převložkovaných všech 10 závitů držících hlavu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
www.jfperformance.cz
Ty jedeš teda.
Rozhodně bych šel cestou zkracování šteftu. Vložkování je zbytečnej zásah bych řek.
To že je tam větší závit je celkem logický, přeci jen je to větší hlava než SOHC akorát nechápu důvod jinýho stoupání.
Rozhodně bych šel cestou zkracování šteftu. Vložkování je zbytečnej zásah bych řek.
To že je tam větší závit je celkem logický, přeci jen je to větší hlava než SOHC akorát nechápu důvod jinýho stoupání.
Koudy: ani mi nemluv. Člověk vyřeší jeden problém a hned narazí na druhý
Ta dvojvačka je šíleně nestrandartní motor na který se toho moc nevyrábí, takže jsou se vším pak takovýhle trable.
Jj radši půjdu cestou koupě novejch štefů , než abych tím vložkováním náhodou třeba zničil blok.
Jj radši půjdu cestou koupě novejch štefů , než abych tím vložkováním náhodou třeba zničil blok.
www.jfperformance.cz