Awatar - Nissan Silvia S15

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Awatar
Kontaktovat uživatele:

Re: Awatar - Nissan Silvia S15

Příspěvek od Awatar » 03 čer 2020, 08:45

ZXman: díky, pořád se to teprve rozbíhá :-)

speedy_s: to je pravda, při použití na sériové downpipe, nebo při použití Tomei předního dílu. Downpipe se bude vyrábět a chci tam dát vlnovec, který by měl být tím tlumícím prvkem, který ten výfuk potřebuje. Snad to bude stačit, když by i tak prasknul, tak se holt opraví a bude se muset ještě jeden spoj vyměnit za pružný s klínovým těsněním (jako má třeba BMW), ale k tomu snad nedojde.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 12 čer 2020, 09:27

Drobná ukázka toho, proč se projekt táhne, takhle je to víceméně s každým dílem.

Když jsem s15 koupil věděl jsem, že není 100%, ale to asi nebude žádná za rozumnou cenu v Evropě. Jeden z detailů, kterého jsem si všiml byly uvolněné přední světla, ale jelikož auto bylo částečně odstrojené a pak složené na cestu, tak jsem si říkal, že budou pouze nedotažená, nebo ne všemi šrouby. Při rozebírání jsem zjistil, že chybí držáky světel na vnitřní straně obou světel a zadní kryty žárovek.
parts s15 - lights.jpg

Tak začlo pátrání, v Evropě bez šance (ještě možná krytky žárovek, jelikož by měli pasovat i z jiných modelů), ale držáky vůbec. Tak jsem kontaktoval známé v Austrálii a někde byla pravá, někde levá, ale ne obě a po zkušenostech s dopravou z Austrálie v posledních měsících jsem se toho trochu bál. Takže se to objednalo z Japonska, podařilo se najít místo kde ještě mají nové kousky skladem a objednat. A teď poslední fáze pošta, kdy námořní dopravou je to minimálně 3 měsíce, bez možnosti sledování zásilky a bez záruk, nebo kurýrní letecká přeprava Fedex, nebo DHL. Nakonec jsem vybral leteckou dopravu, která stála 1,5x tolik než samotné díly a samozřejmě se z ní platí clo a DPH.
Proč to sem vlastně píšu? Je to z toho důvodu, že spousta lidí se kouká na stavby aut a často pak slyším, proč to stálo tolik, to je nesmysl, proč to trvalo tak dlouho, to bych zvládnul rychleji. Kouká se na specializované firmy, které takováto auta staví skrz prsty v domění, že svoje klienty obírají. Ale pokud má člověk smysl pro detail, tak to holt trvá dlouho a stojí hodně, ale ve výsledku je pak obrovský rozdíl. Jako třeba tento příklad, mohl jsem to nechat bez krytek a držáky svařit z tyček a podložek, bylo by to rychlejší, účel by to splnilo, stálo by to asi míň jak desetinu, ale pokaždé kdybych otevřel motorový prostor, nebo viděl zkondenzovanou vodu ve světlech bych si říkal, že to šlo udělat líp.
image0.jpeg
Doufám, že alespoň někomu ten projekt přijde zajímavý. :lol:
Pokračování příště bude zadní náprava z GT-R R32, která konečně dorazila do ČR.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Dlugios

Příspěvek od Dlugios » 12 čer 2020, 09:57

Tak tak, riešiť detaily a ešte k tomu poctivo zaberie veľa času/energie/peňazí. Mohol by si tu dať odkaz na ten japonský kontakt, prosím?

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 12 čer 2020, 10:03

Tentokrát se to podařilo vyřešit online přes https://www.amayama.com/en, ale normálně většinou díly řeším pomocí známých z drift závodů v dané zemi (v Japonsku z D1GP/FD Japan, Amerika FD, Austrálie z Drift Allstars, Rusko RDS apod.). Většinou to nakonec stejně objednám na nějakém shopu, ale mám lokální podporu v místním jazyce, co je občas k nezaplacení, obzvlášť pak v Japonsku. Upřímně bych bez těch kontaktů ani do tohohle projektu nešel.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 12 čer 2020, 22:22

jo, znám to, je to boj, ještě pokud jde o S15, Skyline, atd
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

tproky

Příspěvek od tproky » 13 čer 2020, 12:52

S15 parádní :wink:
až se mi zasteklo po mé bývalce - měla by jezdit někde po Praze na českých spz
Obrázek
Ex: MG ZS180,LS400,200SX s13 CA,200SX s13 SR20,3x LanEvo,S15SpecR,CTR8g..
Now: Cumstang GT 2017

ZXman

Příspěvek od ZXman » 13 čer 2020, 16:33

bílá je můj top, proč jsi ji prodával?

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 14 čer 2020, 14:23

ZXman - ještě před 2 roky to bylo s díly na pohodu, protože se ještě vyráběli a bylo jich dost a všude, ale teď je to výrazně horší. Třeba sehnat SpecR Aero nárazník, prahy a nástavce zadního nárazníku v hezkém stavu a aby to nestálo nesmysl je nemožné (před dvěma roky by se koupili nové v Nissanu).

tproky - hezká i na dobrých kolech. Přesně tenhle přední nárazník bych potřeboval. To je originál bez mřížek, nebo laminát?
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 14 čer 2020, 20:59

To se divím že na S15 nejsou díly. Třeba na starší R33 400R jsem viděl nový nárazník a kapotu a to se těch aut vyrobilo 44 kusů. Kdo to mohl vědět, před 8 lety šli koupit takové ikony s málo kilometry a za málo peněz.

Budeš ještě něco objednávat na amayama?

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 14 čer 2020, 21:25

Problém s díly je mě způsoben tím, že těch s15 jezdí pořád hodně a na rozdíl od Skylinů GT-R nestojí v garáži, ale používají se a díky tomu po ukončení výroby některých náhradních dílů rychle zmizí. A pak je tu drift daň, která se teď projevuje na S15 víc než dřív.

Teď zatím není nic v plánu, jelikož sem na nic dalšího nenarazil. Možná R33 bovdeny na ručku, ale až se začne skládat, tak se určitě na něco narazí.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 14 čer 2020, 21:53

já bych potřeboval na R33 plíšky na radio a popelník, zbytečné to posílat samostatně

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 15 čer 2020, 18:22

ZXman píše:
14 čer 2020, 21:53
já bych potřeboval na R33 plíšky na radio a popelník, zbytečné to posílat samostatně
Kdybych objednával, tak dám vědět.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 26 čer 2020, 11:28

Jak jsem již zmiňoval, konečně mi dorazila zadní náprava a části přední nápravy do ČR (na cestě z US od února), dostat z Ameriky balík o hmotnosti 200kg během pandemie se stal zajímavou zkušeností (např. nacenění dopravy FedExem na 820.000,- CZK :lol: ). Ale nakonec se podařilo.
Proč vlastně celou nápravu?
1) Protože z ní potřebuji diferenciál (nejsilnější R200), v sérii je tam 2way lamelový vnitřek, ten ale půjde pryč a dá se tam 1,5way KAAZ SuperQ, sériový finální poměr je 4.11, ale půjde tam s největší pravděpodobností 3.69 (který už je doma připravený)
2) poloosy s šesti šrouby (lepší rozložení hmotnosti kvůli harmonickým vybracím ve vysokých rychlostech) a zároveň by to měli být nejsilnější OEM poloosy, které se vejdou do s15
3) náboje (kvůli poloosám)
4) vnitřní bubnová brzda (kterou s14 ani s15 nemá) a brzdiče z Porsche, které použiju na zadní nápravu nemají úpravu pro parkovací brzdu, protože je to řešeno také vnitřním bubnem. Na S13 mi vnitřní buben fungoval dobře, takže jsem se rozhodl jít stejnou cestou. Na drifty to nebude, takže hydraulická ručka není třeba.

No a když jsem sháněl všechny tyto komponenty, tak se nedali sehnat dohromady, x differenciálů, poloos, nábojů mi uteklo jen kvůli tomu, že jsem čekal, až bude vše. Zvlášť to pak díky poště vycházelo na nesmysl. Zbytek dílů (jako např. komplet Nismo GT-R R32 podvozek) bude na prodej.

Co mě velice mile překvapilo, na to že se jedná o přibližně 30let starou nápravu, tak všechny šrouby jako nové a jediný problém nebyl při rozebírání, že by bylo něco zatuhlé apod. Hodně se mi také líbí hliníkové těhlice, kdybych tolik nesnižoval, tak bych je asi použil, krásné zpracování a zlomek váhy oproti s15.
IMG_3235.jpg
IMG_3242.jpg
IMG_3241.jpg
image2.jpeg
Fitment test těhlice z R32 GT-R na s14. Musel by se vyměnit spodní čep, vylisovat čep pro hicas a dát místo něj silentblok, nebo unibal a použít uchycení tlumiče z R32, jinak sedí
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Bery18

Příspěvek od Bery18 » 26 čer 2020, 15:16

Klobouk dolu jak mas všechno všechno kolem toho nastudované, radost sledovat :)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 26 čer 2020, 15:32

Bery18 píše:
26 čer 2020, 15:16
Klobouk dolu jak mas všechno všechno kolem toho nastudované, radost sledovat :)
Děkuju, tak mám štěstí v tom, jak jezdím po světě kvůli závodům, tak se okolo nich pohybuje dost chytrých lidí, kteří se rádi podělí o zkušenosti, informace a díky tomu se mi daří si udělat svůj vlastní obrázek, protože jsem už i na vlastní oči viděl co funguje, co nefunguje a stavět podle toho. Díky FIA už to není jen o driftech, ale potkávám lidi od vytrvalostních závodů, rally, v Japonsku jsem měl možnost řešit s lidma z Tomei, Top Secret, Blitz, Fat5 atd., v Norsku/Švédsku díky Gatebilu sem si prolezl Time Attack auta s víc jak 1200koňmi, v Lotyšsku jsem byl v HGK a spousta dalších zemí a míst. Bohužel nemůžu stavět tak jak bych si představoval a jak rychle bych si představoval, kvůli rozpočtu. :lol: Sám jsem pak zvědav jak stavba bude nebo nebude úspěšná a jak potvrdí, nebo vyvrátí některé domněnky.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 27 čer 2020, 22:11

Dobře se na to dívá. V ČR se 200sx nikdo nevěnuje na velké úrovní, zůstalo to na garážových úpravách. Velký problém je dostupnost dílů. V japonsku a austrálii je plno aut na vrakovištích. Kdo by tady prodával kopmpletní napravu z R32 na přestavbové pokusy.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 28 čer 2020, 10:23

ZXman píše:
27 čer 2020, 22:11
Dobře se na to dívá. V ČR se 200sx nikdo nevěnuje na velké úrovní, zůstalo to na garážových úpravách. Velký problém je dostupnost dílů. V japonsku a austrálii je plno aut na vrakovištích. Kdo by tady prodával kopmpletní napravu z R32 na přestavbové pokusy.
Díky, tak je to taky o tom že u 200sx chybí inspirace, u nás jsou většinou dva typy úprav ty levné, kde je spousta mýtů, polopravd a repasování nerepasovatelných dílů (z části i proto má motor CA takovou pověst), taky sem si tím částečně prošel, ale naštěstí rychle vystřízlivěl. A pak je zde pár aut tak drahých, že to spousta lidí zavrhne jako nemožné od začátku. Ono jde jít i střední cestou, ale je za tím spoustu zjišťování informací, aby člověk nešel cestou nevýhod obou stran (drahé a nekvalitní), to je pak peklo na kolečkách, někde se ušetřit dá jinde to nejde. Ona i ta čistě levná cesta někdy skončí dražší jako ta "drahá". Je u nás i pár pěkných staveb, ale většinou majitelé nechtějí o stavbě psát kvůli tomu, že do toho investují čas a maj z toho pak jen hate.

Jinak 200sx s lehce zvýšeným výkonem, vyřešeným podvozkem a lepšíma brzdama je skvělé řidičské auto, ale pokud otevřu ebay naklikám díly do košíku a pak je namontuju, tak to neznamená, že jsem něco "vyřešil", vždy musí být vše sladěné dohromady, aby to fungovalo. Není třeba jít do extrémů (jako se snažím já :smt003 ), ale pak se musí člověk smířit s tím, že se nesmí honit za výkonem a udělat si rozpočet stavby, než vůbec začne a tomu podřídit stavbu.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 29 čer 2020, 15:02

Jinak 200sx s lehce zvýšeným výkonem, vyřešeným podvozkem a lepšíma brzdama je skvělé řidičské auto, ale pokud otevřu ebay naklikám díly do košíku a pak je namontuju, tak to neznamená, že jsem něco "vyřešil", vždy musí být vše sladěné dohromady, aby to fungovalo. Není třeba jít do extrémů (jako se snažím já :smt003 ), ale pak se musí člověk smířit s tím, že se nesmí honit za výkonem a udělat si rozpočet stavby, než vůbec začne a tomu podřídit stavbu.
Pod toto bych se podepsal, držím palce se stavbou :!:

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 17:15

Koukám, že jsem tu dlouho nic nedal, tak tady je rychlý update.

Stále se objednávají různé díly, některé jdou sehnat snadno, jiné hůř.

Další díly: držák převodovky CD009 a silentblok (PU). Housing pro přichycení převodovky CD009 na SR. Převodovka CD009.
Photo 02.11.2020 14 36 01.jpg
Photo 13.02.2021 13 15 28.jpg
Photo 07.12.2020 14 22 02.jpg
Dorazilo i zadní víko diferenciálu, karbonová ochrana na zadní nárazník proti horku z výfuku a zesílené lanovody pro vnitřní buben.
Photo 25.11.2020 10 22 52.jpg
Naposledy upravil(a) Awatar dne 02 bře 2021, 20:11, celkem upraveno 1 x.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 17:46

Zadní Brembo brzdiče jsou již po repasy:
Photo 02.11.2020 9 53 50.jpg
Zadní plovoucí kotouče 355x28mm s vnitřním bubnem, skvělá spolupráce s jpvyfuky.cz kdy mám vlastní design drážek (nic extra, ale v jednoduchosti je krása :lol: ), ale hlavně 3D model pro správné umístění brzdičů na custom těhlicích, sice to trochu trvalo, ale vyplatilo se počkat:
Photo 18.12.2020 19 08 07.jpg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 17:51

Už se podařilo i dohodnout karosářské práce na autě, teď už se jen čeká na to až bude na dílně volno a bude se moci doodstrojit s15. Během čekání sem zavezl S15 na změření kinematiky náprav, aby se určili správně body na custom těhlicích v momentě kdy bude auto snížené + správné úhly uchycení řízení na předních těhlicích a správná pozice řízení. Jelikož S14 (LHD řízení) má převodový poměr 17:1 (což není moc ideální na sportovní, nebo okruhové jízdy), stejně tak systém uchycení přes objímky nezamezuje pohybu řízení v extrémních situacích, tak se použije řízení z BMW M3 E46, které má poměr 15,4:1 a poměrně slušně se shání, pokud by to bylo stále málo, tak půjde dát ještě o něco strmější (rozměrově stejné, jenom se hůř shání). Řízení z BMW se musí použít z RHD a otočit, kvůlu jiné pozici (za nápravnicí vs. před nápravnicí).
Photo 27.02.2021 12 05 20.jpg
Přední náprava
Photo 26.02.2021 19 06 41.jpg
Zadní náprava
Photo 26.02.2021 19 06 28.jpg
Aby šlo vyzkoušet jak se vejdou kola s požadovaným rozměrem pneu, tak se pořídili kola na kterých to může zatím stát a vejdou se pod ně brzdy. Pneu vpředu 245/40R18 a vzadu 265/35R18 (Původně jsem chtěl vpředu 265/35R18 a vzadu 285/35R18, ale to už by byl trochu problém to nacpat do kastle).
Photo 21.02.2021 10 51 39.jpg
Dále je v plánu auto kompletně odstrojit, pak půjde na scanování a kontrolu rozměrů dle servisního manuálu, pokud bude třeba, tak se bude rovnat na stolici. Pak se spodní část karoserie očistí na plech, dojde k bodovému vyvaření karoserie, uchycení na stolici, výměna firewallu, scanning - kontrola, jestli je auto pořád rovné. A pak už rám a bude se moci skládat, ale klasika, s rámařema je teď trochu problém v ČR, tak jsem zvědav kdy se to na rám dostane.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 02 bře 2021, 19:12

Neuvěřitelně detailní stavba. Obdivuju tu chuť se sr*t i s těma nejmenšíma blbostma. Prostě smekám.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 02 bře 2021, 19:37

Jdeš na to tak, jak by se to prostě mělo správně dělat. Jsem zvědav na to podvozkové nastavení. Co vůbec přijde za podvozek? Držim palce, aby to vše šlo :smt006

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 20:14

Ještě jsem zapomněl na sedačky s pásama. Jsou to 2x Recaro Pole position ABE a Schroth šestibody s ECE homologací, aby šli zapsat do TP a nemusel jsem mít dvoje pásy na přejezdy.
Photo 02.11.2020 17 49 54.jpg
Ještě se teď vyrábí v Rusku palubka a tapecy ze suchého karbonu, tak sem zatím na dveře koupil popruhy na zavírání, aby to nějak vypadalo.
Photo 02.11.2020 20 23 21.jpg
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 02 bře 2021, 20:54

Kubosh: Díky moc, občas si dost nadávám za to, do čeho jsem se to pustil. I když jsem na začátku tak nějak věděl do čeho jdu, tak se to místama trochu zvrhlo a už to není tak simple stavba jako se plánovalo na začátku. Proto i tak hrozně trvá, protože když se něco vyřeší, tak se otevřou další 2 až 3 problémy, které člověk nechce nechat jen tak.

200sxfabi: Taky díky moc, je dobrý se koukat na tvojí stavbu a přemýšlet jestli jsem něco nezapomněl. :D Jdu na to tak jak to stavějí různé firmy, aby se podařilo prokázat, že i s-chassis jde postavit aby konkurovalo rychlejším autům (teda doufám) a že to není jen na drifty.

Podvozek je téma (sorry za delší text), které řeším už poměrně dlouho a je to jedna z nejsložitějších částí skládanky. Na s15 existujou tuny podvozků, ale většina z nich je určená na drifty, nebo je to low end se starou technologií uvnitř (Tein, HKS, DG-5 apod.). Řešil jsem to už s několika výrobci a nenašel jsem ideální řešení. První jsem chtěl jít do KW, ale clubsport mají jen 2way, komunikace se zastoupením ohledně KW Competition je problematická a posledním hřebíčkem bylo, když jsem s Hypkim řešil jeho S15, kam dal KW clubsport 2way, tak na zadní nápravě v kombinaci s těhlicema, který mají posunutý střed aby ramena byla správně, tak ani nešel nasadit, protože počítá s velkým snížením na sériových těhlicích. Protlum - poměrně dobrá kvalita za víc než rozumnou cenu, ale nelíbí se mi systém nastavování a nechci si koupit 3way podvozek, který pak nebudu nastavovat. Dost jsem sázel na Nitron R3, řešil jsem to s Kristapsem s HGK a po všech stránkách to vypadalo jako dobrá cesta, bohužel to skončilo na tom, že na S-chassis nemají uchycení k těhlici a nevyplatí se jim investovat do vývoje, protože mají ostatní svojí práce dost. Pak jsem řešil MCS 3way, ale komunikace nebyla nejjednodušší a obávám se následného supportu. Pak je tu Feal Suspensions, kteří vyrábějí poměrně našlapané podvozky na s-chassis, ale jejich primární zkušenosti jsou z oblasti driftů a doladit ten podvozek, aby fungoval na okruzích (hlavně Nordschleife, Most a Brno) na stopu by asi trvalo nějakou dobu. BC Racing ZR Series - i když šli teď s kvalitou poměrně nahoru, zase jsem nenašel nikoho kdo by měl přímo zkušenost s tímhle podvozkem mimo drifty.
V tuhle chvíli řeším s českým zastoupením Öhlins několik variant, bude záležet na kolik se to podaří spočítat a co to bude umět. Varianta 1) koupí se Road&Track nebo japonský HAL DFV a ten se přestaví podle mého poždavku - bohužel je to 1way za cenu 2way, někdy až 3way, ale má upside down technologii, hodně dobrou technologii ventilů apod. 2) seskládat z HAL DFV předek jako 2way (možná i 3way - podle toho co se do něj vejde) s expanzní nádobkou a zadek stejným způsobem z TTX, 3) nebo se úplně zblázním a půjdu do Öhlins TTX, akorát tady je problém s cenovkou, která je na úrovni nového Hyundaie, takže to je víc než nepravděpodobná varianta.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Odpovědět