1JZ Soarer

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Toro

Re: VLAN - Lexus SC400, aneb Soarer s 1UZ

Příspěvek od Toro » 28 bře 2014, 21:24

Mattyno píše: Beavere, popíšeš mi prosím, jak snadno a hlavně za kolik se z toho dá postavit 600 HP pohodlné auto?
podle mě, není tolik otázkou jak je z UZka dostat, ale jak je dostat na silnici... Tak aby se daly vžít k posunu v před a např. pneu. se neodporoučela za tři hoďky a nedopadala takto... A pneu jsou ta jednodušeji vyměnitelná součást... Nemluvě o "naučení" se je ukočítovat (a to potvrdí vědšina marodů)...

Obrázek
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby...

Beaver

Příspěvek od Beaver » 28 bře 2014, 21:31

No SC400 myslím bohužel v sérii nemá samosvor, což taky zrovna moc nepomůže :smt003 Ale měl by pasovat z Mk.IV. Jinak TRC tam snad je...

VLAN

Příspěvek od VLAN » 29 bře 2014, 06:38

DjRapsby:

Interiér vypadá vcelku dobře, ale řešit by se tam dala spousta věcí ;)

Beaver:

Soarer znak je nádhera, ale nejdříve půjdou finance do funkčních věcí. Jinak TRC SC400 má, zadní LSD diff z MKIV pasuje skvěle, do budoucna by byl fajn, kdybych objevil za slušnou cenu..

Snad se povede sehnat i zadní OEM křídlo, oslovil jsem Sacherovou pomocí FB, psal jsem jí, ať napíše co má, krom věcí ohledně motoru, že je 1UZ a odepsala mi, že mi může nabídnout její ECU, tak nevím, co si o tom mám myslet :D.

svobyrider:

Ono když by byla 1UZtek zásoba, tak to jde neřešit, ale osobně bych pak vzal z lextreme kit pro stavbu s velkým potenciálem :)
http://www.lextreme.com/pistons-rods.html

Žolíček: Ještě si vezmi fakt, že auto bylo určeno převážně pro Ameriku, vezmi si rok 1992 a uvědomíš si, jak je vlastně nádherný :D. Samozřejmě, máš pravdu, když srovnám Dnešní GS300, tak je to úplně někde jinde.

Toro: Víš, to nebude třeba nějakou dobu u SC400 řešit. :D Osobně bych viděl největši upgrade přestavbu na manuál, což se doufám někdy v budoucnu jistě stane.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jinak zajímavé srovnání zadní nápravy s MKIV Suprou, už jen musím ověřit, jestli je i přes rozlišnost některých kódů stejná a věřím, že to něco při dalším hledání dílů ulehčí.
Lexus :
SC400.png
Supra:
Supra.png
Předek je na tom úplně stejně, aneb krom zadního diffu to vypadá na totožnost s MKIV Suprou, což mě těší moc z hlediska jízdy, ještě budu hledat podobnost s LS400, abych se mohl těšit i z dostupnosti dílů :D.

Jinak děkuji Idahovi za nějaké bližší fotky, jsou na jejich Dicompracing Facebooku :).

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 29 bře 2014, 18:25

No gratulace... :) Za ty drobny to bylo v pohode, ale pro me zbytecny auto... At slouzi... Jinak dostupnosti dilu bych se vubec nebal... :D
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

tel. 608 372 848

VLAN

Příspěvek od VLAN » 29 bře 2014, 21:00

Díky Zemi, pravdu máš, díly jsou především v USA perfektně dostupné, až mě to i cenou překvapuje :)

Beaver

Příspěvek od Beaver » 29 bře 2014, 22:07

VLAN píše:...oslovil jsem Sacherovou pomocí FB, psal jsem jí, ať napíše co má, krom věcí ohledně motoru, že je 1UZ a odepsala mi, že mi může nabídnout její ECU, tak nevím, co si o tom mám myslet :D...
No má kastli SC300, z té vyškubla a dala pryč 2JZ-GE. Potom má kastli Soarera a z toho cpe do SC300 1JZ. Ani jedna ECU ti samozřejmě nijak nepomůže... možná se snaží udat tu stock 1JZ, páč já ji chtěl od ní koupit, ale nabízela mi cenu ještě o 3 stovky vyšší, než za kolik jsem měl druhou nabídku z US (včetně dopravy) a ona asi teď zjistila, že kromě mě ji od ní asi v ČR nikdo jinej nekoupí :D

VLAN

Příspěvek od VLAN » 29 bře 2014, 22:28

Mattyno píše:Já ji měl vyhlídnutou hned v pátek 21.3, ale po zjištění, že vůz není přihlášen v čr atd. jsem se na ni vyprdl. Bude to ranec a papírování!
Škoda, že jsi raději nedodělal celdu...

Psalo mi více lidí ohledně GT4, tak abych objasnil:

1) Nebyl to můj výběr, bylo zvláštní a řešil jsem jí .. asi můžu říct omylem, leč se mi moc líbí, ale je na můj vkus cenově nesmyslná vůči tomu, co nabízí a co se v ní většinou utopí aby bylo vše plně funkční... Mattyno určitě ví, o čem mluvím.

2) Jsou zde fotky http://vlan.rajce.idnes.cz/Celica

3) Dát 3S-GTE do pořádku, vyřešit karoserii, podvozek... gumy... v základu by do ní padlo více peněz než do Soarera a nebylo by to rozhodně TOP. GT4 jsou v pěkném stavu bohužel až přehnaně drahé... pro naše účely bude 1UZ rozhodně spolehlivějším pohonem, než 3S-GTE 2.gen .... navíc vnímám a považuji SC400 za auto úplně jiné úrovně, jsem rád, že to tak dopadlo.

SC400 vypadá, že neprošel rukou tak pečlivého "joudy" jako prošla ST185ka, aneb zasvěcení mohou referovat, že to nebyla žádná sranda.

Jinak vize pro auto bude zachovat jeho původní ráz, udělat z něj TOP a postupně udělat přestavět na manuál (W58), rozchodit na EMU ECU a dořešit kvalitní výfuk, hlavně svody.
Cestou turba se nepůjde, celkově jsou to však plány hodně na dlouho...

Dalším oříškem bude dořešit kola, já preferuji nechat originální 16" rozměr a zachovat původní obvod, ale uvidíme jak to dopadne.

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 29 bře 2014, 23:09

Jsem zhulenej nebo jsou ty fotky Celicy totalne mimo barvy?

tel. 608 372 848

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 29 bře 2014, 23:31

Zemi píše:Jsem zhulenej nebo jsou ty fotky Celicy totalne mimo barvy?
Já jsem asi nalitej :lol:
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Žolíček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žolíček » 30 bře 2014, 02:11

VLAN píše: Ono když by byla 1UZtek zásoba, tak to jde neřešit, ale osobně bych pak vzal z lextreme kit pro stavbu s velkým potenciálem :)
http://www.lextreme.com/pistons-rods.html
http://www.highperformanceparts.cz/kova ... uzfe.25778 :twisted:
Honda Legend 3.2 V6 Daily ECO
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?

VLAN

Příspěvek od VLAN » 30 bře 2014, 06:40

Zemi píše:Jsem zhulenej nebo jsou ty fotky Celicy totalne mimo barvy?

Nejsi, jenom jsem to přehnal se zmenšováním velikosti.

http://vlan.rajce.idnes.cz/Celica_GT4 - Už se zase můžeš cítit střízlivě :).

Na fotkách to vypadá zase o něco lépe..

----------------------------------------------

Beaver: Spíš to na mě působilo, že vůbec nechápala, resp. celkově mi ten projekt nějak nesedí... já myslel, že ty budeš mít u 1JZ stand alone, nebo se pletu?

Žolíček: Leč HPP nemám rád kvůli kopiím co prodávají pod značkami HKS apod., tak ta cena vypadá docela dobře. Plány budou zřejmě takové, že to nebude potřeba, ale kdyby bylo, tak bych volil lextreme kit http://lextreme.com/pistons-rods.html . Na SC/Soarera je k dispozici hodně i performance dílů, ale bude to bohužel i o penězích.

Jinak kdyby jste někdo prodával nebo narazil na nějaké lehké 5x114,3 R16 kola, tak budu rád za každou nabídku :).

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 30 bře 2014, 08:47

Na fotkach to nevypada tak zle. Ad ze SC je jina kategorie oproti GT4. Jsou to uplne jiny auta a rozhodne se neda brat ze jedno je lepsi jak druhy. Musis si jen upravit priority, ale to by bylo ma dlouho. Jeste toho mas hodne pred sebou. :)

tel. 608 372 848

VLAN

Příspěvek od VLAN » 30 bře 2014, 09:10

Od začátku byla v hledáčku MKIII Supra, GT4 byl vlastně omyl, ani ne koupený mnou. Já jsem chtěl velké, těžké cestovní auto, s kterým bude v případě zájmu i zábava. Jak to všechno bylo je na dlouhé povídání, každopádně jsem rád, že to je teď, jak je a alespoň pro mě to představuje ideál.

Nechci srovnávat GT4 a SC400 z hlediska jaká jsou to auta, ale z hlediska toho co chci já, je SC400 mnohem lepší. :)

Chápu, že máš zřejmě nějaké citové pouto k GT4rám, ale máš pravdu, je to o prioritách.

Na fotkách vypadá celkem slušně, každopádně když jsi to viděl z blízkosti, tak bylo vidět, že je zbastlené skoro vše.... :roll:

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 30 bře 2014, 09:24

Matne si vzpominam ze byla na prodej podobna Celica s papirama tusim z ST165? Neni to ona?

Citove pouto ani tak ne... Spis jsem toho vyzkousel hodne (ve funkcni podobe) a rict jednoznacne ze jedno je lepsi jak druhy nelze... Kazdy ma neco... Dokonaly auto neexistuje. :)

tel. 608 372 848

VLAN

Příspěvek od VLAN » 30 bře 2014, 09:55

Ano z ST165, mám i kupní smlouvy mezi původními majiteli, řada lidí z auto Toyotaklubu zná...

Je to ona, předchozí majitel jí koupil za 70kKč a pak se pustil do "GO" která nevyšla.

Co jsem četl tvé poznatky z dovozu ST205tek, tak to na mě tak působilo, že ti sedí, z toho jsem usuzoval :).

Můžu říct co je lepší a co ne vůči tomu co očekávám a chci, spíše bych řekl, že neexistuje auto, které uspokojí všechny.

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 30 bře 2014, 17:29

VLAN píše:

Žolíček: Leč HPP nemám rád kvůli kopiím co prodávají pod značkami HKS apod., tak ta cena vypadá docela dobře. Plány budou zřejmě takové, že to nebude potřeba, ale kdyby bylo, tak bych volil lextreme kit http://lextreme.com/pistons-rods.html . Na SC/Soarera je k dispozici hodně i performance dílů, ale bude to bohužel i o penězích.

Jinak kdyby jste někdo prodával nebo narazil na nějaké lehké 5x114,3 R16 kola, tak budu rád za každou nabídku :).
vypadá dobře? Chce za to minimálně dvojnásobek toho co tě bude stát zakázková výroba podle vlastních výkresu ( dodám :D - jsou i na lextreme )

Beaver

Příspěvek od Beaver » 30 bře 2014, 18:03

VLAN píše:Spíš to na mě působilo, že vůbec nechápala, resp. celkově mi ten projekt nějak nesedí... já myslel, že ty budeš mít u 1JZ stand alone, nebo se pletu?
Upřímně jak vůbec netuším do jaké míry tomu ona rozumí a nebo jestli je tam někdo v pozadí, kdo má potřebné informace a znalosti (osobně bych podle nějakých náznaků tipoval duo Bezouškovců). Víceméně je mi to i celkem jedno, mě zajímal ten výsledek, tj. jestli má to co potřebuju a za kolik je ochotná to prodat.

Jinak já standalone mít nebudu, alespoň zatím ne, protože je pro mě hlavní to rozchodit aspoň v sériovém stavu, aby bylo jasné, jak na tom je motor, co od toho čekat a taky aby se člověk trochu povozil. Jelikož k motoru byla přibalená blboá sériová ECU, musel jsem ji prodat a shánět tu správnou, jinak to Honza nenahodí ani ve stolici, natož potom v autě :) Pokud budou peníze, šel bych do standalone společně se swapem stock twins za singl za nějakou dobu (dřív jak za rok nebo za dva určitě ne), nejspíš EcuMaster EMU, ale je to hudba budoucnosti a čert ví, co nakonec bude (a nebo nebude :D ).

VLAN

Příspěvek od VLAN » 30 bře 2014, 20:00

Osobně mi taky nešlo o nic jiného, než o díly, ale asi nemá zájem ... ale třeba oba Soarery měla se zadním křídlem, které zde původně bylo a chybí :(

Případný přechod na singl bude určitě zajímavý, finančně lepší... pokud by bylo v plánu řešit i svody.
Situaci chápu, ono se většinou najde místo, kam se peníze nasypou dříve, jen když jsem u Honzy viděl čekající 1JZ, tak jsem žil v domnění, že bude na EMU. Snad tedy jednou :).

VLAN

Příspěvek od VLAN » 04 dub 2014, 04:57

Pokračujeme dále, zakoupeny staré letní pneu( přechodně), v neděli koupím LS400 na díly (motor, 4-pot přední brzdy, kola případně převodovka a něco málo drobností...)

Nakonec vyjde i přihlášení, takže i přes větší finanční náročnost bude SC400 registrovaná jako SC400 a nemusím hrotit přihlašování auta na doklady Supry apod....

Věřím, že všechno klapne a v neděli hodím i nějaké další fotky, zatím jsou všechny u Idaha na Dicompracing Facebooku.

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 05 dub 2014, 10:18

Na kolik tedy vyjde to prihlaseni jestli to neni tajny?

tel. 608 372 848

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 05 dub 2014, 13:25

Zemi píše:Na kolik tedy vyjde to prihlaseni jestli to neni tajny?
Vzhledem k tomu že vozidlo nemá VIN, ale modelový kod a číslo šasí, tak se sice tváří jako US Car, ale bylo provozované v EU na armádní výjimku, takže bychom se měli vejít do 15tis bez eokodaně ( eko +5tis ) s veškerými "poplatky"mimo..

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 05 dub 2014, 15:11

O 10k vic jak normalni bezny auto. To jde.

tel. 608 372 848

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 05 dub 2014, 15:17

Zemi píše:O 10k vic jak normalni bezny auto. To jde.
To víc jak o deset, ale pořád lepší než to hlásit jako ameriku..

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 05 dub 2014, 15:46

Nepocitam ekodan... Takze 10 neni tak hrozny. :) Ja cekal jinou palku...

tel. 608 372 848

VLAN

Příspěvek od VLAN » 05 dub 2014, 20:01

Děkuji Idahovi za skvělé plnění funkce tiskového mluvčího, když jsem mimo :).

Za pomoc s přihlášením také moc děkuji, nakonec to vypadá moc pozitivně, zítra hurá do Rožmitálu a vše dořešíme.

Foto zítra.

Zemi: Přihlašovat jako ameriku by byla finanční sebevražda (resp. ty peníze půjdou využít tam, kde jsou na autě třeba).

Odpovědět