jayy - Honda CR-Z Mugen
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: jayy - Honda CR-Z Mugen
Tak dneska přišla nějaká menší zásilka. Hrubo jsem to zkoušel na auto a vše by mělo sedět krásně. Zítra jestli bude čas, tak to tam dám už pořádně ať to může jít do lakovny. Jinak přišlo veškeré příslušenství na instalaci včetně zadního LED brzdového světla. No a křídlo se zdrželo na celnici, takže snad zítra dorazí..

Na kridlo sem hodne zvedavej, vypada luxusne!
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Nemělo by to LED světlo být spíš mlhovka? Výškově to nesplňuje požadavky na nic jinýho.
je to brzdové světlo. Holt si to tak japončíci vymysleli..
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
omlouvám se ale nedá mi to
Beaver: jestli si myslíš že sání nic nepřidá, tak to neni pravda, ano pokud vyhodíš jenom airbox a dáš kužel, tak můžeš dokonce stratit, ale pokud máš pořádný a vyzkoušený tak spíš přidá
viz.
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... nside.aspx
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... ntake.aspx
u nějakých aut nic nepřidá i tohle, jelikžo to má tak chytrý ECU, že upraví mapy dle tlaku a proudění vzduchu v sání, to je řešený elektronickým mezikusem k váze, bohužel to je pouze dostupný u lepších sad a ne ebay fake yeah..
Beaver: jestli si myslíš že sání nic nepřidá, tak to neni pravda, ano pokud vyhodíš jenom airbox a dáš kužel, tak můžeš dokonce stratit, ale pokud máš pořádný a vyzkoušený tak spíš přidá
viz.
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... nside.aspx
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... ntake.aspx
u nějakých aut nic nepřidá i tohle, jelikžo to má tak chytrý ECU, že upraví mapy dle tlaku a proudění vzduchu v sání, to je řešený elektronickým mezikusem k váze, bohužel to je pouze dostupný u lepších sad a ne ebay fake yeah..
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
-
Beaver
Já nějak nechápu, o čem mě vlastně přesvědčuješ. Ta Takeda pro CR-Z žádnej "MAF oblbovák" nemá. Z testů, cos nalinkoval je jasně vidět, že na tom Civicu to nepřidalo zhola nic a že museli ještě experimentovat s jednotkou. Na 370Z to přidalo 15 koní, což bych přičítal spíš faktu, že to sání má filtry dva a mohlo to případně odstranit nějakou restrikci, která plynula z omezení sériového boxu. Ovšem to je motor o objemu 3.7 litru s výkonem 330 koní, který s ohledem na zdvihový objem nasává "trošku" víc vzduchu, než stokoňová patnáctistovka v CR-Z a proto i kdyby to přidalo jayyovi (ať nežeru) 5 koní, tak to je za 12 klacků k***a drahej poměr cena/výkon
Proč tu zmiňuješ e-bay fake mi taky nějak uniklo, o tom tu řeč taky zrovna není.
Suma sumárum - nějaký performance intake u CR-Z za těžký love by mi dával smysl v případě, že by se dával spolu s Mugen kompresorem a měl za úkol odstranit restriktivní sání. Ale jak je libo, pokud jayy cítí tu neskonalou potřebu za to ty prachy dát a v autě to mít, tak to je jeho věc, motoru to naštěstí neuškodí
Suma sumárum - nějaký performance intake u CR-Z za těžký love by mi dával smysl v případě, že by se dával spolu s Mugen kompresorem a měl za úkol odstranit restriktivní sání. Ale jak je libo, pokud jayy cítí tu neskonalou potřebu za to ty prachy dát a v autě to mít, tak to je jeho věc, motoru to naštěstí neuškodí
kdyby tam chtel jayy mit treba ponozku tak je to jeho vec 
ja se tesim az si to nekde prolezu na nejakem tom srazu, kdyz to jayy dovoli
ja se tesim az si to nekde prolezu na nejakem tom srazu, kdyz to jayy dovoli
93´Rx-7 FD
-
Beaver
Ale pro mě za mě ať tam má třeba pozlacený hovno
Nicméně jakmile mi někdo začne tvrdit, jakej pozitivní přínos to hovno mělo, protože stálo spoustu peněz, tak se u mě nemůže setkat s pochopením 
já nevím co pořád řešíte. Buď to něco přidá nebo ne. Prostě je to kvalita a za to jsem zaplatil, jestli to nefunguje, tak to je věc další. Je vážně pozoruhodné, jak lidé řeší něco, za co jsem si zaplatil. Strašně mě zaráží jak řešíte CR-Z. Na zahraničních fórech toho je spousta. To auto prostě není staré 20 let, ale nové (na nikoho neukazuji, ani bych si to nedovolil). Vývojáři nad tím strávili X hodin, aby to fungovalo. Už jsem několikrát poukazoval nad tím, že to není stoprocentní sportovní auto!! Já to fakt vím! Chci jenom zlepšit dynamiku a ovladatelnost auta. Prezentuji se jen tím, co s tím autem jde udělat, jak po desingové stránce tak po technické stránce. Bohužel na toto auto toho moc není a když je, tak chci jen to nejlepší. Nebudu se pouštět do něčeho, co vím, že nemá moc užitek. Nicméně dneska mi přišlo MUGEN křídlo a vyzkoušel jsem jak to vypadá na autě a zda-li vše pasuje. Jsem nadmíru spokojený a je to fakt, že dle mého názoru to je pecka. Bohužel na fotce to nejde moc vidět, ale na živo to je dobrý. Tímto jsem nechtěl rozpoutat diskusi! Né každému se to líbí a jsem si toho vědom!

-
Beaver
Teď nevím, jestli jsem něco nepřehlídnul, ale zlepšuješ dynamiku a ovladatelnost zatížením auta bodykitem, instalací cold air intake bez jakýcholiv zásadních úprav motoru a montáží zadního křídla na auto s pohonem přední nápravy ?jayy píše:Chci jenom zlepšit dynamiku a ovladatelnost auta.
Je úplně fuk, že to auto není starý 20 let, pořád pro platí stejné fyzikální zákony. To neokecáš. Kolik jsi zaplatil neřeším, poukázal jsem jen na fakt, že za kus plastiku a trubky je to setsakramentsky hodně peněz s ohledem na výsledek. Znovu opakuju, že pokud do toho chceš takhle ty prachy (z mého pohledu bezúčelně) nalít, tak prosím, moje peníze to nejsou
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
kde je problém?Beaver píše:montáží zadního křídla na auto s pohonem přední nápravy ?
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Proč by měly mít křídla jen zadokolky ? I u FWD je potřeba křídlo , protože některý Hondy , i jiný auta jsou hodně přetáčivý (díky rozložení váhy auta).
Podle mě to vypadá moc pěkně a líbí se mi , že se do CR-Z vrhnul už nějakej Čech
Podle mě to vypadá moc pěkně a líbí se mi , že se do CR-Z vrhnul už nějakej Čech
Naposledy upravil(a) Trautenberg dne 03 říj 2013, 04:25, celkem upraveno 1 x.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

-
Beaver
VzaduDejf píše:kde je problém?
To je možný, ale do rychlostí pod 200 km/h bych to neviděl jako zásadní problémTrautenberg píše:Proč by měly mít křídla jen zadokolky ? I u FWD je potřeba křídlo , protože některý Hondy , i jiný auta jsou hodně přetáčivý (díky rozložení váhy auta).
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Myslím že ti japonci si to tam nedali jen pro srandu , když se to používá v motorsportu , kde taky nejezdí pořád 200 km/h.

Jenom Spoon tohle u CR-Z neřešil...

Jenom Spoon tohle u CR-Z neřešil...

Toyota Celica AT200 1.8 16v '95

Beaver: však v pohodě o nic nejde
Jinak příští týden to půjde do laku a instalace proběhne na jaře. Dle mého názoru to ted na zimu nemá žádný význam ..
Jinak příští týden to půjde do laku a instalace proběhne na jaře. Dle mého názoru to ted na zimu nemá žádný význam ..
- svobyrider
Beaver rozjel dobrou debatu..o filtru se dá bavit, ale polemizovat o křídle(v případě mugenu spíš o lopatě) je docela blbost
nebavíme se o rychlostech 50km/h.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Ohledně toho filtru, třeba na ctr je nárůst cca 8-10 koní výměnou sériového airboxu za cda airbox, je klidně dost možné, že to tady bude stejné. Na tom sériovém airboxu mohou být nějaké restrikce kvůli hlučnosti atd. Ale jak už tu někdy bylo, většinou se zvedne výkon nahoře a dole to o něco umře, stejně tak s výfukem. Nicméně jsou to jednotky koní, které nebudou ani znatelné, spíš to bude mít ,,lepší,, zvuk. To křídlo tomu asi nějak závratné zlepšení aerodynamiky nepřidá, ale vypadá to s tím (podle mě, to je otázka vkusu) fakt pěkně. Já bych takové auto na ježdění do práce klidně bral 
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
Máš to pěkné
.
Ohledně těch křídel, vzpoměl jsem si na topic co tu ještě někde určitě je, oplastovaná zelená Prelude s lopatou ala FaF. Jezdil s tím i okruhy a kdysi tu psal pokud si dobře vzpomínám, že po sejmutí křídla se mu to zdálo sice o něco nervoznější ale na cílovce dosahoval 10km/h+ než s křídlem - celkový výsledek, auto bylo na orkuhu bez křídla rychlejší.
Ohledně těch křídel, vzpoměl jsem si na topic co tu ještě někde určitě je, oplastovaná zelená Prelude s lopatou ala FaF. Jezdil s tím i okruhy a kdysi tu psal pokud si dobře vzpomínám, že po sejmutí křídla se mu to zdálo sice o něco nervoznější ale na cílovce dosahoval 10km/h+ než s křídlem - celkový výsledek, auto bylo na orkuhu bez křídla rychlejší.
ja myslim, ze bys mel beavere vychladnout...sam mas x let starou supru,(tim se nechci dotknou majitelu starsich aut - sam mam deset let starou karu) kde mozna plati nejake fazikalni zakony kteryma se ohanis, ale elektronika dnesnich novych aut je zdaleka jinde, takze to nemusi byt tak jednoznacny....a s tim kridlem jsi taky asi celkem dost mimo...nejsem teda zadnej zavodnik, jen amater, co zevluje na okruzich, ale myslet si, ze kridlo ma mit jen zadokola je asi zcestne, bych tak rekl..
navic za deset let jsi toho na aute moc neudelal, tak proc se tak navazis do jayye, ktery si dela radost a za mne osobne jde spravnou cestou...kdyz na to mam, dopreju autu to nejlepsi co je na trhu a je jedno, jak moc je to drahe...
prijde mi to jako rejpani na tuning foru borcu co stejne dokazali kulovy pred x lety zpatky...
pokud je muj nazor moc poburujici, tak ho klidne smazte
navic za deset let jsi toho na aute moc neudelal, tak proc se tak navazis do jayye, ktery si dela radost a za mne osobne jde spravnou cestou...kdyz na to mam, dopreju autu to nejlepsi co je na trhu a je jedno, jak moc je to drahe...
prijde mi to jako rejpani na tuning foru borcu co stejne dokazali kulovy pred x lety zpatky...
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion
protoze je kridlo a lopata...a dat na preludu lopadu je jasny nesmysl, ale odpovidajici kridlo vykonum a pouziti auta je urcite plusawaj12 píše:Máš to pěkné.
NS pacient...under 8
eso píše:ja myslim, ze bys mel beavere vychladnout...sam mas x let starou supru,(tim se nechci dotknou majitelu starsich aut - sam mam deset let starou karu) kde mozna plati nejake fazikalni zakony kteryma se ohanis, ale elektronika dnesnich novych aut je zdaleka jinde, takze to nemusi byt tak jednoznacny....a s tim kridlem jsi taky asi celkem dost mimo...nejsem teda zadnej zavodnik, jen amater, co zevluje na okruzich, ale myslet si, ze kridlo ma mit jen zadokola je asi zcestne, bych tak rekl..![]()
prijde mi to jako rejpani na tuning foru borcu co stejne dokazali kulovy pred x lety zpatky...![]()
A este k predchadzajucim komentom: nema zmysel uz debatovat na tuto temu, ale nemam rad odbornikov co sa vyjadruju k autu a k saniu o tom ako je dokonale nerestriktivne uzasne a bozsky navrhnute ako by pracovali vo vyvojovom teame pre sanie daneho typu auta a v skutocnosti to auto nevideli ani na zivo a aplikuju poznatok z jedneho auta na vsetky 10-tisice druhov automobilov co existuju od cias parneho stroja akoby boli rovnake. A posledna vec, by ma zaujimalo napriklad prve co ma napadlo- co si myslis o ludoch co maju v erkovych civicoch ep3 gruppe m sanie? vies co to vobec stoji? tiez im vypisujes ze su ko..ti na zahranicnych forach, ze tolko za to zaplatili a ze to nefunguje a podobne? to ma zaujima len tak zo zvedavosti.
Sorry jayy za prve a posledne ot.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
-
Beaver
Tvůj názor ti nikdo nebere. Jestli tvůj názor má něco společnýho s faktama, to už je věc jiná. Každý má právo mít názor, že v raketě postavené ze dřeva a alobalu doletí na měsíc. Reálně ovšem samozřejmě při startu uhoří jako Jan Hus. V tomto ohledu nemám jak vychladnout, tak to prostě je. Samozřejmě pokud se chceš strefovat do toho, že mám starou Supru, tak to je tvoje věc. Mě to skutečně nemůže nijak urazit, protože to auto pořád lidi používají pro projekty s výkonem 500-700 koní a jezdí s tím běžně po ulicích, takže vím co to umí, co se s tím dá dělat, atd. Jo, moc jsem toho neudělal, nějak jsem si nevšimnul, že by to byla podmínka místního členství. Kde to je přesně napsáno ? Případně dám vědět Libasovi, ať mi tu vymázne účet a příspěvky, pokud jsem tě natolik pohoršil, že jsem si dovolil být s autem, co má jen pár drobných úprav a navíc s tebou nesouhlasit. Skandál !eso píše:ja myslim, ze bys mel beavere vychladnout...sam mas x let starou supru,(tim se nechci dotknou majitelu starsich aut - sam mam deset let starou karu) kde mozna plati nejake fazikalni zakony kteryma se ohanis, ale elektronika dnesnich novych aut je zdaleka jinde, takze to nemusi byt tak jednoznacny....a s tim kridlem jsi taky asi celkem dost mimo...nejsem teda zadnej zavodnik, jen amater, co zevluje na okruzich, ale myslet si, ze kridlo ma mit jen zadokola je asi zcestne, bych tak rekl..![]()
prijde mi to jako rejpani na tuning foru borcu co stejne dokazali kulovy pred x lety zpatky...![]()
Jak se to má s křídlem už tu napsal awaj a skutečně pochybuju, že by to od Mugenu mělo nějaký dramatický přítlak, spíš je to pěkné jen těžítko. Fakt, že CR-Z od Spoonu si vystačí bez něj to naznačuje dobře. Funkční křídlo navíc bude prostě fakt fungovat až od vyšších rychlostí, zpravidla je to tedy okruhová záležitost. Ale rád se od tebe nechám poučit, bezpochyby jsi naladil už spousty aut a motorů, takže tě to opravňuje k tomu, abys tvrdil, že zrovna já pravdu nemám a ty ano.
Tak ještě štěstí, že ty ten odborník jsiRSteam píše:...nemam rad odbornikov co sa vyjadruju k autu a k saniu o tom ako je dokonale nerestriktivne uzasne a bozsky navrhnute ako by pracovali vo vyvojovom teame pre sanie daneho typu auta a v skutocnosti to auto nevideli ani na zivo a aplikuju poznatok z jedneho auta na vsetky 10-tisice druhov automobilov co existuju od cias parneho stroja akoby boli rovnake. A posledna vec, by ma zaujimalo napriklad prve co ma napadlo- co si myslis o ludoch co maju v erkovych civicoch ep3 gruppe m sanie? vies co to vobec stoji? tiez im vypisujes ze su ko..ti na zahranicnych forach, ze tolko za to zaplatili a ze to nefunguje a podobne? to ma zaujima len tak zo zvedavosti.
Celkově vzato mě baví, jak se tu na mě sesypou lidi, co mě musí nutně přesvědčit o tom jak tomu nerozumím a vůbec neberou ohled na to, že jsem už několikrát zmínil, že CR-Z se mi docela líbí a že je jayyho věc, jak si to auto upraví a kolik do toho dá peněz. Upozornil jsem každopádně na to, že ten projekt si občas v některých věcech poněkud protiřečí. Pokud to nutně potřebujete prodebatovat, založte si v pokecu téma "Proč Beaver nemá pravdu" a můžete tam dál hromadit argumenty proti mým názorům
Beaver: vůbec nechápu proč to tak řešíš. Tvoje auto to není, úpravy platit nebudeš tak proč do toho pořád tak štouráš.
Je to jeho věc co si dá na auto, já mu fandím protože žádný upravený CRZ v ČR nejezdí a on to nechce mít na trhání rekordů na okruhu.
Já kdybych si měl koupit nějaký daily car tak bez přemýšlení si taky pořídím CRZ, jede dobře a je to stylovka co člověk nepotká na každém rohu a s tím mugen bodykitem to bude pecka
Je to jeho věc co si dá na auto, já mu fandím protože žádný upravený CRZ v ČR nejezdí a on to nechce mít na trhání rekordů na okruhu.
Já kdybych si měl koupit nějaký daily car tak bez přemýšlení si taky pořídím CRZ, jede dobře a je to stylovka co člověk nepotká na každém rohu a s tím mugen bodykitem to bude pecka
-
Beaver
To samý jsem tu ale už napsal
Akorát prostě to tvrzení, že to chce svižnější nejde moc dohromady s tím, co reálně dělá.
No nic, Libas mě upozornil, že tu děsím Hondaře a beru jim iluze, takže bych to tímto ukončil
Kdo s tím má problém, jsem mu k dispozici denně v Brně mezi devátou a šestou nebo přes soukromé zprávy tady na fóru 
No nic, Libas mě upozornil, že tu děsím Hondaře a beru jim iluze, takže bych to tímto ukončil