Mattyno - RX7 FD
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- dreamtalks
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mattyno - RX7 FD
Spodek auta bez koroze. Svařenej PPF rám drží. Přední díl výfuku je nejspíš původní, nahradím ho nerezovou trubkou a namontuju do ní WB lambdu. Sériová nikde není.
To single turbo asi vydává kolem sebe o dost větší teplo
má vliv na
-ochranný obal lanka plynu je žárem steřelý (lanko se omatá novou tepelně odolnou páskou)
-kabel k čidlu abs je žárem steřelý (abs asi vyhodím jako na fouře)
-horší to je ale s řízením, prachovka se rozpadla a těsnění bude k.o. Servo kapalina tekla. Bojím se, že když to přetěsním, tak to dlouho nevydrží. Co tam dat, nějaký menší teplený štít. Tenhle problém se řeší asi jen u pravostranek.
Během týdne rozdělám motor.
To single turbo asi vydává kolem sebe o dost větší teplo
-ochranný obal lanka plynu je žárem steřelý (lanko se omatá novou tepelně odolnou páskou)
-kabel k čidlu abs je žárem steřelý (abs asi vyhodím jako na fouře)
-horší to je ale s řízením, prachovka se rozpadla a těsnění bude k.o. Servo kapalina tekla. Bojím se, že když to přetěsním, tak to dlouho nevydrží. Co tam dat, nějaký menší teplený štít. Tenhle problém se řeší asi jen u pravostranek.
Během týdne rozdělám motor.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Jsem si rikal proc by prosakovala kapalina a ejhle... Jestli mas OE cisla tech gufer tak bych je mohl poptat... Pokud to bude par stovek risknul bych jejich vymenu... Pokud to selze sezenu ti rizeni... Akorat nemam paru kolik bude stat, ale kluci na foru neco vymysli...
Ram drzi to jsem rad...
Ram drzi to jsem rad...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Motor rozdělaný. Tento týden je v plánu čištění. Na komponentech je pouze povrchová koroze, vše šlo setřít. Po vyčištění vše proměřím a nafotím normálním foťákem. Pak se uvidí, co bude nutné objednat.
Matku setrváku a šroub z čela jsem musel nakonec nahřát.

Špatné těsnění

Gumičky v pouzdrech

Prasklé pouzdra. Ještě, že se nerozpadly na menší kousky a nevydřely housingy.

Zemi - gufera řízení si seženu. Ale pro jistotu tam dám nějaký štít, nebo zabalit turbo?
Matku setrváku a šroub z čela jsem musel nakonec nahřát.

Špatné těsnění

Gumičky v pouzdrech

Prasklé pouzdra. Ještě, že se nerozpadly na menší kousky a nevydřely housingy.

Zemi - gufera řízení si seženu. Ale pro jistotu tam dám nějaký štít, nebo zabalit turbo?
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Turbo urcite zabalit... Tady jsem v rychlosti neco nasel... V UK se to da dohnat taky samozrejme aby se neclilo a necekalo...
http://www.ebay.com/itm/T3-T4-T04E-T04B ... 0969319582
http://www.ebay.com/itm/T3-T4-T04E-T04B ... 0969319582
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Co to je za brutal...?
Nejak mi neni jasny co to muselo zazit..... To zitra hodit na dno more vedle Titanicu, tak nikdo nepozna rozdil oproti zbytku co tam lezi 100 let...
Nejak mi neni jasny co to muselo zazit..... To zitra hodit na dno more vedle Titanicu, tak nikdo nepozna rozdil oproti zbytku co tam lezi 100 let...
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
Par kapek vody a je to... Tohle je jeste pohoda...
Brutal je tohle... Copyrighted by Metan.

Brutal je tohle... Copyrighted by Metan.

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
koukám že to jezdilo spíš na vodu než na benzin
každopádně ten housing se mi moc nelíbí, ale já jsem ten poslední co má do toho co kecat... zkusil bych poslat fotku Higgimu pro poradu
každopádně ten housing se mi moc nelíbí, ale já jsem ten poslední co má do toho co kecat... zkusil bych poslat fotku Higgimu pro poradu
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
njn 115° na vode udela svoje... 
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Zemi, tezko rict jestli je tohle rotor, ktery mam aktualne v aute.
Myslim, ze muj puvodni motor by po rozebrani uznan jako nevhodny a roztok tehda sehnal jiny. Presneji by si musel vzpomenout higgi, uz je to nejakych 6 let zpatky. Ale urcite byly ve hre motory dva... vycistit se da hodne ale nesmi to byt ustipnute,prodrene
nicmene ten praskly corner seal nenaznacuje moc pekneho, dle meho tam byly bud moc velke teploty nebo nefunguje omp, pripadne se nepremixovalo.
a to tesneni vypada, ze je tam ta drazka jeste ukousla, tezko poznat z tehle fotek ale ten housing se mi nelibi...
kazdopadne ty corner seal by chtelo asi vymenit vsechny a zrovna bych vzal ty bez gumicek, mel by byt pevnejsi a vhodnejsi pro 3mm apexi
EDIT: jeste bych dodal, ze do meho motoru tehda zahucela castka o ktere by matty asi ani nechtel slyset
Myslim, ze muj puvodni motor by po rozebrani uznan jako nevhodny a roztok tehda sehnal jiny. Presneji by si musel vzpomenout higgi, uz je to nejakych 6 let zpatky. Ale urcite byly ve hre motory dva... vycistit se da hodne ale nesmi to byt ustipnute,prodrene
nicmene ten praskly corner seal nenaznacuje moc pekneho, dle meho tam byly bud moc velke teploty nebo nefunguje omp, pripadne se nepremixovalo.
a to tesneni vypada, ze je tam ta drazka jeste ukousla, tezko poznat z tehle fotek ale ten housing se mi nelibi...
kazdopadne ty corner seal by chtelo asi vymenit vsechny a zrovna bych vzal ty bez gumicek, mel by byt pevnejsi a vhodnejsi pro 3mm apexi
EDIT: jeste bych dodal, ze do meho motoru tehda zahucela castka o ktere by matty asi ani nechtel slyset
93´Rx-7 FD
Reinwald píše:Tak gratulace ke koupi, myslím že za tu cenu perfektní auto
few S2K wrecks
Ja dal jen fotku jak vypada brutal... 
OMP tam je a fungovat by melo - nic nehlasi... Predchozi majitel na premix nejezdil - ja poslednich cca 4tkm ano... Sice za tim jet je o oci, ale motoru to prospiva...
Dnesni ceny uz nejsou to co pred 6ti lety... Kor kdyz ovladam Anglii/JPN.
@ Qvale: Jak vidno mas radost z ciziho nestesti... V poradku.
OMP tam je a fungovat by melo - nic nehlasi... Predchozi majitel na premix nejezdil - ja poslednich cca 4tkm ano... Sice za tim jet je o oci, ale motoru to prospiva...
Dnesni ceny uz nejsou to co pred 6ti lety... Kor kdyz ovladam Anglii/JPN.
@ Qvale: Jak vidno mas radost z ciziho nestesti... V poradku.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Nikdo nemohl vědět co se z toho vyklube, jinak bych to nepsal.Qvale píše:![]()
![]()
![]()
![]()
shatsu.cz
Hosi vy z toho delate hroznou tragedii...
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Radost z ciziho nestesti nemam....
Trosku jsem se vzil do situace v jaky Mattyno je a asi bych z tvyho chichotani o 115º vode byl nemalo rozmrzelej...
Tragedie, tezko rict... asi bych to za tragedii i povazoval... je smutny ze se porad prodavaj takovyhle srace a prezentuje se to jako super vuz a super kup....
Zase na druhou stranu se to da brat i tak ze to Mattyno podcenil a muzu ho i povazovat za hlupaka, pac lidi co to auto videli me vsichni ubezpecili ze takovej bastl uz dlouhou dobu nemeli moznost spatrit a ze ten posranej turek co to v UK daval dohromady mel zustat u kebabu a do aut se nesrat...
Plus naka ta historie co se tyce vyletu do pole.... no ale nemuzu hodnotit, nebyl jsem u prodejniho rozhovoru...
Jinak me v nazoru ze to je sracka utvrzuje i ten vyfuk a pod.
Mattyno no offence a uz tu nebudu virit vodu...
Trosku jsem se vzil do situace v jaky Mattyno je a asi bych z tvyho chichotani o 115º vode byl nemalo rozmrzelej...
Tragedie, tezko rict... asi bych to za tragedii i povazoval... je smutny ze se porad prodavaj takovyhle srace a prezentuje se to jako super vuz a super kup....
Zase na druhou stranu se to da brat i tak ze to Mattyno podcenil a muzu ho i povazovat za hlupaka, pac lidi co to auto videli me vsichni ubezpecili ze takovej bastl uz dlouhou dobu nemeli moznost spatrit a ze ten posranej turek co to v UK daval dohromady mel zustat u kebabu a do aut se nesrat...
Plus naka ta historie co se tyce vyletu do pole.... no ale nemuzu hodnotit, nebyl jsem u prodejniho rozhovoru...
Jinak me v nazoru ze to je sracka utvrzuje i ten vyfuk a pod.
Mattyno no offence a uz tu nebudu virit vodu...
few S2K wrecks
-
Beaver
Jedna věc je jistá, na tom autě bude práce víc, než by Mattynovi bylo milé.
Qvale ja zasnu jak do vseho vidis. My jsme se nekdy potkali ze Mazdu hodnotis jako vrak? Dal to nema cenu pitvat.
Mimochodem s Mattynem jsem stale v kontaktu a vsechno vim driv nez se to vyroji zde. Jinak naprosto presne jsem vedel jake budou reakce.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
115st voda by nemela bejt problem.
V kombinaci s nemrzkou by mela vydrzet asi 130st nez to zacne vrit.
V kombinaci s nemrzkou by mela vydrzet asi 130st nez to zacne vrit.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Nez jsem vymenil chladic a udelal na FD ducting, bezne se teploty pohybovaly kolem 100st. Na dalnici lezly na 110st a v Brne na okruhu bylo 125st max (okolni teplota tak 25st). Ted s novym chladicem nepreleze teplota ani na okruhu 95st (opet Brno letos v lete). Ale spinani vetraku je prenastavene na 89st pres RJ.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

tak tak, seriove fd nakopne ventilatory az pri 108°.
Idealni a nejjednodusi je vymenit thermoswitch za ten co ma posledni FC (pripadne s lehkou modifikaci miata), ktery to sepne pri 95° + dat jeste "studenejsi" termostat, treba SARD. Tak to mam aktualne ja a motor je znatelne chladnejsi nez tomu byvalo drive.
pokud si dobre vzpominam na jarni most tak zemiho FD postradalo hlavne ten plastovy undercover pod cumakem, bez nej se to chladi hodne spatne, vsechen vzduch pada pod motor.
cetl jsem pripady kdy ten chybejici plast zapricinil uvareni, vesmes californie a podobne lokality, kde je poradny hic.
http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-RX7-FD- ... 1c3806c3d0
Idealni a nejjednodusi je vymenit thermoswitch za ten co ma posledni FC (pripadne s lehkou modifikaci miata), ktery to sepne pri 95° + dat jeste "studenejsi" termostat, treba SARD. Tak to mam aktualne ja a motor je znatelne chladnejsi nez tomu byvalo drive.
pokud si dobre vzpominam na jarni most tak zemiho FD postradalo hlavne ten plastovy undercover pod cumakem, bez nej se to chladi hodne spatne, vsechen vzduch pada pod motor.
cetl jsem pripady kdy ten chybejici plast zapricinil uvareni, vesmes californie a podobne lokality, kde je poradny hic.
http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-RX7-FD- ... 1c3806c3d0
93´Rx-7 FD
Pri koupi Mazdy mi bylo receno ze uz 100° je zlo a 110° uz krize. S tim ziju a zit budu.
Byl tam clovek co ma 20b turbo a stavi si motory uz par let....
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
-
Beaver
Ono to asi vychází z obavy, že když to necháš zajít moc daleko, tak jsi nebezpečně blízko hranici, kdy to vyvře a zkurvíš housingy, což asi nikdo s rotačním motorem nechce
Takže se mu ani nedivím, že považuje 100° za hranici.
cau matty tak co, de ti to?
nahaz nam sem nejake fotky jestli uz ses do toho pustil
nahaz nam sem nejake fotky jestli uz ses do toho pustil
93´Rx-7 FD
Ahoj MeTane,
Měl jsem nějakou práci na ST185, tak jsem se FD moc nevěnoval. Pouze jsem přeměřil rotory a jsou v pořádku. Ložiska v nich taky. Ložiska v stationary gear jsou trochu chycené. Přeměřím a raději dám nové. Front, center a rear iron jsem zatím neměřil. Ale předběžně se zdají použitelné. Na housingy se chystám tento týden. Vrstva chromu není nikde prodřená.
Thermoswitch tam je jiný, ventilátory to spínalo při +- 95° C. 3mm apex seals tam určitě dávat nebudu.
Qvale : 115° C na vodě jsem měl já. Jak říkáš, některé díly byly vyrobeny i namotnovány prasácky, ale jako celek to sračka nebyla.

Trochu hnusu

Nemůžu se dočkat až ji proženu

Měl jsem nějakou práci na ST185, tak jsem se FD moc nevěnoval. Pouze jsem přeměřil rotory a jsou v pořádku. Ložiska v nich taky. Ložiska v stationary gear jsou trochu chycené. Přeměřím a raději dám nové. Front, center a rear iron jsem zatím neměřil. Ale předběžně se zdají použitelné. Na housingy se chystám tento týden. Vrstva chromu není nikde prodřená.
Thermoswitch tam je jiný, ventilátory to spínalo při +- 95° C. 3mm apex seals tam určitě dávat nebudu.
Qvale : 115° C na vodě jsem měl já. Jak říkáš, některé díly byly vyrobeny i namotnovány prasácky, ale jako celek to sračka nebyla.

Trochu hnusu

Nemůžu se dočkat až ji proženu

Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí