LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: LJay - Honda CRX ED9
hezky. pres co to bude budes programovat? MS? jakej pojedes tlak? a motor je serie?

winie winie:D Thle neni mazda
Hondařům stačí sehnat P28 a sou vklidu 
piss factory
aha. ja co sem poslouchal kojaka ted v sosnovy, tak rikal neco o tom ze je prej problem v nakym napinovani nebo co.Ryba píše:winie winie:D Thle neni mazdaHondařům stačí sehnat P28 a sou vklidu

Motor bude serie, jediný co do něj přijde budou arpy do hlavy a těsnění od cometic. Jednotku nechám originál OBD0, Wheelman říkal, že by to mělo jít odladit v turboeditu. Kdybych tam chtěl dát OBD1, tak budu muset upravovat kabeláž a hlavně rozdělovač a to by byl trochu problém. Plnící tlak je limitovanej seriovým MAP senzore a ten má maximum někde při 0,5 nebo 0,7barů (teď přesně nevím). Každopádně důležitější je spíš výkonovej strop, než plnící tlak, protože ten je pro každý turbo jinej. Max výkon bych viděl tak kolem 180 koní.
www.jfperformance.cz
Dneska přišlo na řadu rozebrání kompresoru a příprava nových závitů pro upevnění wastegatu. Povolit ségrovku na kompresoru mi dalo pěkně zabrat a povedlo se mi to až potom co jsem si na to svařil specilní přípravek. Pak už to šlo všechno jako po másle. Jen při navrtávání skříně kompresoru jsem měl trochu stažený půlky, abych to nevzal skrz.
Teď mě čeká předělat táhlo regulátoru a udělat na něm regulaci předpětí.

Teď mě čeká předělat táhlo regulátoru a udělat na něm regulaci předpětí.

www.jfperformance.cz
Upravené táhlo regulátoru wastegatu s regulací předpětí.

www.jfperformance.cz
Jake ma zavity to T-ecko? Jde to T-ecko pod cidlo kontrolky mazani?
Závity v Téčku jsou nejspíš jemný metrický. Jestli jde pod kontrolku mazání sem zatím nezjišťoval. Já budu brát olej z redukce pod olejovým filtrem. Našroubováním tohohle téčka přímo do závitu v bloku se závit časem vyklepe působením vibrací. Většinou se to řeší tak že se z bloku vyvede hadice a až na ní se dává to Téčko.jagy píše:Jake ma zavity to T-ecko? Jde to T-ecko pod cidlo kontrolky mazani?
www.jfperformance.cz
Zatím je to bez těsnění. Ještě musím nějaký vyrobit. Teď přemýšlím z čeho. doma mám teflon, ale dost silnej 3 a 4 mm. Radši bych něco o síle tak do 1 mm
www.jfperformance.cz
To je moc hezka stavba a vsechno delas ciste to se mi libi...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Děkuju za podporu.
Nakonec jsem ještě trochu upgradoval průměr toho odtoku, protože před tím měl průměr jen 10mm, tak aby s tím nebyl potom problém. Teď začínám dělat na olejové vaně.
Nakonec jsem ještě trochu upgradoval průměr toho odtoku, protože před tím měl průměr jen 10mm, tak aby s tím nebyl potom problém. Teď začínám dělat na olejové vaně.
www.jfperformance.cz
heled mam otazku... ude vadit moc kdyz odtok z mazani turba vratim do olejove vany pres vypousteci sroub ? nejak se mi nechce do toho vrtat a varit diru a prijde mi ,ze kdyz to tam je tak by se to dalo vyuzit...vyhovuje mi totiz aji umisteni takze bych tam nemusel pak nic upravovoat. Jen bych do jiz hotoveho zavitu nasrouboval pruchodku s tesnenim a na ni napojil dalsi veci...Nebo je potreba to vracet ten olej jakoby nahoru?
dik moc za nazor...popripade vysvetleni cemu by moje reseni mohlo vadit.
dik moc za nazor...popripade vysvetleni cemu by moje reseni mohlo vadit.
Ford Probe 2,5 V6 24v
[img]http://mazdafamily.cz/images/cuir%20ikon/cuir.jpg[/img]
Správnější by bylo vracet olej do vany horem, ale viděl sem tímhle způsobem připojený chladiče oleje, takže to nejspíš bude taky fungovat, ale praktickou zkušenost s tím nemám. Každopádně musíš brát v potaz i to, že se ti bude v odtokový hadici držet olej zhruba do stejný výšky jako bude hladina oleje ve vaně. Navíc když našroubuješ průchodku a další věci ze spodu na vanu, tak to bude celkem náchylný k utržení, když by si o to ze spodu zavadil.
www.jfperformance.cz
no ja prave ten vypustak mam pekne schovanej v takovem prolisu te vany a je smerovanej pod uhlem cca 35 stupnu smerem k zemi. Takze sem to prave meril a kdyz tam sechny tyhle veci dam tak bych se stale nemel dostat pod nejnizssi bod. slo mi hlavne o to jestli to bud fungovat nebo ne... jinak s tou hladinou ...no myslim ,ze to problem nbude..protoze v hadicich od mazani turba ten olej bude dle meho nazoru delat brckovy efekt a tim padem od tam nevytece...ale mozna se mylim. cili ten okruh bude stale jakoby pod olejem..a je to aji logicke...protoze si nemuzes dovolit ztracet olej a doufat ,ze pri kazdem startu se ti to tam natahne.LJay píše:Správnější by bylo vracet olej do vany horem, ale viděl sem tímhle způsobem připojený chladiče oleje, takže to nejspíš bude taky fungovat, ale praktickou zkušenost s tím nemám. Každopádně musíš brát v potaz i to, že se ti bude v odtokový hadici držet olej zhruba do stejný výšky jako bude hladina oleje ve vaně. Navíc když našroubuješ průchodku a další věci ze spodu na vanu, tak to bude celkem náchylný k utržení, když by si o to ze spodu zavadil.
prece pred prvnim startem to musis zaolejovat rucne a natahnouto tam...a pak to tam uz zustava... Ja spise myslel aby treba nedochazelo k nejakemu protitlaku oleje z vany. Ale kdyz sou tak resene chladice tak to asi problem nebude.
dik za reakci...
Ford Probe 2,5 V6 24v
Vana je hotová a jako takovou třešničku na dortu sem si koupil od Zemiho magnetický vypouštěcí šroub 
www.jfperformance.cz
Dneska jsem si konečně našel čas a dopsal firmware pro nový shiftlight, na kterým už nějakou dobu pracuju. Ten minulý analogový byl totiž dost nepřesný, tak jsem se rozhodnul, že si vymyslím nějaký digitální. Zatím ho mám jen jako prototyp bez obalu a jen s jednou LED, protože čekám než mi příjdou objednané LEDky, ale podle toho jak jsem ho dneska testoval v autě, funguje uplně bezva.
Trochu sem si s tím vyhrál, takže překročení otáček indikuje jak opticky, tak zvukově a má dva indikační módy. V tom prvním se indikace spustí po celou dobu co jsou překročený nastavený otáčky a v tom druhém režimu při překročení otáček jen 3x pípne a blikne. Zvukovou indikaci jsem udělal vypínatelnou kdyby mě to náhodou začlo prudit Úsměv ale z osobní zkušenosti mi příjde zvuková indikace o dost lepší než optická.
Přikládám dvě videa s ukázkou toho jak funguje. Zatím bez obalu, ale až bude hotový, tak bude vypadat zhruba jako na obrázku.
Kdyby měl náhodou někdo zájem, tak mu potom můžu taky nějaký vyrobit. Cena by se měla pohybovat kolem 800,-
Trochu sem si s tím vyhrál, takže překročení otáček indikuje jak opticky, tak zvukově a má dva indikační módy. V tom prvním se indikace spustí po celou dobu co jsou překročený nastavený otáčky a v tom druhém režimu při překročení otáček jen 3x pípne a blikne. Zvukovou indikaci jsem udělal vypínatelnou kdyby mě to náhodou začlo prudit Úsměv ale z osobní zkušenosti mi příjde zvuková indikace o dost lepší než optická.
Přikládám dvě videa s ukázkou toho jak funguje. Zatím bez obalu, ale až bude hotový, tak bude vypadat zhruba jako na obrázku.
Kdyby měl náhodou někdo zájem, tak mu potom můžu taky nějaký vyrobit. Cena by se měla pohybovat kolem 800,-
Naposledy upravil(a) LJay dne 14 lis 2010, 11:55, celkem upraveno 2 x.
www.jfperformance.cz
vypadá to dobře, dyž by mi to i někdo namotnoval, bude zájem
Jsem z Prahy 
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
Když bych sehnal schéma elektriky ze suba, tak bych ti to mohl namontovat i já, ale bydlím kousek od Liberce.Sklenk@ píše:vypadá to dobře, dyž by mi to i někdo namotnoval, bude zájemJsem z Prahy
www.jfperformance.cz
Co vse to potrebuje? Signal otacek a napajeni?