Wanix - Mazda RX-7 FC Turbo II

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
hlada

Re: Wanix - Mazda RX-7 FC Turbo II

Příspěvek od hlada » 17 led 2020, 12:56

Ty kráso, musím zaklepat, že jsem nikdy nemusel řešit a hledat někde takto brouka, na to bych neměl popravdě úplně nervy (ani zkušenosti), takže velkej respekt. Loni jsem měnil sám spojku v garáži na zemi, celý auto co nejvýš zvedlý, i zadek.. asistoval mi akorát velkej hever, jinak to byl taky porod, ale šlo to
Přiznám se, vůbec nevím, co jsi to dovezl :D ale vypadá to zajímavě... a osobně bych nemohl mít tolik aut, pak bych se nevěnoval žádnýmu naplno (nebo jsem jenom líná svině :mrgreen: )
Držím palce v dalším postupu :smt006

Joseph

Příspěvek od Joseph » 19 led 2020, 12:53

hlada píše:
17 led 2020, 12:56
... Přiznám se, vůbec nevím, co jsi to dovezl :D ...
Mazda RX-3 zda-li mě nešálí zrak.
Naposledy upravil(a) Joseph dne 24 led 2020, 20:55, celkem upraveno 1 x.
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY

flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

Wanix

Příspěvek od Wanix » 23 led 2020, 21:25

Ano, správně, je to RX-3 :)

časem jí tady taky založím téma
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Wanix

Příspěvek od Wanix » 23 led 2021, 11:49

Dneska jsem si úplnou náhodou všiml, že je to přesně rok od posledního příspěvku tady, tak napíšu nějaký update...

Pamatujete jak jsem před rokem v tom dlouhém příspěvku čítajícím veškeré problémy napsal, že bych si přál už konečně jezdit? No, osud to viděl jinak. Za ten rok jsem s autem ujel necelý 1km.

Někdy je prostě potřeba sklopit hlavu a uznat vlastní chybu. Můj naivní pokus o záchranu vážně poškozených ironů prostě nevyšel. Zase proniká voda do spalovací komory, pod boostem naopak plyny do chladicího okruhu. Takže bude potřeba motor ven a znova komplet rozebrat a složit. Byla to prostě blbost skládat to tak jak jsem to udělal, ale byl jsem student bez prachů, co neměl desetitisíce na nový irony a navíc ho tlačilo odevzdání diplomky, která se okolo toho motoru točila. Dnes bych už situaci řešil úplně jinak. Po zjištění tohoto problému jsem na auto absolutně neměl náladu, a tak jak stálo před rokem, stojí doteď. Všechno má svůj čas, a některé věci musí prostě dozrát.

Teď to tady celé zní dost pesimisticky, ale opak je pravdou. Všechno zlé je k něčemu dobré, a já se s nadšením vrhnul do mých ostatních projektů.

Přelom začátek roku/jaro jsem věnoval RX-3. Kompletně jsem zrenovoval celý interiér, pořešil korozi ve zcela odstrojeném vnitřku auta, naskládal interiér, rozchodil současný (zatím ještě pístový) motor a trochu se i projel...úžasný vůz! Podrobnosti zde: http://jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=6297 ;)

DSC_1980.JPG

Na konci jara/začátku léta se udělal ohromný kus práce na mém FD - ve dvou lidech jsme ho úplně celý přeskládali do druhé kastle, ale o tom bych se měl víc rozepsat v jeho samostatném topicu

final.jpg

Z kraje léta jsem poslal do světa moji punkovou anglickou NBfl Miatu...a vydržel to bez Miaty celý měsíc :D Cestu ke mě si našlo kompresorový 1.8 NA. Tady se toho dělo úplně nejvíc - začátek klasika vystříhávání různého dodělávaného bordelu, oprava kabeláže, pak přesun od prehistorické powercard k standalone ECU, pak se mi na okruhu rozletěl motor, swap druhého BPčka původem z mé 323F, ladění, úpravy, roadtrip, fantastické vyjížďky, které pokračovaly až do konce podzimu...tak si říkám, že tohle auto by si taky zasloužilo vlastní topic :D

118654211_728314907749790_6587638234568490232_n.jpg

A období zimy patří mému druhému punkovému FC, takže se vlastně nakonec vyplnilo i to "zajezdit si s FC" ikdyž trochu jinak než bylo myšleno https://www.youtube.com/watch?v=y_hyDNoMwN8

Auta mají dělat hlavně radost! Až budu mít chuť, tak ten motor udělám, odteď už radši nic neplánuju :lol:
miatas.jpg
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Odpovědět