Elviiis - Toyota Celica Carlos Sainz

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Elviiis

Re: Elviiis - Toyota Celica Carlos Sainz

Příspěvek od Elviiis » 07 čer 2010, 09:14

Tak dnes probehl telefonat s mechosem... dostal jsem dobrou sprsku zjebal vsechny moje upravy... IC se mu neliby ze vstupy proti sobe ze nemuze mit zadnou ucinnost... neliby se mu 3" vyfuck ze prej zbytecna roura ze mam tak malou klapku snai ze to vic jak 250ps nepusti... atd atd... uplne s nim nesouhlasim nic mene aspon nejake pripominky ze jo... nic mene asik odhalil problem.. .predzapla byl uplne mimo nechapu jakoto nechal jsem siho merit jednom autoservice s odpojenou rj a bylo tam 10... fakt nechapu jakto... nic mene rikal ze uz to nejaky mzpusobem jede ale jeste to nejni idealni...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

jagy

Příspěvek od jagy » 07 čer 2010, 09:22

A takovym lidem sverujes auto? :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

MichaelS

Příspěvek od MichaelS » 07 čer 2010, 09:22

Co to je za mechanika??
Mitsubishi Eclipse GSX - prodáno
Mazda RX8

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 07 čer 2010, 09:26

Hele osobne opravdu nesouhlasim s tim ze IC ze vstupy proti sobe jsou spatne... take nesouhlasim s velkym vyfukem byt by 2.5byl vhodnejsi pro muj vykon... take nesouhlasim s malou klapkou... s ostatnimi postrehy jakoze mi vyfuck klepe do pricky apd souhlasim to jsem nemel cas dodelat... zabejval jsem se nejetim... nic mene sam vedel ze predzapal musi merit s vyrzenou rj... nasel problem ve spatne zapojenem budik na narow sondu atd... ma sve nazory ktere nezdilim ale problem nasel... pokud to zporvozni tak mi muze dat i facku :D
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 07 čer 2010, 10:25

jo a jeste mel jednu poznamku ale tomu bych veril ze ma pravdu... muze cidlo klepani na motoru ovlivnit vyfuk klepajici o pricku?

jardaGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardaGTi » 07 čer 2010, 11:15

Jak odpojit ecu? Ty musíš v diagnostické zastrčce akorád vyzkratovat e1 a te1. Pak můžeš nastavovat předstih.
Čo bolo....Toyota celica gti, Toyota celica turbo4wd, SUBARU IMPREZA WRX 2002
Terazky... Golf V tdi @180ps 410Nm

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 07 čer 2010, 11:23

jardaGTi píše:Jak odpojit ecu? Ty musíš v diagnostické zastrčce akorád vyzkratovat e1 a te1. Pak můžeš nastavovat předstih.
jjj ja tomu rikam odpojit jednotku... jako aby do toho nekecala...

volal jsem liborovya ten mi potvrdil ze klepajici vyfuk nemuze detekovat knock senzor u novych aut sice ano ale ne stary analogovy jako ma celica...

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 07 čer 2010, 14:38

mě to do té spodní příčky taky klepe. A to jsem ji posunul na podložkách dolů a trochu upravil. Hold 75 mm je moc :D
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 08 čer 2010, 07:17

Mattyno píše:mě to do té spodní příčky taky klepe. A to jsem ji posunul na podložkách dolů a trochu upravil. Hold 75 mm je moc :D
jo no je to tam na knop... ale koukal jsem na to a kdyby se ten oblouk posunul kousek dorpedu tak to vynde a nebude to klepat... ja to vypodlozene nemam ale pak se na to kouknu mozna to kousicek podlozim...

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 27 čer 2010, 21:24

CElda jezdiiii :D na starost si to vzal starsi bracha mechose... machr na el... a jakoze fakt dobrej... problem byl ve spatnem knock senzoru a aby to nebylo malu umrel rezistr na topeni lambdy v rj... na to bych v garage fakt neprisel :D

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 28 čer 2010, 10:39

Hej, já ten rezistor mám asi taky v prdeli. Proto ty špatné studené starty spojené s velmi nízkým volnoběhem. Jak se to dá proměřit? No a s vysokým plnícím tlakem mám taky pořád problém... Kde ten el. bydlí :D
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 28 čer 2010, 11:06

Mattyno píše:Hej, já ten rezistor mám asi taky v prdeli. Proto ty špatné studené starty spojené s velmi nízkým volnoběhem. Jak se to dá proměřit? No a s vysokým plnícím tlakem mám taky pořád problém... Kde ten el. bydlí :D
V jeseniku... hele vysokej plnici ltak je zpusobenej otevrenym sanim a 3" vejfuckem s malyma ohybama s tim nic neudelas... mne to pod 0.8 - .09nejde i kdyz jsem propojil WG naplno... jinak kdyz mas ten rezistor v haji tak ti RJ vyblika zavadu 21 ... a jde krasne vydet po otevreni RJ ze je kaput... ale myslim ze to byla vyjimecna zavada ze se to nestava... mne se to kombinovalo odesel knock ten menil predzapal a ta chyba s lambdou to hrozne obohatila takze to nejelo a jeste horela smes ve vyfucku proto vysoka egt... normlane mi v tom knocksenzoru chrasti :-) zkus si vyblikat zavady a pak uvydis... pokud by problem muzu se s nim domluvit to nebude problem...

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 05 črc 2010, 08:58

Tak celda uy je ve 100stavu dodelan drzak baterky... trosku jsem to i vylestil... tlak turba nastaven na 1,2bar... auto se krasne zbira uz z nizkejch otacek... plnej tlak turba je uz 2800ot a drzi ho az do omezovace... byl jsem si dat i kopecek na jeskyne na pomezi a super... zatacky na dvojku jsou trosku divocejsi ma tendenci brat zatacku sejdrem kdyz jedu plnej ale staci lehce zakontrovat a fici dal jiank jeydi vetsinou na 3ku na dvojku sice jede 120 ale trojka tahne od 100super takze pokud neni vracecka neni potreba podrazovat a vzhledemk tomu jak je 3ka rychla jen malokdy davam 4 pet vubec ta je az od 220 a to neni kde dat... par fotecek s lesteni acco na cervenehorskem sedle a minik v garazi (je to john cooper works s upravou pro ukruh s brzdama porsche bezezbytku zaplnene 17ky :D )

http://elviiis.rajce.idnes.cz/Prodlouze ... 0x600_.jpg

http://elviiis.rajce.idnes.cz/Prodlouze ... rodina.jpg

sory za kvalitu ale me MDA ma jen 2,0mpx foto a fotak vzdy zadim :D

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 11 črc 2010, 17:19

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 14 črc 2010, 06:06

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 19 črc 2010, 05:40

Tak asik praskl pistni krouzek. na 3valcich tlaky 11 na 1nom 5 takze obednavam soucastky a jde se na to :D

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin » 19 črc 2010, 11:39

Nejlepsi je ze nejrychlejc do toho kopce odjede ta bora :lol:
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 19 črc 2010, 12:58

Michelin píše:Nejlepsi je ze nejrychlejc do toho kopce odjede ta bora :lol:
Se ti zda ta bora jede nejhure... a v tom vyjezdu s te zatacky byl na tom nejhure asi acco... majitel nezvlada moc drzet auto ve vtecu takze pri vyjezdu na nej cekal navic ho to auto ani v te zatace moc neposlouchalo kdyz nemel tah na kolech... pak to zkousel na jednicku jenze to jel az moc pomalu...

jagy

Příspěvek od jagy » 19 črc 2010, 14:38

Sorry za mensi OT, ale dostavaji me ty vymluvy "nebylo to ve VTECu, nejelo to, apod". Vite vubec jak VTEC funguje a kvuli cemu je? :D
GR Yaris

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 19 črc 2010, 15:06

nechapu jake vymluvy? jsem napsal ze majitel s tim neumi :-) to se ti zda jako vymluva. To atr ko v "tupych" vackach proste nejede... a pokud neumis s nim jet tak aby jsi v nem byl tak jsi proste pomalej tod vse... ano myslim ze vim jak vtec funguje neboj... jen nechapu tvuj post? jinak se nikdo na nic nevymluval napsal jsem ze se mu zda ze je bora nejrychlejsi ( asi jako jedinemu :-) ) a ze nejpomalejsi byl asi acco protoze majitel s nim moc neumi najdi mi v tom jedinou vymluvu :-)

jagy

Příspěvek od jagy » 19 črc 2010, 18:05

VTEC je kvuli tomu, aby si mel co mozna nejvic plochou krivku kroutaku a mel dostatek vykonu/kroutaku jak v nizsich otackach, tak ve vysokych.
Vetsina seriovych aut s VTECem je naladena tak, ze ostrejsi vacka spina az docela pozde, kde uz nizko-profilova vacka ztraci dech, proto je zde cititelny kopanec. Pokud je VTEC spravne odladen, tak ani na grafu nepoznas, ze tam nejaky VTEC je.
Urcite bych tedy nepsal u VTEC aut, ze dole nejedou, naopak jedou lepe, nez vetsina jinych aut.

Tady jeden graf SR20VE pred a po odladeni ECU a "VTEC points":

Obrázek

Majitel rikal, ze po odladeni je auto mnohem pomalejsi. Placebo efekt v praxi...
GR Yaris

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 19 črc 2010, 18:46

jagy dobre reknu to jinak... to auto nema na svou vahu dostatecny vykon na to aby tahlo pred vtec... to auto je skvelej nastroj jede skvele drzi stopu skvele ale je vice nachylne na jak s nim jedes... a pokud ho nedrzis ve vtec tak tam potrebny tah pro prujezdy zatacek neni... majitel nema zkusenosti a neumi ten stroj vyuzit... v tom ma vyhodu majitel bory kterej ma velkje kroutici moment uz v nizkejch tockach a ma 6kvaltu ktere maji finalni delku stejnou jako 4na accu dobre a fous 5tky... proste acco jede ale musi se tocit a pokud to nezvladnes tak nejede... to jsem tim chtel rict...

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 19 črc 2010, 18:51

tak pro zmenu k veci... obednany kruhy a acl race lagry... tesneni mam doma... ted vybiram honovaci kartac s kameny... a hledam kde koupim nejlevnejc 5l wd40 :-)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 20 črc 2010, 12:45

Elviiis píše:jagy dobre reknu to jinak... to auto nema na svou vahu dostatecny vykon na to aby tahlo pred vtec... to auto je skvelej nastroj jede skvele drzi stopu skvele ale je vice nachylne na jak s nim jedes... a pokud ho nedrzis ve vtec tak tam potrebny tah pro prujezdy zatacek neni... majitel nema zkusenosti a neumi ten stroj vyuzit... v tom ma vyhodu majitel bory kterej ma velkje kroutici moment uz v nizkejch tockach a ma 6kvaltu ktere maji finalni delku stejnou jako 4na accu dobre a fous 5tky... proste acco jede ale musi se tocit a pokud to nezvladnes tak nejede... to jsem tim chtel rict...
posledny OT k tejto teme- ja som tam videl nedobry najazd do zatacky, neviem ci v nej majitel brzdil (vyezralo to tak) alebo je ATR tak nedotacave, ale vysledok bo lten ze siel v pomerne malej rychlosti von cumakom.
Elviis ide ti to pekne, super by bolo keby si siel viac na plyn este kym si v zakrute malo by ta 4x4 potiahnut von.

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 20 črc 2010, 18:17

mno atr drzi neuveritelne krasne stopu na predohrab ale musis ho tlaict pod plynem pokud rznes vracecku na 4000ot tak te ten motor proste neprotahne a pak je to nedotacive a udela to to co by melo... ja se s celdou jete bojim ale jakmile jedu zatacku rychleji a agresivneji ma tendence se pretacet pri pozvolnem prujezdu nedotacet takze tahle zatacka pujde urcite riznout rychleji to prinde ale ted se musi udelat motor...

Odpovědět