Cipajs - Toyota Celica T23

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
TRD

Re: Cipajs - Toyota Celica T23

Příspěvek od TRD » 12 říj 2014, 21:31

Konečně ji vidím celou :smt002
Musím se také dokopat a nafotit jí.
Motůrky nám po go a vložkování šlapou jak hodinky co ...a po starostech :smt004
Co ty kola, to je fine barva, nebo základ a něco na to přijde?
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 13 říj 2014, 10:33

To TRD:
Kola jsou takto již ve finální podobě.
Je to pastelový, matný, sv.šedý komaxit. Odstín není úplně takový, jaký jsem původně chtěl. Na druhou stranu jsem s konečným lookem celku spokojený. Ty kola jsou jedinečné a k celi mi sedí. ;)

Po mechanické stránce je zdá se všechno v pořádku. Nicméně s přibývajícími kilometry vykukují další oblasti s prostorem pro posun, zlepšení nebo změnu.

Primárně se jedná o změny v průběhu kroutícího momentu a jeho přepočtu na výkon. Ty nastaly po úpravách v soustavě odvodu spalin, díky níž došlo k oné změně průběhu kroutícího momentu a patrně i „jeho nárůstu“ (nejspíše na úkor nízkých ot., ale ty jsou stejně tabu :D :D ).
Spektrum využitelných ot. se tak posunulo až k 7000 ot/min, kde případné další zábavě brání omezovač.
Posun Rev Limiteru alias nákup programovatelné jednotky mi prozatím přijde dost nerentabilní… (další možnosti jsem nehledal, jestli někoho něco napadá, tak sem s nimi :) ) Jako ochranný prvek tak v tuto chvíli poslouží LJayův shift light. ;)

Dále se pak pustím do brzd… Desky EBC Green Stuff rozhodně nebyly dobrou volbou a nejsem si ani moc jist tím, že přechod na DS2500, Yelow Stuff, StopTech, či Hawk problém zcela vyřeší… Zvážím tedy nějaký BBK.

To ale celé asi až přes zimu… Budu rád, když se letos vůbec dostanu k instalaci té vany. (a hlavně by musela taky už dorazit :( )

TRD

Příspěvek od TRD » 14 říj 2014, 01:48

Nepsal mi tady nedávno někdo, že by si od jednotky a (navíc i) vaček moc nesliboval a že ta vana od morosa je zbytečná? :smt002
Tak jsme se nakonec shodli :)
I když měl jsem tedy tyhle věci v plánu, ale teď to zatím asi nechám. Dokonce vracím (zatím) i oem koncový díl výfuku. Už mi hučí hlava, a hlavně ten co mi ho vyráběl, určítě neměřil to co výrobce (průměry, úhly, délky...), takže to mohlo zlepšít výplach, ale také ne a to samé s výkonem...třeba to zabil :) Ideálně jsem to měl odbrzdit před a pak po. Takže zatím vracím orig výfuk, ale chci pak pořídit něco od nějakého renomovaného výrobce. Třeba magnaflow, hks a nebo invidia jako u tebe.

Ale těším se jestli něco vyzkoušíš. Teď nemyslím výfuk, ale ty vačky a nebo jednotku. To mě jako majitele stejného auta samozřejmě zajímá. Jeden čas jsem přemýšlel i nad kompresorem rotrex. Koukal jsem na nějaký videa a lítá to s tím jako kráva. Asi 220 bhp. Ale zase otázka je jak dlouho to bude jezdit oproti tomu, když to zůstane takhle a budou třeba "jen" vačky, jednotka, výfuk...auto cca tuna. Myslím, že to také není špatné a životnost lepší. Když to teda beru podle sebe, jako že je to daily car.

Jinak brzdy mi také dlouho lítaly v hlavě...nejdřív kity jako XYZ, D2, atd..., pak swap z avensise T25 120kw http://www.newcelica.org/forums/showthread.php?t=343568 (asi nejlevnější cesta a brzdit by to také mělo), ale nejraději bych chtěl tohle download/file.php?id=3523&mode=view TRIAL to má také na své celice, takže za použití nějakých redukcí to snad jde.
Přemýšlím o jejich objednání naslepo a buď to půjde a nebo ne. Kdyžtak si z nich udělám pořádnej rap přívěšek na krk :D
Nekoumal jsi je také? ...teď jsem zagůgloval a něco našel http://www.newcelica.org/forums/showthr ... ?p=5453272

Beaver

Příspěvek od Beaver » 14 říj 2014, 08:25

TRD píše:Ideálně jsem to měl odbrzdit před a pak po
Uspořím ti peníze za brzdu :) Rozjeď auto, zařaď pětku a změř zrychlení z nějakých 2000 rpm do 4000 rpm a potom zrychlení ze 4000 do redline. Nejlíp udělat několik jízd a zprůměrovat to. Potom dej zpátky OEM výfuk a zopakuj to. Ve výsledku uvidíš, jestli výfuk reálně něco zlepšil a navíc jestli to bylo spíš ve spodním nebo horním spektru otáček. Ta pětka je na to nejlepší, protože to je (u Celicy skoro) převod 1:1, na druhou stranu v redline už to může mít poněkud vysokou rychlost, takže dle možností místa, kde to budeš měřit, případně zredukuj použitý kvalt na nižší :D Nevýhoda je, že otáčky pak lezou nahoru docela rychle a nezměříš to už tak přesně.

jagy

Příspěvek od jagy » 14 říj 2014, 09:18

EBC GreenStuff je blato. Netusim, jak to nekdo muze prodavat jako sportovni desticku... rikam to porad vsem dokola - NEKUPUJTE TO.

Ferodo DS2500 nebo Hawk HP+ je asi o 2 tridy jinde. Pokud mas kotouc 275x25mm, tak se spravnou deskou to musi fungovat vic, nez dobre. Samozrejme zaklad je umet brzdy vyuzivat a neprehrivat, ale to se da zamaskovat i BBK. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 14 říj 2014, 09:19

TRD píše:Nepsal mi tady nedávno někdo, že by si od jednotky a (navíc i) vaček moc nesliboval a že ta vana od morosa je zbytečná? :smt002
To stále platí. ;)
Tahle vana je pro sériovou celi a její daily užití naprosto zbytečná. Ba co více, podle mě i na škodu. Standardní olej má poměrně úzké teplotní pásmo, ve kterém pracuje tak jak má a s touto vanou se v něm s celoročním, „normálním“ ježděním prostě držet nebudeš… (o ohřevu 6l oleje ani nemluvě)
Když si pročteš NCforum, tak zjistíš, že pro „běžné“ ježdění ta vana fakt moc není.

Jednotka a vačky jsou sice z malinko jiného soudku, ale svým způsobem je to obdobné…
Za hodně peněz to tomuhle autu/motoru nic moc nepřinese. (vycházím-li ze sériového stavu)
Chceš-li se hnát za výkonem, tak nejjednodušší a nejlevnější cesta je swap na 2ZZko. Vše ostatní sebou nese tolik další (nejenom finanční) náročnosti, že bych se na to mohl vy… ;)

Jednotku jsem přece taky zavrhl a nebýt čistě víkendového užití, jiného uložení podvozku, neuplně klasického pneu a zimního přechodu na stavitelný podvozek, tak bych se do vany též nehrnul. ;)
I když hlavním impulzem pro její pořízení byla „stabilizace“ teploty a zvýšení olejové náplně.

Ten koncový axel-back ti s výplachem, respektive s restrikcemi až tak moc nezahýbe. To ti ovlivní spíše svody, kat a rezonátor. ;)
Aftermarketové BBK mě až tak moc nelákají a přechod na větší třmen a kotouč z aviku už tuplem ne. Je to hrozné těžítko… Rozumnější a celkem běžné jsou ty brzdiče z ST205ky, ale já osobně pokukuji po kitu z FDčka (nevím přesně z kterého). Ten je váhou ještě o kus jinde. Ale to ještě uvidím, jestli půjde použít…

Jinak u mě žádné velké průkopničení s výkonovými finesami nečekej. Jeho nedostatek v přímce tu samozřejmě je. Vždy ale záleží především na volbě trasy (na rukách) a pak se dá říci, že něco jako „nedostatek“ začíná být hodně relativní… 8)
Nehledě na to, že mě to až tak moc nestojí a na to, abych pojezdil půlku nádrže se už musím docela snažit. :D :D :D

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 14 říj 2014, 09:26

To Jagy:
Byl jsem uloven reklamními žvásty. :D

To co předvedly ty GS je dost trága a neřekl bych, že jsem na brzdách břídil. A na sériových deskách, kotoučích (byť na horším podvozku) to taky nebylo zrovna ono.
Z toho vycházím při myšlenkách na bbk. Jako hlavní nedostatek totiž vidím jejich přehřátí a vadnutí.
Nejsem si jistý, že to výrazně lepší desky zachrání. I když o nich je to až na prvním místě…

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 14 říj 2014, 09:49

No na auto této váhové kategorie už by za tu cenu RedStuff mohly stačit...ale nevím jak často plánuješ jezdit okruh nebo tak..popřípadě Yellow stuff...já je teda mám pouze pro příležitostnou projížďku po okruhu ale na Corolle ty redstuff v kombinaci s kotoučema Turbo Groove jsou velikej rozdíl oproti sérii hlavně v tom že nevadnou (i to líp brzdí a hlavně to bylo levnější než série)...tak jenom že s červenejma mám já zkušenosti celkem dobré (i když Deri je na Mazdě 6 prý brzy odrovnal)...Green to bude asi fakt málo no...ale přemýšlím jestli a co bych dal místo Red až budou na výměnu ve stejné cenové relaci (navíc auto je v 99% času daily car)

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 14 říj 2014, 10:46

Na celi je vpředu kotouč 255x25mm…

No teď nad tím asi dumat nebudu. Přes zimu na to bude času dost… Každopádně GS už nikdy!

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 02:53

Musím se trochu poupravit, mystifikoval jsem, když jsem napsal, že to mam jako daily :) To ne, je to právě horší...je to na zátěž a zároveň auto na každý den, jiné nemám :) Mám jako daily car v tom smyslu, jako každodenní ježdění a zároveň auto na vyblbnutí. My bad, bral jsem to jako samozřejmost na tomhle fóru, že je to na řádění po okreskách :) Takže jako jen na blbnutí (dáváš tomu kotel jako víkendovce), ale současně na každodenní ježdění všude a každý den, město, nákup, z bodu A do B... Prostě ničím jiným nejezdím :) Proto žádný větší lazení nechystám (to k tomu jak jsem psal o daily a že proto koukám i na životnost :) ), ale věci jako ta vana, hlavně kvůli přelévání oleje (při tom blbnutí) a chlazení (při zátěži v šesti, sedmi) se hodí. Ale stále to zvažuju, protože když startuju každý den (to moje daily), přecijen se olej při tomhle množství a hliníkové vaně déle ohřívá a motor bych tak vystavoval každý den tomu (a několikrát...pořád někam popojíždím 100x denně), že by šel dlouho nastudeno a to mu moc nesvědčí.
Jinak souhlas, jen na daily car a normální pojezd je zbytečná.

Ty brzdy z FD myslíš nějaké takové?:
r50.jpg

Koncern MAZDA TOYOTA a nebo i vypilovat značku? :smt002
Jinak je to teda jen design, ale teď mě napadlo...pokud tam nebyly bremba atd... a byly tam brzdy přímo od výrobce a už tam byl nějaký nápis, tak (pokud se nepletu) nissan měl na třmenech nápis nissan (200sx...), mazda nápis mazda (tyhle), honda a zbytek nevím...tak toy má přímo typ...SUPRA, CELICA.
A když už to takhle je a máme tu možnost, tak jdem do "celica" ...rozhodl jsem za nás oba :D A navíc v tom elaborování s redukcí na to nebudu sám :)
A tímto vyzívám všechny, kteří by chtěli pomoct a já se rozhodl ty třmeny z GT fOURA obstarat, typ kdo mi to udělá na 7G celicu???

2ZZ je dobrej motor, ale mohl by při stejných koních a krouťáku (dokonce na obojím o 2 více) fungovat jako ten honďáckej v integře :( Ta jede při skoro stejné váze a výkonu úplně jinak.
A druhé ale... teď to chtěl někdo swapnout, motor sehnal, ale nakonec od toho ustoupilo (podle mých posledních zpráv po ohledání motoru, který byl z auta v krásném stavu co jsem slyšel)...oprava by stála 70 000. Nevím čeho všeho, ale dvě položky tipuju na kliku a vačky :(
ZLATÝ 1ZZ

Jagy: (Ferodo DS2500 nebo Hawk HP+ je asi o 2 tridy jinde. Pokud mas kotouc 275x25mm, tak se spravnou deskou to musi fungovat vic, nez dobre. Samozrejme zaklad je umet brzdy vyuzivat a neprehrivat, ale to se da zamaskovat i BBK. :wink:)
Zatím jsem neměl s brzdama problém a dokonce bych řekl, že brzdí jako kráva. Jak jsi psal o tech ferodech, tak mě napadlo jestli tam nemam ty. Hned po koupi auta jsem tam dal od feroda zadní kotouče a přední a zadní desky a ani nevím jaké...kouknu. Snad tam uvidím ty DS2500 o kterých píšeš :wink:

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 říj 2014, 07:49

Právě si myslím, že i na to Tvé (daily, nedaily :lol: :lol: ) použití to nebude nic moc...
Při teplotě okolí cca 20°C mi to i s tím evansem trvá na 60°C nějakých 4-6km klidnou jízdou. Z 0°C už jsme beztak tak na 6-10km a při 6l oleje by si v zimě jel cca 15km na studený motor... (jen odhad, ale daleko od pravdy asi nebudu)

Třmeny:
To by mohly být ony... Mě jde spíše o to, že ty z FDčka jsou o docela dost lehčí než z ST205. (alespoň ty, které jsem měl v ruce) A pokud lze nápis vybrousit, tak už je to tuplem buřt, že jsou z mazdy. (a dokonce mám takový dojem, že se FDčkový třmeny používaly na AE86ku ;) )
Otázkou ale je, zda se tam rozměrově podaří napasovat nějaký adaptér pro uchycení...

2ZZ:
Správný olej, včasná výměna a nemáš problém... :wink:

Desky:
To budeš mít asi ty "ferodo premier". DS2500 na zadek (bez složitého a možná marného dohledávání rozměru) neseženeš... A na předku pak záleží na vel. kotouče.
A ty máš vlastně jaký rok/rozměr kotoučů?
Mě se teda ty brzdy nikdy nezdály "stabilní" (vadlo to i na OEM osazení). Jen to nebylo tak markantní, protože to nepřenesly gumy na vozovku...

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 09:37

[quote="Cipajs"]Právě si myslím, že i na to Tvé (daily, nedaily :lol: :lol: ) použití to nebude nic moc...
Při teplotě okolí cca 20°C mi to i s tím evansem trvá na 60°C nějakých 4-6km klidnou jízdou. Z 0°C už jsme beztak tak na 6-10km a při 6l oleje by si v zimě jel cca 15km na studený motor... (jen odhad, ale daleko od pravdy asi nebudu)

Jakože na moje nedaily je to ok, jako to máš vlasně ty. Ale díky tomu, že je to i na daily, tak to daily by ten motor moc kur..lo díky tomu že by to bylo dlouho a hlavně několikrát denně studený? To je pravda :( Ideální by tedy byla stávající vana, ale s přepážkami a tím baznehtem proti pěnění.

Jinak kotouče mám asi jiné, tedy pokud nemáš 2000 rok. Já mám 2000 a co jsem koukal tak nabídka kotoučů je pro rok 2000 jiná a pak pro 2001 také. Ale nekoumal jsem rozměry. Jaké jsou pro 2000 a pro 2001 a vejš?

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 říj 2014, 10:00

To TRD:
Pro zajímavost jsem to dneska vyzkoušel… ;)
teplota – venkovní: 9-10°C
teplota – garáž: 14°C

Po nastartování jsem nechal teplotu oleje vystoupat na 30°C a teprve pak jsem vyjel z garáže. A na 60°C jsem se dostal zhruba po 3km (klidné jízdy).
Na 85°C a konečně rozumnější tlak oleje jsem se pak dostal až po 14km (stále klidnější jízda).

Dle mého soudu je už teď ta vana dost na hraně pro „každodenní“ použití. To je ale samozřejmě na Tobě, jak se rozhodneš. ;)
Já už v tomhle počasí normálně nevyjíždím. Na federaly je 10°C už málo a nějaká větší „sranda“ pomalu začíná být o kejhák.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 říj 2014, 10:01

To TRD:
Jinak pokud se pro tu vanu přece jenom rozhodneš, tak by tě mohlo zajímat totok…
S Honzou (Idahem) chceme udělat výkres téhle vany od MWR / Moroso a pokud se sežene nějaký dobrý svářeč, který by to za nějaký rozumný peníz byl schopný reprodukovat. Bude k mání velmi kvalitní vana snad za lidovější peníz. ;)
Zatím ale nerealizováno…

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 10:31

Cipajs píše:To TRD:
Jinak pokud se pro tu vanu přece jenom rozhodneš, tak by tě mohlo zajímat totok…
S Honzou (Idahem) chceme udělat výkres téhle vany od MWR / Moroso a pokud se sežene nějaký dobrý svářeč, který by to za nějaký rozumný peníz byl schopný reprodukovat. Bude k mání velmi kvalitní vana snad za lidovější peníz. ;)
Zatím ale nerealizováno…
Jo jo, už jsem byl informován :) ALE DÍÍÍKY MOC!!! :smt002
Tak uvidíme jestli se nějaký šikula najde.
Ale máš pravdu, že bych jezdil hodně na studenej motor.

Víš ty rozměry kotoučů? Já to nemůžu nikde dohledat :(

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 15 říj 2014, 10:54

TRD píše: A druhé ale... teď to chtěl někdo swapnout, motor sehnal, ale nakonec od toho ustoupilo (podle mých posledních zpráv po ohledání motoru, který byl z auta v krásném stavu co jsem slyšel)...oprava by stála 70 000. Nevím čeho všeho, ale dvě položky tipuju na kliku a vačky :(
ZLATÝ 1ZZ:wink:

Budu trosku oponovat - to auto o kterém mluvíš mi stojí před dílnou.

Byl jsem ho vyzvednout a ptal jsem se zda ho mám nějak hloubeji prohlídnout, shodit víko atd a bylo mi řečeno že za ty peníze co to prodává to mám jen omezit na zevrubnou prohlídku a dovezt.
Až tady se přislo na klasický problém - lehce přidřená vačice. Vzhledem k tomu jaké mám zkusenosti s výměnou vačky atd ( jejiž poškození na 99% souvisí se 3patnou udržbou takže jak se otevře bude chyb více ), nacenil jsem to rovnou s rozvody, oil pumpou, spojkou ( auto je automat ) v cene swapu bylo tedy mimochodem i vyndání dvou motoru ze dvou aut atd..
proste ten 2ZZ je vždy lepší investice pokud jdeš za výkonem, protože pokud se najde motor s dobrou vačkou ( ověření je 30-40minut práce ) nebo se ta vačka udelá tak už se s tím nestane nic, pokud se časteji mení olej a používá se dobrý.
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne 15 říj 2014, 14:19, celkem upraveno 1 x.

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 11:17

Idaho:
Budu trosku oponovat - to auto o kterém mluvíš mi stojí před dílnou.
Byl jsem ho vyzvednout a ptel jsem se zda ho mám nějak hloubeji prohlídnout, shodit víko atd a bylo mi řečeno že za ty peníze co to prodává to mám jen omezit na zevrubnou prohlídku a dovezt.
Až tady se přislo na klasický problém - lehce přidřená vačice. Vzhledem k tomu jaké mám zkusenosti s výměnou vačky atd ( jejiž poškození na 99% souvisí se satnou udržbou takže jak se otevře bude chyb více ), nacenil jsem to rovnou s rozvody, oil pumpou, spojkou ( auto je automat ) v cene swapu bylo tedy mimochodem i vyndání dvou motoru ze dvou aut atd..
proste ten 2ZZ je vždy lepší investice pokud jdeš za výkonem, protože pokud se najde motor s dobrou vačkou ( ověření je 30-40minut práce ) nebo se ta vačka udelá tak už se s tím nestane nic, pokud se časteji mení olej a používá se dobrý.[/quote]

Jo jo, to je ono, vím :)
Já právě myslel, když jsem slyšel cenu, tak jsem si hned vzpomněl právě na ty vačky a domyslel i kliku :)
Myslel jsem, že je to cena za díly.

Idaho, nevíš rozměry těch kotoučů? Spousta shopů tam má jen to, že je to pro ten a pro ten rok. A někde mají i že je to pro 99-05, což mají vlastně špatně.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 říj 2014, 11:57

Kotouče by si měl mít s největší pravděpodobností taky 255x25mm. Do roku 2001 je v tom ale docela bordel… Najdeš jak 255, tak 275mm.
Radši si to změř… A pokud chceš něco kupovat přes net (potažmo z US, atd…) tak rozměr 255x25 je převzatý z minulé gen. celici (kotouče a možná i desky jsou tak stejné). Jen teď z hlavy nevím, jestli se to nějak výrazně lišilo podle motorizací. Mám to někde doma napsané…

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 12:01

Cipajs píše:Kotouče by si měl mít s největší pravděpodobností taky 255x25mm. Do roku 2001 je v tom ale docela bordel… Najdeš jak 255, tak 275mm.
Radši si to změř… A pokud chceš něco kupovat přes net (potažmo z US, atd…) tak rozměr 255x25 je převzatý z minulé gen. celici (kotouče a možná i desky jsou tak stejné). Jen teď z hlavy nevím, jestli se to nějak výrazně lišilo podle motorizací. Mám to někde doma napsané…
Takže jestli tomu dobře rozumím, od roku 2001 je tam 255, ale na 2000 může být 255 nebo 275?
Zkusím to přeměřit.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 15 říj 2014, 12:20

Co já vím, tak do roku 2001 se vyskytují obě velikosti. Po roce 2001 už jen 275x25mm.
Celkově je na 7gen docela prča vybrat správný brzdový set.

přední náprava:
VVTL-i – 275mm vždy
VVT-i – 255mm nebo 275mm(totožné s VVTL-i)
- desky se pro 255mm samozřejmě liší

zadní náprava:
VVTL-i – 265mm kotouč+buben vždy
VVT-i – pouze buben nebo 265mm kotouč+buben(totožné s VVTL-i)
- s tím opět souvisí jiné uchycení brzdových hadic pro zadní nápravu (sám jsem byl nachytán a to jsem nad tím dumal dost dlouho… :( )

Takže tu máme 5 verzí, ze kterých je potřeba vybrat tu, která padne…
Kotouče jsem raději kupoval v shopu, kde byl i technický výkres. ;)

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 19:18

Cipajs píše:Co já vím, tak do roku 2001 se vyskytují obě velikosti. Po roce 2001 už jen 275x25mm.
Celkově je na 7gen docela prča vybrat správný brzdový set.

přední náprava:
VVTL-i – 275mm vždy
VVT-i – 255mm nebo 275mm(totožné s VVTL-i)
- desky se pro 255mm samozřejmě liší

zadní náprava:
VVTL-i – 265mm kotouč+buben vždy
VVT-i – pouze buben nebo 265mm kotouč+buben(totožné s VVTL-i)
- s tím opět souvisí jiné uchycení brzdových hadic pro zadní nápravu (sám jsem byl nachytán a to jsem nad tím dumal dost dlouho… :( )

Takže tu máme 5 verzí, ze kterých je potřeba vybrat tu, která padne…
Kotouče jsem raději kupoval v shopu, kde byl i technický výkres. ;)
Jakože až si budu objednávat pancéřové hadice, tak si mam dávat pozor aby zadek nebyl na bubny?
Jakej máš ty rok tý celici? Dnes jsem to koumal a asi mám ty 255 :(
Zejtra jedu za Idahem, tak na to mrknem. Ale 275 z toho asi nevykoukáme ani ve dvouch :)

TRD

Příspěvek od TRD » 15 říj 2014, 19:20

Jinak, kdybych sehnal přední náboje z celici 2OO1 a vejš, tak ty pasujou výměnou za starý bez úprav a pak můžu dávat kotouče 275mm. Myslím si to správně?

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 16 říj 2014, 07:55

Ono celkově sehnat ty správné hadice je docela kovbojka. Všude mají samozřejmě velmi detailní popis, pro jakou verzi to je… :roll: :roll:

Náboje podle mě měnit nemusíš. Ten třmen bude mít nejspíše jinak řešené upínání a bude to plug&play řešení. Alespoň ten přechod na třmeny z aviku je PP.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 07 lis 2014, 17:51

Zima klepe pomalu na dveře, tak je třeba se zase malinko "dovybavit", aby bylo co dělat. :lol: :lol:

olejová vana Moroso
materiál: dural třídy 70xx
celkový objem olejové náplně: 5,2l (standardně 1ZZ-FE 3,7l)
vrata proti odlévání oleje od koše: ano
baffle plate: ano

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Na cestě je pak také něco z dílny od LJaye. :wink:

A nakonec je třeba dotáhnout vyztužení, především zadní nápravy, brzdnou soustavu, atd... Na to je ale ještě času dost. Zima bude dlouhá. :? :?
Naposledy upravil(a) Cipajs dne 13 srp 2015, 11:51, celkem upraveno 1 x.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 25 úno 2015, 17:33

Předpověď počasí pomalu slibuje sbohem pro zimu, tak jsem dnes dolil pár litrů benzínu a dostrojil poslední rozdělané prkotiny. Celina je tak připravená na první letošní cestu a to směrem k Honzovi do Rožmu.
Je třeba doladit ještě pár méně, či více zásadních věcí a v druhé polovině března bych konečně mohl startovat kompletní sezónu. ;)

Pro letošek jsem si předsevzal, že se nebudu pouštět do žádných větších/nákladnějších akcí tak, abych mohl hned na jaře jezdit. To se zatím daří… ;) ;) :D :D

Kromě výše zmíněné vany tak pro začátek letošní sezóny přibydou pouze tyto věci:
- přední brzdové desky Ferodo DS2500
(S EBC (jmenovitě Green Stuff) jsem opravdu spokojený nebyl, ale málem jsem už opět sahal po Yellow Stuffech. Nakonec se mi ale podařilo dohledat kompatibilní desku od Ferodo racing. Takže by to tentokrát už mělo opravdu brzdit podle mích představ. ;) )

Obrázek

- PTFE/opletené zadní brzdové hadice a spojková hadice od HEL performance
(Né, že bych věřil v nějakou změnu v „účinnosti“, ale sériové už jsou hodně na hraně… U HEL jsem pak v porovnání s Toyotou nakoupil takřka za pět prstů. :D (ty zatím však ještě cestují z GB))

- silentbloky zadního stabu od Energy Suspension
(poslední místo, kde se „guma“ bránila PURevoluci :D )

Obrázek

- přibyde i další kousek od LJaye – duální shift light SL-05

Obrázek

Obrázek

- a pak už vysloveně jen spotřební materiál – „cisterna“ motorového oleje do nové vany – Motul 8100 X-cess 5W40, převodový olej Millers Oils EE Transmission 75W90 NT, brzdovka EBC BF307+, trocha toho evansu na dolití, filtry, žárovky, atd…

Obrázek

V průběhu sezóny se pak přeci jenom asi něco nakoupí… :D :D A to se pak nejspíše bude odškrtávat z těchto položek:
Začíná mě tlačit výběr stavitelného podvozku a případně i stavitelných zadních horních ramen.
Dále bych si pak dokázal představit zvýšení tuhosti obou náprav. Takže rozpěry: jiná přední horní od JCP performance, potom přední spodní a zadní spodní, nejspíše od Ultraracing. Do kufru pak přijde „klasika“ TRD.
Před tímhle vším se ale ještě pokusím naladit geometrii podle mých představ na stávajícím podvozku. Je tam ještě pár otazníků a chci mít před případným nákupem jasno.

A nakonec zvažuji i náhrady předního a zadního nosníku nárazníku. Taktéž od Ultraracing. Případný ťukanec pak ale smrdí obzvláště velkým průšvihem. Tak uvidím…

Jo a objednal jsem si náhradu za Nardi Deep Corn 330mm. Většina zdejších realJDMheadů mě ale asi ukřižuje za živa… :D :D
Bude to OMP WRC 350mm (semiš). Byl mi zapůjčen na vyzkoušení a já byl spokojen. Úchop mi na rozdíl od nardi sedí a designově se mi také docela líbí (byť nardi bylo hezčí). Volant je ale od řízení a né ke koukání, takže takhle. :p :D

(taktéž doplněn spec list na první stránce)

Odpovědět