Malakai - Honda Integra Type R Prodáno
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Malakai - Honda Integra Type R
Dekuji Infinity za popis a fotky,takhle jsem to potreboval vysvetlit.Takze jen ty pasy pritahnu dopnu a necham je tak.Rozperu dam na ceckovy sloupek.
Ale tak ty tow-hooky jsou nekdy potrebny, ty origo oka jsou celkem nizko a hlavne spatne dostupne (zvlast kdyz lehnes brichem na sterk), navic maji maly prumer. V anglii je bezne, ze musis mit "tow hook" o jistem prumeru...jinak te nevytahnoublesk666 píše:Infinity: super velmi racionalne vysvetlene. Dost tuningovych nezmyslov sa povazuje za Race. Napr aj rozne hlinikove tazne oka zaskrutkovane do origo zavitu na tahanie vozidla po opusteni trate- je lepsie pouzit origo tazne oko alebo namontovat na nosni cast karoserie pevnostne oko... Nezmyslov je v tuningu viac
Ale ten harnessbar v seriovem aute je takova frajerinka navic
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
infinity: pokud je spodní hrana ok v sedačce nad úrovní ramen, tak samozřejmně platí to co píšeš a pásy se napínají přes tu hranu a žádný nebezpečí nehrozí, samozřejmně záleží na tom jak je sedačka kvalitní, protože u nějakýho šmejdu by se teoreticky to opěradlo mohlo zbortit.
Pokud jsou ale ramena nad hranou těch ok, tak se při nárazu děje to co sem popisoval. Chce to sednout si do sedačky a kouknout se přes co jsou pásy.
Ten harness bar jsem dával jen jako ukázku toho jak mají provedený oka pro tažení pásů. Co se týká jeho konstrukce, tak ta se mi taky vůbec nelíbí, protože tohle provedení má díky těm ohybům a volnýmu uchycení do B sloupků úplně minimální pevnost v ohybu, a pak se může stát to co je vidět na fotce co si postoval. Pro dostatečnou pevnost by ta trubka musela bejt rovná uchycená přímo do do otvorů v Bé sloupcích a ideálně ještě jištěná výztuhama do X uchycenýma do podlahy někde v místech zadní sedačky. Pokud by se ti takovýhle řešení při nárazu z boku nějak výrazně ohlo, tak by musel bejt bok prohlej už o řádný desítky centimetrů.
Pokud jsou ale ramena nad hranou těch ok, tak se při nárazu děje to co sem popisoval. Chce to sednout si do sedačky a kouknout se přes co jsou pásy.
Ten harness bar jsem dával jen jako ukázku toho jak mají provedený oka pro tažení pásů. Co se týká jeho konstrukce, tak ta se mi taky vůbec nelíbí, protože tohle provedení má díky těm ohybům a volnýmu uchycení do B sloupků úplně minimální pevnost v ohybu, a pak se může stát to co je vidět na fotce co si postoval. Pro dostatečnou pevnost by ta trubka musela bejt rovná uchycená přímo do do otvorů v Bé sloupcích a ideálně ještě jištěná výztuhama do X uchycenýma do podlahy někde v místech zadní sedačky. Pokud by se ti takovýhle řešení při nárazu z boku nějak výrazně ohlo, tak by musel bejt bok prohlej už o řádný desítky centimetrů.
www.jfperformance.cz
Co uchytit pásy v zadní rozpěrné tyči tlumičů??
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
to záleží na konstrukci rozpěry. pokud se správně udělá, tak bych se toho nebál, rozhodně bych to ale nedělal s žádnou kupovanou
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Ono zalezi na jake rozpere... nektere jsou dobre pouze jako rozpery. Nektere bytelnejsi se daji pouzit i jako drzak na pasy, ale osobne bych to spis uchytil do podlahy, viz. Infinityho prispevek.
EDIT: jo ony jsou to kopie. Tak to je jiná...
Naposledy upravil(a) Kousmen dne 26 úno 2012, 20:27, celkem upraveno 1 x.
Tie pasy su 4 ci 6bod? Ako maju rieseny uzaver otocny, tlacitkovy ci pracka? Cenovo ako vyjdu proti EU konkurencii?
Jsou to 4body, maji otocny uzaver. Jsem na nej zvykly z jineho auta a funguje fakt dobre. Cenove vyjdou dobre. Treba OMP jsou drazsi.blesk666 píše:Tie pasy su 4 ci 6bod? Ako maju rieseny uzaver otocny, tlacitkovy ci pracka? Cenovo ako vyjdu proti EU konkurencii?
Tady je odkaz od Infinityho: [url]http://www.br_eshop.breker.cz/product.php?id_product=631[/url]
Zrovna u pasu bych si repliku neporidil. Ale nerikam, ze to nemuze fungovat. Jen bych k tomu nemel takovou duveru.
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Preto som sa pytal, viem o kopiach (co je pre mna osobne absolutne principialne neprijatelna vec). Origo Takata 6 bod vyjde cca 11-12tis Kc na jednu sedacku). To si radsej kupim sice mozno menej jdm stylove ale originalne Sparco, Omp, Sandtler...
Jelikoz nestavim stylove JDM auto,tak o styl mi nejde.Jde mi o to,ze mi sedi.Jsou 3palcove.Tech je bohuzel za rozumne penize malo.Premyslel jsem jeste o OMP ale ty maji klasickou prezku,ne otocnou.Co se tyka kvality,tezko posoudit a jak vyzkouset.Takhle vypadaji bytelne,zamek nevyskakuje,prezky nikam nesjizdi a pri jizde se nepovoluji.
OMP tech pasu ma hodne a s otocnou prezkou neni problem. 
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Zkusim s tim chvili jezdit a uvidim.Bud necham nebo je vymenim.Samozrejme jak uvidim nekde nejake opotrebeni,ktere se mi nebude libit,tak vymena.Ale za tyhle penize to me zase tak netrapi,kdyby mi nesedely pasy za 8litru kus,asi bych byl mirne receno rozladen 
taky nejsem popravde zastance replik, ale za usetreny penize na pasech si muzes koupit treba ostry vacky
a pokud z itr nechces udelat predrazenou plechovku (i kdyz treba sakra rychlou) jako jsem mel ja resp ma draha, ale funkcni ostry auto ,co si vytre zadni cast tela s daleko drazsima,stylovejsima karama, tak jdes dobrou cestou
a u pripadnyho prodeje, kterej driv nebo pozdeji stejne prijde aspon nebudes dve kila v minusu
a pokud z itr nechces udelat predrazenou plechovku (i kdyz treba sakra rychlou) jako jsem mel ja resp ma draha, ale funkcni ostry auto ,co si vytre zadni cast tela s daleko drazsima,stylovejsima karama, tak jdes dobrou cestou
a u pripadnyho prodeje, kterej driv nebo pozdeji stejne prijde aspon nebudes dve kila v minusu
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion
1st czech Nordschleife penzion
Pre mna to ma dva rozmery- Pred casom som si povedal ze nebudem ten co napomaha tym co eskaluju sucasti krizy a nekupim ziadnu kopiu- nicoho, plus potom cintat nad tym ze dalsia firma ide s vyrobou do Azie ci nebodaj ju kupuju Azijci (nie Japonci), ci ju uz nechcu ani ti a konci.- Druhy rozmer je "vyvoj" a zhodnotenie skusenosti ktore su vlozene v originaloch. U tych ostatnych ide o to tvarit sa ako original - ale v detajloch poznat najlepsie ze to original nie je. Radsej si kupim 2 veci ale original ako 4 a kopie.malakai píše:Jelikoz nestavim stylove JDM auto,tak o styl mi nejde.Jde mi o to,ze mi sedi.Jsou 3palcove.Tech je bohuzel za rozumne penize malo.Premyslel jsem jeste o OMP ale ty maji klasickou prezku,ne otocnou.Co se tyka kvality,tezko posoudit a jak vyzkouset.Takhle vypadaji bytelne,zamek nevyskakuje,prezky nikam nesjizdi a pri jizde se nepovoluji.
no strucne: jo i ne...blesk666 píše: Pre mna to ma dva rozmery- Pred casom som si povedal ze nebudem ten co napomaha tym co eskaluju sucasti krizy a nekupim ziadnu kopiu- nicoho, plus potom cintat nad tym ze dalsia firma ide s vyrobou do Azie ci nebodaj ju kupuju Azijci (nie Japonci), ci ju uz nechcu ani ti a konci.- Druhy rozmer je "vyvoj" a zhodnotenie skusenosti ktore su vlozene v originaloch. U tych ostatnych ide o to tvarit sa ako original - ale v detajloch poznat najlepsie ze to original nie je. Radsej si kupim 2 veci ale original ako 4 a kopie.
Urcite kdyby original pasy nestali o necomalo vice, nez realny mesicni plat, tak by to bylo o necem jinem. A dat za pasy 3 nebo 8-10(omp) ci 16-20(takata) je sakra rozdil, na celem aute to pak na vsech techto dilech udela neskutecny rozdil, viz esuv prispevek. Bohuzel zijeme v situaci, kdy pasy takata + karbon skorapky bride maji vyssi hodnotu, nez trzni cena nasich aut
Na druhou stranu pasy nejsou vec, co si doma usije rakosnik z bambusu, tzn, ze to vyrabi vetsi vyrobce, ktery zasady bezpecnosti dodrzuje a urcite jeho byznys neni postaven na tom, ze udela par replik...ale vyrabi treba i velkoseriove pro ruzne vyrobce, kterych jsou ted mraky. Moc bych se nedivil, kdyby to bylo vicemene to same co treba toto http://speedpro.cz/akce-rrspeedpro-4bod ... -9237.html atd...
K tomu aby byl kdokoli schopen posoudit jestli to je s#!*, nebo ne by se musela udelat analyza tkaniny a dalsi testy. Kazdopadne ja mel treba "znackove" 2" schrothy a ty se neustale povolovali, takze byly naprosto k hov... tady u toho je aspon nejaka sance, ze tech 3" bude mit slusny "mechanicky grip"
Infinity chapem že predavas co ludia chcú a kedze ťa povazujem za rozumneho cloveka s velmi rozumným vystupovaním aj tu na fore, tak to nechcem nejak hrotiť. Kazdopadne "ano aj nie" znamena že si ty aj ludia co to kupuju ochotni kupovat veci ktore sú lacnejsie ako original iného overeneho výrobcu s tym že za mozno menej ako 50% ceny originalu kúpis povedzme 80-90% kvality predlohy. To aky to má dopad na firmy vyrabajuce original už je ina...
Ja osobne začínam od seba kedze čokoládu co je víno co pijem, a diely co si dam na auto sú pre mna radosť, luxus naviac ktory nutne nepotrebujem a ked už si ho doprajem tak to nehodnotim v prvom rade cez peniaze. Lebo potom to vyzera tak že už ani zavedené znacky nie sú zárukou kvality - ako príklad uvediem sveter Beneton ktory sa po par pouzitiach zacal zmolkovat a sveter Beneton ktory mam už dlhe roky a vyzera stale perfektne. (ano ten starsi je Made in Italy a novsi Made in China). Kamaratova sedacka "Bride" je na tom rovnako ako ten moj novsi sveter a kamarat bude aj tak musiet kupovat novú lebo "Bride" má pomerne dost uz pozmolenu latku...
A neplati to len o kopiach - akurat som vyhodil z auta budiky a FPR ktore stali polovicu toho co kvalitna znacka (Stack, Defi...)- budiky som predal za 1/5 nákupnej ceny lebo som sa ich chcel len rýchlo zbavit a kupil za 10nasobok Stacky a FPR Tomei (origo nie repliku). lebo to sice fungovalo ale nepresne.
Rovnako si radsej kupim raz do tyzdna fľašu vina za 10Eur alebo čokoládu za 3Eura ako by som chlemtal a maskrtil kazdy den za tretinu ceny. Dam tym zarobiť tym co si zakladajú na kvalite a lojalite zákazníka kvoli kvalite a servisu ako mal toho kvantum a tvári sa že mam nejaku znacku - ktora nou vlastne ani nie je a este aj prispieva k tomu ze postupne znacky "Globalizuju" a na kvalite strácajú. Sami sa zamyslite preco vacsina z nas cinta nad starými autami- nie len kvoli cene jazdeniek, ale aj objektívne lebo tie novsie maju sice trendy globalizovany design, ale pocit pre vodica - jazdca je cim dalej menej nadseny.
Ja osobne začínam od seba kedze čokoládu co je víno co pijem, a diely co si dam na auto sú pre mna radosť, luxus naviac ktory nutne nepotrebujem a ked už si ho doprajem tak to nehodnotim v prvom rade cez peniaze. Lebo potom to vyzera tak že už ani zavedené znacky nie sú zárukou kvality - ako príklad uvediem sveter Beneton ktory sa po par pouzitiach zacal zmolkovat a sveter Beneton ktory mam už dlhe roky a vyzera stale perfektne. (ano ten starsi je Made in Italy a novsi Made in China). Kamaratova sedacka "Bride" je na tom rovnako ako ten moj novsi sveter a kamarat bude aj tak musiet kupovat novú lebo "Bride" má pomerne dost uz pozmolenu latku...
A neplati to len o kopiach - akurat som vyhodil z auta budiky a FPR ktore stali polovicu toho co kvalitna znacka (Stack, Defi...)- budiky som predal za 1/5 nákupnej ceny lebo som sa ich chcel len rýchlo zbavit a kupil za 10nasobok Stacky a FPR Tomei (origo nie repliku). lebo to sice fungovalo ale nepresne.
Rovnako si radsej kupim raz do tyzdna fľašu vina za 10Eur alebo čokoládu za 3Eura ako by som chlemtal a maskrtil kazdy den za tretinu ceny. Dam tym zarobiť tym co si zakladajú na kvalite a lojalite zákazníka kvoli kvalite a servisu ako mal toho kvantum a tvári sa že mam nejaku znacku - ktora nou vlastne ani nie je a este aj prispieva k tomu ze postupne znacky "Globalizuju" a na kvalite strácajú. Sami sa zamyslite preco vacsina z nas cinta nad starými autami- nie len kvoli cene jazdeniek, ale aj objektívne lebo tie novsie maju sice trendy globalizovany design, ale pocit pre vodica - jazdca je cim dalej menej nadseny.
-
TomasFuk123
Pekna ITR , pokud porat premyslis o Tyci na uchyceni sportovnich pasu , mam tady firmu v UK a posilaji i do evropy , hod oko :
http://www.tegiwaimports.com/tegiwa-harness-bar-1086/
Mitsu Lancer Evo 8 USDM - Lovin' IT
Dekuji Ti za pochvalu. A to je presne ta rozpera ktera nema uplne rozumne uchyceni. Hledam neco kousek jineho, kdyz uz to tam budu davat. Az najdu, dam odkazTomasFuk123 píše:Pekna ITR , pokud porat premyslis o Tyci na uchyceni sportovnich pasu , mam tady firmu v UK a posilaji i do evropy , hod oko :
Tak jsem si dovezl auto od Mota a co je nove, tak zadni kotouce EBC + desky FERODO DS2500. A jsou pasy i v druhe sedacce a vzadu rozpera. Chtel jsem dat i velke brzdy, bohuzel jsem zjistil, ze se velikost trmenu nejde dohromady s novyma ani staryma kolama. Tak musim nechat vyrobit 5mm podlozky a dat dlouhe stefty. Snad to pak bude v pohode.
Fotky:

Fotky:

Ak treba len podlozky tak to mas ok, tie nove disky maju aky rozmer a ET?
Rozmer novych kol je 16x7 a ET40.Podlozky to snad vyresi.blesk666 píše:Ak treba len podlozky tak to mas ok, tie nove disky maju aky rozmer a ET?
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
takhle slaby podložky jsou v poho
dělal jsem 3mm Poserovi z H-C na C5G taky na XYZ Bigkit
dělal jsem 3mm Poserovi z H-C na C5G taky na XYZ Bigkit
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
Tak to se celkem divim, ze ja jsem s ET50 na 300mm problem nemel, kor kdyz ty moje trmeny jsou mnohem masivnejsi nez xyz...kazdopadne hodis podlozky a jezdis...