FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
Ze svodů dokážu slevit ale z vaček a vtřiků ne. Seriové vstřiky končí na T25. 444cm jedou na doraz u GT2560. Na tak malé turbo bych dal vačky Pomcam 256°.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Vstřiky budou 444ccm, vačky sem se rozhodl že řešit nebudu. Turbo půjde na seriové svody. Cílem úprav je uvést motor do dobré kondice a mít pohodových 230-250Hp. Auto je využíváno na drcení okresek kde takový výkon je až kam 
EDIT: Ohledně těch vstřiků můžeme dát ještě řeč pokud říkáš že 444 jsou hrana.
A rád si nechám poradit se spojkou, rád bych zůstal u organiky. Co zvolit za přítlačák a lamelu ?
EDIT: Ohledně těch vstřiků můžeme dát ještě řeč pokud říkáš že 444 jsou hrana.
A rád si nechám poradit se spojkou, rád bych zůstal u organiky. Co zvolit za přítlačák a lamelu ?
CA má archickou hlavu. Dole se nic neděje a když to začne mít výkon tak to začne umírat. Svody a vačky posunou proudění dál. Teď jsme dělali S13 s GT2560 a jsme na 90% duty cycle s 440ccm. Já mám na S14 GT2560 560ccm a je to tak akorát.
A na jaký tlak je lazeno to CA? Jaký výkon od toho jde očekávat na bar?
pri tak malom turbe ako je 2560 nie je problem hlava ani zvody, nakolko nedosahuju svoje limity...vackami a zvodmi to dole este viac umrtvis a je otazka co pridas hore...s tymto turbom na 1bar so seriovym motorom das tak 280k a max. vykon bude pri cca 6000-6500ot. Myslis ze s vackami to bude mat vyrazne vyssi vykon alebo max. otacky? seria ma s tymto turbom tlak 1bar pri cca 3500ot...vacky ani zvody to nizsie neposunu... potrebne su az pri vacsich turbach, kde su seriove zvody a hlava limitujuci faktor..
pripominam,ze fabi chce vykon pod 280k.. samozrejme, nic mu nebrani vymenit vacky, zvody, cokolvek...vysledny efekt vsak bude limitovany prave pouzitym turbom,ktore je vhodne na stredne pasmo vykonu na seriovom ca18det. Navrchu je limit hlavne turbo (kompresor aj turbina) , ktore ma prietok na maxime aj na seriovej hlave.
Už jsem neco zažil a nevěřím že si někdou koupí 330k turbo a pojede s ním na 250k, to jsi zrovna mohl koupit GT2554.
Tvoje budoucí konfigurace vtřiky jedou na 95%: Koupil bych si 500-600ccm vtřiky třeba Bosch.
Tvoje budoucí konfigurace vtřiky jedou na 95%: Koupil bych si 500-600ccm vtřiky třeba Bosch.
Turbo je od 200 do 330k. Vstřiky si nechám poradit a koupím větší tedy. Auto se naladí na bar a uvidíme jak to bude jezdit a jaký výkon tam bude. Ale doopravdy výkon nebudu hrotit, jestli projíždím zatáčku na okresce s 250hp nebo 300hp je myslím uplně jedno. Rád bych aby to trochu ožilo a hlavně aby to bylo na hodně dalších let funkční a pojízdné.
A pokud půjde vše dle plánu tak příští rok přibude další stavba a tam nebude potřeba držet se tolik při zemi
A pokud půjde vše dle plánu tak příští rok přibude další stavba a tam nebude potřeba držet se tolik při zemi
Pánové sháním sedačku co nejvíc podobnou té mé - sparco Corsa, Rev, Evo. Nemáte prosím něco na prodej? Díky
Tak nějaké další díly do skládačky. Uvidíme podle peněz ale v březnu bych rád na Most na otvíračku. Potkám se s někým? Jedete?
Mám na Vás dotaz. Na některá auta jsem viděl že se vyrábí unibaly v pouzdru, které se dají nalisovat místo seriového nebo polyuretanového siláče. Nevíte někdo že by něco takové existovalo pro s13 pro spodní přední rameno? Rád bych měl celý předek na unibalu na pevno...Díky za info
Eva to má . Nemáš rozměry S13 co musí mít ?
Tyo to nemám ale asi kdybych rozhodil sítě tak mi to někdo oměří. Ale byla by náhoda kdyby to sedělo z něčeho jiného nebo by se náký uni trefil do potřebných rozměrů.
Z evy mám na topení kdyžtak oměřím. Tam jsem schopný změřit tři rozměry co to takto mají
- bkralik
- Kontaktovat uživatele:
Co zadní unibaly z Alfy 166/GTV?
I s rozměrama na https://granex.cz/podpora-kloub-lemforder-1074701
I s rozměrama na https://granex.cz/podpora-kloub-lemforder-1074701
2000 MX-5 NB 1.6 - Twilight blue
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
Tak s auťákem proběhl dneska další závod tady u nás na jihu. Lověšický Up and Down...strašně fajn zážitek, skvělá trasa, krásný počasí, auto fungovalo na 100%.
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Gratulace, je super vidět Nissana a obzvlášt S-chassis na bedně na prvním místě
Winky tentokrát nejel?
Díky díky
Mám kvůli FD půjčené váhy tak jsem to zkusil na S13....Je to teda dost náročný na hlavu to vychytat a doo teď vlastně pořádně nechápu princip jaký postupem to odladit ale pokusem omylem se mi to docela poradařilo.
Takto to bylo nastavené bez zátěže řidiče
Takto to vypadalo kdy jsem do sedačky nastehoval cca mojí váhu
A takto to vypadalo po třech hoďkách zkoušení
Po projetí auta se mi zdalo opticky jak když mám auto u řidiče hrozně zvedlé ale z venku je to vše ok takže asi jen nezvyk. Co se týče vlastností tak auto začalo zatáčet na obě strany stejně. Vždycky jsem si myslel, že když řidič přetěžuje jednu stranu tak je logické že to na jednu stranu bude na hovno. Ale po nalazení, kdy se celé auto lehce zvedlo a donastavili se jednotlivé tlumiče tak se auto vyvážilo a začalo "zatáčet stejně" na obě strany...nevím jak to lépe popsat. Takže nastavování podle výšky v blatníkách......
člověk to musí zkusit
Takto to bylo nastavené bez zátěže řidiče
Takto to vypadalo kdy jsem do sedačky nastehoval cca mojí váhu
A takto to vypadalo po třech hoďkách zkoušení
Po projetí auta se mi zdalo opticky jak když mám auto u řidiče hrozně zvedlé ale z venku je to vše ok takže asi jen nezvyk. Co se týče vlastností tak auto začalo zatáčet na obě strany stejně. Vždycky jsem si myslel, že když řidič přetěžuje jednu stranu tak je logické že to na jednu stranu bude na hovno. Ale po nalazení, kdy se celé auto lehce zvedlo a donastavili se jednotlivé tlumiče tak se auto vyvážilo a začalo "zatáčet stejně" na obě strany...nevím jak to lépe popsat. Takže nastavování podle výšky v blatníkách......
Tak i na S13 konečně dospěl správný čas na trochu kultivace. Rozhodl jsem se, že s13 uvedu do kulturního stavu. Vrátí se interiér, bo druhé kuchlé auto není již potřeba. A chtěl bych místo sedaček udělat nějaký pěkný seats delete s kastlíkama a úložným protorem. Prodal jsem kufrové dveře laminátové a vše to snad jednou konečně už vyústí GOčkem motoru a převodovky. Už tři roky mám díly a pořád ne a ne se do toho vrhnout...už jen proto, že vše cca maká jak má. Až je to neuvěřitelné. Před měsícem to bylo 13 let co mě vozí
Tak i dvoukilo se mi podařilo dodělat. Boxy místo sedaček, vzpěra pro pevnost a ukotvení pásů, vrácení interiéru, dodělání podlahy v kufru, posunutí sedačky řidiče dozadu. Vzpěra nakonec dostala ještě dvě "táhla", jelikož se obávám, že by se při nehodě mohly urvat šrouby od podvozku. Takto by to hrozit nemělo. Asi je to zbytečné ale jsem takto klidnější.
Ten nápad s úložným prostorem místo sedaček je bomba!
Jak se na to tváří na technický? Nebo to vyndaváš a dáváš zpátky sedačky? Chci udržet dvoustovku po renovaci taky street-legal, tak pořád zvažuju kam až můžu zajít 
Jak se na to tváří na technický? Nebo to vyndaváš a dáváš zpátky sedačky? Chci udržet dvoustovku po renovaci taky street-legal, tak pořád zvažuju kam až můžu zajít 
No tak mě to prolezlo i uplně vykuchané, ale mám známeho pořád na STK