LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
LJay
Kontaktovat uživatele:

Re: LJay - Honda CRX ED9

Příspěvek od LJay » 05 dub 2011, 07:17

Tak sem se pustil do úpravy panelu budíků, protože mi začíná zlobit podsvícení (vyhřátý a vydrolený plastový uchyty žárovek).

Sehnal sem si kvuli tomu druhý panel, ve kterým nahradím všechny žárovky včetně kontrolek LEDkam, abych už neměl starosti s vyměnou žárovek. Ručičky bych chtěl zkusit nasvítit UV LEDkama, aby mi jakoby svítily samy o sobě bíle. Taky sem ještě přemýšlel, že bych je k tomu stříknul nějakou fosforovou barvou, aby světélkovaly i bez při svícení.

O víkendu sem ten panel potahoval karbonovou folií 3M dinoc, ale na tom panelu to nevypadalo vůbec jako karbon, ale jako obyč gumová folie s texturou, tak sem to zase strhnul a teď hledám, kde bych sehnal karbonovou desku, ze který bych mohl vyříznout masku, kterou pak na ty budíky nalepím. Pár uhlíkových desek sem našel v různých modelářských shopech, ale ty mají většinou malý rozměry, taky sem našel jednu firmu co dělá folie z uhlíku, ale ty se mi ještě neozvali zpátky, tak kdyby jste náhodou někdo o něčem věděl, tak radu určitě uvítám.
www.jfperformance.cz

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 05 dub 2011, 08:03

na googlu sem našel tohle: http://www.modeland.vyrobce.cz/carbon%20desky.html

a nebo na speedpru prodávaj 1x1m, ale to bude asi pro tebe zbytečně moc:)
piss factory

Winie

Příspěvek od Winie » 05 dub 2011, 08:25

borgi mi kdysi nabizel karbonovy desky, tak mu napis. treba bude neco mit
Obrázek

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 05 dub 2011, 09:23

Díky za rady.
Mě teď napadlo napsat do Havel Composites, jestli něco nemají a mají :) Tak už sem to objednal a sem zvědavej, jak budou vypadat.
www.jfperformance.cz

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 05 dub 2011, 13:48

LED-ku odporucam nekupovat tie so su uz v paticiach z tuning shopu - skusal som ich viac vsetky sa velmi rychlo vypalili (LED su citlive na kolisanie napajania) ale kupit obyc LED a s mini odporom ich dat do origo patic.
Co s atyka podsvietenia tak napr v Nissane ked sa dali biele tak to svietilo hnusne na zlto a bolo teba dat modre silikonove navleky aby svietili ako maju na bielo modro ako origo. plus LED-ky svietia dopredu a minimalne doboku - takze ovela viac bolo vidiet kde su umiestnene a bolo to nepekne nerovnomerne osvetlene - na to som vymyslel - nalepil som cca 2mm pruzky bielej foliovej samolepky pred LED (tak ze svetlo neslo priamo ale odrazom). Nakoniec ma to asi po dvoch mesiacoch laborovanai prestalo bavit a kupil som komplet nove origo ziarovky a nove silikonove navleky (teda tak ako to bolo od vyroby) a bol som spokojny. Tiez este biele LED pod rucickami robili to ze rucicky boli nepekne fialove a zle viditelne

pre ukazku - LED podsvietenie ako sa mi ho podarilo s navlekmi a foliovymi tienitkami ako tak upravit

http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 93049x.jpg

tu je origo s novymi ziarovkami:

http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 94686x.jpg

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 05 dub 2011, 21:15

blesk666: neboj tuningový ledky v patici kupovat nebudu. Buďto si je do těch patic zadělám sám, nebo přemýšlím o tom, že si na to vyleptám tišťáky, na který napájím ledky a ty pak zadělám z vnitřní strany pod budíky. Ještě to musím promyslet a pořádně ozkoušet.

Dneska sem konečně dokončil rozborku bloku, takže nastává čas na čištění a odmašťování :)
motor 14.jpg
motor 15.jpg
www.jfperformance.cz

logger

Příspěvek od logger » 05 dub 2011, 22:01

A kdy to bude pojízdný? doufám že aspoň do léta :) už sem nenažranej toho jak to poletí :) konečně taky nějakej Dčkovej motor se šnekem :).

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 06 dub 2011, 08:24

logger: byl bych rád, kyby to jezdilo už tenhle rok, ale jak to bude reálný záleží hlavně na tom kolik bue času a taky peněz.

Měl bych dva menší dotazy.

1) Čím vyčistit spodní strany ventilů od těch nánosů spalin? Můžu to vzít jemným drátěným kotoučkem do dremelu a technickým benzínem, nebo je na to nějaký speiální postupu?

2) Jaký největší výbrus můžu udělat, když mám těsnění pod hlavu cometic o průměru 75,5mm? Je možný tohle těsnění použít i s druhým výbrusem (75,5mm), nebo je potřeba sehnat větší? Další velikost kterou cometic nabízí je 76mm.
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 08 dub 2011, 20:36

Nakonec sem tu hlavu vydrbal čističem na karburátory http://www.denbraven.cz/produkty/tectane/1160.htm a šlo to až překvapivě dobře. Jen ventily budu muset vzít ještě jednou až je budu vyndavat, aby byly uplně čistý.
motor 16.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 09 dub 2011, 23:51

V pátek přišly objednaný LEDky, tak sem se pustil do výroby LED žárovek do přístrojovky. Prozatím sem udělal jen náhrady za žárovky kontrolek. Je to udělaný tak, aby LEDky šly z patic vytáhnout stějně jako origo žárovky.
budiky 02.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 12 dub 2011, 21:18

Dneska mi přišly další věci. Manuál boost controller a karbonový desky, tak sem se hned pustil do vyřezávání a vybrušování štítku budíků. Zatím to mám jenom hodně na hrubo, ale vypadá to o poznání líp než, když sem to zkoušel s tím 3M dinocem.
booscontroler 01.jpg
budiky 03.jpg
budiky 04.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 15 dub 2011, 21:17

Karbonový panel budíků už mám hotový.
budiky 05.jpg
www.jfperformance.cz

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 15 dub 2011, 21:45

LJay píše:Karbonový panel budíků už mám hotový.
budiky 05.jpg
nevypadá to zle :wink:

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 15 dub 2011, 22:25

Wotan: dík, v reálu to vypadá ještě o trochu líp :) Zejtra si zkusím pohrát s podsvícením, jestli na to zbude čas a pak bych sem ještě postnul fotku zkompletovaných budíků.
www.jfperformance.cz

Gregy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gregy » 16 dub 2011, 08:12

Moc pekna prace s tim karbonem! Mam rad takovy kravinky a detaily.

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 16 dub 2011, 09:11

kdyby jsi chtěl udělat ještě jeden, tak bych ho od tebe koupil :)

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 16 dub 2011, 14:12

Wotan: ty jo to sem nečekal, že o to bude takovej zájem :) Jsi už totiž druhej člověk co by ho chtěl vyrobit. Já teď bohužel na výrobu dalších kousků nemám vůbec čas, ale když by si chtěl, tak ti můžu poradit kde sehnat materiál a jak postupovat při výrobě.
www.jfperformance.cz

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 16 dub 2011, 17:34

ok, to by šlo, až tak nešikovnej nejsem, takže bych to měl zvládnout :) Můžeš do SZ, pokud chceš.....

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 16 dub 2011, 19:14

Wotan: hodím to sem jako takovej zjednodušenej postup, kdyby měl někdo zájem si je taky vyrobit.

1. Karbonovou desku jsem kupoval od Havel Composites. V e-shopu je nemají, ale když si člověk pošle poptávku mailem, tak mu napíšou co mají skladem. Já použil desku se strhávací tkaninou na zadní straně, která je vhodnější na lepení (nemusí se zdrsňovat). Rozměry desky byly 400x100mm a šířka 0,35mm (širší bych snad ani nebral). Deska byla vyrobená z tkaniny kepr o gramáži 200g/m2.

2. Před stříháním desky samotné jsem si nejdřív vyrobil přesnou šablonu vnitřního obvodu přístrojového štítku z tvrdého papiru. S její pomocí pak tvar přerýsoval lihovou fixou na karbon a nužkama na papír vystřihnul. Vystřihnutý kus jsem ještě dobrousil, tak aby přesně lícoval s obvodem přístrojového štítku.

Obrázek

3. Potom jsem sundal z připraveného panelu zadní krycí tkaninu a pro jistotu jsem zadní stranu desky a čelní stranu přístojovýho štítku odmastil lihem. Po odmaštění jsem desku pomocí chemoprenu universal přilepil k čelní straně štítku. Před lepením je potřeba vyndal všechny průzory kontrolek, aby nám zůstal holý přístrojový štítek !!!

4. Po zaschnutí lepidla jsem dremelem s brusným nástavcem na hrubo vyříznul otvory pro budíky a kontrolky. Od každé strany jsem nechal cca. 2mm místy, pro závěrečné opracování.

Obrázek

5. Nakonec jsem jemným brusným nástavcem vybrousil finální tvary. Co nešlo vybrousit bruskou, to jsem dobrousil jehlovým pilníkem (při broušení je potřeba postupovat velmi opatrně, aby se člověk neprobrousil až do plastu. Po vybroušení jsem to celé začistil jemným brusným papírem, aby se srovnaly nerovnosti na vnitřních hranách otvorů ve štítku a hrany jsem pak ještě přetřel černým akrylem, aby se opticky spojila hrana karbonu a plastu.

Obrázek
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 16 dub 2011, 19:16

Dneska sem dodělal přípravek na demontáž ventilů, tak sem ho hned i otestoval :)
motor 17.jpg
motor 18.jpg
motor 19.jpg
www.jfperformance.cz

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 16 dub 2011, 22:52

sikulak si

Koudy

Příspěvek od Koudy » 16 dub 2011, 23:35

Pěknej nástroj :smt023 .

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 23 dub 2011, 08:52

Zatím na hrubo podsvícená přístrojovka. Tachometru si nevšímejte. Z něho někdo sundal zadní polarizační vrstvu, takže svítí jak blázen. V autě bude jiný, který bude svítit jako otáčkoměr. Ledkama jsou nasvícený i ručičky přistrojů. Byla to celkem makačka a jen na nasvícení ruček padlo 10 LEDek, ale vypadá to celkem dobře.
budiky 06.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 23 dub 2011, 20:56

Takhle vypadá hotová přístrojovka. Škoda, že céro má ručky nasvěcovaný zhora, protože kdyby byly nasvěcovaný ze zadu, tak by to vypadalo o dost líp, než když červený světlo co nasvětluje ručičky dopadá i na přístroje. Pomalu začínám přemýšlet nad tím, že bych to zkusil předělat :)
budiky 08.jpg
budiky 09.jpg
www.jfperformance.cz

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 23 dub 2011, 21:09

vypadá to dobře :) Až nebudu línej, tak bych se do toho taky mohl dát...

Zamčeno