MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
AL-MOTORSPORT
Re: MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Tu Celicu dávam dohromady pro přítelkyni, nejde mi až tak o další výkon (na to mám jiné auto) jako o spolehlivost a rozumnou spotřebu.
Pokud bychom s ním v létě vyrazili do Chorvatska, nebo se projet po Alpských serpentinách, tak bych nerad zustal někde stat se zadřeným motorem.
Na auto pujde jen nový černý celolak, 17" kola a protože bylo bouchle lehce na předek, tak tam jde kopie bodykitu Velside + potáhnout origo carbonem (ne tou otřesnou folii) nějaké díly.
Jinak se omlouvám, že jsem se MATYmu naboural svým autem do jeho topicu.
Pokud bychom s ním v létě vyrazili do Chorvatska, nebo se projet po Alpských serpentinách, tak bych nerad zustal někde stat se zadřeným motorem.
Na auto pujde jen nový černý celolak, 17" kola a protože bylo bouchle lehce na předek, tak tam jde kopie bodykitu Velside + potáhnout origo carbonem (ne tou otřesnou folii) nějaké díly.
Jinak se omlouvám, že jsem se MATYmu naboural svým autem do jeho topicu.
Naposledy upravil(a) AL-MOTORSPORT dne 17 bře 2014, 21:39, celkem upraveno 1 x.
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
V pohodě, neomlouvej se 
Jen piš, přijdem pak na jiné zajímavé věci ohledně T23 a jiných aut.
Tý Celici bych se nebál, je to spolehlivost sama...jen nechat vyvložkovat. Asi nejlevnější varianta je shodit hlavu, dát vložky, písty, vše vrátit a hotovo. Ale pak tady jsou další věci jako rozvody, olejová pumpa a regulátor tlaku oleje, variátor a další věci, které by bylo lepší, samozřejmě podle stavu vyměnit.
Jinak auto jezdí pěkně, Není to supra, ale je lehké a hravé...a pro ženskou to není špatný.
Jen piš, přijdem pak na jiné zajímavé věci ohledně T23 a jiných aut.
Tý Celici bych se nebál, je to spolehlivost sama...jen nechat vyvložkovat. Asi nejlevnější varianta je shodit hlavu, dát vložky, písty, vše vrátit a hotovo. Ale pak tady jsou další věci jako rozvody, olejová pumpa a regulátor tlaku oleje, variátor a další věci, které by bylo lepší, samozřejmě podle stavu vyměnit.
Jinak auto jezdí pěkně, Není to supra, ale je lehké a hravé...a pro ženskou to není špatný.
AL-MOTORSPORT píše:Tu Celicu dávam dohromady pro přítelkyni, nejde mi až tak o další výkon (na to mám jiné auto) jako o spolehlivost a rozumnou spotřebu.
Jinak se omlouvám, že jsem se MATYmu naboural svým autem do jeho topicu. Tímto končím a až dam auto za pár dní dokupy, tak hodim nějaké fotky a info do showroomu
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Co to je a co to má dělat?
Lepší proudění vzduchu škrtící klapkou?
20 HP!? Na to jim určitě skočim
Lepší proudění vzduchu škrtící klapkou?
20 HP!? Na to jim určitě skočim
Naposledy upravil(a) TRD dne 20 srp 2015, 00:23, celkem upraveno 1 x.
...i kdyby to udělalo nějakej vír vzduchu, tak se to musí ztratit v sacím paroží ne...
Dotaz na AL-MOTORSPORT...
Pěkná práce na impreze.
Na kolik by vyšlo nechat udělat komplet karoserii na T23?
Aby ve finále byla nová stock karoserie, bez koroze, ošetřená nastříkaná (bez výztuh a přídavných svárů)...s rozebráním a složením.
A co používáš za základ?...myslím tím úplně první vrstvu na čistý kov aby to bylo co nejvíc odolné korozi, obzvláště vyhřátá místa po svárech a po korozi...
Pěkná práce na impreze.
Na kolik by vyšlo nechat udělat komplet karoserii na T23?
Aby ve finále byla nová stock karoserie, bez koroze, ošetřená nastříkaná (bez výztuh a přídavných svárů)...s rozebráním a složením.
A co používáš za základ?...myslím tím úplně první vrstvu na čistý kov aby to bylo co nejvíc odolné korozi, obzvláště vyhřátá místa po svárech a po korozi...
-
AL-MOTORSPORT
Jako základ používám stříkací epoxidový základ. Koupíš ho v prodejnách s autolaky.
Cenu vůbec nedokážu říct. Auta dělám různě při a po práci, nikdy jsem nepočítal hodiny.
Cenu vůbec nedokážu říct. Auta dělám různě při a po práci, nikdy jsem nepočítal hodiny.
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
Beaver
Sorry, ale otřesný je oboje - idea karbonových dílů je snižování váhy. Ať už ten díl polepíš fólií "a lá karbon" a nebo potáhneš pravým karbonem, jdeš přesně v opačném duchu a váhu na ten díl naopak přidávášAL-MOTORSPORT píše:...potáhnout origo carbonem (ne tou otřesnou folii)...
- svobyrider
Mě třeba překvapilo co mi řikal PJ...že origo plechovej blatník je lehčí než ty karbonový co tam má, takže to úplně pravda asi nebude, ale zastánce nějakejch kopii karbonu taky nejsem..

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
-
AL-MOTORSPORT
Co se týká toho karbonu. U Celici mi jde jen o design auta pro mojí ženu. Myslím si, že co se týká vzhledu, tak třeba kapota potažená karbonem vypadá mnohem líp, než lakovaná. Navíc výkonově je ta Celica stejně hračka a to kilo kompozitu navíc ji určitě neublíží.
U Imprezy, kde už řeším výkon a minimální hmotnost, jsem výrobou a náhradou vnějších karosářských plechových dílu za kompozitové ušetřil +/- 100kg.
Pokud má někdo kopie blatníku v karbonu a ty jsou těžší, než originál plechové, tak to musel vyrábět nějaký garážový matlal.... protože i když na ty blatníky použiji při výrobě obyčejnou polyesterovou pryskyřici a skelné vlákno s vyšší gramáží na m2, pak výsledná váha bude i tak nižší než u originálního dílu.
U Imprezy, kde už řeším výkon a minimální hmotnost, jsem výrobou a náhradou vnějších karosářských plechových dílu za kompozitové ušetřil +/- 100kg.
Pokud má někdo kopie blatníku v karbonu a ty jsou těžší, než originál plechové, tak to musel vyrábět nějaký garážový matlal.... protože i když na ty blatníky použiji při výrobě obyčejnou polyesterovou pryskyřici a skelné vlákno s vyšší gramáží na m2, pak výsledná váha bude i tak nižší než u originálního dílu.
Naposledy upravil(a) AL-MOTORSPORT dne 17 bře 2014, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
Beaver
To je docela zvláštní s tím blatníkem... Možná ten karbonovej co má PJ má nějak ukrutně moc vrstev a nebo je origo z nějaké lehčí slitiny. Typicky ale třeba u kapot to určitě nikdy neplatí 
Naposledy upravil(a) Beaver dne 17 bře 2014, 16:31, celkem upraveno 1 x.
-
AL-MOTORSPORT
Jen pro orientaci:
Originál plechový blatník z T23 má cca 3.kg (jsou tam zbytky lepidla) a kompozitový blatník z levného sklolaminátu, který tam montuji má 1.8kg. A jelikož to není auto pro motorsport, tak je vyroben z dvojnásobne vrstvy materialu.
Originál plechový blatník z T23 má cca 3.kg (jsou tam zbytky lepidla) a kompozitový blatník z levného sklolaminátu, který tam montuji má 1.8kg. A jelikož to není auto pro motorsport, tak je vyroben z dvojnásobne vrstvy materialu.
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
Tak s tím dělám taky. Nějakej dvousložkovej epoxid kterej údajně naleptá ten kov. Máš s tím nějakou zkušenost co se týká životnosti? Jestli ti to tam kde to bylo přes nějaké zbytky koroze zase vyrezlo… Já to tam mám zatím jen rok. Ale jako nové. A nebo, existuje ještě něco lepšího?
AL-MOTORSPORT píše:Jako základ používám stříkací epoxidový základ. Koupíš ho v prodejnách s autolaky.
Vy KARBOŃÁCI
Raději mi kurde řekněte co je to za věc mezi tu škrtící klapku!!! 
-
AL-MOTORSPORT
Kdysi se na Škodu 120 dával pod karburátor plechový mezikus, který podobně "upravoval" proudění a na přívod paliva se montoval magnetický atomizer paliva.
Přidalo to minimálně 20.bhp, asfalt to rvalo už na volnoběh a spotřeba klesla na 3l/100. Pak přišli vrtulky a elektrické "turba" do sání. Tohle bude podobná NASA HITECH vychytávka
Přidalo to minimálně 20.bhp, asfalt to rvalo už na volnoběh a spotřeba klesla na 3l/100. Pak přišli vrtulky a elektrické "turba" do sání. Tohle bude podobná NASA HITECH vychytávka
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
Beaver
PlaceboTRD píše:Vy KARBOŃÁCIRaději mi kurde řekněte co je to za věc mezi tu škrtící klapku!!!
25.3.2014
Naposledy upravil(a) TRD dne 02 pro 2014, 10:31, celkem upraveno 1 x.
Hezky pěkně.TRD píše:25.3.2014
Chladič je origo? Případně odkud/kolik, není-li to tajné.
Origo. Ale čekal jsem že na něm budou nápisy toyota (je tam nějaký bílý razítko) jako na tom původním, ale nic tam není... Jinak je úplně stejnej.
Za neoriginal jestli si to dobře pamatuju bylo asi cca 2000,- , nebo 2500,-
Cena byla Nějak kolem 3800,- a se slevou jsem ho dostal za 2900,-
Kupoval jsem ho tady v Č. Buďejovivích v jednom shopu. Jeden den objednal, druhý den byl u mě
Za neoriginal jestli si to dobře pamatuju bylo asi cca 2000,- , nebo 2500,-
Cena byla Nějak kolem 3800,- a se slevou jsem ho dostal za 2900,-
Kupoval jsem ho tady v Č. Buďejovivích v jednom shopu. Jeden den objednal, druhý den byl u mě
-
Beaver
Pokud to nebylo od Toyoty a v Toyota krabici, nemá to nápis Toyota a máš to z nějakýho shopu s dílama, tak to origo není. Na druhou stranu, nemusí to nutně znamenat, že by byl nějak horší 
K čemu to??
Koukám a podle kapoty to vypadá na trial body kit.
Koukám a podle kapoty to vypadá na trial body kit.
Obroušení koroze a ochrana na další léta. Dělal jsem takhle i zadek a kus podvozku abych pak už nemusel sundavat zadní nárazník... download/file.php?id=3665&mode=view , ten podvozek pak dodělám celej i s ramenama a nápravnicema. Ty hodim asi do červený. Na ten epoxyd pak stříkám černou a lak. Původně ten motorák nebyl v plánu, ale když už jsem to takhle rozebral, tak jsem to vzal celé. I u předních kol. Takže motorák bude černej...tu modrou mi míchali třikrát a pokaždé jiný odstín, černá je jedna 
Jj, TRIAL
To půjde také dolu 
Jj, TRIAL
-
Idaho von Věšín
aby ses nedivil, černejch je fura...
EP + vystříkání dutin zinkovou barvou a zalakování
Naposledy upravil(a) TRD dne 02 pro 2014, 10:44, celkem upraveno 1 x.