MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Renovace přední části
Naposledy upravil(a) TRD dne 20 srp 2015, 00:08, celkem upraveno 4 x.
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Jojo taky z ČB. Ale GT86 mám bohužel jen na obrázku 
Toyota Celica ST182 - CRASHED
Toyota Corolla EE101 - Project car
Toyota Corolla EE101 - Project car
-
Idaho von Věšín
To je ta modrá 1ZZ jak jsem před ní Petra varoval? ( poslední majitel ji mel jen pár dní a byl z Toyota klubu ?? )...
Jestli máš na mysli, jak se na fóru řešil ten motor ohledně pístů a času opravy…rozjela se tam docela vášnivá debata…Idaho von Věšín píše:To je ta modrá 1ZZ jak jsem před ní Petra varoval? ( poslední majitel ji mel jen pár dní a byl z Toyota klubu ?? )...
Tak to jsem já.
Před čím jsi ho varoval?
Idaho, nebuď tajemnej. To nemůžeš takhle nakousnout a pak mlčet 
Znáš auto, mě a nebo předchozího majitele...? Co bylo za problém?
-
Idaho von Věšín
Dobře znám předchozího majitele, to auto jelo hned k nám jak je krásné a varoval jsem ho že je motor v háji a tuším převodovka načnutá ale to sem nemohl říct 100% protože ten zvuk kliky byl tak silnej že chvilkama nešlo odfiltrovat zda jsou tam skutečne dva zvuky nebo jen jeden ( rukou na klapce si přidávej plyn a pomalinku zvedej a poslouchej, tuším kolem 1800-2tis rpm se ozval zvuk u kterého jsem si nebyl jistej zda je to motor protože na klice jich moc chycenejch nebejvá a šel spíše z míst za 4válcem jakoby z převodovky..,o d cca 2300 už to byl zvuk motoru 100% ale byl troku jinej, ja měl primálne podezření na uložení mrkve nebo ložisko na převodovkce, a asi bych prvne řešil tohle než bych se vrhnul na repas motoru, protože je to častá závada, každopádne pokud po repasi motoru ten zvuk zmizel tak si mužeš gratulovat žes mel štěstíTRD píše:Idaho, nebuď tajemnej. To nemůžeš takhle nakousnout a pak mlčet
co se týká historie vozu, rad o ní nekdy pokecám na kafi ( až budeš u Petra cinkni a bud já zajedu k vám, když bude čas, nebo se s Petrem stavte na kafe u nás ). Nerad bych někoho obvinoval ale majitel velice dobře věděl proč ji prodává a minimálně jednomu človeku řekl že je po servisu u nás a je top ten ji na konec nekoupil. ( nevim co řekl tobě ). Realita byla že byla u nás na dílně ( přijel se pochulbit ) a behem hodky odjížedl s diagnozou s tím že to opravovat v žádném případe nebude a prodá to dál. Dokonce si tu diagnozu oveřoval v toy v PB kde mu ale označili jen tu převodovku, každopádne oprava u nich nacenena na desítky tisíc.. Dokonce jsme majitele tenkrát varoval at ji neinzeruje na Toyoforu, prootže pokud ji tam uvidím bez vypsaných závad tak je tam sám dopíšu..
Ad topic na Toyf - netuším, je tam ješte ?
Jéé, až mi z toho přeběhl mráz po zádech. No předchozí majitel ji měl opravdu chvíli. Lil tam 15W 40 a při jízdě kdy jsem jí vezl cca 300km domu zmizel všechen olej
Najezdil jsem asi ještě tak 15OO km a pak šla k Petrovi.
Ten motor co mam teď je ale jinej, ten poslal Petr na motorárnu ještě před tím, než jsem mu dovezl auto. Pak se vyměnil za ten můj. Každopádně s převodovkou nebyl problém ani před tím, ani teď (najeto asi 6000 km od vyvložkování a generálky). Motor běží krásně, nikde nic neklepe, nevrže, nemlání, zrovna tak v převodovce...v celém autě ticho po pěšině
V tom starém motoru bylo ale opravdu zvuků spousta, takže se chci raději (a i ze zvědavosti) přesvědčit o tom, jestli to bylo to auto jak popisuješ a nebo ne.
Víš jméno toho předchozího majitele, odkud byl a jak přibližně vypadal...? Snad to není to moje
Myslím že ne, ale na druhou stranu je to docela náhoda, stejná doba, modrá barva, motor total a klepal...
Ten motor co mam teď je ale jinej, ten poslal Petr na motorárnu ještě před tím, než jsem mu dovezl auto. Pak se vyměnil za ten můj. Každopádně s převodovkou nebyl problém ani před tím, ani teď (najeto asi 6000 km od vyvložkování a generálky). Motor běží krásně, nikde nic neklepe, nevrže, nemlání, zrovna tak v převodovce...v celém autě ticho po pěšině
Víš jméno toho předchozího majitele, odkud byl a jak přibližně vypadal...? Snad to není to moje
-
Idaho von Věšín
Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil 
Takže chybka se vloudila, je to celica se stejnou barvou ale není to ta co byla u P.K. ( resp. byla tam také ale v jinou dobu ), navíc ta špatná byla 2ZZ.
Moje mystifikace, omlouvám pokud jsem tě přivedl na hranici chvilkové srdeční zástavy
..ostatní veci co jsme probírali dořešíme po mailu/tlf/SZ..
Takže chybka se vloudila, je to celica se stejnou barvou ale není to ta co byla u P.K. ( resp. byla tam také ale v jinou dobu ), navíc ta špatná byla 2ZZ.
Moje mystifikace, omlouvám pokud jsem tě přivedl na hranici chvilkové srdeční zástavy
Malá zástava byla
Ale teď bude hůř...
Idaho von Věšín píše:Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil
smazat
Naposledy upravil(a) TRD dne 12 zář 2014, 03:00, celkem upraveno 2 x.
smazat
Naposledy upravil(a) TRD dne 12 zář 2014, 03:01, celkem upraveno 1 x.
-
AL-MOTORSPORT
Ahoj koupil jsem teď stejne auto. Na kolik vyjde vyvložkování a repase spodku motoru?
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
AL-MOTORSPORT píše:Ahoj koupil jsem teď stejne auto. Na kolik vyjde vyvložkování a repase spodku motoru?
Kontaktuj Idaha, ten ti to poví přesně kolik to stojí a je solidní. Já to měl takové složitější. Ventilová vůle řeší ubroušením ventilu. A i kdyby...Že by ze 32 podložek nešla použít ani jedna (dva motory)??? Jinak určitě to dej vyvložkovat do motorárny Kasl a tam ti určitě řeknou i cenu, když tam zavoláš. Myslím, že do 40 000, 50 000 se vejdeš...s hlavou, písty, vložky... Mě to stálo 75 000, ale skoro vše bylo dělané. Jen ty podložky asi nebyly nutné a sada stojí asi 600/ks x 16...
Naposledy upravil(a) TRD dne 20 srp 2015, 00:18, celkem upraveno 2 x.
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Koukám, že Krosmen nezavinil jen jeden problém...
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

-
Idaho von Věšín
Trosku upravím, ventilová vule se neřeší ubroušením ventilu - tenhle postup jde použít pokud je rozhizená hlava, standartní a správný postup je výměna zdvihátka. Ale je rpavda že kasl ( vzheldem k tomu jaké má zázemí ) pokud mu hlavu dáte ventily zakrátí na míru zdvihátkum a vyjde to levneji než kupovat i kdyby jen 8 zdvihátek. Pokud nekdo doma nemá díly ( resp. zdvihátka ) z X hlav, ma hodne malou šanci, že se mu podaří ventilovou vuli dobře seřídit vuli jen přeházením zdvihátek stylem "škatulata hejbejte se" a bohužel bude nucen nekterá zdvihátka dokoupit. Zatím semi za X let nestalo že bych v jedné hlave musel menit všechna zdvihátka ( reps zatím jsem menil max 6 nebo 7 zdvihátek z 16ti z zdvihátka nová nebo z jiné hlavy ).
Krosmen. Tvá zkušenost tranterbergu?Trautenberg píše:Koukám, že Krosmen nezavinil jen jeden problém...
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Moje naštěstí žádná. Prvně si o daném ''prodejci'' něco zjistím, než si od něj něco objednám. A co jsem viděl na TC, tak je to maso....
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95

-
AL-MOTORSPORT
Bohužel jsem se před koupi T23 moc nezajímal o jeho možných technických problémech a dost mě to auto tímhle zklamalo...
Jak jsou na tom starší verze Celicy? Tam jsou ty motory v pohodě, nebo taky se sypou do najezdu 200tis?
Uvažuji, že pokud by mě tohle potkalo, tak raději koupím auto se solidním 2.0 16V a do T23 dám jiný spolehlivější agregát, než nasypat 50-70tis do repase.
Má s podobnou přestavbou někdo nějakou zkušenost?
Jak jsou na tom starší verze Celicy? Tam jsou ty motory v pohodě, nebo taky se sypou do najezdu 200tis?
Uvažuji, že pokud by mě tohle potkalo, tak raději koupím auto se solidním 2.0 16V a do T23 dám jiný spolehlivější agregát, než nasypat 50-70tis do repase.
Má s podobnou přestavbou někdo nějakou zkušenost?
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
Beaver
No koupit pěkný 3S-GTE a swapnout to by mohlo fungovat - legalizace je samozřejmě utopie, ale pojede to špičkově. Na světě jsou i T23, do kterých lidi nasypali kromě toho 3S-GTE i zbytek a udělali T23 jako AWD. 3S-GE nonturbo bych tam nedával, to se nevyplatí s ohledem na poměr cena/výkon.
V cenové hladině za 50-70kKč 3S-GTE?
Pokud bude FWD, tak by to u 3S-GTE znamenalo E153 převodovku, ta se pod 15kKč sežene hodně složitě.
3S-GTE, alespoň 3.gen vyjde v ideálním stavu na cca 65kKč, už jsme s převodovkou na 80kKč a chybí spousta věcí za dalších alespoň 20kKč....
Co se jeví zajímavě mě:
3S-GE 129kW verze na stand alone ECU (např. EMU), E56 převodovka s LSD a cenově jsme na 40kKč motor vč. nové kabeláže a ECU, 7kKč převodovka, úchyty motoru a převodovky, nová spojka, drobnosti ... (prostě + dalších cca 20kKč).
Jsem na 67kKč s tím, že má auto cca 140kW a možnosti dalšího ladění motoru, navíc se tím dá ušetřit za budíky, jelikož by šlo přenášet data třeba do tabletu (ten jde využít jako multimed. zařízení, navigace... allinone za cca 7kKč i s výrobou rámečků apod.
3S-GTE není levná záležitost, 3S-GE bude IMHO spolehlivější, jinak 3S-GE znamená hmotnost auta min+40Kg.
2ZZ-GE se bude těžko shánět, to nemluvím o nějakém rozumném stavu..
Pokud bude FWD, tak by to u 3S-GTE znamenalo E153 převodovku, ta se pod 15kKč sežene hodně složitě.
3S-GTE, alespoň 3.gen vyjde v ideálním stavu na cca 65kKč, už jsme s převodovkou na 80kKč a chybí spousta věcí za dalších alespoň 20kKč....
Co se jeví zajímavě mě:
3S-GE 129kW verze na stand alone ECU (např. EMU), E56 převodovka s LSD a cenově jsme na 40kKč motor vč. nové kabeláže a ECU, 7kKč převodovka, úchyty motoru a převodovky, nová spojka, drobnosti ... (prostě + dalších cca 20kKč).
Jsem na 67kKč s tím, že má auto cca 140kW a možnosti dalšího ladění motoru, navíc se tím dá ušetřit za budíky, jelikož by šlo přenášet data třeba do tabletu (ten jde využít jako multimed. zařízení, navigace... allinone za cca 7kKč i s výrobou rámečků apod.
3S-GTE není levná záležitost, 3S-GE bude IMHO spolehlivější, jinak 3S-GE znamená hmotnost auta min+40Kg.
2ZZ-GE se bude těžko shánět, to nemluvím o nějakém rozumném stavu..
-
AL-MOTORSPORT
Určitě bych to nekupoval po jednotlivých předražených dílech, ale rovnou celé auto z DE.
Stačila by Celica 2.0 GT z roku 1994 129kw, ta vyjde na necelých 1600 EUR
Akorát nevím, jak spolehlivé jsou tyhle starší motory? Nikdy jsem se o Celicy nezajímal a neznám tyhle motory
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/to ... res=EXPORT
Stačila by Celica 2.0 GT z roku 1994 129kw, ta vyjde na necelých 1600 EUR
Akorát nevím, jak spolehlivé jsou tyhle starší motory? Nikdy jsem se o Celicy nezajímal a neznám tyhle motory
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
AL-MOTORSPORT
AL-MOTORSPORT píše:Určitě bych to nekupoval po jednotlivých předražených dílech, ale rovnou celé auto z DE.
Celica 2.0 GT z roku 1994 129kw vyjde na necelých 1600 EUR
Subaru Impreza 400+
Toyota Celica T23
Toyota Celica T23
-
Idaho von Věšín
Ty motory 115 -129kW ) jsou celkem držáky ale je si třeba uvedomit v jakých autech byly a je tedy duležité jak se o ne lidé starali. najdeě tyhle motory skompresí na všech ale také s kompresí pod 9 na všech
takže pořizovat s rozumem.
Když swap do t23 tak jedine 2ZZ
Když swap do t23 tak jedine 2ZZ