DaveMax - Mazda RX-8
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: DaveMax - Mazda RX-8
jj endlinky sa predavaju zvlast, ja mam RB 
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
16 HP na RX-8 neprida zadny vyfuk, ani japonskej (abych uveril, musel bych videt na vlastni oci na brzdeRiccardo píše:Ešte som sa chcel vyjadriť k tomu výfuku tiež som nad tým dlho laboroval a čo sa týka zvuku tak ma veľmi zaujal výfuk od Agency Power vid video ale výkonovo neviem ako je na tom ...ale ak by nerozhodovali financie tak by som určite bral Fujita engineering ten by mal vraj pridať nejakých 16 HP a mal by byť aj o nejaké to kilo ľahší ...
http://www.youtube.com/watch?v=h4JApzS2UmQ
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Tak po okruhovy zkusenosti v Brne trochu prehazuju plany a v nejblizsi dobe bych chtel RXku doprat Hotchkis stabilizatory a celkove ji nejak zpevnit, aby se nenaklanela jak nejaka fabka... Stabiky mam +- teda vybrany, ale nevim, jestli ma cenu kupovat rozpernou tyc do kufru + pripadne trochu upgradovat predni tyc (vymena za Mazdaspeed nebo neco podobnyho)?
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Najprv skus len stabilizatory a zacni s najmakksim nastavenim, je to o dost lepsie ako seria. Rozdiel je strasne citit a bude ti chvilu trvat kym si na to zvyknes. Potom to casom nastavis na tvrdsie. Pokial nemenis podvozok za nastavitelny, tak nema zmysel menit prednu rozperu. Ta seriova je ok. RX-8 ma jednu z najpevnejsich kasni, takze neverim ze by na amaterske jazdenie bolo treba dozadu rozperu. Tu tam daj az ked budes citit, ze potrebujes spevnit zadok. BTW stabilizatory budes menit doma alebo to das niekam urobit?
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
- dreamtalks
- Kontaktovat uživatele:
Dave, a nechces zajet za Kamikazem ? vyzkouset jeho podvozek popr. to snim probrat ? On prece jenom odladil tech RX8cek vic a je po ruce tak urcite ti poradi vic. Ja bych asi neinvestoval do podvozku ktery jsem nemel moznost odzkouset. Prece jenom chces podvozek dobry na okruhy, ale taky aby se stim dalo jezdit po Cechach
a nasich krasnych silnicich. Ted ani nemluvim o nepohodli jako o nestabilite na rozbitych cestach apod.
jinak koukal jsem na tvoje fotky a moc pekny. Je fajn ze te ta rotacni mrska chytla a uzivas si.
jinak koukal jsem na tvoje fotky a moc pekny. Je fajn ze te ta rotacni mrska chytla a uzivas si.
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack
ohledne toho naklaneni, videl jsem test (youtube) kde delali upravy na rexine a po kazde jeli cas na tsukube, prave tlumice a stabiky neudelaly s casem temer nic.. rikali tam neco v tom smyslu ze uz serie umi udelat nadherne bocni pretizeni a nejaky naklon tomu vubec neskodi. respektive pomer cena vykon jsou na rexine nove tlumice blbost. pak je to ovsem o nejakem pocitu a samozrejme mensi naklaneni je lepsi ale abys tim zase nepokazil jezdeni na beznych cestach kde to podle vseho funguje tak jak ma.
to jen tak muj postreh co jsem si vykoukal, vyčetl.
to jen tak muj postreh co jsem si vykoukal, vyčetl.
Naposledy upravil(a) MeTaN dne 16 čer 2014, 12:30, celkem upraveno 1 x.
93´Rx-7 FD
Ty stabilizatory jsem resil prave s Kamikazem a ten jejich funkcnost vyzdvihoval do nebes, i na US foru jsem na ne cetl pomerne dobry hodnoceni. Ty Hotchkis jsou nastavitelny (3 stupne), takze si s tim pujde hrat, kdyby to nejak nevyhovovalo. Vasek za ne chce asi 15,5k, coz mi prijde celkem dost na stabiky, ale na druhou stranu jsou nastavitelny a maji vetsi prumer, takze budou asi pevnejsi.
Co se tyce podvozku, tak ten zatim resit nebudu. Mozna bych casem vzal nejaky snizeny pruziny, ale nic dramatickyho. Tlumice bych upgradoval asi az v pripade, kdy odejdou puvodni
Co se tyce podvozku, tak ten zatim resit nebudu. Mozna bych casem vzal nejaky snizeny pruziny, ale nic dramatickyho. Tlumice bych upgradoval asi az v pripade, kdy odejdou puvodni
ta cena za stabilizatory je ok, ja som dal za moje kusok viac jak 600€ plus dalsich 200€ za endlinky. Ale oplatilo sa, auto sa nenaklana a citim sa v tom istejsie, hlavne na semislikoch je to mrte velky rozdiel.
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
Takze bys doporucoval brat se stabikama rovnou i endlinky? Predpokladam, ze ty RB budou kompatibilni se vsema stabikama na trhu: http://www.racingbeateurope.com/mazda-r ... -313-c.asp
mozes tam nechat aj seriove, ale ked som to uz menil, tak som to vymenil cele aj s endlinkami. RB by mali pasovat, pokial tie diery nie su vacsie ako seriove (co by nemali byt) tak neni problem. Mne kombincia Progess stabilizatory a RB endlinky funguje super, ani s montazou nebol problem.
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
Slaba ma stejnej (karbonovej) kardan jako silna verze, stejnej part number....Soichi píše:podla mojich info ma silnejsia samosvor, slabsia a ta s automatickou prevodovkou maju obycajny. Staly prevod je rovnaky (neplati pre R3). Silnejsia ma aj karbonovy kardan, ostatne maju ocelovy. Co sa tyka vyfuku, tak keby nezalezalo na peniazoch tak jednoznacne RE Amemiya Super Dolphin, alebo potom na mieru od AMA.
Jel jsem v ni a rozdil to je... Taky to asi casem budu resitdreamtalks píše:Dave, a nechces zajet za Kamikazem ? vyzkouset jeho podvozek popr. to snim probrat ?.
Rotary Inside

Konecne taky dorazily nejaky dily
Objednavka hlavne kvuli endlinkum (nakonec stejne standard, na RB bych cekal 2 tydny), takze zbytek spis takovy picovinky pred koncem sezony 
Pokud bude mit Kamikaze tenhle tyden cas, tak by snad mohly bejt namontovany ty stabiky Hotchkis
Endlinky (standard), Racing Brake pancirky, remeny Gates, ochranny mrizky na olej.chladice, vicka na olej a chladic, filtry do ac.

Pokud bude mit Kamikaze tenhle tyden cas, tak by snad mohly bejt namontovany ty stabiky Hotchkis
Endlinky (standard), Racing Brake pancirky, remeny Gates, ochranny mrizky na olej.chladice, vicka na olej a chladic, filtry do ac.

- svobyrider

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
dobra vybavicka, ty mrizky jsou dobry napad... nekryte olejaky po par letech vypadaji dost hrozne
93´Rx-7 FD
Presne, taky je mam celkem dojebany :-/ pokusim se trochu narovnat to zebrovani, nasadit tyhle mrizky a pak prijde jeste mrizka primo narazniku, kde od zakladu nic neni.
Kdyz uz jsme u tech mrizek... Ted mi prisel z US vzorek takovy vysneny mrizky, kterou jsem objevil na Gallardu, ale objednavka z US vyjde na strasny prachy (mrizka pujde do vsech pruduchu v narazniku). Myslite, ze by se dala sehnat/vyrobit presne takova mrizka i u nas? Tahle konkretne je z hliniku s vzorem plastve (honeycomb).

Kdyz uz jsme u tech mrizek... Ted mi prisel z US vzorek takovy vysneny mrizky, kterou jsem objevil na Gallardu, ale objednavka z US vyjde na strasny prachy (mrizka pujde do vsech pruduchu v narazniku). Myslite, ze by se dala sehnat/vyrobit presne takova mrizka i u nas? Tahle konkretne je z hliniku s vzorem plastve (honeycomb).

super veci na rexinu. To RB olejove viecko vyzera fakt dobre. A pozeram ze chces miezku do naraznika pred olejovy chladic, to je dobry napad a henta 6uholnikova vypada super.
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
Sehnat se to dá i u nás, ale je to drahý, jak čert.
Tak Hotchkise na miste
Sice byly trochu problemy s uvolnenou tyckou stabiku a par dni to bouchalo, ale uz je vsechno, jak ma bejt. Rozdil sel znat v prvni zatacce a to mam zatim nastaveni predek medium, zadek soft.
Jeste pred koncem sezony bych chtel upgradovat bud to sani za AEM nebo novy odlehceny remenice s remenama Gates. Komplet vyfuk uz asi necham na jaro az budou $$$

Jeste pred koncem sezony bych chtel upgradovat bud to sani za AEM nebo novy odlehceny remenice s remenama Gates. Komplet vyfuk uz asi necham na jaro az budou $$$

BHR uz ma prototyp svych long-tube svodu, co na to rikate? Premyslim o kombinaci s Pettit Racing cat backem.
Here is a photo of the entire BHR Long-Tube Header package that BHR will soon be dyno-testing; two different collector designs (venturi-type 3" exit versus a straight 3" exit) and an included midpipe section which will allow the use of currently offered cat-back systems. As much $$$ as I have wrapped up in this project, let's hope there is a bit of power to be gained versus the "shorty" header designs.

Here is a photo of the entire BHR Long-Tube Header package that BHR will soon be dyno-testing; two different collector designs (venturi-type 3" exit versus a straight 3" exit) and an included midpipe section which will allow the use of currently offered cat-back systems. As much $$$ as I have wrapped up in this project, let's hope there is a bit of power to be gained versus the "shorty" header designs.

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
no to bude kraválu, koukám nový lidi tady neslyšeli moje open exhaust N/A 13B
ale jo bude tu supr zvuk potom 
tohle už byl potichej výfuk
http://www.youtube.com/watch?v=TKK9WKaXr5Y
tohle už byl potichej výfuk
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
homie tohle je na trirotor, vic ti k tomu asi nikdo zatim nerekne, kazdopadne je to zajimave reseni a bude to poradny randal 
93´Rx-7 FD
Nene, to je na Renesis. Kazda komora ma 2 vyfukove sideporty a vystup z prostredniho ironu je sdilenej.
MeTaN píše:homie tohle je na trirotor, vic ti k tomu asi nikdo zatim nerekne, kazdopadne je to zajimave reseni a bude to poradny randal
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Krásnej stroj, ta barva je úžasná. Tak ať dělá jen radost 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z