rozhodnul jsem se, že po letech, co vlastním toto auto, tak se s vámi podělím a trochu to tady na foru oživíme.
Navíc jsem nedávno nahrával fotky Civika na rajče, tak jsem si říkal, proč se nepodělit i tady...
https://www.rajce.idnes.cz/zelenylukas/ ... vti-118-kw
Takže pokud si chcete doplnit text o fotky musíte na album rajče, ale fotky tam nejsou chronologicky...
Od doby co auto vlastním (od roku 2013) proběhlo mnoho oprav a úprav. Od 1. úpravy - jako byl koncák WM sport, Ta technic šroubovák, kuželový filtr a sportovní volant, bílé Advany, přes nějaký rádoby "clean style" s čirou optikou a kůží na kapotě s novým celolakem a zlatýma DRAG WHEELS ( alá Work Equip ), čínské 4-1 svody bez koncového tlumiče ( ala Kanjo)- až po součastnost - což je využívat potencionál VTička na plno- na okreskách popř. na trati ( amatérské vrchy) - při zachování nenápadnosti ( i když je civic dost uřvaný).
Tady na foru bych se snažil vypíchnout jen to nejzásadnější a udělat si takový spec list pro mě, pro vás.
Samozřejmostí jsou za ty léta všechny nové spotřební díly jak na podvozku, tak i v motoru...
Origo EG6 původem z Bruntálu
Aktuální setup 2023/2024 - úpravy:
Motor je origo B16a2
Velká klapka 70mm + odpojený výhřev
Velké sání ( kopie skunk2), termotěsnění Tegiwa mezi sání a hlavu, big tube sání s náporem vzduchu přímo z nárazníku + odstínění boxu.
Přepážky do olejové vany - "baffle oil sump"
Tvrdé siláče motoru
Přídavný chladič servo kapaliny
Výfukové svody 4-2-1 SRS + heat wrap na svodech, decat, catback SRS G50 (60mm).
Velký ALU chladič + silikonové hadice.
Naladěno u checkenginegarage
Převodovka upravená od Streetkida - samosvor z anglána, stálý převod 4,7 z ITR + repas převodovky.
Brzdy velikostí standard Vti + destičky Ferodo DS 2500
Pancéřové hadice HELL
ABS delete.
Podvozek Yellow Speed Racing, přední ramena a přední stab. v PU.
Horní stavitelná ramena Hardrace
Zadní stavitelná horní ramena, spodní na oko odlehčené, rozpěra.
Alu ( rádoby enkei rpf1) Japan racing JR7 15x7 + Semislick Federal 595 RS-R pro.
Vyházený interiér, OMP odsazený volant, "Bride" sedačky + SABELT 6 bod. pásy u řidiče, Takata 4. bodobé pásy u spolujezdce, zadní rozpěry C sloupku, hasičák pro pocit, short shift + prodloužení řadící páky, sportovní pedály "Mugen".
Startování na tlačítko + tlačítko na launch control, sdružený budík ( teplota vody, oleje, tlak oleje, baterka)
Na audio mě neužije, radši ať je slyšet výfuk...
Na autě je nějaký přední " Spoon" lipo, zadní "Spoon" křídlo, "Spoon" elektrické zrcátka, zadní bílo červené čiré lampy , US svícení a další blbovinky.
Naštěstí si všechny OEM sériové věci schovávám v garáži takže není problém z toho udělat kdykoliv sériovku.
Pro lepší představu mrkněte na galerii na rajčeti nahoře.
Úprav není mnoho, ale je to dost pro tu velkou radost z jízdy.
Plány pro rok 2024
úspěšně hotová GO motoru a aktualizován seznam úprav
(sháním ITR vačky, neví někdo ? )
Aktuálně zazimováno.
Čekám na jaro až se bude zajíždět motor.
Hlavně bych se chtěl konečně svézt na pořádném okruhu - v plánu je Most.
Budu se snažit o pravidelný update s fotkama zde na foru ? .
LowBudget kára