FABI - Mazda RX7 FD3S

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Dejf
Kontaktovat uživatele:

Re: FABI - Mazda RX7 FD3S

Příspěvek od Dejf » 25 bře 2023, 00:38

veliká paráda :smt023
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 08 dub 2023, 20:07

ked to tak funguje ako vyzera tak to musi byt skvele. Velka poklona. Uz naladene?

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 11 dub 2023, 11:21

blesk666 píše:
08 dub 2023, 20:07
ked to tak funguje ako vyzera tak to musi byt skvele. Velka poklona. Uz naladene?
Auto nalazené, byl jsem tuto neděli na brzdě. Přiznám se že to byl náročný a zdlouhavý porod. Opět jsem si uvědomil, jak obří chybu jsem udělal s rozhodnutím ponechání staré řídící jednotky.

Když to zkusím v krátkosti shrnout. Auto dostalo přes zimu menší vstřiky, díky tomu máme optimální směs na volnoběh a zároveň těch pár koní co to auto má to v pohodě zvládne. (Výpočet říká, že by stávající palivový management měl stačit až do cca 650HP).

Začalo se ladit na nízký tlak a to tak, abychom doladili oblast mapy kde mi motor hodně zlobil. Vysoké otáčky nižší zátěz. Zde jsme měli AFR pod 9, kde motor takhle bohatou směs nezvládne ani zapálit. Tzn. motor cukal neběžel hádalo se to a nemělo to dobrý chod. Praxi je to například postupné přidávání ze zatáčky za apexem a s blížícím se výjezdem. Velmi zle se to chovalo. Tuto oblast jsme tedy vyladili. Zde jsme přesně naráželi na prehistorický systém staré jednotky. Lazení této oblasti probíhalo tak, že se motor musel držet v těch otáčkách kde chcete ladit a pak postupně pracovat se směsí. Takže motor dostal straaašně zabral. Trpěl jsem jak zvíře. Když toto bylo šlo se do plné zátěže a postupně se zvedal tlak. Se zvedajícím se tlakem se nám ale čím dál víc z nesmyslného důvodu posírala mapa právě v již nastavené částečné zátěži. Když jsme to již měli cca hotové tak jsme zjistili, že má jednotka korekce inj VS. TPS, která v závislosti na otevření klapky nám do toho sahala a tak se začalo v podstatě od znovu. Máme nalazeno od 0,6bar do 1 bar. Směs v částečné zátěži se tváří ok jak na AFR tak na chování motoru. Dále je nenastavitelný průběh tlaku turba resp regulace - opět starý systém řízení. Na boost controleru (BC) se kterým jednotka pracuje se dá nastavit pouze tlak a duty c. to ovlivňuje náběh ale už ne drženi tlaku. A tak od naběhnutí tlaku brutálně tlak kolísá a to tak že tak oscilovali otáčky motoru, že nám nedokázal tracer zůstat v okénku mapy ani na pár milisekund aby nám to dobře logovalo. To jsme vyřešili restriktorem do hadičky k MAP sensoru. Tím nám přestali skákat data ale stejně BC nedokáže udržet konstantní tlak a houpe o 0,1bar. Bohužel to nejde nijak už dále nastavovat. Řešením by bylo manuální nastavení WG na daný tlak což ale znemožňuje výkon ubírat nebo přidávat dle potřeby třeba v závislosti na tom když prší. Takže se to nějak naladilo všechno na kompromisy. Asi to bude dobrý, musím to teď otestovat a vyzkoušet. Už se těším až konečně vystěhuju z auta kompa a kabely a všechny lambdy dodatečný atp.

Z brzdy vylezly stejná čísla jako posledně - 367HP a o 10Nm větší krouták - 429NM. Nicméně se podařilo odladit hluché místo na částečnou zátěž a díky jiným vstřikům se vyhnout zasírání svíček na volnoběh. Hodně moc mi zatím nejde na ruku počasí s prvními závody i s dotestováním auta takže se už těším až se do toho posadím a pojedu něco :)

Fabi1Bars11barnastupem.jpg
BoostAfr.jpg

raddy

Příspěvek od raddy » 11 dub 2023, 14:54

nie je mozne pouzit samostatne pracujuci ebc s lepsim nastavenim regulacie, idealne closed loop? tym by si mal stabilny tlak aj prepinanie tlakov...

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 11 dub 2023, 19:25

raddy píše:
11 dub 2023, 14:54
nie je mozne pouzit samostatne pracujuci ebc s lepsim nastavenim regulacie, idealne closed loop? tym by si mal stabilny tlak aj prepinanie tlakov...
Ano bylo by to lepší určitě. Ale už se zase obchází jednotka, což jako tolik nevadí ale.....

Vyřeším to jinak...přejdu na haltech. Měl jsem to udělat už dávno. Letos to odjezdím tak jak to je a příští rok přejdu.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 12 dub 2023, 07:27

200sxfabi píše:
11 dub 2023, 19:25
...přejdu na haltech. Měl jsem to udělat už dávno. Letos to odjezdím tak jak to je a příští rok přejdu.
Proč zrovna Haltech? Ne, že bych to zpochybňoval, jen mě zajímá proč zrovna Haltech. Kvůli použitelnosti kabeláže?
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 12 dub 2023, 12:31

Awatar píše:
12 dub 2023, 07:27
Proč zrovna Haltech? Ne, že bych to zpochybňoval, jen mě zajímá proč zrovna Haltech. Kvůli použitelnosti kabeláže?
Asi čtyři důvody pro to jsou. Cena, plug and play kabeláž, přílušenství, a to nejpodstatnější.....Higgy i Jirka ke kterému jezdím na brzdu umí s Haltechem pracovat. Ve světě to na rotary taky docela funguje.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 13 dub 2023, 09:03

200sxfabi píše:
12 dub 2023, 12:31
Asi čtyři důvody pro to jsou. Cena, plug and play kabeláž, přílušenství, a to nejpodstatnější.....Higgy i Jirka ke kterému jezdím na brzdu umí s Haltechem pracovat. Ve světě to na rotary taky docela funguje.
Díky za odpověď, jen mě to zajímalo. Je to teď celkem zajímavé téma, jelikož výrobci jednotek celkem pokročili s vývojem. Většinou nejdůležitější je poslechnout radu ladiče, kterému věřím, ohledně výběru jednotky.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 13 dub 2023, 10:50

Awatar píše:
13 dub 2023, 09:03
Díky za odpověď, jen mě to zajímalo. Je to teď celkem zajímavé téma, jelikož výrobci jednotek celkem pokročili s vývojem. Většinou nejdůležitější je poslechnout radu ladiče, kterému věřím, ohledně výběru jednotky.
Jsem v celku nenáročný na to. Potřebuji aby si ladič s tím věděl rady, potřebuju aby to umělo hlídat kritické hodnoty a chránilo motor, aby to uměl schroustat odpojování kvuli sekvenci a aby to umělo traction control....abych se v budoucnu nezasekl na těchto věcech.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 16 dub 2023, 22:16

200sxfabi píše:
13 dub 2023, 10:50
Jsem v celku nenáročný na to. Potřebuji aby si ladič s tím věděl rady, potřebuju aby to umělo hlídat kritické hodnoty a chránilo motor, aby to uměl schroustat odpojování kvuli sekvenci a aby to umělo traction control....abych se v budoucnu nezasekl na těchto věcech.
Ono toho budeš chtít reálně víc (nebo pak v budoucnu), ale pravděpodobně to ta jednotka umí :mrgreen:

jen takový drobný list:
Knock Control
Drive-By-Wire Throttle (asi ne hned, ale asi bych se radši přiklonil k jednotce co má, mohlo by se hodit do budoucna)
MAP sensor (maj všechny, ale dej lepší senzory, než série, třeba BOSCH)
Boost Control (celkem nutnost aby se to dalo hezky odladit)
EGT (Exhaust Gas Temperature 2 porty pro každý rotor, ochrana apex seals)
EGP (Exhaust Gas Pressure sensor - díky tomu se to dá odladit tak aby si nemusel zbytečně namáhat motor/turbo)
Teplota voda, olej, nasávaný vzduch (asi mají taky všechny)
Port na nastování různých map (sucho, voda, různé stupně traction control - neměl by být problém, jen je dobré mít na paměti, aby byl dostatek volných portů)

Něco z toho by chtělo šáhnout do kabeláže, ale lepší vzít jednotku, co to umí a až zjistíš, že to chceš, tak neměnit celou jednotu, ale jen doplnit.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Beny

Příspěvek od Beny » 05 kvě 2023, 18:38

Ahoj, čistě náhodou jsem narazil na tohle:

[youtube]https://youtu.be/-8iHmQaQW6Y[/youtube]

Pecka, tohle je silnice v mojí domovině, nedokážu spočítat kolikrát jsem to jel. :D Co dojmy, auto funguje dle očekávání? Přijde mi, že by to sneslo kratší převody... Ať se daří. :smt006
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 09 kvě 2023, 20:35

Je to tak. Minulý víkend proběhl první závod. Nestíhám nic tak jsem to chtěl přidat časem.

Ve stručnosti tedy nějaké dojmy. Jeli jsme Edda Cup Makarov u Strakonic. V sobotu před startem testovacích jízd jsem zjistil, že mám zničený přední pravý náboj. Šel mi špatně dotáhnout a bohužel byl asi přetáhlý, protože v něm byly rozdrcené kuličky. Takže místo pohodového rána jsem letěl na dílnu pro starý oem náboj. Vše se vyměnilo a při utahování kola přilítl maršál, že jedeme na druhou testovací, kterou jsem nevěřil, že stihneme a tak jsem s tím už ani nepočítal.

V totální stressu jsem skočil do auta přezutého na starší slick, který v Mostě docela pěkně fungoval. No už při nájezdu ke startu jsem věděl, že vše bude špatně. Pneu nebrzdila, nezatáčela a do trojky auto hrabalo. Takže jsem to v první jízdě málem rozvěsil, když mě chytla krajnice (zjistil jsem, že moc neumím zatím odhadnout šířku auta).

Takže jsem přezul na převozový semislick Zeknovu. Jel jsem na tom celý víkend protože to bylo stokrát lepší než ten tvrdý slick. V První měřené jízdě sem se roztočil ve vracáku (video). Druhou měřenou už jsem odjel bez krizovky ale čas o ničem. Takže sobota obří stres, náročný ale musím se pochválit - dal jsem to, nesemlelo mě to, nerozjebal jsem to a bojoval jsem.

V neděli jsem už byl mentálně vyklidněn a připraven na vše takže v neděli sem se už snažil tlačit. Po prvním tréninku jsem "změkčil" zadní stabík a ubral tvrdost podvozku, lehce se snížili tlaky na pneu a auto se lehce zklidnilo na zadku. Dále jsem bojoval s jednou kravinou.....mám krátké plynové lanko a začalo se mi sekat. Tzn. mačkám plyn a nic se neděje až se lenko utrhne. Nešlo mi prostě jednoduše regulovat plynule plyn a a tak se mi to jednou roztočilo ve vracáku protože prostě to hned vystřelí když se víc cukne do plynu.

No když to shrnu, auto se musí ještě ladit, vychytávat a ladit. Co je důležité, neděli jsem si užil, byl to zábava, fajn lidi. Bylo to super. Výkonu to má kopici a ted je třeba k tomu doladit zbytek auta. Odjel jsem 12. místo z 59 celkově a 4. místo ve skupině ze 6.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 10 kvě 2023, 13:27

Další důvod jít do Drive-By-Wire :-D
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 22 kvě 2023, 21:40

Proběhl další závod, tentokrát v Liberci na Ještěd a tak zde krátký report. Pokud to budeme zvládat rád bych brzo byl schopný ze závodů generovat videa a na můj YT. Tak sledujte :) https://www.youtube.com/channel/UC_t9dX ... 2MdNInW6Lg

Jel jsem na tyto závody s nulovým očekáváním, jelikož jsem trať neviděl ani jednou na videu. První jízda tomu také odpovídala.

Po posledním závodě jsem předělal plynové lanko, které se mi začalo v bovdenu sekat a nešlo plynule přidávat plyn. Koupil jsem tedy bovden s teflon a vše předělal. Bohužel jsem lanko natáhl moc blízko výfuku a ten úspěšně lanko zapekl. A to tak, že po první tréninkové jízdě po sešlápnutí plynu zůstala otevřená klapka a nevracela se zpět. Veliké štěstí, že se to stalo až po dojezdu do cíle. Svezl jsem to dolu, bovden zkrátil o vypečenou část a provizorně opravil. Celý víkend to makalo jak mělo a nejen to ale i celé auto.

Dále jsem rozchodil pár dní před závodem své ABS z BMW. Byl jsem k tomu skeptický, ale musím teda uznat, že je to super. Párkrát v jízdě jsem zaregistroval po sluchu, že se spustil motor a pravdou je, že jsem se nemusel hlídat s probržděním. Takže hodnotím zatím velmi dobře, uvidíme ještě na mokru. Vrátím se ale k jedné informaci co se tu napsalo na mé vlákně. Rendo pokud ještě sleduješ - psal si mi v minulosti, že díky tomuto ABS není potřeba funkce vahadla díky automatické mezinápravové regulaci. V praxi je to ale tak, že se musí nastavit prostě poměr předek zadek na vahadlu, tak aby brzdy byly vyvážené a ABS nemělo důvod zasahovat. A teprve až když překročíš i tuto hranici tak teprve pak by mělo zasáhnout. Jak si toto tedy prosím myslel?

Další důležité info bylo obutí. Poprvé jsem jel na kopcovém slicku - jetý cca 20-30% pneu. Michelin S5C+. Naprostá pecka. Čitelný, okamžitě funguji, hranice gripu velmi daleko i tyto sjetý. Takže budu u nich chtít zůstat. Nevýhoda je rozměr, potřeboval bych spíše 250 ale v 17" nejsou. Zároven mají nižší profil tzn. auto níž a bral jsem splitrem na několika místech.

Každopádně upraveno nastavení podvozku, vzadu stabík na měkko, podvozek o cca 20% měkčí než předek a oproti poslednímu závodu setup celkově měkčí. Auto více čitelné a méně nervozní zadek. Potřeboval bych ještě udělat nějaké pokusy s geometrií a začínám být spoko.

Auto makalo velice, trat hodně rychlá. Umístění ve skupině nebudu komentovat bo v sobotu pouze jeden soupeř a v neděli jsem byl sám. Ale povedlo se mi v neděli zatlačit a odjet 3. místo z 41 aut. Chyběla mi necelá sekunda na jízdu abych dojel Porsche GT2 a Gallardo GT3. Což mě potěšilo naprosto nejvíc. Auto je konkurence schopné, já za tím volantem se s tím taky zžívám a mám z toho fakt radost a motivaci tlačit dál :)

https://online.timing.sk/hillclimb/absolute?Pretek=440

spliter.JPEG
Mazda sama.JPEG
Mazda sama 2.JPEG
IMG_5079.JPEG
Auuta.JPEG
Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 22 kvě 2023, 22:02, celkem upraveno 3 x.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 22 kvě 2023, 21:41

Foto kluci.jpg
Poháry.JPEG
bd692186-8a43-4843-a2f0-bdbc93131aa4.jpg
časy.jpg

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 11 čer 2023, 13:29

tvoj projekt a progres ma motivuje to tu stale sledovat. Mas moj obdiv a gratulujem uz aj k vysledkom

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 13 čer 2023, 11:44

blesk666 píše:
11 čer 2023, 13:29
tvoj projekt a progres ma motivuje to tu stale sledovat. Mas moj obdiv a gratulujem uz aj k vysledkom
Moc děkuju, to se dobře čte :smt001

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 13 čer 2023, 11:47

Další závod za mnou, bohužel jsem jel na semislicku. Čekám na info k dostupnosti nových pneu tak na závěr sezony snad již bude obuto. Závod jsem bohužel nedojel, stáhnul jsem zoubky na trojce. Nakoupil jsem nějaké zásobní převodovky a auto je již opraveno a v pátek jede na testování na trackday na sosnovou. Dále pak prasklo znovu PPF, svařili jsme, vyztužili jsme tak doufám že bude makat.
IMG_5376.JPEG
IMG_5371.JPEG
IMG_5369.JPEG
IMG_5363.JPG
IMG_5349.JPG

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 28 zář 2023, 07:57

Tak auto stále jezdí, žádné zásadní novinky. Pořád se vychytávají detaily....Začínám střádat koruny a první díly na úpravu auta v druhé vlně. Zatím jsem rozhodlý na 50%, že do toho půjdu, ale pokud ano pak by zima 2024-2025 měla přinést diferenciál z fordu 8.8, který by měl být výrazně silnější než stávající od mazdy. Poloosy silnější, sekvenční převodovka od DMA. Celé se to bude muset předělat na Haltech, který by mohlo přinést spousty výhod. Rád bych pak systém prokombinoval s ABS systémem a elektronickou klapkou a tím se dostal do možností kontroly trakce a lunch kontrolu. Ale jak říkám nejsem pro to rozhodlý....dost peněz, dost práce.

Jinak v Mostě se podařila první meta, pod 1:50. Hodně náročné bude stahovat dál. Vteřina dvě asi ještě reálné, ale je teda problém bez posilovače brzdit velikou silou a zároveň dávat meziplyny. A pokud se nedávají meziplyny pak se hodně blokují kola a auto je nestabilní.
IMG_6586.PNG
IMG_7369.jpeg

kapid

Příspěvek od kapid » 28 zář 2023, 12:42

Na jaký tlak/výkon jsi jel?

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 29 zář 2023, 07:28

Převodovka od DMA je taky věc co mi teď leží dost v hlavě, po dlouhé době převodovka co se mi líbí konstrukcí i zpracováním a ještě se vyrábí v Čechách :-)

Nad těma úpravama co si napsal ani tolik nepřemýšlej, pokud na to jsou kačky tak to udělej, kde možná narazíš je komunikace ABS se zbytkem, ale pokud by se ti to podařilo, tak napiš, to je problém, který se obávám budu muset řešit pomocí Bosch motorsport ABS, aby to fungovalo pořádně a to je částka, co zase odloží dokončení. Jediné jak mě napadlo to dělat je zdvojit signál z kol a nechat dělat jednotku svojí práci a ABS zas svojí, mělo by to fungovat teoreticky nezávisle na sobě.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 05 říj 2023, 11:57

kapid píše:
28 zář 2023, 12:42
Na jaký tlak/výkon jsi jel?
Vše stále stejný - jedu 1bar - 368HP dle brzdy
Awatar píše:
29 zář 2023, 07:28
Převodovka od DMA je taky věc co mi teď leží dost v hlavě, po dlouhé době převodovka co se mi líbí konstrukcí i zpracováním a ještě se vyrábí v Čechách :-)

Nad těma úpravama co si napsal ani tolik nepřemýšlej, pokud na to jsou kačky tak to udělej, kde možná narazíš je komunikace ABS se zbytkem, ale pokud by se ti to podařilo, tak napiš, to je problém, který se obávám budu muset řešit pomocí Bosch motorsport ABS, aby to fungovalo pořádně a to je částka, co zase odloží dokončení. Jediné jak mě napadlo to dělat je zdvojit signál z kol a nechat dělat jednotku svojí práci a ABS zas svojí, mělo by to fungovat teoreticky nezávisle na sobě.
Peníze na to nemám kompletní implementace té převodovky včetně posílení hnací sestavy je fakt o hodně úkonech (ford diff 8.8, závodní poloosy, upravit kardan, převodovka DMA, ta zase s sebou nese změnu spojky a setrváku, nový bell, řadička se senzorama, nová jednotka, přelazení auta, jiný čidla, dashboard, přístrojovka....no prostě kopice věcí za cca 550-600.000,-) Pokud bych do toho šel budu to chtít dělat s někým kdo mi pomůže se vyvarovat pokusům a pojedeme vyzkoušenou cestu- mluvím ted hlavně o implementaci tech ABS sensorů. Strašně mě sere, že sem tu jednotku neudělal hned......monstrozní chyba. NIkdo nikdo nestavte auta na puvodních jednotkách, jen samé problémy a peníze do kanalu.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 06 říj 2023, 16:20

Včera se mi dostalo do rukou nové číslo časopisu Faster, tak jsem si přečetl článek :wink: 8)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 11 říj 2023, 15:55

200sxfabi píše:
05 říj 2023, 11:57
Peníze na to nemám kompletní implementace té převodovky včetně posílení hnací sestavy je fakt o hodně úkonech (ford diff 8.8, závodní poloosy, upravit kardan, převodovka DMA, ta zase s sebou nese změnu spojky a setrváku, nový bell, řadička se senzorama, nová jednotka, přelazení auta, jiný čidla, dashboard, přístrojovka....no prostě kopice věcí za cca 550-600.000,-) Pokud bych do toho šel budu to chtít dělat s někým kdo mi pomůže se vyvarovat pokusům a pojedeme vyzkoušenou cestu- mluvím ted hlavně o implementaci tech ABS sensorů. Strašně mě sere, že sem tu jednotku neudělal hned......monstrozní chyba. NIkdo nikdo nestavte auta na puvodních jednotkách, jen samé problémy a peníze do kanalu.
Proč jinou spojku a setrvák? Jako pokud chceš lepší, tak chápu, ale co jsem s nima řešil, tak by mi udělali přímo na můj setrvák, spojku a možná i bellhousing. Přijde mi jednoduší upravit vstupní hřídel na převodovce, která je stejně custom, než měnit všechno okolo. Co se týká převodovky, tak se to dá řešit přímo s nima, jsou opravdu sdílný, mají taky diferák, ale ten bude asi dražší, než Ford 8.8

Co se týká implementace těch ABS senzorů, tak je to u nás trochu problém, to musí být někdo, kdo už to řešil, jinak budeš muset platit za vývoj a to bývá hodně drahé. Kdyby se mi to podařilo vyřešit, tak dám určitě vědět, ale trochu se obávám, že ty už to budeš mít dávno rozchozené, než já teprve začnu testovat. :lol: Další věci jsou poměrně přímočaré na vyřešení, ale je nutné neopomenout spoustu malých detailů, které pak můžou způsobit celkem problémy (např. nastavení DWB, blbě se nastaví koncové hodnoty a kontrola a klapka se může zbláznit a zůstat zavřená, nebo dokonce otevřená atd. - proto spousta lidí např. v driftech zůstává u lanka, protože tam je hodně korekcí na plynu). Rád bych někoho doporučil z Evropy, ale většina dobrých míst má na roky dopředu plno, nebo mají dost svých projektů a neberou už vůbec nikoho. Sám s tím celkem bojuju.

A z tou jednotkou ti to říkali všichni, ale zase by si třeba přišel o sezónu ježdění kdyby si to všechno dělal draze rovnou, sice by to asi ve výsledku bylo levnější, ale oddálilo by to asi o něco dokončení.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 11 říj 2023, 20:42

Awatar píše:
11 říj 2023, 15:55
Proč jinou spojku a setrvák? Jako pokud chceš lepší, tak chápu, ale co jsem s nima řešil, tak by mi udělali přímo na můj setrvák, spojku a možná i bellhousing. Přijde mi jednoduší upravit vstupní hřídel na převodovce, která je stejně custom, než měnit všechno okolo. Co se týká převodovky, tak se to dá řešit přímo s nima, jsou opravdu sdílný, mají taky diferák, ale ten bude asi dražší, než Ford 8.8

Co se týká implementace těch ABS senzorů, tak je to u nás trochu problém, to musí být někdo, kdo už to řešil, jinak budeš muset platit za vývoj a to bývá hodně drahé. Kdyby se mi to podařilo vyřešit, tak dám určitě vědět, ale trochu se obávám, že ty už to budeš mít dávno rozchozené, než já teprve začnu testovat. :lol: Další věci jsou poměrně přímočaré na vyřešení, ale je nutné neopomenout spoustu malých detailů, které pak můžou způsobit celkem problémy (např. nastavení DWB, blbě se nastaví koncové hodnoty a kontrola a klapka se může zbláznit a zůstat zavřená, nebo dokonce otevřená atd. - proto spousta lidí např. v driftech zůstává u lanka, protože tam je hodně korekcí na plynu). Rád bych někoho doporučil z Evropy, ale většina dobrých míst má na roky dopředu plno, nebo mají dost svých projektů a neberou už vůbec nikoho. Sám s tím celkem bojuju.

A z tou jednotkou ti to říkali všichni, ale zase by si třeba přišel o sezónu ježdění kdyby si to všechno dělal draze rovnou, sice by to asi ve výsledku bylo levnější, ale oddálilo by to asi o něco dokončení.
Spojku musím řešit protože v DMA používají běžná hydraulická vypínací ložiska a ta jsou všechny push type....bohužel prostě mazda má na seznamu svých nesmyslů pull type spojku v sérii. Při té příležitosti bych asi přešel rovnou na dvou lamelu s cílem vše předimezovávat do "nesmrtelnosti". Diferenciál z fordu včetně úplně naprosto všeho (nápravnice, držáky, uložení, LSD vnitřek, unašeče) mě vyjde na cca 50k, což je 1/3-1/4 ceny nového diffu od DMA. Zbytečný overkill pro mě.

Celkově jiná jednotka a osazení auta modernějšími věcmi to je velké téma...v podstatě ničemu nerozumím a s ničím nemám zkušenosti. Takže postupně saju informace, bavím se s kým mohu a zároveň víc a víc komunikuji s klukama z řecka, kteří jedou rotáry a ladí všechny možný motory na Haltechu takže se snažím i tomto smerem rozšiřovat kontakty.

V podstatě jsem si řekl, že přes zimu jen koupím obal diffu a unašeče, druhá nápravnice mi přišla minulý týden a přes zimu zkusím uložit diff do nápravnice a nalakovat a pak vyrobit poloosy. A víc dělat nebudu. Nejsem pro tak zásadní přestavbu zatím rozhodnut takže udělám jen tento levný úkon a pak musím šetřit a nasávat info a příští zimu se uvidí, zda se toto podnikne.

Navíc jsem tuto sezonu najezdil pěkný hovno, takže bych rád více jezdil a lépe vybral tratě termíny kam pojedu....a to taky něco bude stát takže uvidíme....přál bych si aby vše jelo jak si vysnívám.

Odpovědět