FABI - Mazda RX7 FD3S

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Awatar
Kontaktovat uživatele:

Re: FABI - Mazda RX7 FD3S

Příspěvek od Awatar » 23 srp 2022, 14:25

Začíná se to krásně rýsovat.

Nechci být přehnaný detailista, ale hodili by se tomu nějaký prahy.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 srp 2022, 11:34

5.9.2022 je testovací den s německým RaceChallenge.

Neustále řeším nějaké srandy. Öhlins se na poprvé nepovedl bohužel, takže předky se museli odvést a musí se předělat celková délka tlumiče a pracovní pozice pistníce. Tlumič byl krátký, nedokázali jsme nastavit požadovanou výšku. Takže se bude předělávat horní uložení pružiny a vnitřek tlumiče.

Večer jsem zapojil servo, čekal jsem na hadice a musel jsem si vyrobit průtokový šroub. Zalilo se to a všechen olej mi vytekl do manžet řídících tyčí, zeblilo to celý auto. Řízení sem repasoval mělo by být vše nové...něco je zle nevím co. Vypustil jsem to vyčistil auto a seru na to teď.

V pondělí nebo středu jedeme nejspíše na brzdu zkusit auto finálně odladit.

Neustále se mi střídají stavy dětské bezmezné radosti se stavy kdy bych se na to nejradši vysral.

Koupil jsem takovou přejezdovou sadu na zkoušku od Zeknovy - dostal jsem na ně chválu na mokru (což by měl být jejich primární účel) tak uvidime.
IMG_1096.JPEG
IMG_1095.JPEG
IMG_1098.JPEG

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 24 srp 2022, 11:53

Na mokro si měl radši koupit Tri-Ace Formula R1, moc lepších pneu s E homologací na vodu není. Na sucho jsou ale dost měkký.
TRI-ACE Formula R1.jpeg
Ty Zeknovy nejsou špatný, ale tím jak mají hodně dezénu, tak když jsou nový, tak ti může přijít, že trochu plavou. Ale za ty prachy je to ok.

S tim Öhlinsem mi neděláš moc radost. :cry: Jak se to stalo? Špatně se to naměřilo, nebo se v japonsku rozhodli, že to chtěj mít zkrátka hodně nízký?

Držim palce na brzdě a super volba ten Hybrid!
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 srp 2022, 12:36

Awatar píše:
24 srp 2022, 11:53
Na mokro si měl radši koupit Tri-Ace Formula R1, moc lepších pneu s E homologací na vodu není. Na sucho jsou ale dost měkký.
TRI-ACE Formula R1.jpeg

Ty Zeknovy nejsou špatný, ale tím jak mají hodně dezénu, tak když jsou nový, tak ti může přijít, že trochu plavou. Ale za ty prachy je to ok.

S tim Öhlinsem mi neděláš moc radost. :cry: Jak se to stalo? Špatně se to naměřilo, nebo se v japonsku rozhodli, že to chtěj mít zkrátka hodně nízký?

Držim palce na brzdě a super volba ten Hybrid!
Na öhlins se dávali kratší pružiny a prostě RX7 má dle slov Ondry hooodně dlouhý tlumič nebot je od domku až na spodní rameno a byl asi tak dlouhej až si nepohlídal délku a sestavilo se to kratší....ve výsledku o nic nejde....uplně v pohodě to přeskládá dovyrobí misky. Jen prostě sem na tom s termíny tak, že si moc nemohu dovolit dělat věci na víc než jeden pokus. Ale už si zvykám :) to se napraví a bude to klid

Větší stresík mám z toho serva, ale bez toho se dá jezdit při nejhorším a přes zimu to vyřeším

A co se hybridu týče....koupil jsem běžný standartní, nasadil jsem si to a upřímně mě vyděsila představa s tím bourat....mám z toho strach. Toto mi přišla lepší varianta

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 24 srp 2022, 13:22

200sxfabi píše:
24 srp 2022, 12:36
Na öhlins se dávali kratší pružiny a prostě RX7 má dle slov Ondry hooodně dlouhý tlumič nebot je od domku až na spodní rameno a byl asi tak dlouhej až si nepohlídal délku a sestavilo se to kratší....ve výsledku o nic nejde....uplně v pohodě to přeskládá dovyrobí misky. Jen prostě sem na tom s termíny tak, že si moc nemohu dovolit dělat věci na víc než jeden pokus. Ale už si zvykám :) to se napraví a bude to klid

Větší stresík mám z toho serva, ale bez toho se dá jezdit při nejhorším a přes zimu to vyřeším

A co se hybridu týče....koupil jsem běžný standartní, nasadil jsem si to a upřímně mě vyděsila představa s tím bourat....mám z toho strach. Toto mi přišla lepší varianta
Vim, že to bude znít blbě, ale nemohlo se ti stát, že si prohodil vstup a výstup na řízení? Protože FC a FD má skoro stejný tlak servo pumpy. Nebo jestli tam něco není ucpaný, pak by ten tlak vylezl jinudy. Pokud se něco tedy nepoto při repasy. Jinak jezdit se servo řízením bez serva bych moc asi nedoporučoval, na širokých slikách celkem cesta do pekel, aby ti to pak někde nenamlátilo. Pár takových aut sem řídil a při přehozu v boku je ti to schopný zlomit prst (i když s tim nebudeš driftovat, tak to není moc sranda). To už pak radši koupit konverzy na manuální řízení (nevim jak se to řekne správně česky "manual steering rack").

Co sem koukal tak pro FC3S se dělali 2 typy řízení (klasický s posilovačem, poměr 17:1) a pak nějaký duální variabilní (poměr 15:1), tak se možná liší v zapojení. Ještě bych to prošel s návodama a zkusil zjistit co tam máš, pokud si neudělal něco ultra špatně při repasy, tak takhle rychle jen tak odejít nemůže, tam musí být něco dalšího, asi už teď poteče i kdyby bylo správně, ale další repase není takový průšvih.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 srp 2022, 14:03

Awatar píše:
24 srp 2022, 13:22
Vim, že to bude znít blbě, ale nemohlo se ti stát, že si prohodil vstup a výstup na řízení? Protože FC a FD má skoro stejný tlak servo pumpy. Nebo jestli tam něco není ucpaný, pak by ten tlak vylezl jinudy. Pokud se něco tedy nepoto při repasy. Jinak jezdit se servo řízením bez serva bych moc asi nedoporučoval, na širokých slikách celkem cesta do pekel, aby ti to pak někde nenamlátilo. Pár takových aut sem řídil a při přehozu v boku je ti to schopný zlomit prst (i když s tim nebudeš driftovat, tak to není moc sranda). To už pak radši koupit konverzy na manuální řízení (nevim jak se to řekne správně česky "manual steering rack").

Co sem koukal tak pro FC3S se dělali 2 typy řízení (klasický s posilovačem, poměr 17:1) a pak nějaký duální variabilní (poměr 15:1), tak se možná liší v zapojení. Ještě bych to prošel s návodama a zkusil zjistit co tam máš, pokud si neudělal něco ultra špatně při repasy, tak takhle rychle jen tak odejít nemůže, tam musí být něco dalšího, asi už teď poteče i kdyby bylo správně, ale další repase není takový průšvih.

Jo říkáš to dobře, kontroloval jsem to koukal jsem do manuálu a mělo by to být dobře a repas jako průser není...zatím nic co sem řešil není průser....ale časově je toto vše průser....pořád se nechci smířit s tím že bych se letos nesvezl. Proto to hrotím pořád.

Jinak jsem před chvíli asi sehnal další řízení tak zkusím další asi jestli klapne deal

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 30 srp 2022, 11:03

Tak mám za sebou brzdu...náročný výlet ale asi plodný. Tak tady nějaké info.

Začalo se testováním jak bude na změnu v mapách reagovat AFR. Hned jsme se na tom zasekli. První zásek bylo, že prostě na volnoběh po změně směsi se AFR vůbec neměnilo. Po čase jsme došli z závěru, že tam jsou tak veliké vstřiky (1700cm sekundáry a 850 primáry) že nedokážeme ochudit směs na potřebné hodnoty a s tím souvisí druhý jev.

Pak když se toto rozjeli a nastavila se základní palivová mapa ( Předstihovou jsme jen vyhladili ale neneslo to žádné změny) tak se šlo na zátěž od 0,5 bar až po 1 bar. V závislosti na tom se doladilo AFR v celém spektru, které drželo stále stabilní i s ohledem na zvedání tlaku. Omezovač je na 8000rpm a tam jsme vůbec nemohli právě kvůli směsi dolést. Závěr mapy byl extrémě bohatý....9-9,5 afr. Takže se to ochodilo a pak už jsme se dokázali dostat do omezovače.

Nicméně jak je z grafu zřejmé i přes to že turbo udrží tlak ten výkon jde dolu. Nejspíše za to mohou právě zmiňované vstřiky (resp svíce). Primár na který to jede na volnoběh je tak veliký že se nedokážeme dostat na chudší směs než 10-10,5 což zasírá a kurví svíčky, které pak nemají správnou jiskru ve vyšších otáčkách. Tzn. bude potřeba dát asi 550ccm primáry, které by měli zmáknout udělat chudší směs.

Další problém je kolisavá regulace boostconstroleru - v závislosti na nastavení duty cycle se to lehce podařilo vyhladit ale z daleka to není optimální.

Vylezl z toho na bar výkon 370hp - Čekal jsem víc ale ve výsledku je mi to jedno. Co je zajímavé tak v 0,6b má auto 298hp. Což je super výkon vzhledem k zatížení motoru tlakem i s ohledem na životnost. Udělali jsme tedy dvě mapy na 0,6 bar a 1 bar a pokud se nic neposere tak v pondělí zkusím test v Mostě.

Do té doby musím odvzdušnít brzdy, opravit servo, nainstalovat nové řízení a Přední Ohlins a nastavit základní geo.

Začínají mi docházet síly....přiznávám.
Lazení 29.8.2022 -2.jpeg

Winie

Příspěvek od Winie » 30 srp 2022, 13:10

Nedej se, je to blízko!
Obrázek

hlada

Příspěvek od hlada » 30 srp 2022, 14:56

Vydrž Prťka vydrž!!!
:smt038 :smt038 :smt038

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 31 srp 2022, 08:00

To už jsou jenom drobnosti co se musí doladit, to zvládneš, když si vemeš, co všechno si musel zvládnout během stavby, tak tohle už je jen drobnost.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 09 zář 2022, 18:00

Je to až skoro neuvěřitelné ale auto prošlo první testem v Mostě a já se zas po strašně dlouhé době svezl a tak zde krátký report toho na co jsem přišel.

Začal bych tím, že ačkoliv jsem málem fyzicky umřel abych stihl vše připravit, tak i přesto auto nejelo 100% připravené na testování. Bohužel je nemalé množství věcí, kde jsem závislý na ostatních a ti jsou závislý na dalších lidech. Nestihla mi tedy z Japonska přijít várka kol, nestihly se vyrobit okruhové brzdy. Ale stihl se předělat Öhlins, stihlo se vyměnit řízení za krátké, donastavit geo, dodělat body, přezout semislicky. Největší nervozitu jsem měl z nefunkčního posilovače a kopcových brzd, kde jsem myslel že to nemohou dát okruhové ježdění.

Ve 3:45 v pondělí jsme vyrazili z jihu Čech směr Most na akci od němců raceChallenge. Jelikož jsem 3 dny předtim moc nenaspal tak už po cestě sem měl s energií co dělat ale v 7:50 jsme byli na dráze. O půl hodiny později bylo poskládané auto a připravené zázemí a po deváté se jelo poprvé na trať. Bylo to vlastně první ježdění po tom co auto bylo na brzdě, nevěděl jsem co od toho čekat ale minimálně jsem vyjížděl s pocitem, že je nalazeno bezpečně, aby to neshořelo. Nakonec se přes den ještě nalogovalo, aby se hodnoty AFR potvrdily.

První ježdění hned ukázalo dvě věci. Jedna, pozitivní, že podvozek bude svým potenciálem fakt daleko a druhá, že motor má do funkčního nalazení fakt daleko. Začnu podvozkem.

Dojmy, které budu psát již budu popisovat při ježdění na slicku. Nebudu si tu hrát na odborníka, který by udělal podrobnou analýzu toho jak funguje öhlins, protože to reálně nedokážu vyhodnotit. Ale jako celek (rám, unibaly, stavitelná ramena, öhlins, pneu, rozvážení auta, stabíky) jsem z toho měl pocit , že je to dokonalé! Měl jsem nějakou představu, možná bych řekl snad i sen o tom jak by to mělo fungovat. A ono je to ještě lepší a přitom nic není nastavené pořádně. Myslel jsem si díky S13, že to co si představuji jak by se auto mělo chovat, že to prostě není dosažitelné na devadesátkovém autě za "pár korun". Ale jo podařilo se to! Auto je naprosto přesné, trajektorie kol VS řidičův posed tvoří krásně čitelnou pozici za volantem. Během 10 minut ježdění bylo cítit co si člověk může se autem dovolit, kam až může na podvozku zajít. Velmi náročné bylo teda po třech dnech vysílení v garáži bez posilovače kontrovat občasné výjezdy, které byly na zadku trochu širší, ale pochytal jsem to a odvezl jsem si o trošinku větší svaly :smt003. Dokonce jsem pár dní po ježdění volal s Ondrou z Ohlinsu, který mi řekl, že tak jak jsem měl nastavenou tuhost to ani nemohlo pořádně fungovat. Takže podvozek toho auta je jedním slovem PECKA. A očividně ho je pořád kam posunout. Dále bych chtěl říct že jsem 2/3 dne jezdil na Zeknovách TW140, kde bych řekl cena/výkon dobrý, ale ten šok když jsme tam dali x let starý sjetý slick??? :shock: :shock: Nechápal jsem kolik gripu a přesnosti auto dostalo. takže se těším až jednou zkusim úplně fresh slick na nalazeném autě. Auto v tomto punk nastavení zajelo 1:51.xxx. Neřekl jsem ještě, že tento čas je na 0,6bar - 298HP. Na 1 bar jsem ten den ani nejezdil. Nepřišlo mi to potřeba.

Již jsem zmiňoval řízení, se kterým mám hrozné problémy. První dlouhé řízení po repasu vyteklo celé přes boční simeringy, druhé krátké bez repasu bylo prostě asi staré a vyteklo pomaleji přes pravý simering. Takže jsem na dně fyzických a psychických sil nechal vytéct všechen olej, omyl auto a garáž od oleje a smířil se s tím, že pojedeme bez posilovače. ALE!! původní řízení VS toto krátké. Velmi příjemná změna. Je o cca 30% kratší a z nuly do dorazu má 1,5 otáčky a to je velmi příjemný v ruce. Takže možná dobře, že mě vyteklé servo k tomuto kroku posunulo. Nyní mám na ceste repas sadu a zkusim toto krátké repásnout a budu se modlit. Pokud to poteče, pak se už začnu bát, že FD čerpadlo dává moc veliký tlak pro FC řízení.

Brzdy a ABS prošli také poprvé testem. Na začátek bych chtěl ještě jednou velice poděkovat Rendovi za neustálé konzultace a rady s brzdami. Můj strach, že by bez boostru auto nebrzdilo se nanaplnily a auto brzdí a brzdí super. I ta síla co je potřeba k ubrždění auta není nic co bych po celém dni na nohách cítil. Dokonce bych řekl, že mám agresivnější a na svaly náročnejší spojku než ty brzdy. Ale obojí good. Ale pojďme si říct, že pár desítek kilo je potřeba a všiml jsem si, že by pedálovka snesla ještě nějaké provaření a ztužení. Jelikož se lehce prohýbá pod tlakem nohy. Zkusim tedy navrhnout nějakou vzpěru, která by celý systém ještě vyztužila. ABS jsem zapojil teprve den před ježděním stejně tak odvzdušnení proběhlo den předtím. Ze systému mi už žádné zásadní množství vzduchu nevyjelo, ale neměl jsem možnost tlakovat válce a tak jsem našlapávali a to si prostě myslím, že není dobrý systém. Jinak se přiznám, že do teď nevím zda to ABS funguje. Ale na 99% ano protože ať jsem šlápl jak moc jsem chtěl tak se nikdy kola neblokla. Ten důvod proč říkám, že nevím zda to maká je ten, že jsem z s13 a z quattra, že jak se ozve ABS jsou to kopance do brzdy ale tady mi přišlo, že to ani jednou nenastalo. A pokud ano, museli to byt tak rychlé a jemné korekce, že to ani nebylo znát. ABS prostě ještě musim někde osahat na letišti a zkusit s a bez zapojení abych poznal rozdíl.

Motor - řeknu dvě věci. Chování motoru a chlazení. Nebudu už vůbec psát o olejových hadicích, že zase tekly to už je skoro evergreen. Teklo to na dvou místech. Začnu chlazením. Přes den se venkovní teploty pohybovali mezi 20-26st C. Voda jela celý den na rozmezí 75-85C. Olej se mi dokonce dost podchlazoval v jednu chvíli sem byl i pod 70C. Takže jsem zalepil jeden chladič a bylo to ok 80-90C. Mishimoto termostat se moc neosvědčil. Takže půjde asi do háje... IC funguje velmi dobře. Z logu jsem vyčetl, že po celou dobu zátěže se teplota nasávaného vzduchu pohybuje mezi 34-45 C. A teď k chodu motoru. Na prd v tuto chvíli. Motor jeden jen ON OFF. Bohužel částečné zatížení, postupné rozjíždění, průjezdy na půl plynu ne e. Motor se hádá cuká, chvíli to nejede pak to vystřelí a je to prostě na prd do té doby než nedám zase podlahu. Nevím do jaké míry to vůbec na té prehistorické jednotce vůbec půjde odladit. Ale víc a víc lituji, že jsem tam tu jednotku nechal. V budoucnu se rozhodně bude celé řízení motoru předělávat. Momentálně toto považuji za největší bolístku celého auta a to primárně z toho důvodu, že si s tím sám neumím poradit.

Závěrem bych chtěl ale napsat, že jsem si odvezl z tohoto testování kopici energie, chuti a nadšení do další etapy a budu na tom makat do té doby než se to nepřiblíží dokonalosti. Peace :smt006

DSC_3840.jpg
Moje foto (1).JPEG
Moje foto (2).JPEG
Moje foto (5).JPEG
Moje foto (10).JPEG

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 09 zář 2022, 18:06

DSC_3821.jpg
DSC_3876.jpg
DSC_4104.jpg
DSC_4110.jpg
DSC_4171.jpg

xxx

Příspěvek od xxx » 09 zář 2022, 20:36

:smt023 jsem mimo tak jen krátce... Teplota vody good, ty dva chladiče oleje jsou moc to bylo jasné že to bude studené, air temp 45 při 0,6 b mi přijde dost vysoká, mám o 10 min v horku ale je fakt že na kompresoru a s vodníkem... důvod nefunkce ABS může být právě to že to moc nebrzdi i když se ti zdá že jo. Dobre brzdy té na cílovce s přehledem zastaví na sto metrech. Ale na to přijdeš časem, jsi teprve na začátku maratonu vychytávání much :lol: :smt006

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 11 zář 2022, 16:14

xxx píše:
09 zář 2022, 20:36
:smt023 jsem mimo tak jen krátce... Teplota vody good, ty dva chladiče oleje jsou moc to bylo jasné že to bude studené, air temp 45 při 0,6 b mi přijde dost vysoká, mám o 10 min v horku ale je fakt že na kompresoru a s vodníkem... důvod nefunkce ABS může být právě to že to moc nebrzdi i když se ti zdá že jo. Dobre brzdy té na cílovce s přehledem zastaví na sto metrech. Ale na to přijdeš časem, jsi teprve na začátku maratonu vychytávání much :lol: :smt006
Budu testovat dál, vše se musí teď osahat nefunkčnosti odladit. Na letišti to pořádně zkusím ty brzdy, s a bez abs zda bude vidět rozdíl.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 03 říj 2022, 11:41

Tak malá aktualizace....Krom toho, že si užívám normálního života jsem si nechal projít hlavou nějaké další kroky.

Je potřeba vyřešit stále nefunkční řízení. Mám objednanou repas sadu, ale řekl jsem si že se na to už vyseru a řízení dám profíkům na opravu. Jelikož je místama vyrezlý hřeben tak se vše opraví vyleští přetěsní a obnoví. Tak doufám, že to nebudou peníze do kanálu a že už pak vše bude makat jak má.

Další věcí je lazení motoru, objednal jsem jiné vstřiky na pozici primárních. Menší. I s těmito menšími vstřiky by měl být palivový management zvládnout obhospodařit cca 650hp. Menšími vstřiky si slibuji možnost naladit chudší směs na volnoběh a vyhnout se tak zalévaní svíček. Uvidíme, zda tento krok posune vrchol křivky výkonu do vyšší otáček i hp. Jinými slovy mě čeká přes zimu asi další návštěva brzdy. Tentokrát bych se rád na brzdě věnoval krom základního lazení v plné zátěží i nalazení driving ability pro částečnou zátěž, potupné rozbíhání motoru, postupné přidávání. Na to posledně nebyl prostor a motor bych skutečně uživatelsky dost nepříjemný. Mám z toho strach že to prostě na tom dinosaurovi nepůjde dobře naladit. Uvidíme.

No a měl bych mít teď někdy hotovou okruhovou sadu brzd, ze kterých sem taky pořád tak jako lehce rozčarován. Ale ty brzdy je potřeba ještě pořádně otestovat vyzkoušet.

Vylaminoval jsem si nové rovné bočnice na křídlo tak pak hodím foto :smt006

Kdyby to šlo, počasí, akce....tak by se mi líbilo ještě letos dát jeden Most ale obávám se, že už to v rámci počasí a akcí nebude možné.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 17 říj 2022, 10:26

Bočnice dopadly dobře, jsou pevnější, hezčí a snad i funkčnější budou.
IMG_1545.JPEG
Přišla lišta s vstřiky, mají prasklé plastové konce jinak pěkný stav takže objednaná repas sada.
IMG_1596.JPEG
Přidělaná všechna zrcátka a jedno posunuté aby nestínil rám. Veliký limit na okruhu. Buď dobře nastavená zrcátka nebo čas pod 1:45 pak je to už zbytečnost zrcátka pro většinu aut.
IMG_1584.JPEG
A nějaká pro pokochání
IMG_1612.JPG

jančo

Příspěvek od jančo » 17 říj 2022, 20:08

Si fanatické vylizane monstrum, ánoooo to je ono. Velice se mi to líbí, snad se setkáme nekde😜😍🥰.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 03 úno 2023, 09:54

Ahoj klucí a holky, přináším po odmlce nějakou další informaci.

Vyrobil jsem si rovné bočnice na křídlo. Dále se pak kooooonečně podařilo rozchodit na třetí pokus posilovač řízení. První nefunkčnost byla asi dána mým nepovedeným repasem, druhé řízení bylo prostě v hodně špatném stavu dokonce nerepasovatelné a třetí pokus byl repas od profíků toho prvního hřebenu. Bohužel je to ta delší verze řízení co mám ale zaplat Bůh za to že to už maká a neteče. Krásně opravili hřeben, je jak nový.

Dále pak se musel znovu rozebrat olejový systém a museli se přelisovat hadice, jelikož testování ukázalo, že skoro každý spoj lehce vzlíná. Snad to bude už ok, je to dost pakárna to vypouštět a rozebírat.

No a v poslední řadě se podařilo vyměnit vstřiky. Mylně jsem myslel, že to bude jednoduché, ale zas tak nebylo. Vstřiky se otestovali, makají funguji. Při 6000rpm odchylka necelé 1%. Jelikož tam byli 850ccm a já dával seriové 550ccm tak byl snížení fuel rail. Tzn musel jsem vyrobit spencer, aby se vstřiky posadili do správné výšky. Vše to trvalo ale podařilo se. Důvodem pro výměnu byla nemožnost ochudit směs na volnoběh na ideální hodnoty. Nyní jsme již dokázali naladit směs na volnoběh na ideální hodnoty a tím chránit svíčky před zanášením na volnoběhu. Nyní čekám na počasí, pak se auto musí vzít na letiště na hrubé nalazení a pak znovu na brzdu. Pokud již nevyskočí žádné další věci, tak auto je ready to race.

Dále jsem si nakreslil startér, udělal 3d model. Teď 16.2. vezu převodovku na scanování a bude se vyvijet bellhousing, abychom mohli napojit novo převodovku na motor a zároveň i na kardan. Letos to asi neklapne ale je šance že na sezonu 2024 by se o mohlo dostat na auto.

Dále se vyrobila druhá sada kotoucu a desek na okruh.

Relativně dost věci, když to tak po sobě čtu.
IMG_1487.PNG
IMG_1542.JPEG
IMG_1544.JPEG
IMG_1796.JPEG
IMG_1980.JPEG

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 03 úno 2023, 09:56

IMG_2099.JPEG
IMG_2140.JPEG
IMG_2155.JPEG
IMG_3466.JPEG
IMG_3567.JPEG

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 06 úno 2023, 08:47

Fabi, kdo ti delal repas rizeni? Taky mne to ceka a snahim informace a recenze na nekoho kdo umi. Diky

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 06 úno 2023, 12:31

Tom_ píše:
06 úno 2023, 08:47
Fabi, kdo ti delal repas rizeni? Taky mne to ceka a snahim informace a recenze na nekoho kdo umi. Diky
https://repaserizeni.cz/

petr.fiser@autokluby.cz

6.200,- Mě to stálo

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 06 úno 2023, 17:47

Díky. Právě tyhle jsem našel jako první.

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 bře 2023, 19:37

První letošní testování - palivové mapy jedu úplně od nuly znovu, vše rozhozené po výměně vstřiků. Optimální AFR na volnoběh konečně. Nyní potřebuji ještě jedno testování aby mapa byla bezpečná a pak lze jet na brzdu. Když jsme u brzd auto již brzdí...brzdy si sedly, balancer na pedálovce se nastavit a auto již suprově brzdí a zvládnu již zablokovat kola. ABS nefunguje, zatím nevím proč. Při posledním testu se blokly kola ABS se spustilo zakouřilo se z něj a tak jsem ho radši odpojil. Dá se ale krásně jezdit i bez něj a i odhadnout blokaci kol. Zatím ho řešit nebudu a až na to bude chut tak se to asi zkusí nějak rozchodit. Posilovač řízení 100%. Stačí doladit geo a mapy a auto je 100%.
3.jpg
2.jpg

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 bře 2023, 19:40

5.jpg
7.jpg
14.jpg

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 24 bře 2023, 19:42

8.jpg