FABI - Mazda RX7 FD3S
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Mazda RX7 FD3S
Paráda.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Klobouk dolů, je to neuvěřitelně povedený. Jaký plánuješ finální povrch?
Díky všem...asi se to jen zalakuje
Nepřemýšlel si nad semi gloss? Nejlíp pak vyleze struktura karbonu á má to ten race dry-carbon vzhled.
Nevím co to je ale zní to draze
EDIT: Myslíš toto třeba?
https://www.artscale.cz/mrsuper-clear-s ... _wcB#3167S
To by mohlo fungovat, má to akorát nevýhodu, že se to hůř čistí jak lesklý povrch, chtělo by to hned po každém závodě umýt, ale není to takový průšvih jako matný. Nejlepší budeš mít, když by sis vzal odřezky a vyzkoušel X povrchů a pak si vybral, který ti bude nejvíc sedět. Já to jen zmínil kvůli tomu, že se v motorsportu moc s lesklým karbonem nesetkáš, tak aby to nevypadalo moc tuningově. Ve výsledku je pak nejdůležitější co se líbí nejvíc tobě.200sxfabi píše: ↑24 led 2022, 09:53Nevím co to je ale zní to draze
EDIT: Myslíš toto třeba?
https://www.artscale.cz/mrsuper-clear-s ... _wcB#3167S
EDIT: a radši než ve spreji bych to fouknul pistolí, jsou to přeci jen velké plochy a rovnoměrnost nástřiku pro finální vzhled bude celkem důležitá, aby to pak na sluníčku nemělo jinou odrazivost, by to pak mohlo vypadat flekatý.
Jo to je dobrý tip...hlavní je aby to byla dvousložka aby to vytuhlo pořádně a aby to umělo UV ochranu. DíkAwatar píše: ↑24 led 2022, 10:31To by mohlo fungovat, má to akorát nevýhodu, že se to hůř čistí jak lesklý povrch, chtělo by to hned po každém závodě umýt, ale není to takový průšvih jako matný. Nejlepší budeš mít, když by sis vzal odřezky a vyzkoušel X povrchů a pak si vybral, který ti bude nejvíc sedět. Já to jen zmínil kvůli tomu, že se v motorsportu moc s lesklým karbonem nesetkáš, tak aby to nevypadalo moc tuningově. Ve výsledku je pak nejdůležitější co se líbí nejvíc tobě.
EDIT: a radši než ve spreji bych to fouknul pistolí, jsou to přeci jen velké plochy a rovnoměrnost nástřiku pro finální vzhled bude celkem důležitá, aby to pak na sluníčku nemělo jinou odrazivost, by to pak mohlo vypadat flekatý.
Na lak konkrétně od Gunze bacha, hodně sesychá.
Mám dobré zkušenosti s laky od Molotow, tvrdé a odolné na venkovní použití.
Mám dobré zkušenosti s laky od Molotow, tvrdé a odolné na venkovní použití.
Pobodované chlazení, mám z toho velkou radost. Chybí uložit olejáky ( práce už na pár hodin) vyrobit hadice k nim. Uložit poslední čidlo (teplota oleje - nevím kam s tím). Vyndat motor poskládat slepit a jdu startovat. Snad během tří týdnů.
Udělám si tu krátký přehled...
Do startu chybí...vyrobit hydraulické olejové vedení. Vyndat motor a nastrkat do něj těsnění a podotahovat, uložit sensor teploty oleje (stále nevím kam), vymyslet finálně OCT (jediné místo kde je to ideální je u výfuku, ale bojím se toho), nacpat nějak dvě pumpy a surge tank do nádrže a propojit vše hadicema. Už toho není tolik.
Celkově chybí: Vyrobit formy na podběhy a airducty (tohle ještě nějaký čas zobne), roztahat brzdové vedení (toho se bojim....to bude zase boj závitů - Válce americký, abs německý, třmeny vzádu japonský), uložit ABS čidla, přidělat hasičák a roztahat vedení, držáčky přístrojovky vevařit do rámu, při montovat podlážky, vyrobit vedení ke spojce, nakopit vysokopevnostní šrouby na přítlačák, který se předelával, nalisovat vodící ložisko hřídele převodovky do kliky, vysoustružit vymezovací kužely na kosti stabíků, koupit siláče stabíků, nakomaxovat stabíky a držáky, vyrobit na CNC objímky řízení, vyrobit vedení hydralické k servu z pumpy, držáky hadic pro přívod vzduchu ke kotoučum + nasavače, vyrobit nějak šikovně tažné oko napředek, nalakovat motorák a vnitřek + karbon díly.
Ještě něco chybí no....zpětně mě teď o to víc sere ta zničená forma, která mi vzala dva měsíce, které mi teď extrémně chybí.
PS: Prosím na výrobu objímek bych potřeboval dural dva kousky....cca 62x130x75mm a 45x125x70mm. Nepomohli byste mi prosím kde od koho koupit takové dva kusy? Děkuji.
Do startu chybí...vyrobit hydraulické olejové vedení. Vyndat motor a nastrkat do něj těsnění a podotahovat, uložit sensor teploty oleje (stále nevím kam), vymyslet finálně OCT (jediné místo kde je to ideální je u výfuku, ale bojím se toho), nacpat nějak dvě pumpy a surge tank do nádrže a propojit vše hadicema. Už toho není tolik.
Celkově chybí: Vyrobit formy na podběhy a airducty (tohle ještě nějaký čas zobne), roztahat brzdové vedení (toho se bojim....to bude zase boj závitů - Válce americký, abs německý, třmeny vzádu japonský), uložit ABS čidla, přidělat hasičák a roztahat vedení, držáčky přístrojovky vevařit do rámu, při montovat podlážky, vyrobit vedení ke spojce, nakopit vysokopevnostní šrouby na přítlačák, který se předelával, nalisovat vodící ložisko hřídele převodovky do kliky, vysoustružit vymezovací kužely na kosti stabíků, koupit siláče stabíků, nakomaxovat stabíky a držáky, vyrobit na CNC objímky řízení, vyrobit vedení hydralické k servu z pumpy, držáky hadic pro přívod vzduchu ke kotoučum + nasavače, vyrobit nějak šikovně tažné oko napředek, nalakovat motorák a vnitřek + karbon díly.
Ještě něco chybí no....zpětně mě teď o to víc sere ta zničená forma, která mi vzala dva měsíce, které mi teď extrémně chybí.
PS: Prosím na výrobu objímek bych potřeboval dural dva kousky....cca 62x130x75mm a 45x125x70mm. Nepomohli byste mi prosím kde od koho koupit takové dva kusy? Děkuji.
- bkralik
- Kontaktovat uživatele:
Na hliník doporučuju ehlinik.cz - sice asi nebudou úplně echt nejlevnější, ale nařežou skoro libovolně malé kousky a pošlou. Pro tebe asi nejlépe tyhle rozměry:
https://www.ehlinik.cz/hlinikova-tyc-pl ... 00101.html
2000 MX-5 NB 1.6 - Twilight blue
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
Taky kupuju prevazne vse na ehlinik a vzdy vse bez problemu.
Díky za odpovědi pánové
Další srandy....o víkendu se podařilo dodělat uchycení předku a nastavení spliteru na cca 1,5°.
Další srandy....o víkendu se podařilo dodělat uchycení předku a nastavení spliteru na cca 1,5°.
Ahoj toto...
https://www.e46fanatics.com/threads/how ... s.1279661/
Teves ATE MK20 ASC
typ: 34.51 1164896
Diky moc200sxfabi píše: ↑02 bře 2022, 15:17Ahoj toto...
https://www.e46fanatics.com/threads/how ... s.1279661/
Teves ATE MK20 ASC
typ: 34.51 1164896
kdyby někdo potřeboval ABS kroužky, tak katalog Triscan - rozměry, počet zubů, obj.číslo...
To si uložim, díky
Tak zase nějak aktualizace....
Dodělané palivo...osazená hlavní Walbro pumpa v surge tank a původní pumpa (asi ze supry) naistalované jako podávací....naskládat do vše otvorem sotva na ruce do vnitřku nádrže docela masakr....snad to bude fungovat a nebude to dělat problémy....
Dále se vyrobilo olejové vedení....chtěl jsem se už vyhnout fitinkám takže sem si nechal slisovat hadice na míru....vlastně je to tak jednoduché a levné, že nevím proč sem dřív pracoval s fitinkama.
Dodělané palivo...osazená hlavní Walbro pumpa v surge tank a původní pumpa (asi ze supry) naistalované jako podávací....naskládat do vše otvorem sotva na ruce do vnitřku nádrže docela masakr....snad to bude fungovat a nebude to dělat problémy....
Dále se vyrobilo olejové vedení....chtěl jsem se už vyhnout fitinkám takže sem si nechal slisovat hadice na míru....vlastně je to tak jednoduché a levné, že nevím proč sem dřív pracoval s fitinkama.
Dále jsem dodělal uložení hasičáku...bylo to složitejší (protorově) než bych čekal. Je to fkt prťavé auto a pokud se snažíte pracovat s váhou věcí a těžištěm tak to nejde prcnout kam člověka napadne. Roztahalo se i vedení....dobrá kráce která me bavila když se človek pak naskillil s ohýbačkou trubek...už jen přivařit držáččky do kterých se vedení nacvaká.
Dále jsem poskládal na čisto motor. Bylo v plánu vše dát do auta a cvičně zkusit start, ale vzhledem k tomu , že by se to muselo pak jeste rozebírat a byl by odpad a bordel z toho tak sem řekl že to dodělám do 100% včetně laku a pak budu doufat že to chytne a vše bude ok....největší strašák je elektrika....snad bude vše dobře zapojené. Jinak mám problémy s dodatečnou kladkou na zvětšení dosedací plochy řemenu na vodní řemenici, ale řeší se...bud předelám nový držák na CNC a nebo koupím jinou kladku...ale jsou drahý jak svine a kladka co přišla se nevejde kvuli Singlu.
No a jedna mega dobrá zpráva....proběhlo první vážení auta jen čistě kvůli orientační váze...váženo bez sedaček skla motoru převodovky diferenciálu zadních brzd....at počítám jak počítám ta je veliká šance že auto bude těsně pod tunou
což sem teda absilutně nepočítal...cíl byl 1050kg ve který se už nevěřil poslední měsíce. Snad se podaři...kdyby to začínalo 9xx budu v ráji
Dále jsem poskládal na čisto motor. Bylo v plánu vše dát do auta a cvičně zkusit start, ale vzhledem k tomu , že by se to muselo pak jeste rozebírat a byl by odpad a bordel z toho tak sem řekl že to dodělám do 100% včetně laku a pak budu doufat že to chytne a vše bude ok....největší strašák je elektrika....snad bude vše dobře zapojené. Jinak mám problémy s dodatečnou kladkou na zvětšení dosedací plochy řemenu na vodní řemenici, ale řeší se...bud předelám nový držák na CNC a nebo koupím jinou kladku...ale jsou drahý jak svine a kladka co přišla se nevejde kvuli Singlu.
No a jedna mega dobrá zpráva....proběhlo první vážení auta jen čistě kvůli orientační váze...váženo bez sedaček skla motoru převodovky diferenciálu zadních brzd....at počítám jak počítám ta je veliká šance že auto bude těsně pod tunou
Zapracoval jsem na formách na airducty.....hned co odjede auto do lakovny začnu s výrobou forem a pak následně karbonových nádechů....také dobrá prácička která mě bavila...svěží změna dělat díly velikosti, že se vejdou do garáže
Bál jsem se toho... je to hrozný takhle do toho řezat, ale protě to tak je no....tak sem se to snažil alespon udělat pěkne..připrava pro overfendry.
Začal jsem pracovat na uložení ABS sensoru a štítu pro přívod vzduchu ke kotoučům. ABS sensory jsou hodně blízko ozubenému kolečku tak je zde otazník zda to bude makat...musím vyzkoušet.