Bery18 - Toyota Supra MKIV
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Bery18 - Toyota Supra MKIV
Pěkná práce je dobré vidět dalšího blázna co to bere komplet a pečlivě. Těším se na Datsuna že dostane takovou péči.
Jinak v práškovce očividně dávají i bez základů. Protože se mě ptají zda chci základ nebo ne.
Jinak v práškovce očividně dávají i bez základů. Protože se mě ptají zda chci základ nebo ne.
Jo s Datsunem bude ještě sranda to dat dohromady
Přední náprava na autě
Přední náprava na autě
V červenci 2019 jsem vyndal motor ze Supry a změřil tlaky. Bohužel druhý válec neměl kompresi.
1: 148psi
2: 25psi
3: 153psi
4: 135psi
5: 149psi
6: 149psi
Kápnul jsem tam pár kapek oleje znova protočil a už dobrý, takže pravděpodobně byl jen přichyceny kroužek na pístu nebo tak něco jak to dlouho stálo. Každopádně byl jsem z toho rozladěný a přemítal co dál, motor vrátit do auta a doufat že to bude fungovat se mi nechtělo a půl míče na to aby mi někdo postavil nový motor jsem taky neměl. Nakonec jsem to hodil za hlavu začal dělat na karoserii a mezitím přemýšlel co od auta vlastně budu chtít.
1: 148psi
2: 25psi
3: 153psi
4: 135psi
5: 149psi
6: 149psi
Kápnul jsem tam pár kapek oleje znova protočil a už dobrý, takže pravděpodobně byl jen přichyceny kroužek na pístu nebo tak něco jak to dlouho stálo. Každopádně byl jsem z toho rozladěný a přemítal co dál, motor vrátit do auta a doufat že to bude fungovat se mi nechtělo a půl míče na to aby mi někdo postavil nový motor jsem taky neměl. Nakonec jsem to hodil za hlavu začal dělat na karoserii a mezitím přemýšlel co od auta vlastně budu chtít.
Nejvíce času bych se Suprou rád trávil na Nordschleife, takže nechci honit nějaký šílený čísla. Spíš mít solidní průběh výkonu než se kasat číslem z brzdy 
Něco kolem těch 600HP by měl sériový spodek zvládat v pohodě. Takže volba padla na kompletní rozebrání a vyčištění celého motoru, výměny všech spotřebních dílů za nové a upgrade všeho co je potřeba aby se mohlo celý den kroužit po okruhu snad bez problémů
Teď je to skoro rok co jsem se do toho pustil, 19.dubna 2020 jsem začal s rozebíráním.

Něco kolem těch 600HP by měl sériový spodek zvládat v pohodě. Takže volba padla na kompletní rozebrání a vyčištění celého motoru, výměny všech spotřebních dílů za nové a upgrade všeho co je potřeba aby se mohlo celý den kroužit po okruhu snad bez problémů

Teď je to skoro rok co jsem se do toho pustil, 19.dubna 2020 jsem začal s rozebíráním.
Vodní zátky fuč. Klika venku a ložiska v celku pěknej stav
Když jsem Supru koupil chyběla v ní voda, byla prorezlá jedna zátka na vodní pumpě viz první stránka. Frajer do ní tedy lil bůhví jak dlouho obyčejnou vodu a když jsem měnil vodní pumpu za novou byl tam hrozný sajrajt. Tak jsem vypojil všechny vodní hadice a celý systém co nejvíce propláchl. V chladiči ve vzduchotechnice bylo vysloveně bláto. A takhle vypadá nová vodní pumpa po půl roce a blok pod mrazovkami i přes výplach
Blok pořádně vydrbat, mikro bruskou vybrousit každý kousek rzi ze všech kanálku a směr brusírna srovnat, vyhonovat a přeměřit blok a kliku.
Na to jak je vodní okruh zanedbaný, ty šály vypadají luxusně.
Jak jsi renovoval panty a zámek kapoty?
Jak jsi renovoval panty a zámek kapoty?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
ZXman: Hele normálka opískováno sklem a pak na galvaniku, barva Aqua green myslím.
Blok se vrátil s brusírny jak nový a protože se čekalo na ložiska nastal čas si splnit dětský sen a oblepit 2JZ motor modrou páskou
Pro někoho hloupost pro mě něco o čem jsem snil z YouTube videí od dětských let. Plus nové vodní zátky
taré a nové vodní zátky.
Blok se vrátil s brusírny jak nový a protože se čekalo na ložiska nastal čas si splnit dětský sen a oblepit 2JZ motor modrou páskou
taré a nové vodní zátky.
- bkralik
- Kontaktovat uživatele:
Velká paráda, pozinkované šroubky jsou na motorech vždycky super detail a když si k tomu přidal i ty freeze plugy, tak to už vůbec 
Jen dotaz - proč si to opaloval tím hořákem? To na tom pak líp drží barva?
Jen dotaz - proč si to opaloval tím hořákem? To na tom pak líp drží barva?
2000 MX-5 NB 1.6 - Twilight blue
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
(non-jdm) 2002 Mini Cooper S R53 - Dark silver
(non-jdm) 1980 Alfa Romeo GTV6 - Červená
Detailista, nechal jsi znovu pozinkovat stříbrné zátky na žlutou.
ZXman: ty stříbrné se k tomu prostě nehodili, a i když to nikdo neuvidí já bych to věděl
Bkralik: ty bloky mají hrozně pórovitý povrch a i když se pečlivě čistil může tam někde zůstat mikro mastnota nebo naopak chloupky od čistících hadrů. Oheň spolehlivě všechno odstraní.
Dorazili ložiska a kruhy na písty a vydrbal se připálený olej

Bkralik: ty bloky mají hrozně pórovitý povrch a i když se pečlivě čistil může tam někde zůstat mikro mastnota nebo naopak chloupky od čistících hadrů. Oheň spolehlivě všechno odstraní.
Dorazili ložiska a kruhy na písty a vydrbal se připálený olej
Přeměřit všechny kruhy a poskládat písty. Takové lego pro dospělé
Jsem rád že je tu odborník co umí karoserii i motor.
Tohle by se mi teda líbilo 

Nová olejová pumpa z Jedeto shop
a její portování. Nějaký arp štěvty a olejová vana konečně na motoru.
Kdyz si udelas kopyto, tak muzem zadni karbonovy "sedacky" klidne vyrobit
jinak teda jedes pekne 
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Na těch zadních sedačkách se sedět nedá, ale zrušit je nechci. furt jako nouzovka na nějaký převoz se hodí. Tohle se mi líbí jako takový kompromis, ještě to promyslím
.
Po dlouhém čekání dorazili z Japonska těsnění na celý motor, díky Menymu za objednání, spodek jezdím tímto hotový.
.Po dlouhém čekání dorazili z Japonska těsnění na celý motor, díky Menymu za objednání, spodek jezdím tímto hotový.
Rozebral jsem hlavu a jako první se pustil do vyčistění od zapečeného oleje.
Takovyhle projekt mne bavi. Vsechno krasne cisty, novy, tak to ma byt. Co jsi za chemii na hlavu?
Tom: Použil jsem Arvu a popravdě naprd, vůbec to nešlo
Ahoj, hele někde v předchozím příspěvku zmiňuješ že si na jednom válci naměřil podstatně nižší kompresi ale že to nejspíš bylo přilepeným kruhem a mě by zajímalo jestli si po rozebrání motoru přišel na příčinu. Řeším totiž dost podobnou věc. Díky
S tohou hlavou ses musel nadrbat. Za nedlouho to bude jezdit s tvým nasazením.... Já ho tolik u svých youngtimerů nemám, pořad se vrtám v nějakých dailynách.