Zde další dílek, koupil jsem primární slickovou sadu kol...Enkei RPF1. Brzdič se vejde jen tak tak. Až přiijde body kit pak se ještě musí upravit podložka. Nyní jsou kola dost venku ve předu. Zadek věřím že bude ok s widebody.
aha tak ten lem s limcem dost skresluje, tipoval jsem to na R18 pač jsem si říkal když se jede ultimate race car tak se pujde do R18 a aspoň ta 10J šířka, v R18 se ty slicky určitě lépe shání , jak už jeté ( tam je to bez debat) tak nové. Ale třeba se to nechá na mokrou sadu a na suchou pribude něco v R18 , RPF1 nebo NT03:D
aha tak ten lem s limcem dost skresluje, tipoval jsem to na R18 pač jsem si říkal když se jede ultimate race car tak se pujde do R18 a aspoň ta 10J šířka, v R18 se ty slicky určitě lépe shání , jak už jeté ( tam je to bez debat) tak nové. Ale třeba se to nechá na mokrou sadu a na suchou pribude něco v R18 , RPF1 nebo NT03:D
Jezdil jsem asi 6let na s13 kola 18”. Přešel jsem na 17” a rozhodne lepší. Auto je lépe ovladatelné a s okreskou si více rozumí. Takže nám FD spis 18” nepůjdou. Nedava to smysl.
Dobrý jak v tom videu mají všechny 3 auta správnou barvu.
Jinak do 17" kol moc velký brzdy nedáš, na kopce by to mohlo stačit, na okruhy už trochu míň. S13 je lepší na 17" to určitě můžu potvrdit, ale u FD bych se těch 18" nebál, taky by tam šli dát širší pneu a dosáhnout pak vyššího gripu. U S13 je největší problém, že se tam nevejdou 18" s rozumnou pneumatikou, všechno jsou to pak šlupky. Proměřil bych podběhy co se tam vejde, a když můžeš použít celkově větší kola, tak se dostaneš na vyšší bočnici a zachováš funkčnost, pořád tam bude o něco víc neodpružené hmoty, ale za ty brzdy a celkový grip to stojí.
Dobrý jak v tom videu mají všechny 3 auta správnou barvu.
Jinak do 17" kol moc velký brzdy nedáš, na kopce by to mohlo stačit, na okruhy už trochu míň. S13 je lepší na 17" to určitě můžu potvrdit, ale u FD bych se těch 18" nebál, taky by tam šli dát širší pneu a dosáhnout pak vyššího gripu. U S13 je největší problém, že se tam nevejdou 18" s rozumnou pneumatikou, všechno jsou to pak šlupky. Proměřil bych podběhy co se tam vejde, a když můžeš použít celkově větší kola, tak se dostaneš na vyšší bočnici a zachováš funkčnost, pořád tam bude o něco víc neodpružené hmoty, ale za ty brzdy a celkový grip to stojí.
Brzdy tam jsou již teď 330ky to stačí bohatě na tunové auto. Mám osobně vyzkoušeno, že než velké brzdy je potřeba mít dobře vyřešené desky, dvoudilný kotouč a hlavně!!! přívod vzduchu do kotouče. Jsem si jist, že to bude fungovat dobře. Pokud ne budeme ladit dál.
Neber to tak, že vše co se tu hodí do pléna že prostě shodím ze stolu se svou pravdou, už sem se "svýma pravdama" mockrát spálil a vyhodil dost peněz, ale na toto řešení v podobě 17" docela vsázím, že to je správný krok. Ale vše ukáže až provoz
je potřeba mít dobře vyřešené desky, dvoudilný kotouč a hlavně!!! přívod vzduchu do kotouče.
Osobne mám presne rovnakú skúsenosť takže Fabiho poznatky/skúsenosti sú správne. Prívod vzduchu veľmi dôležitý a keď to minimálne bude urobené tak ako s13 tak potom No Problemos bude to dostačujúce v súčasnej konfigurácii.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Tak snad to nezakřiknu, když řeknu že se podařilo ukořistit další díl do skládačky. Během pár dnů by měli vyrazit na cestu z UK přední blatníky. Tzn, že by se mělo stíhat zaformovat auto dle plánu před odjezdem na rámování.
Tak schválně kde se časový plán posere?
Na celé auto přijdou tyto blatníky a prahy, vše budeme formovat a vyrábět karbonové. Kapota, nárazník a křídlo zatím zůstane. Otazníkem zůstávám, zda karbonový kufr s výstuhama udrží tlak křídla a nebo zda bude potřeba nějaká konstrukce do kufru.
Omlouvam se za kvalitu, stejně tak jako se učím s autem, stejně je to s GoPro. Spatne místo, špatně uchycení. Příště napravím. Ale jen pro predstavu.
S autem se moc zatím jezdit nedá jelikož brzdy jsou vždy hned KO stačí jedny ostré brzdy a druhé už kopou a mlátí a třetí už ztrácí brzdný účinek. Takže sem se krotil. Ta podvozkova koncepce je bozi. S autem mate neuvěřitelný kontakt, je čitelné a limit a riditelnost je oproti s13 neuvěřitelná.
Brzdy tam jsou již teď 330ky to stačí bohatě na tunové auto. Mám osobně vyzkoušeno, že než velké brzdy je potřeba mít dobře vyřešené desky, dvoudilný kotouč a hlavně!!! přívod vzduchu do kotouče. Jsem si jist, že to bude fungovat dobře. Pokud ne budeme ladit dál.
Neber to tak, že vše co se tu hodí do pléna že prostě shodím ze stolu se svou pravdou, už sem se "svýma pravdama" mockrát spálil a vyhodil dost peněz, ale na toto řešení v podobě 17" docela vsázím, že to je správný krok. Ale vše ukáže až provoz
Jak sem říkal na kopce asi 330mm s dobrou šířkou a konstrukcí kotouče, dobrýma deskama a přívodem vzduchu by mělo stačit. Na okruhu bych šel do něčeho většího. Tak dobrý fitment si budeš muset rozhodnout teď když děláš bodywork, nastavení podvozku apod., pak už se to bude upravovat hůř. Se 17" asi budou stačit adaptéry na některá ramena, s 18" by to chtělo už těhlice, aby si zachoval minimální světlou výšku (kvůli aeru) a správnou geometrii ramen.
Tak ačkoliv se to plánovalo až na říjen, podařilo se sehnat kupce na sedačky. Recara tedy putují v nejbližších dnech do Francie a jelikož se mi nechce vyrábět dočasné držáky na Sabelty tak se auto může začít rozebírat.
Pokusím se vytvářet videa z rozborky, dost možná v průběhu rozborky bude probíhat výroba nové přístrojovky. Určitě sem hodím nějaká videa fotky. A pokud ne sem tak na instagram určitě. Sranda může započít
Tak z auta je vypakovaný interiér a pracuje se na kopytě LHD přístojovky. Bude následovat forma a karbonový výrobek. Jinak dnes odjeli Recara do Francie. Zatím držím časový náskok, v garáži skoro bydlím a neskutečně mě to baví
Díky chlapi, ze začátku zábava jak to rychle roste, když teď už človek jen ladí detaily...aby tunel pasoval na zbytek, aby zafixoval důležité ohyby aby se to nerozjelo když to vynda z auta....dopasovat kapličku do toho zbytku, hnus práce
Ale jinak ano...celá přístojovka má miliardu výztuh a fixací na důležité části, aby se mi pak nestalo že to nebude v autě pasovat. Teď o víkendu vše dopasuji doladím a začnu dělat přesahy pro výrobu formy.
Vypadá to super, bude se to dělat klasicky nebo už vakuováním?
Jo už pojedeme infuzi , vše pojedeme asi infuzně, nemá smysl jinak, možná náký hlouposti malý, ale to bouchnu z laminátu. Ne že by mi mokrá cesta vadila ale na celém autě bude velký tlak na finální váhu, znáte to gram ke gramu