kysla - Toyota Celica GT-Four ST205 WRC - pokračování příběhu

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
kysla
Kontaktovat uživatele:

kysla - Toyota Celica GT-Four ST205 WRC - pokračování příběhu

Příspěvek od kysla » 02 kvě 2020, 21:07

Nedávno jsem si domů přivezl GT-Four, kterou už tady spoustu lidí zná, protože už tu měla svůj topic a tak jsem si říkal, že je škoda, aby tu její příběh nepokračoval dál. Já jí vlastně koupil úplnou náhodou, protože jeden krásnej zimní den když jsem se byl klouzat svojí Imprezou 2.5RS po horách, tak mi odešla převodovka a tak jsem začal řešit, co dál. Už dřív jsem chtěl buď swap,nebo jiné auto (sti,evo,atd...), takže jsem si řekl, že je čas se po něčem už opravdu poohlédnout. O GT-Four jsem vlastně ani neuvažoval, ale nabídka mi spadla z ničeho nic do klína ještě ten večer u piva a po pravdě jsem byl hned rozhodnutej, zamiloval se do ní už na fotce a dneska jsem šťastnej, že se mi ta převodovka vysypala a já jsem jí díky tomu koupil :D Chtěl jsem hlavně koupit auto, které bude technicky v dobrém stavu a které bude už "udělané", abych do toho nemusel hned sypat a mohl se hlavně vozit, což tahle Celica splňuje dokonale. Bývalý majitel nainstaloval BC racing podvozek, Fujitsubo výfuk, dal na ní Work emotion kola a přehlásil na CZ TP, čímž mi ušetřil spoustu starostí a já mu tímto moc děkuju. :smt007

Plány : kastle je zdravá, za což jsem opravdu rád, ale na laku je těch 26 let už opravdu hodně znát, takže určitě celolak. Vím, že mě asi spousta vyznavačů originality sežere, ale jak řekl kamarád, je škoda, aby na takovym hezky autě byla stříbřenka na vejfuk. Takže asi červená, nebo bílá. Líbily by se mi vzadu Kouki světla, ale stojej baťoh a já jsem chudej kluk z malýho horskýho městečka, tak uvidíme :D. Co se týče interiéru, tak je v nádhernym stavu, čistej, nepoškrábanej, takže časem možná lepší sedačky, ale zatim neřešim. Co se týče výkonu, tak teď je tam přes BC zvýšenej tlak na 1.1b a má 284 koní, což je super. Víc asi ani nechci, chtěl jsem rychlý a zábavný auto, který můžu používat každej den, když se mi chce. Časem jednotku, abych měl jistotu, že je ten výkon bezpečněj a 300+hp bude pro mě uplně dostačujících. co se týče funkčnosti, podvozek super, brzdy dostačující a po technický stránce vše, jak má být. Takže hlavně co nejvíc jezdit po horách, okreskách, občas na okruh a tak....udržovat jí v top stavu, aby jednou dcerka něco zdědila :D ....prostě si to hlavně užívat
GOPR0270.JPG
GOPR0277.JPG
GOPR0278.JPG
GOPR0279.JPG
rovinky jsou pro rychlá auta, zatáčky pro rychlé jezdce " Colin McRae "

blesk666

Re: kysla - Toyota Celica GT-Four ST205 WRC - pokračování příběhu

Příspěvek od blesk666 » 04 kvě 2020, 23:49

gratulujem, ale zmenu farby by som si fakt rozmyslel ak je kasna zdrava.

kysla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kysla » 05 kvě 2020, 13:27

blesk666 píše:
04 kvě 2020, 23:49
gratulujem, ale zmenu farby by som si fakt rozmyslel ak je kasna zdrava.
díky =) ....no kdyby byl ten lak v pohodě, tak bych ho nechal, ale jsou na kapotě i střeše velký vyšusovaný mapy, který už neni možný ani rozleštit a každej díl má nějaký vady laku, takže celé auto je na lak bohužel. A když už se to musí stříkat všechno, tak asi vyberu nějakou barvu, co se mi fakt líbí.

tomyx

Příspěvek od tomyx » 21 kvě 2020, 20:10

Gratuluju ke koupi vymazlené "zdejší" krásky! Hlavně ať slouží a dělá radost.
pár Nissanů
pár Toyot

kysla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kysla » 26 kvě 2020, 21:19

díky ...zatim dělá, tak snad v tom bude pokračovat :D

kysla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kysla » 28 říj 2020, 20:35

Asi před dvěma týdny jsem Celicu zazimoval po první sezóně, tak jsem si říkal, že bych tu mohl něco málo napsat. Vlastně jsem na ní nic moc ani neudělal :D když nepočítám výměnu oleje ( Motul 300V) a výměnu vadného knock senzoru - po pravdě nejhorší výměna dílu, co jsem kdy v životě dělal, co se týče přístupu, ale po pár hodinách nervů,řevu a hodu ráčnou do dálky se povedlo. Na štěstí pasoval ze Supry, protože na GT4 jsem nikde nesehnal. Chtěl jsem s ní hlavně co nejvíc jezdit a to se povedlo - celé jaro a léto jsem jí z větší části používal jako daily do práce. Jednou jsem jí vzal na drom do Mostu a za mokra jsem se s ní naučil i trošku jezdit bokem, takže absolutní spokojenost co se týče uplně všeho, co jsem od auta čekal. Na sněhu musí fungovat neskutečně, ale na to nemam srdce. Příští rok snad už něco i udělam :D hodim sem nějaký ten odkaz, kdyby někoho zajímalo, jak vypadá v akci :D

donuty : [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gS5Je6ukL44[/youtube]
projížďky po horách: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gHl4FjTAk7U[/youtube]
autodrom Most: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_KvjD9C7rhc[/youtube]

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 29 říj 2020, 19:59

tak to vyzera byt dobra uvodna sezona.

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 30 říj 2020, 07:02

Když na to koukám, tak mi více a více chybí :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

kysla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kysla » 31 říj 2020, 19:40

speedy_s píše:
30 říj 2020, 07:02
Když na to koukám, tak mi více a více chybí :lol:
no mě už taky a to je teprve Listopad :D ale tak ty si to vynahradíš v tý černý rotační bestii :smt003

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 02 lis 2020, 10:15

kysla píše:
31 říj 2020, 19:40
no mě už taky a to je teprve Listopad :D ale tak ty si to vynahradíš v tý černý rotační bestii :smt003
Mě spíš chybí ta její všestranost, jak daily, tak víkendovka, tak výlety po evropě a i okruh zvládne.. no uvidíme co bude umět veterán :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 07 úno 2021, 14:07

Po delší době si auto z Showroomu zahrálo v nějakém "slavnějším" videu na YT :wink: 8) Hezky se na to dívá, muselo to být fajn natáčení.

https://www.youtube.com/watch?v=Xu3G5xm_bYc

Odpovědět