LJay - Honda CRX ED9

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

LJay
Kontaktovat uživatele:

LJay - Honda CRX ED9

Příspěvek od LJay » 05 kvě 2018, 12:31

Po docela masivním hledání a domlouvání (díky všem co mi s tím pomohli) se mi podařilo sehnat celkem obstojnou náhradu za minulé CRX. Včera sem ho přivezl do ČR. Je to švýcarská verze (el. okna a zrcátka), dovezená před rokem do Polska (zde i koupeno). Motor je D16A8 najeto cca. 195 000km. Celkově je auto v dobrém a víceméně originálním stavu (vyjma jiných kol, koncového tlumiče výfuku, jiných tlumičů / pružin a lakovaní některých karosářských dílů).

Plány do budoucna jsou následující.
Karoserie:
- bez úprav, respektive návrat co nejvíce do sériového stavu (černé lakování zrcátek, zadního spoileru a spodních částí nárazníků)

Podvozek / Brzdy / Kola:
- přeházení dílů z předchozího auta. Pravděpodobně přechod na jiné coilovery.
- přední brzdy z EE8/9.
- disky zústanou 15" ROTA Slipstream
- pneu bych chtěl zkusit nový (aktuálně TOYO Proxes T1-R) musím ale nejdřív pročíst nějaký hodnocení (tipy uvítám).

Motor:
- s turbem byla sice sranda a je to nepopiratelně nejlevnější způsob jak dosáhnout vysokých výkonů, ale moje preference se časem přesunuly jinam a daleko víc si teď cením charakteru motoru (průběh krouťáku, odezva na plyn, zvuk) než velkýho výkonu, který člověk v běžným provozu stejně skoro nevyužije.
- rozhoduju se teď mezi dvěmi možnostmi co s tím udělám. Buďto použiju motor z bouranýho céra, který je připravený na boost a osadím ho mnou upraveným B16/18 kompresor kitem od Jackson racing (pokud se mi nejaký podaří sehnat), nebo postavím nový vysokokompresní NA motor.
- nejdřív se musím s autem pořádně projet, abych zjistil jak moc je "pomalý" a co mu bude nejvíc sedět a podle toho se rozhodnu jakou cestu zvolím. Časově sem na tom teď ale dost bídně, takže se celá tahle fáze možná trochu protáhne (nejdřív musím dorazit bydlení).

Každopádně cílem je postavit auto, který bude spolehlivý a zábavný i v nižších rychlostech (zvuk, odezva motoru a řízení, brzdy, ...).
crx_01.jpg
crx_02.jpg
crx_03.jpg
crx_04.jpg
crx_05.jpg
www.jfperformance.cz

kulisaci

Re: LJay: Honda CRX ED9

Příspěvek od kulisaci » 05 kvě 2018, 13:01

Tak koukám že vyhrálo opět CRX. Gratuluji vypadá skvěle :smt006 Pokud by si šel NA vysokokompresní cestu, jaký výkon je cca reálný :?:
Fun car:MX-5 NB 1.8
Daily car: Civic EP2 1.6 vtec sport
SOLD:Primera P11 2.0i SR20DE low budget/weight

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 05 kvě 2018, 13:23

super, gratulujem. Cero ma tym padom pokracovatela a vlastne “neumre”. Vyhodou je ze ides v tom co poznas, nevyhodou je ze si nerozsirujes obzory. Ci pojdes cestou kompresora alebo vysokompresnej a vysokootackovej atmosfery oboje bude super cesta.

Lukixe

Příspěvek od Lukixe » 05 kvě 2018, 13:34

Pán boh ju ochraňuj pred darebákmi!Vyzerá fantasticky. Ja by som šiel cestou NA pretože ostane 100% charakter+stále budeš veľmi veľmi rýchly na okreskách.

Beny

Příspěvek od Beny » 05 kvě 2018, 13:42

Gratuluju k nákupu, Cérko vypadá moc hezky! Co se týká motoru, rozhodně chápu potřebu změny, přeci jen na okresku je lepší mít míň koní a lepší průběh než honit čísla. Ač jsem zastáncem atmo motorů, za mě kompresor. Bude to mít pěknej průběh a už na něj máš připravenej motor. Na atmo by se prostě víc hodilo Béčko a to by byl jen další oser. Nicméně ať už se rozhodneš jakkoliv, přeji ať se dílo daří a hlavně bez nehod. :smt006
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

Wanix

Příspěvek od Wanix » 05 kvě 2018, 14:34

wau, krásný céro! klidně bych ho nechal tak

pokud cesta NA, tak bude B18C6?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

ZXman

Příspěvek od ZXman » 05 kvě 2018, 15:06

Jsem v šoku že se dá dnes CRX sehnat tak rychle v takovém stavu..... gratulace

Trochu bych to tady opravil, turbo není o výkonu ale o kroutícím momentu. Právě ten upravený NA motor bude mít velký výkon ale kroutící moment tam nebude.
Dobře zvolené turbo bude mít vždy lepší průběh než kompresor. Stačí se podívat na dajna třeba 350z. Kompresor logicky výkon spotřebovává, takže v nízkých otáčkách se chová jako parazit. Na CRX by to chtělo dát nové turbo EFR nebo GTX do teď jsi jezdil 20let staré turba. Pokud někdo neumí pouštět plyn na okreskách dá se to řešit regulací boostu v závislosti na otáčkách. Chování auta je taky hodně o použité ECU, moderní jednotky dokáží krásné průběhy motoru. Já mám zkušenosti jen s Haltech a AEM, ale EMU prý taky nefunguje špatně.
Pokud mám doma funkční železo vrazil bych ho kastle a drahocenný čas bych investoval do změny turba a ECU. Taky chci stavět high end NA ale má spočítáno kolik to bude stát času a peněz, proto do toho nejdu.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 05 kvě 2018, 17:20

Vypadá krásně! Hodně zdaru, ať už s tím provedeš cokoli ;)

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 05 kvě 2018, 17:31

No parádní kup. Jak píše Wanix, sehnat takovéto auto v takovémto stavu, asi bych ho nechal tak jak je, jen ho opečovával, jednou naroste na hodnotě, navíc CRX pro Švýcarsko moc v ČR není. :wink: Ale je to samozřejmě tvoje věc, co s autem uděláš.

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 05 kvě 2018, 22:24

Vypadá super, dobrá práce, že se to povedlo vyřešit tak rychle :smt001 Hodně štěstí s novým projektem!
Akorát bych na seznam úprav někam nahoru ještě připsal ten dashcam..... :wink:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 05 kvě 2018, 23:08

Díky všem za gratulace. Z auta mám fakt radost. Uvidím jestli o ní časem nepříjdu, až se v tom začnu víc hrabat a případně narazím na nějaký nekalosti :)

kulisaci: reálně si myslím, že nějakých 170koní na klice, při zachování rozumný životnosti, by neměl být až takový problém. Pak už to asi půjde hodně na úkor životnosti, nebo nákladů na stavbu díky geometrii motoru.

blesk666: bohužel sem teď hodně časově omezenej, tak sem nechtěl věnovat další čas studiu věcí okolo nový platformy. Nákup MX5 je ale stále ve hře. Jen bude opožděnej a bude to nejspíš jen 1,6 (levnější a větší výběr). Primárně se teď musím ale věnovat dodělání bydlení, abych se pak mohl věnovat víc vývoji nových produktů pro JF performance. Viz nákup té MX5.

Lukixe, Beny: nejvíc mně to táhne k NA. Kvůli zachování charakteru a taky by se to líp prezentovalo na STK. Musím to ale nejdřív pořádně promyslet, hlavně na základě časový náročnosti, protože to je teď pro mně nejdůležitejší.

Wanix, Peca, Libas: všechno co na autě udělám musí být vratný, protože je v opravdu pěkný stavu a nechci ho "zničit" nevhodnýma úpravama. B18C6 teď stojí strašný nesmysl. Jedině že bych náhodou zakopnul o nějakou levnou :)

ZXman: taky mně dost překvapilo, že se mi povedlo takhle rychle narazit na takhle pěkný kousek. U nás a v Německu nebylo skoro nic co by stálo za zmínku, ale v Polsku byl kupodivu docela dobrý výběr, i když tohle céro bylo zrovna docela daleko (600km).
Asi sem to blbě napsal, ale v prvním příspěvku sem výkonem nemyslel specificky koně, ale kombinaci hp a Nm jako takovou.
S tím co píšeš souhlasím (snad až na to, že turbo má taky své nevýhody, např. restrikce ve výfuku) a nad použitím jinýho turba a lepší ECU sem už taky přemýšlel a určitě by to bylo nejjednodušší řešení. Pro svý stávající rozhodnutí mám ale ještě další důvody, který sem neuváděl. V motoráku céra není vpředu moc místa, takže bez říznutí do předku tam dost blbě protáhneš trubky k IC (nebo budou zbytečně dlouhý) + bez odvětrání kapoty je ten prostor docela náchylný na heat soaking. Vzhledem ke stavu karoserie a auta jako takovýho do něj nechci řezat, ani nějak znatelně měnit jeho vzhled. Turbo a jeho komponenty přidávají váhu před nápravu a to je u céra docela problém. Pak je tu taky otázka STK (ta samozřejmě přetrvává i u kompresoru). Jak sem psal ze začátku. Musím nad tím celým pořádně popřemýšlet a hlavně něco najezdit se sériovým motorem, abych si udělal obrázek o tom co bude nejvhodnější.

Xcriss: máš recht dashcam mám jako první na seznamu :)
www.jfperformance.cz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 06 kvě 2018, 00:19

Proto jsem ti psal své dlouholeté reálné zkušenosti ať si to můžeš promyslet. Ideální mít pěknou NA sériovku a k tomu špinavku bestii na blbnutí. Ale jak to všechno stíhat táhnout.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

jagy

Příspěvek od jagy » 07 kvě 2018, 12:13

Hezky kus a sehnany fakt rychle, gratulace :)

Sel bych cestou celkove vyvazeneho - opravdu dobry podvozek, brzdy a hezky NA motor s kratsi prevodovkou a LSD. Bude to skvela zabava v +/- seriovem stavu (i na STK) a bude to spolehlive.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 07 kvě 2018, 13:41

Včera sem nad tím dost přemýšlel a sem rozhodnutý, že motor nechám NA. Ještě se musím rozmyslet, jestli tam swapnu nějaký Béčko, nebo postavím vysoko kompresní Déčko. Víc sem ale nakloněný pro Déčko, protože je lehčí, mám na něj kotel dílů, je to korektní typ motoru pro danou karoserii a bude docela zábava sledovat co z toho vytáhnu výkonostně.

ZXman: jj to by bylo ideální řešení, ale finančně by to bylo náročný a s tím kolik mám teď volnýho času bych dvě auta určitě nevyužil. Navíc když bych znovu stavěl nějakou foukanou Hondu, tak bych jí spíš koncipoval jako sprintovací speciál bez papírů (nechci se už nervovat s STK), takže bych musel pořídit ještě podval a něco za čím ho budu tahat a to už by bylo finančně nereálný.

Jagy: přesně si vystihl jak bych chtěl auto koncipovat. Chci něco co bude řidičsky zábavný a rychlost v přímce pro mně není až tak důležitá.
www.jfperformance.cz

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 kvě 2018, 14:01

ja som v tomto mozno konzerva, alebo je to mozno tym ze som uz stary... Ale ak by som siel cestou NA siel by som cestou zohnat auto s original VTEC motorom B16A1. Ale to si asi nechcel pocut

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 07 kvě 2018, 14:12

blesk666: Po EE8 sem koukal hned jak sem se rozhodl, že zůstanu u céra. Po ED9 by to byl logický krok a B16 má v NA větší potenciál než D16. Do 150t Kč sem ale našel jen dvě o obě byly zralý na komplet vyvaření karoserie, lak + generálku motoru. Tím se člověk rázem dostane na 250t a to už je dost.
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 14 kvě 2018, 15:24

Přihlášení auta z polska je opravdu lahůdka a pořád ještě nemám hotovou ani dovozovou STK.
Nejdřív prý měli málo údajů v původním techničáku, což chápu, protože je opravdu hodně stručný. Tak si vyžádali doplnění údajů z Dekry. Ty jim sice přišly, ale prý jsou nedostatečný, takže teď prý dostanu nějaký formulář s výpisem hodnot, který potřebují doplnit a ten budu muset poslat na český zastoupení Hondy. Sem docela zvědavej, jestli mně s tím nepošlou do pr...

Ať žije byrokracie.
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 14 kvě 2018, 15:45

Včera sem dělal takovou základní kontrolu auta a musím říct že je opravdu zachovalý. Endoskopem (nechtělo se mi odstrojovat interiér) sem prohlížel lemy z vnitřní strany a krom jednoho místa jsou netknutý. Na prazích (pohled z vnitřní strany, bez sundání oplastování) sem našel jen jedno malý místo, který bude chtít časem opravit. Na šíbru je jedna malá tečky rzi jinak nic. Interiér je v bezvadným stavu. Dokonce nejsou ani ošlapaný pedály. Panty dveří nejsou vytahaný a plynový vzpěry kufru jsou pořád origo a funkční. Měřil sem kompresi a na studeným motoru byly tlaky: 12 - 11,5 - 11 - 12 bar. K autu je dokonce i serviska vyplněná až do 185t km (aktuálně 195t km). Celkově mám z auta fakt radost, kterou mi teď ale docela kazí problémy s přihlášením.
crx_01.jpg
crx_02.jpg
crx_03.jpg
crx_05.jpg
crx_06.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 14 kvě 2018, 15:53

Už sem se rozhodl, že tohle auto postavím jako restomod. Jedním z důvodů, proč tam nechci dávat FI, nerbo jiný NA motor jsou možný budoucí problémy s STK a legalitou provozu všeobecně. Druhým a možná i důležitějším důvodem je stav auta, kdy jakákoliv podstatná změna sníží jeho budoucí hodnotu.

Motor zůstane D DOHC, ale celkově ho upravím tak, abych z něho dostal co největší výkon při zachování spolehlivosti a rozumným rozpočtu. S tím že to z hlediska výsledných hodnot nebude žádná velká sláva počítám, ale vzhledem k váze auta si myslím že to na pěkný projetí bude dostačující. Úpravu tohohle motoru beru spíš jako možnost naučit se něco novýho, než honbu za co nejvyšším výkonem. Navíc mně docela baví matematika a fyzika spojená se spalovacími motory, tak se na tom "vyblbnu" i tímhle směrem :)

FI motor z červenýho céra prozatím zakonzervuju a až bude čas, tak jej pravděpodobně použiju pro stavbu sprintovacího auta.
www.jfperformance.cz

Beny

Příspěvek od Beny » 14 kvě 2018, 16:31

Tak to je dobrej oser s tím přihlášením. Honda snad dodá údaje, možná by stačilo prohlášení o shodě s ostatníma trhama. Držím pěsti. Zajímají mě ty plánovaný úpravy, pochlub se. :)
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 15 kvě 2018, 10:54

Nějak mně utekla koupě CRX, dle fotek moc hezký kus! Přeji ať se ti to povede co nejdřív přihlásit a funguje dle představ! :smt007
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 15 kvě 2018, 11:23

Člověk ani nemrkne a už máš ideální náhradu. Dokonce v bílé vypadá dvakrát tak dobře. Přeji ať se dílo daří a máme tak zase co obdivovat.
Problémy s STK jsou čímdál palčivější a bude hůř, takže rozhodnutí chápu, ale zároveň se těším až ti ujede ruka a objeví se nějaká míň legální úprava, protože takový jsou často smysluplnější než ty legální. Například válka státu proti ochranným rámům mi nejde na rozum a nenapadá mě doufat, že s tím přestanou, přičemž ani nehodlám rám vyndávat... Snad se zákonodárci nenecháme až tak utlačovat abychom se z jejich rozmaru připravili o bezpečnost.

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Re: LJay - Honda CRX ED9

Příspěvek od Tom_ » 15 kvě 2018, 12:28

Pekny cero, sice na jednu stranu chapu ze ji chces nechat co nejvice v "origo" stavu aby nebyl problem s organy ale na druhou, by ten fen tomu slusel :smt003

Kousmen: jak se tvari na ram na STK? :D :smt003

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 15 kvě 2018, 13:18

Zatím potkávám rozumné lidi, takže to jde. Dokonce ani policejní hlídka neměla problém, ale je jen otázka času kdy potkám jednoho z robocopů namísto člověka v uniformě...
Pardon za vtěr mimo téma. :)

Adams

Příspěvek od Adams » 15 kvě 2018, 15:00

Waau! Taky bych nečekal, že se dá takové pěkné CRX ještě dnes sehnat. Gratuluji ke koupi a věřím, že se vydáš správnou cestou. Opět budeš mít/máš nejhezčí CRX v ČR.

Odpovědět